יצירתיות במטבח במינימום כלים- הכל בקערה אחת

חיוש חיותה

משתמש פעיל
הכנתי השבת עוגת גבינה מדהימה שפורסמה בקטיפה של החג מאביגיל מייזליק
היא יצאה קונדיטורית למופת ב-0.1 כח סוס עבודה ו-5 דקות גג הכנה
(אממה היא קצת יקרה)
אני הכנתי חצי כמות מהמתכון המקורי
שזה אומר
1 שמנת מתוקה 38% (השתמשתי בטעם וניל הוסיף מאד!)
2 גבינת שמנת טבעית 25%
כמעט כוס סוכר
לערבב היטב
להוסיף 3 ביצים M בהדרגה - לערבב עד להטמעה כל אחת - ולהוסיף את הבאה
וכף וחצי קמח

50 דקות בתנור שחומם מראש ל200מעלות
ויוצאת עוגה מדההימה
רכה נימוחה עסיסית ומדוייקת

לאוהבות השיפוצים והגיוונים תנסו כל ציפוי שעולה בדעתכן
אבל שתדעו שהיא טעימה גם כך

(ולצערי כבר לא נשאר כדי להעלות תמונות:()
את השמנת מתוקה מקציפים?
מה גודל התבנית למתכון שכתבת?
 

נתיבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
את
את השמנת מתוקה מקציפים?
מה גודל התבנית למתכון שכתבת?
אם היו מקציפים זה כבר לא היה שייך לקל -קל
אז מערבבים הכל לפי הסדר למעלה
אני שמתי בתבנית בקוטר 24 חד"פ
קצת גבולי כי היא מתנפחת באפיה - סכנת גלישה קטנה
אז הרמתי את השוליים של התבנית והיה בסדר גמור

עוד משהו חשוב
לחמם תנור מראש!
 

נתיבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
תיבול מעדן לסלומון
(טיפ בקטנה תבלינים מתבלים וכו מערבבת בכוס חד"פ - והופ לפח
ואופה כמובן בחד"פ - ממחקר משפחתי המים של השטיפה עולים בערך אותו דבר ;))

בכוס
2 כפות מיונז
ב כפות צילי מתוק
כפית טריאקי
כפית סויה
לערבב לשפוך על הדג המופשר ולאפות 20-25 דקות - מעדן!!!

תיבול מצויין למושט
(ממליצה להשרות תמיד את המושטים קודם במים עם מיץ לימון - מוציא את הטעם לוואי...
ולמחמירות מומלץ גם דגים בלי עור...)
למרוח על התבנית שמן
להניח את הדגים (המופשרים!) כשהצד של העור כלפי מטה
להכין בכוס תערובת של:
2 כפות מיונז
כף חרדל
כפית א. שום
למרוח בנדיבות על הכל

לערבב בתוך השקית (וד"ש לטיפ מהאלופות כאן:))
של פירורי לחם מוזהבים
כף תבלין לשווארמה (ולמי שאוהבת מלוח שתוסיף כאן עוד קצת...)
ולפזר בצורה אחידה וצפופה מעל הדגים
לטפטף מלמעלה שמן (אני שמה קצת בכוס, טובלת את המברשת בשמן ומתיזה לכל הכיוונים)
לאפות 20 דקות ולהשאיר בתנור עד שבת

בתאבון!!!:):):)
 

גולדי שטינמץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
בכוס
2 כפות מיונז
ב כפות צילי מתוק
כפית טריאקי
כפית סויה
לערבב לשפוך על הדג המופשר ולאפות 20-25 דקות - מעדן!!!
אני עושה את זה עם דבש ושום גם...
ומקשטת למעלה בשומשום.
מתחסל לגמרי.
 

אשה א/עובדת

משתמש פעיל
אני מכינה לשבת בתבנית ח"פ בינונית
פרוסות תפו"א
כרעיים
שמן
אבקת מרק בצל - הרבה
מלח
פפריקה
ועוטפת את חלקי העוץ בשומשום
יוצא פריך וטעים!!
 

אלפי תודות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עכשיו שאני חושבת על זה- תמיד אני עושה עוף+ תוספת בסיר/תבנית אחת
כל ירק ששמים מתחת לעוף מקבל טעם טוב.
שעועית ירוקה
לקט ירקות
בטטה
גזר גמדי
תפו"א- צריך יותר זמן אפיה, וזה פחמימות ריקות

ואפשר גם לשים קוסקוס/פתיתים/אורז-
מרפדים תבנית A4 בנייר אפיה. מפזרים טבעות בצל פרוס
על 2/3 תבנית מפזרים ירק כנ"ל, ועל 1/3 שמים קוסקוס/פתיתים/אורז
מניחים למעלה עוף, ושמים רוטב או תבלינים (לדוגמא- כמויות שוות של רסק עגבניות+סילאן+רוטב סויה)
אופים מכוסה כשעה וחצי, בודקים באמצע ואם צריך מוסיפים מים על הצד של הדגן
כמובן שכשמגישים שמים כל חלק של המנה על כלי הגשה אחר...
חייבת להודות לך!
בזכותך הכנתי היום ארוחת צהריים שלקחה לי אולי 20 דק' (ואני איטית יחסית...)
לקחתי את הרעיון שלך - רק בבישול:
בסיר רחב ושטוח טיגנתי בצל קצוץ, הוספתי תערובת קפואה של אפונה וגזר, תיבלתי וערבבתי.
צופפתי את הנ"ל לצד אחד של הסיר (כ-2/3)
במחבת נפרדת טיגנתי אורז מס' דקות, ואח"כ הוספתי אותו לחלק הסיר הריק.
שפכתי מים רותחים - בערך כוס יותר ממה שהאורז צריך,
הוספתי שוקי עוף מלמעלה
סגרתי את המכסה ו...זהו!

אחרי כ-3/4 שעה היתה ארוחה מהממת עם טעם מדהים - והכל בסיר אחד!
פשוט קלי קלות :)

תודה!
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
מעדן טונה במחבת = לנסות!!!
לערבב קערה/ שקית
3 קופסאות טונה קטנות
קופסא שימורים תירס בינוני
2 כפות א. מרק
כף א. מרק פטריות
6 ביצים
מלח, פלפל
לשפוך במחבת שמן, להרתיח טוב להוסיף בלילה ולשטוח במחבת, לפזר מלמעלה שמיר, כוסברה, ולטגן על להבה בינונית, אח" כ להפוך לטגן טיגון נוסף
בתאבון
אשמח לשמוע מי ניסתה
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עיצוב גרפי
בלת"ק
עוד רעיון ליצירתיות...
אופות עוגה בלי מיקסר?
למה ללכלך קערה?

אני מערבבת את כל החומרים ישר ב....תבנית
לדג'
עוגת בראוניז מעולה!!!
לשפוך לתבנית בינונית משומנת. (קודם מערבבים את היבשים אח"כ הרטובים)
2/3 כוס קקאו
1. 1/4 כוס קמח
2 כוסות סוכר (אני שמה פחות...)
כפית א. אפיה
כף תמצית וניל
4 בייצים
3/4 כוס שמן
1 כוס אגוזים טחונים גס
לערבב היטב עם הכף

לאפות על 180 עד שהקיסם יוצא יבש...

שוטפים את הכף, ואין זכר להכנת העוגה....
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
רעיון לניקוי קומקום או דוד מים חמים מאבנית!!
כשהמים חמים שופכים חומץ, משרים כמה זמן , מדיחים פעמים עד שלוש במי ברז, והקומקום מוכן לשימוש, אם הקומקום קר ניתן להשרות לילה בחומץ ועל הבוקר לשטוף
 

תודה לה'

