מתכון בריאות חטיף ללא נקיפות מצפון? חטיף ללא נקיפות מצפון!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טוב,
רק אם אוכלים ממנו קוביה או שתיים.

לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.

אז תאמרו, "מה הבעיה? בטח יש אצלך במקפיא כל מיני תמיד".
נכון.
אבל בכל מיני האלו שיש אצלי תמיד במקפיא אני משתדלת לא לגעת
ויאכלו אחרים וישבעו.

אז מה בכל זאת?
2 קוביות שוקולד עם לפחות 70% מוצקי קקאו.
אבל לפעמים גם זה לא מספק אותי. בעיקר בשבתות וחגים כשהסביבה חוגגת במתוקים.

אז מה כן?
או. כבר כבר התשובה.

לפני תקופה נכנסתי לחנות של בי אנד די כדי לקנות כמה דברים [לא, לא מליות, ולא נוגט, למרות שיש להם, "כולה" פריכיות אורז, אגוזים ועוד כמה דברים ממש לא מעניינים]
יש לי מין טבע כזה שכאשר אני לא ממהרת יותר מדי ואני נכנסת לחנות אני מסתובבת בכולו, למרות שאני יודעת בדיוק היכן מונח מה שאני מחפשת. רק כדי לא לפספס שום דבר. משהו לא מוסבר. ואולי עדיף שלא מוסבר כי ההסבר עלול לגרום לי לפיק ברכיים.

עודי משוטטת שם נתקלו עיני במוצר הזה:
1635968688297.png

התלהבתי כי אני מכינה פתיתי קינואה קלויים לבד ואם אפשר לקצר את הדרך ולחסוך לכלוך של מחבת, אז.... לקחתי 2, שיהיה.
מה נעשה איתם?
הקב"ה ידע כבר אז. אני רק היום.

חוזרת לתחילת הפוסט.
לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.

הקינואה הזו הפכה את הדבר הזה שבדמיון שלי למציאות.

אז קודם כל, קבלו אותם, חטיפי קינואה מפוצפצת, בריאים בהחלט:
IMG_6108_800x600.jpg


נראה לא רע?
[כאן מנידים ראש בחיוב]
מסכימה אתכם.

מתכון לכ-30 חטיפים.
מדידה בכוסות חד פעמיות.

אה, רגע, לפני המתכון.
גונבת שאלה מהשו"ת:
-ואם אני רוצה להכין פצפוצי קינואה לבד, איך עושים את זה?

-כך:

להכנת פצפוצי קינואה
שוטפים את הקינואה תחת זרם מים ומניחים בנפה מעל מגבת להתייבשות מוחלטת.
מחממים מחבת גדולה שיש לה נון סטיק
שמים קינואה בשכבה אחת. הקינואה תתחיל להשמיע קולות פצפוץ קטנים [לא כמו פופקורן]
כשהפצפוץ נגמר מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לקערה להתקררות.
בשביל המתכון הזה צריך לחזור על פעולת הקליה מספר פעמים.

בהכנה ביתי יתקבלו כדורוני קינואה תפוחים ולא פצפוצים ממש

אחרי שהקינואה התקררה, מפוררים אותה מעט בידיים בתוך קערה.
כשמכינים לבד יתכן ויהיה צורך בכמות קצת שונה בגלל שהמרקם והגודל לא יהיה כמו אלו המוכנים שמיוצרים כמובן על ידי מכונות. .
כמה בדיוק?
קשה לאמוד.
המרקם של החטיף יהיה שונה מאשר בשימוש במוצר הקנוי. כי הוא מעובד למין פתיתים כמו קורנפלקס, אבל קטן יותר. ושקולים לבד מתקלים כדורונים תפוחים אבל לא כמו פתיתי קורנלפקס קטנים
מה שחשוב לדעת זה שבסופו של דבר צריך להגיע לתערובת דביקה שאפשר להדף בתוך תבנית.

אז מה במתכון?
3.5 כוסות קינואה תפוחה מפוררת גס [או קופסא של קינופלקס, 200 גרם]
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
1 כוס טחינה גולמית
1/2-3/4 כוס דבש, תלוי במתיקות הרצויה לכם
3/4 כוס אגוזים גרוסים [מכל סוג אני השתמשתי בפקאן וקשיו]

שמים את הקינואה בקערה
מוסיפים לקערת הקינואה את יתר הרכיבים. מערבבים בעזרת כף גדולה עד שהתערובת נעשית דביקה

מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. שמים את התערובת בתבנית ומשטחים בצורה אחידה תוך כדי לחיצות בעזרת כף גדולה או ספטולה.
מכסים בניר אפיה נוסף ומהדקים היטב בידיים.
השלב הזה חשוב כי בלעדיו החטיף יתפורר בחיתוך.

אפשר לקשט בזילופי שוקולד.
מעבירים להתקשות בהקפאה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהחטיף קפוא למחצה.

מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.
אוכלים 1-2 ולא יותר בבת אחת.
כדי שלא תעשו לי ייסורי מצפון על האכילה שלכם.

IMG_6105_800x600.jpg


IMG_6098_800x600.jpg


שו"ת:
1. ראו למעלה.
2. אפשר סילאן במקום דבש? אפשר אבל המתיקות תפחת וכדאי להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה במקרה זה.
3. חייבים חמאת בוטנים? לא. אפשר 2 כוסות טחינה גולמית
4. חייבים טחינה גולמית? לא. אפשר 2 כוסות חמאת בוטנים
5. לזה את קוראת חטיף בריא? כן!
6. זה טעים? לדעתי כן. אין לי אחריות על תוצאות בלוטות הטעם של אחרים.
cleardot.gif
 
נערך לאחרונה ב:

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
את בלתי נלאית את!
אין מילים על כל מתכון ומתכון ובעיקר על ההשראה.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
וואי וואי וואי
לקחת את כל הנקיפות מצפון הכנסת למתכון הזה, דבש, חמאת בוטנים, טחינה...
כל מה שטעים בקיצור. :D
לאכול את זה אין לי סיכוי.

אבל גירית לי את בלוטות הטעם, זה כן.
נשמע מצוין.
 

דפה

משתמש מקצוען
העני, זה בכלל לא המתכונים שלך, זה הפוסטים!!! הם מגרים אצלי בלוטות הנאה לא מוסברות...
אה, לגבי המתכון, לאחרונה מנסה לאכול רק בריא, וזה בדיוק מה שאני מחפשת.
תודה אהובה.
 

מגדלור

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טוב,
רק אם אוכלים ממנו קוביה או שתיים.

לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.

אז תאמרו, "מה הבעיה? בטח יש אצלך במקפיא כל מיני תמיד".
נכון.
אבל בכל מיני האלו שיש אצלי תמיד במקפיא אני משתדלת לא לגעת
ויאכלו אחרים וישבעו.

אז מה בכל זאת?
2 קוביות שוקולד עם לפחות 70% מוצקי קקאו.
אבל לפעמים גם זה לא מספק אותי. בעיקר בשבתות וחגים כשהסביבה חוגגת במתוקים.

אז מה כן?
או. כבר כבר התשובה.

לפני תקופה נכנסתי לחנות של בי אנד די כדי לקנות כמה דברים [לא, לא מליות, ולא נוגט, למרות שיש להם, "כולה" פריכיות אורז, אגוזים ועוד כמה דברים ממש לא מעניינים]
יש לי מין טבע כזה שכאשר אני לא ממהרת יותר מדי ואני נכנסת לחנות אני מסתובבת בכולו, למרות שאני יודעת בדיוק היכן מונח מה שאני מחפשת. רק כדי לא לפספס שום דבר. משהו לא מוסבר. ואולי עדיף שלא מוסבר כי ההסבר עלול לגרום לי לפיק ברכיים.

עודי משוטטת שם נתקלו עיני במוצר הזה:
צפה בקובץ המצורף 997625
התלהבתי כי אני מכינה פתיתי קינואה קלויים לבד ואם אפשר לקצר את הדרך ולחסוך לכלוך של מחבת, אז.... לקחתי 2, שיהיה.
מה נעשה איתם?
הקב"ה ידע כבר אז. אני רק היום.

