פרווה טיפ לטיגון כמות בצל, ושאלה!

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אז בטח יהיו כאלה שלא אחדש להם, אבל בטח גם יועיל למישהו...

אני תמיד מתעצלת להכין מרק בצל, או פשטידת בצל, בגלל:
  1. צריך לחתוך המון בצל...... ואני ממש מתייפחת.
  2. צריך לטגן אותו, כמויות לוקח זמן לטגן, ואין לי זמן מיותר....
אז הפתרון הוא:
לחיתוך- בעלי קיבל את התפקיד ואני יוצאת מהמטבח. כידוע גברים לא בוכים, רק לפעמים, בלילה;)
ולטיגון-ראיתי פעם באיזה מתכון הצעה-לאפות אותו!

אז אני חותכת, סליחה הוא, מערבבת בקערה עם כמה זילופי שמן(מעסה את זה ומפרידה אותם עם יד בתוך שקית הקפאה)
מרפדת תבנית תנור ב2 ניירות אפיה(שמא ייקרע)
שוב מעט שמן ואז את הבצל בשכבה אחת.
(לחלבי, חתכתי מעט חמאה ופיזרתי על הבצל)
מכסה בנייר כסף, ומשאירה בצד אחד, מעט פתוח לשחרור חלק מהאדים.
אופה בחום180-200 כ20-30 דק תנור בגודל הבצלים.
יוצא זהוב, ממש דומה לבצל מטוגן, ברור יותר בריא, ובכל אופן בשביל מרק/פשטידה זה מספיק לדעתי.

וכאן השאלה:
עשיתי עכשיו את התהליך הנ"ל, עם חמאה.
הרמתי את הנייר כסף בתום האפייה ואני רואה שחלק מהבצל קיבל גוון ורוד... (זה היה בצל לבן בלבד)
אולי משהו יחכים אותי מה זה???
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
טיפ נוסף לטיגון מהיר של בצל, לכל כמות.
שמים את הבצל החתוך בסיר על אש גדולה ללא שמן. ואחרי כמה דקות שכל נוזלי הבצל מתאדים וחלק מהבצלים התחתונים השחימו מעט - שופכים שמן וזה מיטגן הרבה יותר מהר !
מנסיון...
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כמו ששום הופך לפעמים לירקרק באפיה, בצל עשוי להפוך לורדרד.

כאן יש הסבר מדעי מפורט, אם זה מענין אותך :)
מעניין! האמת לא אופה כמעט בצל, רק לפעמים אבל זה עם תבלינים, עכשיו מבינה...
ובאמת בשום, נתקלתי בזה פעם.

ותודה על הקישור, כמה שאני אוהבת להחכים איבדתי אותם אחרי 5 שורות:)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לחיתוך- בעלי קיבל את התפקיד ואני יוצאת מהמטבח. כידוע גברים לא בוכים, רק לפעמים, בלילה;)
תספרי לבעלי;) שצועק מהחדר השני: "את קוצצת בצל? שורפות לי העיניים..."
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
טיפ נוסף לטיגון מהיר של בצל, לכל כמות.
שמים את הבצל החתוך בסיר על אש גדולה ללא שמן. ואחרי כמה דקות שכל נוזלי הבצל מתאדים וחלק מהבצלים התחתונים השחימו מעט - שופכים שמן וזה מיטגן הרבה יותר מהר !
מנסיון...
אם סוגרים את המכסה לא צריך גם שמן. אולי ממש קצת
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טיפ נוסף לטיגון מהיר של בצל, לכל כמות.
שמים את הבצל החתוך בסיר על אש גדולה ללא שמן. ואחרי כמה דקות שכל נוזלי הבצל מתאדים וחלק מהבצלים התחתונים השחימו מעט - שופכים שמן וזה מיטגן הרבה יותר מהר !
מנסיון...
זה מקבל צבע יותר מהר משתי סיבות:
1.אין נוזלים. מה שמונעהשתחמות
2.הבצלים שהשחימו(נשרפו....)נותנים צבע לכל הבצל וממלא נראה מטוגן..
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מי אני שאתווכח עם המרווה...
בדקתי ברשת ויש כל מיני דעות חלוקות, עם הבדלים גם לגבי קטניות, ואם השרו במים קודם או לא...
בדיוק השבוע הייתי חרוצה והשריתי עדשים אדומות כי אמרו שזה מזרז את הבישול (מלבד עניין הבריאות)
ובמקום שהמרק יהיה מוכן תוך שעה היה צריך בישול של 2 שעות כדי שיתרככו העדשים.....
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
בדיוק השבוע הייתי חרוצה והשריתי עדשים אדומות כי אמרו שזה מזרז את הבישול (מלבד עניין הבריאות)
ובמקום שהמרק יהיה מוכן תוך שעה היה צריך בישול של 2 שעות כדי שיתרככו העדשים.....
עדשים אדומות?

מעניין
הן מתרככות מהר מאד בד''כ. בשונה מהירוקות.
 

HADASSI

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
טיפ לדמעות: את הבצל מאחסנים במקרר!
בדכ אין דמעות
ואני גם קוצצת במקסר או בקוצץ ידני (לא החשמלי)
כשעושים כמות גדולה זה שווה את שטיפת הכלי;)
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמות גדולה של בצל- כמה פולסים במג'מיקס, עושים את העבודה נהדר.
קל, ללא דמעות ומהררר

@HADASSI העלינו ביחד.. נחמד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה