יצירתיות במטבח במינימום כלים- הכל בקערה אחת

הכי בעולם

משתמש מקצוען
בוקר טוב חם וחורפי!!!
אוהבת ימים אלו הלואי כל החורף!!!
שוקו שכל הילדים מחכים ומבקשים עוד בטעם חנות... כמות של 2 ליטר
כוס קרטון.

3 כפיות קקאו לא שטוחות ולא מלאות
4שקיות סוכרזית/ 4 כפיות סוכר.
2 כפיות סוכר
להמיס החומרים בכוס קרטון עם מים חמים!! לערבב טוב טוב.
לשפוך לבקבוק גדול ולהוסיף כ 1.5- 2 ליטר חלב לנער לעירבוב מושלם
לרוויה
תגלו איך יצא
גם קטנים וגדולים נהנים
כן היחס 2 כפיות סוכר לכפית שטוחה קקאו
 

יעל שמש

משתמש פעיל
כמה רעיונות לארוחה בסיר אחד שכולל פחמימה ירק וחלבון:

*מוקפץ סיני- נודלס, פלפלים, פטריות, גזר וחזה עוף- מכינים את הנודלס, מוציאים מהסיר, באותו סיר מקפיצים קוביות חזה עוף, פלפלים גזר פטריות וכל מה שרוצים... מתבלים איך שאוהבים (אני שמה רוטב סויה, דבש, מלח פלפל וקצת פפריקה), מערבבים עם הנודלס המוכן.

*פסטה ברוטב עגבניות ובשר/ עוף טחון- מכינים את הפסטה, מוציאים מהסיר, באותו סיר מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות ובשר/ עוף טחון, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן, מערבבים עם הפסטה המוכנה, יוצא מושלם!

*מרק אפונה- מרתיחים מים, מוסיפים אפונה יבשה וכמה גזרים, מבשלים וטוחנים, אוכלים עם שקדי מרק/ קרוטונים/ לחמניות.

*שניצלים עם חומוס סלט פיתה- כאן צריך להכין רק שניצלים, השאר קנוי והילדים מבסוטים!!

בהצלחה
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מלכי וולף

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
הפטנט שלי לחיים קלים זה התנור..
שופכים מכל הבא ליד לתוך תבנית חד"פ, שוכחים בתנור, וכשגומרים השיש נקי והתבנית לפח...
אפשר להשאיר בבוקר לאפיה מכוסה בנייר כסף בתוך תנור עם שעון שבת וכשחוזרים הביתה בצהריים להוריד את הנייר ולהדליק שוב על גריל עוד 10 דקות

מתכונים למשל:
תפוחי אדמה בצל עוף, אפשר עגבניות, שום
שמן מלח, גריל עוף, דבש, ותבלינים מה שבא.. ללוש הכל עם כפפות, להוסיף קצת מים לתחתית

תיבול אחר מעניין וטעים מאד- היה פעם בקטיפה,
להוסיף מעט גמבה קצוצה וחמוציות,
לערבב שמן+ סירופ מייפל, פפריקה מלח ולערבב, לאפות מכוסה שעתיים +חצי שעה פתוח.

אורז עם חלקי עוף בצל ובטטה מגורדת
לשים מים בכמות שהאורז צריך וקצת יותר, קצת שמן
להוסיף אבקת מרק מלח פלפל

לפעמים גם מניחה כמה תבניות בכל אחת משהו אחר ויש לי ארוחה שלמה בתנור...
(אורז באחת, אנטיפסטי בשניה, עוף בשלישית)

בהצלחה!
 
נערך לאחרונה ב:

מלכי וולף

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
טיפ-
לקנות דברים מוכנים רק לשלוף ולבשל.
כגון שום כתוש (במקום להוציא כותש וללכלך [ולשטוף אותו---] כל פעם)
פטרוזיליה- כוסברה- עירית- שמיר קצוץ ומוקפא בקוביות, פשוט מחלצים קוביה אחת לסיר וגמרנו
תפוחוני אדמה עם הקליפה לשפוך לתבל בלי לקלף...
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
צל" ש
אהבתי את הקלות .לגבי סיר, פסטה אח" כ טיגון בצל האם לא נשרף הסיר בלי לשטוף אותו???
כי בדר" כ יש שארית של העמילן או מעט פסטה שנדבקת
* היה פה רעיון מהמם לערבב בשקיות ומימלא טת חוסכת קערות
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
אני מכינה המון ארוחות בסיר אחד/ תבנית אחת.
הנה אחד מהם, מבוסס על מתכון שהופיע במשפחה באנגלית:

מתכון לספגטי בולונז - ארוחה בסיר אחד
מטגנים בצל 1 בסיר בינוני (אם יש זמן. אם לא- מכניסים לסיר בצל ושמן וממשיכים הלאה בלי לטגן.)
מוסיפים:
2 שיני שום כתושות
1 עגבניה קוביות
1 פלפל קוביות
250 ג' רסק עגבניות (אני אוהבת יותר, עד 500 גר')
1 כפית מלח
פטרוזיליה קצוצה/מיובשת
500 גר' בשר/עוף טחון, מופשר
חשוב! מערבבים היטב.
מוסיפים 3 כוסות מים
מבשלים 10 דקות, מערבבים מדי פעם
מוסיפים 1 חבילה ספגטי לא מבושל (טיפ- לשבור ל2 או 3 לפני שמוציאים מהחבילה. יותר קל לאכול ככה)
מבשלים עוד כ15 דקות, או עד שהספגטי רך. מידי פעם לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך.
אני משתמשת בספגטי חיטה מלאה של טעמן ולוקח קצת יותר זמן.
אפשר להוסיף בהתחלה עוד ירקות קפואים- אפונה, שעועית וכדו
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
עוף עם תפוחי אדמה ועגבניות בסיר אחד
מתכון שמתאים לשבת (לפחות אצלינו)
קצת זמן הכנה, בישול קצת ארוך, ויש עוף + תוספת בסיר אחד. מלא מלא בטעם!
קרדיט: מידע

2 בצלים
כרעיים כמספר המנות
4 עגבניות רכות
אבקת מרק טעם עוף (אני לא שמה)
פפריקה מתוקה
תפוחי אדמה

שמים בסיר רחב פרוסות של בצלים. מטגנים במעט שמן (אני לא מטגנת אם אין זמן)
מניחים את העוף שטוף על הבצל. בוזקים תבלינים ומאדים 15 ד' ללא מים
בינתיים חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ותפו"א לקוביות קטנות.
שמים שכבת עגבניות, מעליהן תפו"א ומעליהן עוד עגבניות (זה לפי המתכון המקורי. אני אוהבת לדחוף תפו"א גם מתחת לעוף.)
לא מוסיפים מים- העוף והעגבניות מפרישים מים
מבשלים על אש נמוכה מאד כשעתיים, עד שרך מאד.
טיפ: לקיצור הבישול- בזקי מעט סוכר ומלח על הבצל. (לא ניסיתי)

בהצלחה
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
עכשיו שאני חושבת על זה- תמיד אני עושה עוף+ תוספת בסיר/תבנית אחת
כל ירק ששמים מתחת לעוף מקבל טעם טוב.
שעועית ירוקה
לקט ירקות
בטטה
גזר גמדי
תפו"א- צריך יותר זמן אפיה, וזה פחמימות ריקות

ואפשר גם לשים קוסקוס/פתיתים/אורז-
מרפדים תבנית A4 בנייר אפיה. מפזרים טבעות בצל פרוס
על 2/3 תבנית מפזרים ירק כנ"ל, ועל 1/3 שמים קוסקוס/פתיתים/אורז
מניחים למעלה עוף, ושמים רוטב או תבלינים (לדוגמא- כמויות שוות של רסק עגבניות+סילאן+רוטב סויה)
אופים מכוסה כשעה וחצי, בודקים באמצע ואם צריך מוסיפים מים על הצד של הדגן
כמובן שכשמגישים שמים כל חלק של המנה על כלי הגשה אחר...
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
עוף מוקפץ עם ירקות ופסטה בסיר אחד

קרדיט: משפחה באנגלית, עם טיפה שינויים

מתכון מקורי: https://www.kosher.com/recipe/chicken-linguine-with-vegetables-271


בסיר גדול מרתיחים 3 כוסות מים עם 1/3 כוס שמן

מוסיפים חצי חבילה ספגטי (אני אוהבת לשבור לפני ההוספה)

מוסיפים:

1/2 כפית מלח

כף אבקת מרק בצל או אבקת בצל

פלפל שחור

פפריקה

3 כפות רוטב סויה

400 גר' ירקות קפואים- שעועית ירוקה, לקט ירקות, וכדו

מבשלים 10 דקות, מערבבים מידי פעם

מוסיפים כ680 ג' חזה עוף בקוביות

מבשלים עוד כ 10-15 דקות על חום נמוך עם מכסה עד שהעוף לבן גם בפנים. בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים. אם יש מידי הרבה מים- מגביהים את האש ל5 דקות. אם מידי קצת- מוסיפים עוד 1/4 כוס מים ומערבבים.

הערה: אני לא שוקלת את המרכיבים... שמה 3 חצאי חזה, וכחצי או יותר חבילה שעועית ירוקה שלמה.
 

הדסה גולד

משתמש מקצוען
עכשיו שאני חושבת על זה- תמיד אני עושה עוף+ תוספת בסיר/תבנית אחת
כל ירק ששמים מתחת לעוף מקבל טעם טוב.
שעועית ירוקה
לקט ירקות
בטטה
גזר גמדי
תפו"א- צריך יותר זמן אפיה, וזה פחמימות ריקות

ואפשר גם לשים קוסקוס/פתיתים/אורז-
מרפדים תבנית A4 בנייר אפיה. מפזרים טבעות בצל פרוס
על 2/3 תבנית מפזרים ירק כנ"ל, ועל 1/3 שמים קוסקוס/פתיתים/אורז
מניחים למעלה עוף, ושמים רוטב או תבלינים (לדוגמא- כמויות שוות של רסק עגבניות+סילאן+רוטב סויה)
אופים מכוסה כשעה וחצי, בודקים באמצע ואם צריך מוסיפים מים על הצד של הדגן
כמובן שכשמגישים שמים כל חלק של המנה על כלי הגשה אחר...

נשמע טוב! תודה!

לי אין תנור בשרי גדול (רק טוסטר אובן קטן..)
ולכן יש לי פטנט אחר...
אני מניחה את התבנית על הכיריים החשמליות (לא גז...)
מדליקה אותם על מספר נמוך - בעצם כמו חום של פלטה חשמלית - של שבת
ותוך 5 שעות - עד שאני חוזרת מהעבודה - האוכל מבושל, חם טעים ומריח !
 

תודה לה'

משתמש רשום
דגים של בעלי!!!
אין מי שלא נמס גם המפונקים!!
מערבבים במיכל פפריקה מתוקה
שום / גבישי שום
כוסברה טחונה
פלפל
מעט מלח
שמן
לערבב בכל ביחד
לשפוך מעל הדג /למרוח
לפזר מעט קצח, גם למראה וגם לטעם
לאפות בתנור עד שמוכן צפה בקובץ המצורף 549049
התכוונתי למתכון הדגים של בעלי...
 
למעלה