חצי שעה של תיעוד

הנושא בפורום 'קהילת הצלמים' פורסם ע"י יואל ארלנגר, ‏25/5/15.

  1. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,453
    תודות :
    5,224
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    המקום: השולחן בסלון - מטבח שלנו
    הזמן: יום שישי אחה"צ
    המשימה: לצלם את האוכל שהספקנו להכין לחג, בתוך חצי שעה.

    האמצעים: מצלמה, פלאש נייד של גודוקס (AD360), מפה שמצאתי איפשהו, מגבת.
    הצוות: אני - מחזיק מצלמה, הבן שלי - מחזיק רפלקטור.

    התוצאות:
    לזניית קישואים, עגבניות פטריות ובטטה. (ועוד דברים טובים)
    צפה בקובץ המצורף 239362

    טורטה די ריקוטה - עוגת ריקוטה לימונית​
    צפה בקובץ המצורף 239363

    פשטידת פרח - עלי לזניה, גבינה צהובה, שמנת, קישואים ובטטות​
    צפה בקובץ המצורף 239364

    פשטידת פרח - תקריב.​
    צפה בקובץ המצורף 239365

    עוגת גבינה עם אוכמניות וחמוציות​
    צפה בקובץ המצורף 239366

    פנה קוטה מרשמלו​
    צפה בקובץ המצורף 239367




     
  2. ראובן 10

    ראובן 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏1/2/14
    הודעות:
    2,188
    תודות :
    1,239
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    צילום סטילס
    סוג מצלמה:
    Canon 7D Mark II & Canon 1300D
    צילומים מדהימים.
    ובזמן כ"כ קצר!
     
  3. יעל אייזיקוביץ

    יעל אייזיקוביץ משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏8/7/14
    הודעות:
    8,940
    תודות :
    9,329
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    צלמת
    מיקום:
    מודיעין עילית
    דף הבית:
    וואו מרשים!
    ואני מתכוונת למתכוני הגורמה(אתם אמיתיים?) לצילום היפה יחסית לזמן הקצר- ולא רק.

    והכי- לילד הנאמן שמחזיק את הרפלקטור.
     
  4. B7M

    B7M משתמש פעיל צילום מקצועי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏5/4/15
    הודעות:
    303
    תודות :
    4
    נקודות:
    29
    וואו הצלחת לגרות אותי!
     
  5. גולדס

    גולדס משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/1/14
    הודעות:
    2,681
    תודות :
    188
    נקודות:
    84
    מיקום:
    ירושלים
    אפשר בבקשה את המתכון של פשטידת פרח?
     
  6. חדזי

    חדזי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/11/13
    הודעות:
    714
    תודות :
    146
    נקודות:
    59
    חצי שעה? בטוח?
     
  7. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,453
    תודות :
    5,224
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    אני צריך טיפונת לגבש אותו למתכון ראוי לשמו, כי הוא טעון מעט שיפור.
     
  8. bekki

    bekki משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏17/4/12
    הודעות:
    5,608
    תודות :
    85
    נקודות:
    64
    וכל זה היה במרחק נגיעה מהבית שלי??:p טעים!!!

    ממש נראה טוב!
     
  9. cha

    cha משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/7/14
    הודעות:
    205
    תודות :
    1
    נקודות:
    29
    היה" בבית שלנו " לפני החג .
     
  10. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,453
    תודות :
    5,224
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    לא לקחתי משם, ולא משום מקום אחר.
    לקחתי השראה ממתכון שהיה בחוברת של גד, אבל שם זה היה קיש גבינות שמעליו פרח.
    זה היה נראה לי כבד מדי, אז השמטתי את הגבינות, וערכתי את ה'פרח' בלי בסיס.
    זה יוצא מאוד קליל וטעים.
    אני אנסה לכתוב את המתכון לפי השיפורים שלי.
    1 בטטה בינונית
    2 קישואים (עדיף זוקיני, זה יוצא הרבה יותר יפה) בקליפתם.
    כמה פרוסות גבינה צהובה.
    עלי לזניה מרוככים פרוסים לאורך (או פסטה רחבה) - אפשר להשמיט.
    חצי מיכל שמנת לבישול (9%-15%)
    מלח, פלפל
    גבינת פרמז'ן או פקורינו מגוררת, לקישוט.

    בעזרת קולפן רחב או מנדולינה, יוצרים רצועות ברוחב 4 ס"מ של בטטה וקישואים.
    מתחילים לסדר את הפרח מבחוץ לבפנים, משתמשים ברצועות העבות יותר לחלק החיצוני, ובדקות יותר לחלק הפנימי.
    שיכבה של בטטות, קישואים, גבינה צהובה, עלי לזניה. חוזרים שום על הסדר הזה.
    בשכבות הפנימיות מוותרים לגמרי על הלזנייה, ומתחילים לסדר את הבטטה והקישואים באופן חופשי יותר.
    יוצקים חצי מיכל של שמנת לבישול על תכולת התבנית.
    אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה (לבדוק את ההתקדמות מדי פעם) ולסיום מעבירים בגריל למשך כמה דקות, להשחמה עדינה של החלק העליון.
    מוציאים מהתנור, מקשטים בפרמז'ן מגורר ומגישים חם.
     
  11. בש

    בש משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏12/11/13
    הודעות:
    209
    תודות :
    0
    נקודות:
    17
    אפשר בבקשה את המתכון של הפנה קוטה מרשמלו?
     
  12. אסתר10

    אסתר10 משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏7/10/13
    הודעות:
    3,883
    תודות :
    23
    נקודות:
    64
    הצלחתם להעביר את הטעם מהתמונות...
    הצבעים, הקומפוזיציה, הפוקוס...מדהים!
     
  13. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,453
    תודות :
    5,224
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    בגדול זה מכאן
    עם שיפורים שלנו
     
  14. היכל הקודש

    היכל הקודש משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/11/14
    הודעות:
    1,312
    תודות :
    3
    נקודות:
    67
    וואו וואו וואו ממש מגרה בא לי לתת ביס, הצלחת בגדול לתת את הלרצות לטעום את האוכל שנראה כל כך טעים.:):)
     
  15. ליז

    ליז משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/2/08
    הודעות:
    545
    תודות :
    27
    נקודות:
    39
    מדהים! ונראה טעים טעים.....
     
  16. שם משתמש

    שם משתמש משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏30/3/15
    הודעות:
    362
    תודות :
    0
    נקודות:
    17
    וואהו! הכל נראה טעים כל כך
    יש לך את החוברת המתכונים של גד? ראיתי רק על תחנות האוטובוסים פוסטרים של מתכונים שהיו נראים אחלה. יש מצב שאת מעלה לי את זה?
     
  17. ESTY.P

    ESTY.P משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏27/11/12
    הודעות:
    868
    תודות :
    263
    נקודות:
    104
    מסתכלת שוב ושוב, התאורה כאן מקסימה
    הכי אהבתי את העוגה עם האוכמניות - אור לבן חגיגי
    צבעים קרירים כאלה והרגשה של עוגה קרה טובה
     
  18. E&A

    E&A משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏10/1/12
    הודעות:
    2,340
    תודות :
    60
    נקודות:
    54
    התאורה נחמדה,
    חסר בקומפוזציה.
     
  19. אז מה

    אז מה משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה

    הצטרף:
    ‏29/1/12
    הודעות:
    3,478
    תודות :
    1,238
    נקודות:
    134
    אפשר להעלות לחסומים?