דיון חלבונים, חלמונים ומה שביניהם...

Trouble Maker

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הרגע זרקתי לפח כוס עם שלושה חלבונים שהמתינה לי במקרר בסבלנות מאז....
וזו לא פעם ראשונה.
מה לעשות שרציתי להכין אלפחורס שדורשים שלושה חלמונים?
אקיצר, נמאס לי מה'בל תשחית' כמעט כל פעם,
ועל כן מתבקש הציבור להעלות לפה רעיונות ומתכונים שונים בשימוש בחלבונים/חלמונים בלבד!
שכוייח!
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני תמיד מכינה ליקר שוקולד- זה רק עם חלמונים.
בד"כ אני מכינה את זה ביום חמישי ודוחפת לכל עוגה / קוגל עוד חלבונים....
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
גלידה!!!!
מקציפים חלבונים עם סוכר ומוסיפים תותים מרוסקים..
למי שפוחדת מסלמונלה - אפשר לפסטר את הביצים ממש בקלות - אם זה מעניין -אסביר..

אפשר גם נשיקות
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
גלידה!!!!
מקציפים חלבונים עם סוכר ומוסיפים תותים מרוסקים..
למי שפוחדת מסלמונלה - אפשר לפסטר את הביצים ממש בקלות - אם זה מעניין -אסביר..

אפשר גם נשיקות
מאד מעניין
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
משתמשים במדחום אוכל, יש באיקאה ב-39 ש"ח,
שמים את החלבונים בבאן מארי - כלומר ממלאים מים בסיר ומעליו מניחים את הקערה עם החלבונים, מעמידים של האש, מקפידים שהמים בסיר לא יגעו בקערה - רק האדים,
מחכים שהחום יגיע ל-62 מעלות (גם אם נראה קצת ביצה בצדדים שמתקרשת - לא נורא)
מקציפים עם סוכר - והקצף מוכן ומפוסטר,
אפשר גם לשים את הסוכר בבאן מארי ולחמם איתו...
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חלמונים - כל בצק פריך ישמח לקבל אותם בלי החלבון. גם בצק שמרים לעוגה יהיה משובח יותר עם עודף חלמונים. לציפוי שניצלים - זה ממש מעולה, כי החלבון הוא זה שגורם לשניצל להתקשות אחרי שהיה במקרר.
חלבונים - קצפיות, קצפיות קוקוס/קפה, למריחה על מאפי שמרים לפני האפיה (כדאי לשים קמצוץ מלח, שיפרק את החלבון והוא ימרח טוב יותר על הבצק), גלידת תות/בננות/מנגו/אפרסק/קיוי - מרסקים את הפרי, מקציפים חלבונים עם סוכר ומוסיפים את הפרי המרוסק.
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מענין איך את מפסטרת?
משתמשים במדחום אוכל, יש באיקאה ב-39 ש"ח,
שמים את החלבונים בבאן מארי - כלומר ממלאים מים בסיר ומעליו מניחים את הקערה עם החלבונים, מעמידים של האש, מקפידים שהמים בסיר לא יגעו בקערה - רק האדים,
מחכים שהחום יגיע ל-62 מעלות (גם אם נראה קצת ביצה בצדדים שמתקרשת - לא נורא)
מקציפים עם סוכר - והקצף מוכן ומפוסטר,
אפשר גם לשים את הסוכר בבאן מארי ולחמם איתו...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה