Featured יצירתיות במטבח במינימום כלים- הכל בקערה אחת

הנושא בפורום 'פורום אמנות ויצירה' פורסם ע"י הכי בעולם, ‏26/9/19.

  1. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    156
    תודות :
    462
    נקודות:
    69
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    תקשיבי את אלופה , ערבבתי עוף עם תבלינים בשקית , זה מהמם, בלי כלים
    תודה טיפ מוצלח
     
    אוריגמי מודה על התגובה.
  2. חיוש חיותה

    חיוש חיותה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏18/11/15
    הודעות:
    32
    תודות :
    289
    נקודות:
    59
    את השמנת מתוקה מקציפים?
    מה גודל התבנית למתכון שכתבת?
     
  3. נתיבה

    נתיבה משתמש מקצוען עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/3/17
    הודעות:
    196
    תודות :
    678
    נקודות:
    119
    עיסוק:
    עיצוב ופרסום
    מיקום:
    דרום
    את
    אם היו מקציפים זה כבר לא היה שייך לקל -קל
    אז מערבבים הכל לפי הסדר למעלה
    אני שמתי בתבנית בקוטר 24 חד"פ
    קצת גבולי כי היא מתנפחת באפיה - סכנת גלישה קטנה
    אז הרמתי את השוליים של התבנית והיה בסדר גמור

    עוד משהו חשוב
    לחמם תנור מראש!
     
    חיוש חיותה מודה על התגובה.
  4. נתיבה

    נתיבה משתמש מקצוען עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/3/17
    הודעות:
    196
    תודות :
    678
    נקודות:
    119
    עיסוק:
    עיצוב ופרסום
    מיקום:
    דרום
    תיבול מעדן לסלומון
    (טיפ בקטנה תבלינים מתבלים וכו מערבבת בכוס חד"פ - והופ לפח
    ואופה כמובן בחד"פ - ממחקר משפחתי המים של השטיפה עולים בערך אותו דבר ;))

    בכוס
    2 כפות מיונז
    ב כפות צילי מתוק
    כפית טריאקי
    כפית סויה
    לערבב לשפוך על הדג המופשר ולאפות 20-25 דקות - מעדן!!!

    תיבול מצויין למושט
    (ממליצה להשרות תמיד את המושטים קודם במים עם מיץ לימון - מוציא את הטעם לוואי...
    ולמחמירות מומלץ גם דגים בלי עור...)
    למרוח על התבנית שמן
    להניח את הדגים (המופשרים!) כשהצד של העור כלפי מטה
    להכין בכוס תערובת של:
    2 כפות מיונז
    כף חרדל
    כפית א. שום
    למרוח בנדיבות על הכל

    לערבב בתוך השקית (וד"ש לטיפ מהאלופות כאן:))
    של פירורי לחם מוזהבים
    כף תבלין לשווארמה (ולמי שאוהבת מלוח שתוסיף כאן עוד קצת...)
    ולפזר בצורה אחידה וצפופה מעל הדגים
    לטפטף מלמעלה שמן (אני שמה קצת בכוס, טובלת את המברשת בשמן ומתיזה לכל הכיוונים)
    לאפות 20 דקות ולהשאיר בתנור עד שבת

    בתאבון!!!:):):)
     
  5. גולדי שטינמץ

    גולדי שטינמץ משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/2/16
    הודעות:
    961
    תודות :
    2,441
    נקודות:
    246
    עיסוק:
    מעצבת גרפית
    מיקום:
    אשדוד
    סוג מצלמה:
    G1 X Mark II
    אני עושה את זה עם דבש ושום גם...
    ומקשטת למעלה בשומשום.
    מתחסל לגמרי.
     
    הכי בעולם מודה על התגובה.
  6. אשה א/עובדת

    אשה א/עובדת משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏23/10/19
    הודעות:
    69
    תודות :
    61
    נקודות:
    19
    אני מכינה לשבת בתבנית ח"פ בינונית
    פרוסות תפו"א
    כרעיים
    שמן
    אבקת מרק בצל - הרבה
    מלח
    פפריקה
    ועוטפת את חלקי העוץ בשומשום
    יוצא פריך וטעים!!
     
