יעוץ בענייני עיצוב מטבח

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אני רוצה בעז"ה לעשות מטבח חדש. יש לי מטבח ופינת אוכל בשני חדרים מצורפים.
החלום שלי זה להפריד את המטבח החלבי ולהעביר אותו לפינת אוכל, ולתת לבשרי להשתלט על כל שאר השטח.
הבעיה היא שיש יציאה לחצר האחורית במטבח הבשרי- וזה יוצר בעצם מטבח שעשוי משני קוים מקבילים, משהו לא מאד מעוצב לטעמי.
אני מבשלת ומארחת המון, וגם מכינה אירועים לפעמים.
וקראתי ספר באנגלית שקוראים לו
Kitchen Design with Cooking in Mind
ובו המחבר (שהוא שף בעצמו) ממליץ על שני כיורים- אחד קטן יותר-שיהיה ליד הכיריים ומשטח העבודה העיקרי, שמטרתו שטיפת מוצרי מזון תוך כדי בישול, והשני למטרות ניקיון בלבד הכלים של הארוחות הרגילות, שכרגע חוסמים לי את כל מרחב המחיה בכיור. בתשריט המצורף רואים את המטבח הבשרי, ובאיורים הידניים (אתכם הסליחה על רמת הביצוע הנמוכה) יש שירטוט של שני הצדדים של המטבח הבשרי.
מה שבעצם רציתי לשאול, אם יש למישהו אולי רעיון מה אני יכולה לעשות כדי שהמטבח לא יראה כמו חדר ארונות...
ועוד שאלה, נורא נורא בא לי שיש שיראה כמו עץ. יש כזה דבר?
המון תודה!
1580313090913.png
 

קבצים מצורפים

  • מטבח בשרי.pdf
    1 MB · צפיות: 44

seven up

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
במקום לעשות שתי כיורים את יכולה לעשות ברז מעל הכיריים שיעזור לבישולים... זה אומנם לא בשביל לשטוף מוצרי מזון אך בהחלט מקל על תהליך הבישול ולא תופס שטח משמעותי ממשטח העבודה.
3-pot-filler-png.599423

נורא נורא בא לי שיש שיראה כמו עץ. יש כזה דבר?
יש משטחי דקטון דמויי עץ וכן משטחי גרניט עד כמה שידוע לי...
בהצלחה!
 

מיכל רוזנוסר

0548476149
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בגווני עץ יש לך שיש של למינם,מרהיב ביופיו,במבחר גוונים,ויכול לשדרג לך את המטבח.
הוא יותר יקר משיש רגיל
 

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הרעיון של אזור שטיפת כלים מיועד למטבח יצוגי.
הוא לקוח ממטבחי מסעדות, שם השף מקבל 18.000 שקל לחודש, חבל על הזמן ועל הכסף לבזבז אותם על שטיפת כלים, גם הכלים שחוזרים מהשולחנות עוברים ישר לאזור שטיפת הכלים.

אז אם זה המטבח שלך ואת גם השף וגם שוטפת הכלים אז אין סיבה גדולה לעשות אזור כזה. כדאי לנצל את שטח המטבח בצורה טובה יותר.
 

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש הרבה מה לעבוד על המטבח המשורטט
שבי עם מעצבת רק תרויחי
מדובר בשטח עם אפשרויות רבות.
רק דוגמא קטנה מדוע המקרר 80? המקרר צריך יותר מ 80.
היכן יעמוד המיני בר? אולי במקום כיור תמקמי מיני בר ואז יהיה לך מים לבישול ואפיה?
היכן המקפיא?
דוג' נוספת מבחינת ספרי בישול-הייתי ממקמת היכן שיהיה אזור האפיה.
מגירת בקבוקים באם מדובר בקבוקי שמן לכאורה עדיף ליד הכיריים
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
קודם כל תודה רבה!
המקרר שלי הנוכחי הוא 80- יש בשטח יותר מקום ממה שהשרטוט מראה, כך שזה לא "על הקשקש"
אני לא משתמשת במיני בר... לא כ"כ אוהבת את השטח שזה תופס, ובשבת יש לנו ממילא גנרטור, כך שאי אפשר לנצל אותו.
המקפיא נמצא במרפסת שירות. הוא מכיל רק חומרי גלם גולמיים ביותר (עופות ודגים לא מבושלים וכו'). כל מה שצריך לבישול רגיל נמצא בפריזר של המקרר.
אזור האפייה ואזור הבישול הם היינו הך אצלי. כל השיש של הצד של הכיריים מיועד בשבילם. בצקים שדורשים עבודה רבה יותר (שמרים, עוגיות וכדומה- אני עושה על השולחן של המטבח. הוא די גדול ונוח.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
יש שם פתח באמצע... (מעבר לפרוזדור)
אני גם חוששת שזה יעשה למטבח מראה פרוזדורי- ומעבר צפוף. לא נראה לך?
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אחותי שרטטה לי את התרשימים בצורה מסודרת (היא לא בעלת מקצוע אבל למדה משהו מקוצר ויש לה טעם- זה לא המקצוע שלה בכל אופן)
 

קבצים מצורפים

  • מטבח ב'.png
    מטבח ב'.png
    KB 28.7 · צפיות: 63
  • מטבח א.png
    מטבח א.png
    KB 23.6 · צפיות: 64

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה