דיון טיפים במטבח

GRN

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
למה לא לטגן אותם לפני כן? הקרמול מוציא מהם טעמים מיוחדים.
לא צריכים הרבה שמן וגם לא מוסיפים שמן לפירה כי יש כבר בבצל.
מממ פחות זמן והתעסקות ויותר בריא (אני שמה בפירה שמן זית).
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מממ פחות זמן והתעסקות ויותר בריא (אני שמה בפירה שמן זית).
אני מטגנת כ-3 בצלים עם כף שמן קנולה וכף שמן זית.
אבל איך שנוח לך :)
 
  • תודה
Reactions: GRN

תלת מימד

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
צילום מקצועי
טיפים לאפיית עוגיות
  • *כאשר אופים עוגיות או בורקסים חשוב לדאוג שהתנור יהיה חם לפני הכנסתן לתנור.
  • *כדי למנוע מהעוגיות להתפשט ולהימרח בעת האפייה, כדאי להכניסן עם התבנית לפני האפייה לכ-5 דקות למקרר.
  • *לאחר האפייה רצוי להוציא את העוגיות מהתבנית באופן מיידי על מנת שהן לא ימשיכו להיאפות ולהתייבש.
  • *מומלץ להשתמש בנייר אפייה ולא לשמן את התבנית, מכיוון שהשמן נספג לתוך העוגיות והופך אותן לשטוחות.
 

הרי זהב

משתמש מקצוען
אני ביום שישי דבר ראשון מקלפת את כל הקילופים שאני צריכה להיום
מה שאמור להתבשל יותר מאוחר שמה בקערה עם מים
ומתחילה את הבישול בסלטים מבושלים ואח"כ עוברת לתבשילים

ביום שישי האחרון התחלתי לבשל רק ב12 כולל אפית חלות
ועוד הספקתי להכניס שבת 10 דקות קודם
אני לא מתקשקשת הרבה לשבת
לדוג' השבוע הכנתי
קוביות בשר
אורז
מרק עדשים
חלות
סלטים :
פלפלחם קלויים
תפו"א
חצילים עם בטטה
טחינה
ביצים
סלק
מלפפונים עם בצל בחומץ

חלות
חמין
ופשטידה חלבית לסעודה שלישית
את זריזה להפליא ובהחלט מתקשקשת ...:)
 

א.י.ל עיצובים

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
למי יש טיפים לעוגת גבינה שתשאר אוורירית וגבוה?
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
עיצה מהממת
נדמה לי שקראתי אותה כאן בפרוג:
מכירים את זה שהקערה של המיקסר או קערת בלילה מכל סוג קשה לניקוי? הסקוצ' סופח אליו את חתיכות ודבלולי הבצק ובד''כ נזרק אח''כ לפח..

ובכן-שומרים את רשתות התפוחי אדמה חותכים ל 2 והרי לכם סקוצ' ח''פ מושלם -מקרצפים וזורקים!
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למי יש טיפים לעוגת גבינה שתשאר אוורירית וגבוה?
1. לסנן את הגבינה הלבנה לכמה שעות. עודף נוזלים בעוגה גורם לכך שחום התנור הופך אותם לקיטור שסודק את פני העוגה ומצניח אותה.
2. לא להוציא מן התנור בגמר האפיה אלא להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך של כשעה.
3. להשתמש במצרכים בטמפ' החדר ולא כשהם קרים מן המקרר.
 

Prk

משתמש צעיר
אני אשמח לשמוע על טיפים לארגון וסדר של המטבח , ניצול ארונות חללים, איחסון.
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם בזה זה לא בריא.
שנים השתמשתי רק בשמן זית עד שרופאת תזונה הסבירה לנו את סכנות השמן הזית החם
השאלה על איזה חום את מדברת.
האם הרופאה טענה שבכל מעלת חום שהיא הוא מסוכן?
 

אספרסו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב גרפי
על אותו רעיון:
אני טוחנת היטב בצל ושמה בפירה. מוסיף לטעם ולמרקם (צריך לחכות קצת זמן, שהחריפות תעלם).
אני מבשלת בצל יחד עם התפו"א לפירה, וזה מוסיף טעם מושלם!
 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש מתכונים שצריך ביד אחת לערבב ותוך כדי ביד שניה לשפוך משו מכירות? (קרם פטיסיר וכו) ואז הקערה מסתובבת יחד איתנו ונהיה בלאגן.
מניחים את הקערה על סמרטוט רטוב/ניר סופג שהרטבנו בקצת מים ואז הערה לא זזה.
נשמע טיפ דבילי אבל אני מודה כל פעם למי שאמר לי אותו
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
טיפ לא קולינרי אבל כן מזירת המטבח:
כלי פלסטיק די קשה לנקות. אבל אם מערים בהם מים, טיפת סבון, מכניסים דף של ניר סופג , מכסים במכסה ומשקשקים - השומניות פשוט נעלמת. מקרה של שומניות כבדה או צבע אדום שלא סר מיד, אני עוברת על הכלי עם אותו נייר סופג שהוכנס לתוכו.
טיפ נהדר, שחסך לי השלכה של כלים שבעבר התקשיתי מאד לנקות.
 

A B

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כלי פלסטיק די קשה לנקות. אבל אם מערים בהם מים, טיפת סבון, מכניסים דף של ניר סופג , מכסים במכסה ומשקשקים - השומניות פשוט נעלמת. מקרה של שומניות כבדה או צבע אדום שלא סר מיד, אני עוברת על הכלי עם אותו נייר סופג שהוכנס לתוכו.
טיפ נהדר, שחסך לי השלכה של כלים שבעבר התקשיתי מאד לנקות.
אפשר להכניס את הכלים למוכנת כביסה+ ספוג הפלא, מכונה קצרה ויוצא נוצץ כמו חדש
 

avinewborn

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
סלט ביצים בשתי דקות ובלי כלים לשטוף:
להשתמש בשקית להקפאה -לא המרשרשת אלא העבה יותר -לרסק היטב (למולל ולכוצ'ץ') בידיים -יוצא מושלם ובלי כלים או מזלגות לשטיפה

הערה: כדאי לחכות שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרות מהמקרר
גם אני עושה ככה, רק שזה היה סוד צבאי....
ועוד משו -
טחינה:
לשים בשקית הקפאה טחינה גולמית מים לימון ומלח , לסובב את קצה השקית שילכד האוויר בפנים ולנער
חסל סדר ערבוב בלתי פוסק בכף או לחילופין שטיפת כלים מהכנת טחינה.
 

מבחר הקורסים המקצועיים של פרוג!

פְּרוֹגְלַיין | לוח אירועים

למעלה