דיון טיפים במטבח

הנושא בפורום 'הפסקת אוכל' פורסם ע"י תלת מימד, ‏27/12/19.

תגיות:
  1. A B

    A B משתמש מקצוען צילום מקצועי הפקות ואירועים מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏16/5/19
    הודעות:
    529
    תודות :
    1,651
    נקודות:
    183
    סוג מצלמה:
    קנון 6D
    מתאים רק לכמות.....
    למשפחות הברוכות זה כבר כמה שקיות אז עדיף לשטוף כבר את הכף;)
     
    חני גרינשטיין ו-פילפילון מודים על התגובה.
  2. איילת מטיילת

    איילת מטיילת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    345
    תודות :
    2,198
    נקודות:
    149
    מניחים בתנור תבנית מים רותחים.
    מכניסים את העוגה לתנור מחומם מראש על חום גבוה (190) לעשר דקות.
    אחרי עשר דקות פותחים את התנור, מורידים את החום ל160, ומעבירים סכין סביב, בין דפנות העוגה לתבנית.
    אופים עוד שעה בחום הנמוך.
    העוגה תצא לבנה, גבוהה ובלי סדקים.
     
    chayasl, כרגע, ארישוק ו-2 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  3. חני גרינשטיין

    חני גרינשטיין משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/5/18
    הודעות:
    920
    תודות :
    9,472
    נקודות:
    149
    רק עכשיו ראיתי את שאלתך. מתנצלת.

    אני לא אוהבת שמרים יבשים בחלות כי לדעתי הן לא מספיק אווריריות עם שמרים יבשים.
    בקמח שמרים יש גם משפרי אפיה.
    וכן. הוא מנופה. מגיע בשקית עם אוויר.
    רק שלא תתבלבלי מדובר על קמח שמרים ולא על קמח תופח.
     
    תן חיוך!, א.י.ל עיצובים ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  4. ברת מזל

    ברת מזל משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏6/2/19
    הודעות:
    17
    תודות :
    210
    נקודות:
    34
    אם חלקי המעבד מזון (בצבע לבן) נצבעו בכתום למשל אחרי חיתוך גזר-
    מורחים עליהם קצת שמן והגוון יורד בשניות
     
  5. Elisheva

    Elisheva משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏14/11/10
    הודעות:
    823
    תודות :
    5,630
    נקודות:
    149
    לא ראיתי שיש כאן

    למישהי יש טיפ מוצלח לרסק פתיבר? {שלא כולל מעבד מזון חשמלי}
     
    מרים אדריכל מודה על התגובה.
  6. java

    java משתמש מקצוען כתיבה ספרותית מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏18/8/16
    הודעות:
    1,215
    תודות :
    9,770
    נקודות:
    174
    עיסוק:
    מפתחת full stack
    מיקום:
    ירושלים
    השיטה המסורתית של לשים בשקית עבה ולדפוק עליה בכוס זכוכית או פטיש שניצלים.
     
    פרקטית ו-shira bira מודים על התגובה.
  7. ש.ב.א

    ש.ב.א משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏10/5/12
    הודעות:
    89
    תודות :
    164
    נקודות:
    39
    לתת לילדים לרסק...
    אה, וגם לנקות אח"כ.
     
  8. rachelevanon

    rachelevanon משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏21/2/19
    הודעות:
    1,726
    תודות :
    17,410
    נקודות:
    184
    אונלי מאסטר סלייסר.
    רק ככה נשאר נקי.
     
    סינה ו-סוניה מודים על התגובה.
  9. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,491
    תודות :
    32,538
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    מפיקה פירורים לא אחידים בגדלם.
    אא"כ האחידות לא חשובה.
     
    java מודה על התגובה.
  10. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,491
    תודות :
    32,538
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    מה נשאר נקי?
     
  11. H. FELDMAN

    H. FELDMAN משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏7/9/15
    הודעות:
    33
    תודות :
    145
    נקודות:
    73
    השיטה שהכי עובדת אצלי - לשים בשקית עבה (אפילו ב2 שקיות) להשטיח על השולחן ולרדד מעל עם מערוך
     
  12. סוניה

    סוניה משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏5/9/19
    הודעות:
    19
    תודות :
    64
    נקודות:
    14
    השקית מתחוררת והכל מתפזר,
    אפי' אם 3 שקיות........
     
    מרים אדריכל ו-Elisheva מודים על התגובה.
  13. Elisheva

    Elisheva משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏14/11/10
    הודעות:
    823
    תודות :
    5,630
    נקודות:
    149

    גם אצלי.
    ניסיתי גם 2 שקיות עבות של איקאה ביחד
     
    java מודה על התגובה.
  14. java

    java משתמש מקצוען כתיבה ספרותית מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏18/8/16
    הודעות:
    1,215
    תודות :
    9,770
    נקודות:
    174
    עיסוק:
    מפתחת full stack
    מיקום:
    ירושלים
    זו עבודה של בעלי בד"כ.
    זה יוצא לו אחיד ולא נקרע.
    אנסה לברר איך.
     
  15. הרי זהב

    הרי זהב משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏6/9/19
    הודעות:
    205
    תודות :
    1,297
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    עקרת בית וקייטרינג
    מיקום:
    בית שמש
    תגידו, למה נועד הרשת שמגיעה עם התנור?
    (תבניות ח"פ ממילא מניחים על התבנית המקורית לאפייה מיטבית. הח"פ לא מוליך חום טוב, שימו לב שאפשר להחזיק ביד את שולי התבנית כשיוצאת מהתנור, מה שאין כן בתבנית התנור.)
    אני אופה ומבשלת כבר 16 שנה, ולא משתמשת עם הרשת, למה זה נוצר?
     
    ציפס קידס מודה על התגובה.
  16. איילת מטיילת

    איילת מטיילת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    345
    תודות :
    2,198
    נקודות:
    149
    לקרר עליה לחמים שיצאו מהתנור...
     
    ציפס קידס, מרים אדריכל ו-הרי זהב מודים על התגובה.
  17. הרי זהב

    הרי זהב משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏6/9/19
    הודעות:
    205
    תודות :
    1,297
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    עקרת בית וקייטרינג
    מיקום:
    בית שמש
    אני מניחה את הלחם באלכסון על שולי התבנית...
     
  18. איילת מטיילת

    איילת מטיילת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    345
    תודות :
    2,198
    נקודות:
    149
    אז תתחילי להשתמש ברשת;-)
    אה וצץ לי עוד רעיון- להניח עליה תבניות קטנות לא מאלומיניום. כמו תבנית פאי או קפיצית מתפרקת.
     
  19. הרי זהב

    הרי זהב משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏6/9/19
    הודעות:
    205
    תודות :
    1,297
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    עקרת בית וקייטרינג
    מיקום:
    בית שמש
    גם מניחה על תבנית אמיתית.
    תודה על התגובות, אבל אני לא מחפשת בכח סיבות להשתמש...;)
    מעניין אותי אם אחרות כן משתמשות בשגרה.
     
  20. 123Qwert

    123Qwert משתמש מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏18/2/19
    הודעות:
    165
    תודות :
    1,354
    נקודות:
    159
    מיקום:
    מרכז
    סוג מצלמה:
    Canon
    אני משתמשת בה.
    כשאופה חלות או לחמניות, משמשת אצלי בתור תבנית.
     
    סינה, הרי זהב ו-כרגע מודים על התגובה.