משתמש רשום
רעיון לניקוי קומקום או דוד מים חמים מאבנית!!
כשהמים חמים שופכים חומץ, משרים כמה זמן , מדיחים פעמים עד שלוש במי ברז, והקומקום מוכן לשימוש, אם הקומקום קר ניתן להשרות לילה בחומץ ועל הבוקר לשטוף
אני מנקה עם מלח לימון, זה שומר על הקומקום במצב מצוין.
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
עוגת גבינה קרה
מפוררים בסקויטים לתבנית גדולה, אפשר גס, להוסיף חמאה, לערבב ולאפות ,כשמשחים להוציא , לשים בצד בשקית
זה שומר על הקומקום במצב מצוין.
תגידי זה גם שומר על העתיד שלא יתמלא מהר אבנית??
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
זה מדהים לראות רעיונות כיוון שזה מזכיר או מעורר לעוד רעיונות למשל עשיתי את העוף הקבוע שלי, הוספתי תפו" א בהחלט שידרג עד שנמאס... השבוע פזרתי שומשום לפי הרעיון שכאן
ישר כוח גדול
עוף שלי הבסיס פפריקה מתוקה עם שמן , גריל עוף, מלח ,פלפל, שאר תבלינים צריך לדעת איזה להוסיף
 

תודה לה'

משתמש רשום
כשממלאים מים מהברז, זה לא עוזר. אלא אם שמים מים מינרליים, או ממכשיר בריטה.
זה שומר על הקומקום שיראה כמו חדש, ולא יהיה עם כתמים.
 

הדסה גולד

משתמש מקצוען
חסכון בשטיפת סירים !

למי שיש כיריים חשמליות / קרמיות

אני מכינה אורז / פתיתים / פארעפל
בתוך תבנית חד פעמית קטנה
שמה את האורז + שמן + תבלינים
מדליקה את הכיריים , ונותנת כמה דקות
מוסיפה מים רותחים. לפי הכמות.
מכסה עם נייר כסף ומעליו מגבת קטנה.
מורידה את החום לחום נמוך (לא הכי נמוך)
(כדאי לנסות כמה פעמים עד שמגיעים לחום הרצוי)
ומבשלת כמו הזמן בסיר.

לאחר הארוחה - התבנית לפח - וחסל !!!
 

יהודה לייב

משתמש פעיל
אולי זה לא נכנס להגדרה של קערה אחת אבל כן נכנס להגדרה של יצירתיות במטבח במינימום כלים.
זה רק נראה מסובך להכין אבל תנסו לא תאמינו כמה שזה פשוט יחסית לתוצאה המרשימה
IMG_6538.JPG
IMG_6546.JPG

ההוראות:
1.שמים בסיר שמן בצל שום ותבלינים שמים כמה דקות לאידוי
2.בעזרת הכלי הזה (קישור) מוציאים את תוכן התפוח אדמה וממלאים בעוף טחון או בחתיכות של חזה ומכניסים לסיר
3. מבשלים עד לריכוך וזה התוצאה
4. את המילוי של התפוחי אדמה שומרים במקרר ומכינים מזה מרק יום למחרת גם סרבני האכילה הכי גדולים לא יתנגדו לתפוח אדמה בצורת בסלי... מנסיון
 

idlmovb

משתמש מקצוען
אולי זה לא נכנס להגדרה של קערה אחת אבל כן נכנס להגדרה של יצירתיות במטבח במינימום כלים.
זה רק נראה מסובך להכין אבל תנסו לא תאמינו כמה שזה פשוט יחסית לתוצאה המרשימה
צפה בקובץ המצורף 561598
צפה בקובץ המצורף 561600

ההוראות:
1.שמים בסיר שמן בצל שום ותבלינים שמים כמה דקות לאידוי
2.בעזרת הכלי הזה (קישור) מוציאים את תוכן התפוח אדמה וממלאים בעוף טחון או בחתיכות של חזה ומכניסים לסיר
3. מבשלים עד לריכוך וזה התוצאה
4. את המילוי של התפוחי אדמה שומרים במקרר ומכינים מזה מרק יום למחרת גם סרבני האכילה הכי גדולים לא יתנגדו לתפוח אדמה בצורת בסלי... מנסיון
איפה הקישור??
 

לוח אירועים וקורסים קרובים

למעלה