פרווה חציל קריספי

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
היתי בגריל בר, והיה שם בסלטים חציל, פרוסות עגולות עם פירורי לחם, קריספי, אני לא אוהבת חצילים, אבל זה מעדן.
מישהי יודעת אייך עושים זאת?
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
לא יודעת אם את מתכוונת לזה
אבל אמא שלי עושה כך
פורסת חצילים מפזרת מלח מחכה חצי שעה שתצא המרירות מספיגה את הנוזל בנייר סופג
אח"כ טובלת בביצה ופירורי לחם כמו שניצל ומטגנת
מגישים חמים
 

שירי12

משתמש סופר מקצוען
היה כאן מתכון של @shira bira
פורסים חצילים לפרוסות דקות, ממליחים ומניחים במסננת ל3-4 שעות.
מוציאים ומנגבים היטב.
טורפים ביחד ביצה או שתיים , שליש-חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל וכפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה - לשמירה על פריכות הציפוי

טעים מאוד.
לטעמי טעם הצ'ילי/חרדל חזק מדי - אולי כדאי להפחית קצת.
 

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
היה כאן מתכון של @shira bira
פורסים חצילים לפרוסות דקות, ממליחים ומניחים במסננת ל3-4 שעות.
מוציאים ומנגבים היטב.
טורפים ביחד ביצה או שתיים , שליש-חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל וכפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה - לשמירה על פריכות הציפוי

טעים מאוד.
לטעמי טעם הצ'ילי/חרדל חזק מדי - אולי כדאי להפחית קצת.
לא זה מה שהיה שם אבל נשמע טעים! אנסה
 

mitria4567

משתמש פעיל
היה כאן מתכון של @shira bira
פורסים חצילים לפרוסות דקות, ממליחים ומניחים במסננת ל3-4 שעות.
מוציאים ומנגבים היטב.
טורפים ביחד ביצה או שתיים , שליש-חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל וכפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה - לשמירה על פריכות הציפוי

טעים מאוד.
לטעמי טעם הצ'ילי/חרדל חזק מדי - אולי כדאי להפחית קצת.
כמה חצילים?

תודה
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
החציל הטבול בביצה ופירורי לחם הוא מעדן, ואפשר גם אפוי. לא מאוד מאוד משמעותי מבחינת בריאות כי צריך לשמן את התבנית היטטב ולזלף גם שמן על החצילים מלמעלה. אבל חוסך מלא בלאגן
ויוצא רךךך בפנים וקריספי מבחוץ.
 

odel

משתמש רשום
זה טעים מאוד גם בגרסת פרוסות קישוא מטוגנות כמו שניצל ביצה ופירורי לחם והטיגון יותר קצר מהחציל חשוב לתת טיגון טוב בשמן מעט עמוק בשביל הקריספיות ולא לכסות
 

עולם קטן

משתמש פעיל
זה טעים מאוד גם בגרסת פרוסות קישוא מטוגנות כמו שניצל ביצה ופירורי לחם והטיגון יותר קצר מהחציל חשוב לתת טיגון טוב בשמן מעט עמוק בשביל הקריספיות ולא לכסות
וגם מאד טעים עם פרוסות בטטה לא עבות מידי....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה