חגים חלה יפהפייה במתיקות מעודנת לשנה הכי מתוקה !

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג
SAM_8814.JPG
חלה יפהפייה, חגיגית ומרגשת,
כיאה לשנה הבעל"ט- שתהיה הכי מתוקה!

ממתכון החלות הרגיל שלי
שהוא:
2 קילו קמח
15 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
כוס שמן
4 וחצי כוסות מים
2 כפות מלח

את כל החומרים פרט למלח מניחים בקערה ומתחילים לעבד לבצק
כשהחומרים מתחילים להתאחד מוסיפים את המלח ומעבדים סופית.
מתפיחים שעתיים.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים- 4 חלות סה"כ.
כל חלק מחלקים ל- 7 כדורים שווים, כדאי להיעזר במשקל.
משמנים תבנית חד פעמית עגולה וגבוהה
במרכז התבנית מניחים כוס קרטון של קפה, מלאה עד חציה בשעועית לבנה לא מבושלת.
(כן, כן, הקטניות. כך הכוס לא תזוז ותשמור על צורה סימטרית של החלה)
סביב כוס הקרטון מסדרים זה לצד זה את שבעת הכדורים.
נותנים התפחה נוספת לחלות כשהן כבר בתבנית,
בינתיים מחממים תנור על 200 מעלות.
כשהחלות תפחו עוד והתנור חם-
טורפים ביצה עם כף סילאן, מורחים על החלות בנדיבות ומפזרים שומשום או כל תוספת אחרת מתאימה.
(הסילאן תורם לצבע ומעניק מתיקות נעימה לחלה)
אופים 20 דק', להזהבה נאה.

להגשה-
מחלצים בזהירות את הכוס ממרכז החלה (לשעועית אגב לא קרה כלום. שמרו אותה לטשולנט)
ואת החלה מהתבנית,
ממלאים דבש בצלוחית חד פעמית שקופה וקשיחה או צנצנת בגודל החור של החלה,
ומניחים במרכז החלה.
מיד אחר כך, כדאי ממש, ליטול ידיים ;)
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג
מהמם!!
נראה מגרה ביותר
תודה על המתכון!
איך מחממים לקראת הסעודה? קומה שניה על הפלטה או עטוף בשקית בקומה שניה?
והאם מומלץ להקפיא את החלות של היום השני או לשמור בשקית סגורה?
אפשר לחמם בקומה שניה, כיוון שהחלה מורכבת מכדורים כדאי לחמם אותה בתבנית שלא תתפרק.
ולהקפיא, בטח.
 

mmbbcc

משתמש צעיר
מחפשת מתכון לחלה בסגנון הפשוטה- מרובעת של אנגל..
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה