אז בטח יהיו כאלה שלא אחדש להם, אבל בטח גם יועיל למישהו...
אני תמיד מתעצלת להכין מרק בצל, או פשטידת בצל, בגלל:
לחיתוך- בעלי קיבל את התפקיד ואני יוצאת מהמטבח. כידוע גברים לא בוכים, רק לפעמים, בלילה
ולטיגון-ראיתי פעם באיזה מתכון הצעה-לאפות אותו!
אז אני חותכת, סליחה הוא, מערבבת בקערה עם כמה זילופי שמן(מעסה את זה ומפרידה אותם עם יד בתוך שקית הקפאה)
מרפדת תבנית תנור ב2 ניירות אפיה(שמא ייקרע)
שוב מעט שמן ואז את הבצל בשכבה אחת.
(לחלבי, חתכתי מעט חמאה ופיזרתי על הבצל)
מכסה בנייר כסף, ומשאירה בצד אחד, מעט פתוח לשחרור חלק מהאדים.
אופה בחום180-200 כ20-30 דק תנור בגודל הבצלים.
יוצא זהוב, ממש דומה לבצל מטוגן, ברור יותר בריא, ובכל אופן בשביל מרק/פשטידה זה מספיק לדעתי.
וכאן השאלה:
עשיתי עכשיו את התהליך הנ"ל, עם חמאה.
הרמתי את הנייר כסף בתום האפייה ואני רואה שחלק מהבצל קיבל גוון ורוד... (זה היה בצל לבן בלבד)
אולי משהו יחכים אותי מה זה???
אני תמיד מתעצלת להכין מרק בצל, או פשטידת בצל, בגלל:
- צריך לחתוך המון בצל...... ואני ממש מתייפחת.
- צריך לטגן אותו, כמויות לוקח זמן לטגן, ואין לי זמן מיותר....
לחיתוך- בעלי קיבל את התפקיד ואני יוצאת מהמטבח. כידוע גברים לא בוכים, רק לפעמים, בלילה
ולטיגון-ראיתי פעם באיזה מתכון הצעה-לאפות אותו!
אז אני חותכת, סליחה הוא, מערבבת בקערה עם כמה זילופי שמן(מעסה את זה ומפרידה אותם עם יד בתוך שקית הקפאה)
מרפדת תבנית תנור ב2 ניירות אפיה(שמא ייקרע)
שוב מעט שמן ואז את הבצל בשכבה אחת.
(לחלבי, חתכתי מעט חמאה ופיזרתי על הבצל)
מכסה בנייר כסף, ומשאירה בצד אחד, מעט פתוח לשחרור חלק מהאדים.
אופה בחום180-200 כ20-30 דק תנור בגודל הבצלים.
יוצא זהוב, ממש דומה לבצל מטוגן, ברור יותר בריא, ובכל אופן בשביל מרק/פשטידה זה מספיק לדעתי.
וכאן השאלה:
עשיתי עכשיו את התהליך הנ"ל, עם חמאה.
הרמתי את הנייר כסף בתום האפייה ואני רואה שחלק מהבצל קיבל גוון ורוד... (זה היה בצל לבן בלבד)
אולי משהו יחכים אותי מה זה???