    הכי בעולם מודה על התגובה.
  7. אלפי תודות

    אלפי תודות משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏14/4/18
    הודעות:
    56
    תודות :
    924
    נקודות:
    99
    חייבת להודות לך!
    בזכותך הכנתי היום ארוחת צהריים שלקחה לי אולי 20 דק' (ואני איטית יחסית...)
    לקחתי את הרעיון שלך - רק בבישול:
    בסיר רחב ושטוח טיגנתי בצל קצוץ, הוספתי תערובת קפואה של אפונה וגזר, תיבלתי וערבבתי.
    צופפתי את הנ"ל לצד אחד של הסיר (כ-2/3)
    במחבת נפרדת טיגנתי אורז מס' דקות, ואח"כ הוספתי אותו לחלק הסיר הריק.
    שפכתי מים רותחים - בערך כוס יותר ממה שהאורז צריך,
    הוספתי שוקי עוף מלמעלה
    סגרתי את המכסה ו...זהו!

    אחרי כ-3/4 שעה היתה ארוחה מהממת עם טעם מדהים - והכל בסיר אחד!
    פשוט קלי קלות :)

    תודה!
     
  8. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    156
    תודות :
    462
    נקודות:
    69
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    מעדן טונה במחבת = לנסות!!!
    לערבב קערה/ שקית
    3 קופסאות טונה קטנות
    קופסא שימורים תירס בינוני
    2 כפות א. מרק
    כף א. מרק פטריות
    6 ביצים
    מלח, פלפל
    לשפוך במחבת שמן, להרתיח טוב להוסיף בלילה ולשטוח במחבת, לפזר מלמעלה שמיר, כוסברה, ולטגן על להבה בינונית, אח" כ להפוך לטגן טיגון נוסף
    בתאבון
    אשמח לשמוע מי ניסתה
     
    פוטושופר, אשה א/עובדת ו-הדסה גולד מודים על התגובה.
  9. רותי לב

    רותי לב משתמש סופר מקצוען הפקות ואירועים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏14/8/16
    הודעות:
    824
    תודות :
    3,045
    נקודות:
    222
    עיסוק:
    אימון בימוי והפקה
    מיקום:
    ירושלים
    בלת"ק
    עוד רעיון ליצירתיות...
    אופות עוגה בלי מיקסר?
    למה ללכלך קערה?

    אני מערבבת את כל החומרים ישר ב....תבנית
    לדג'
    עוגת בראוניז מעולה!!!
    לשפוך לתבנית בינונית משומנת. (קודם מערבבים את היבשים אח"כ הרטובים)
    2/3 כוס קקאו
    1. 1/4 כוס קמח
    2 כוסות סוכר (אני שמה פחות...)
    כפית א. אפיה
    כף תמצית וניל
    4 בייצים
    3/4 כוס שמן
    1 כוס אגוזים טחונים גס
    לערבב היטב עם הכף

    לאפות על 180 עד שהקיסם יוצא יבש...

    שוטפים את הכף, ואין זכר להכנת העוגה....
     
  10. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    156
    תודות :
    462
    נקודות:
    69
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    רעיון לניקוי קומקום או דוד מים חמים מאבנית!!
    כשהמים חמים שופכים חומץ, משרים כמה זמן , מדיחים פעמים עד שלוש במי ברז, והקומקום מוכן לשימוש, אם הקומקום קר ניתן להשרות לילה בחומץ ועל הבוקר לשטוף
     
    תודה לה' מודה על התגובה.
  11. BrachaG

    BrachaG משתמש רשום צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏24/9/19
    הודעות:
    28
    תודות :
    65
    נקודות:
    24
    סוג מצלמה:
    canon 750d
    את מתכוונת כף וחצי*3?
     
  12. תודה לה'

    תודה לה' משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏5/12/17
    הודעות:
    11
    תודות :
    18
    נקודות:
    4
    אני מנקה עם מלח לימון, זה שומר על הקומקום במצב מצוין.
     
    ציפס קידס, נתיבה ו-הכי בעולם מודים על התגובה.
  13. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    156
    תודות :
    462
    נקודות:
    69
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    עוגת גבינה קרה
    מפוררים בסקויטים לתבנית גדולה, אפשר גס, להוסיף חמאה, לערבב ולאפות ,כשמשחים להוציא , לשים בצד בשקית
    תגידי זה גם שומר על העתיד שלא יתמלא מהר אבנית??
     
  14. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    156
    תודות :
    462
    נקודות:
    69
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    זה מדהים לראות רעיונות כיוון שזה מזכיר או מעורר לעוד רעיונות למשל עשיתי את העוף הקבוע שלי, הוספתי תפו" א בהחלט שידרג עד שנמאס... השבוע פזרתי שומשום לפי הרעיון שכאן
    ישר כוח גדול
    עוף שלי הבסיס פפריקה מתוקה עם שמן , גריל עוף, מלח ,פלפל, שאר תבלינים צריך לדעת איזה להוסיף
     
  15. תודה לה'

    תודה לה' משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏5/12/17
    הודעות:
    11
    תודות :
    18
    נקודות:
    4
    כשממלאים מים מהברז, זה לא עוזר. אלא אם שמים מים מינרליים, או ממכשיר בריטה.
    זה שומר על הקומקום שיראה כמו חדש, ולא יהיה עם כתמים.
     
    הכי בעולם מודה על התגובה.
  16. הדסה גולד

    הדסה גולד משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏14/5/17
    הודעות:
    86
    תודות :
    923
    נקודות:
    89
    מיקום:
    אלעד
    חסכון בשטיפת סירים !

    למי שיש כיריים חשמליות / קרמיות

    אני מכינה אורז / פתיתים / פארעפל
    בתוך תבנית חד פעמית קטנה
    שמה את האורז + שמן + תבלינים
    מדליקה את הכיריים , ונותנת כמה דקות
    מוסיפה מים רותחים. לפי הכמות.
    מכסה עם נייר כסף ומעליו מגבת קטנה.
    מורידה את החום לחום נמוך (לא הכי נמוך)
    (כדאי לנסות כמה פעמים עד שמגיעים לחום הרצוי)
    ומבשלת כמו הזמן בסיר.

    לאחר הארוחה - התבנית לפח - וחסל !!!
     
    אשה א/עובדת, הכי בעולם ו-נעמה :) מודים על התגובה.
  17. נתיבה

    נתיבה משתמש מקצוען עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/3/17
    הודעות:
    196
    תודות :
    678
    נקודות:
    119
    עיסוק:
    עיצוב ופרסום
    מיקום:
    דרום
    לא, רק כף וחצי
    אחרי ששמים את 3 הביצים להוסיף כף וחצי קמח לערבב היטב וזהוזה:)
     
    BrachaG מודה על התגובה.
  18. יהודה לייב

    יהודה לייב משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    27
    תודות :
    562
    נקודות:
    84
    אולי זה לא נכנס להגדרה של קערה אחת אבל כן נכנס להגדרה של יצירתיות במטבח במינימום כלים.
    זה רק נראה מסובך להכין אבל תנסו לא תאמינו כמה שזה פשוט יחסית לתוצאה המרשימה
    IMG_6538.JPG
    IMG_6546.JPG

    ההוראות:
    1.שמים בסיר שמן בצל שום ותבלינים שמים כמה דקות לאידוי
    2.בעזרת הכלי הזה (קישור) מוציאים את תוכן התפוח אדמה וממלאים בעוף טחון או בחתיכות של חזה ומכניסים לסיר
    3. מבשלים עד לריכוך וזה התוצאה
    4. את המילוי של התפוחי אדמה שומרים במקרר ומכינים מזה מרק יום למחרת גם סרבני האכילה הכי גדולים לא יתנגדו לתפוח אדמה בצורת בסלי... מנסיון
     
  19. idlmovb

    idlmovb משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/9/18
    הודעות:
    69
    תודות :
    672
    נקודות:
    89
    איפה הקישור??
     
  20. יהודה לייב

    יהודה לייב משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    27
    תודות :
    562
    נקודות:
    84
    תודה לה' מודה על התגובה.