חוזרת לתחילת הפוסט.
לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.

הקינואה הזו הפכה את הדבר הזה שבדמיון שלי למציאות.

אז קודם כל, קבלו אותם, חטיפי קינואה מפוצפצת, בריאים בהחלט:
צפה בקובץ המצורף 997634

נראה לא רע?
[כאן מנידים ראש בחיוב]
מסכימה אתכם.

מתכון לכ-30 חטיפים.
מדידה בכוסות חד פעמיות.

אה, רגע, לפני המתכון.
גונבת שאלה מהשו"ת:
-ואם אני רוצה להכין פצפוצי קינואה לבד, איך עושים את זה?

-כך:

להכנת פצפוצי קינואה
שוטפים את הקינואה תחת זרם מים ומניחים בנפה מעל מגבת להתייבשות מוחלטת.
מחממים מחבת גדולה שיש לה נון סטיק
שמים קינואה בשכבה אחת. הקינואה תתחיל להשמיע קולות פצפוץ קטנים [לא כמו פופקורן]
כשהפצפוץ נגמר מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לקערה להתקררות.
בשביל המתכון הזה צריך לחזור על פעולת הקליה מספר פעמים.

אחרי שהקינואה התקררה, מפוררים אותה מעט בידיים בתוך קערה.

אז מה במתכון?
3.5 כוסות קינואה תפוחה מפוררת גס [או קופסא של קינופלקס, 200 גרם]
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
1 כוס טחינה גולמית
1/2-3/4 כוס דבש, תלוי במתיקות הרצויה לכם
3/4 כוס אגוזים גרוסים [מכל סוג אני השתמשתי בפקאן וקשיו]

שמים את הקינואה בקערה
מוסיפים לקערת הקינואה את יתר הרכיבים. מערבבים בעזרת כף גדולה עד שהתערובת נעשית דביקה

מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. שמים את התערובת בתבנית ומשטחים בצורה אחידה תוך כדי לחיצות בעזרת כף גדולה או ספטולה.
מכסים בניר אפיה נוסף ומהדקים היטב בידיים.
השלב הזה חשוב כי בלעדיו החטיף יתפורר בחיתוך.

אפשר לקשט בזילופי שוקולד.
מעבירים להתקשות בהקפאה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהחטיף קפוא למחצה.

מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.
אוכלים 1-2 ולא יותר בבת אחת.
כדי שלא תעשו לי ייסורי מצפון על האכילה שלכם.

צפה בקובץ המצורף 997630

צפה בקובץ המצורף 997631

שו"ת:
1. ראו למעלה.
2. אפשר סילאן במקום דבש? אפשר אבל המתיקות תפחת וכדאי להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה במקרה זה.
3. חייבים חמאת בוטנים? לא. אפשר 2 כוסות טחינה גולמית
4. חייבים טחינה גולמית? לא. אפשר 2 כוסות חמאת בוטנים
5. לזה את קוראת חטיף בריא? כן!
6. זה טעים? לדעתי כן. אין לי אחריות על תוצאות בלוטות הטעם של אחרים.
cleardot.gif
תקשיבי את אלופה !
אני לא יודעת למה תמיד שיש פוסט שלך אני רצה לקרוא
עדיין לא החלטתי מה גובר על מה :unsure:
הכתיבה האלופה והמעניינת שכיף לקרוא או אולי ההומור שמבצבץ בין המילים הכתובות או אולי בעצם בא לי מתכון שווה (גם כשהוא בריא הוא שווה)
וכנראה שתמיד גם התמונה מדברת
קיצר ההשקעות ניכרות בכל
תודה רבה רבה !:):)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נשמע טעים ושווה!
ומגיע לאנשים שנגזר עליהם לאכול אוכל עצובץ
הבעיה היא שאין לי גרם כח להכין.
בכמה את מוכרת לי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
את לא נרגעת.
בלי עין הרע. שה' יתן לך מלא כח!

זה נראה ממש טוב. (הנהנתי במרץ, כששאלת...)
נהדר
עדיין.
לא יודעת אם זה כלי מחזיק ברכה או שזה הברכה כבר בעצמה
נתחיל אוסף. כמו של הילדות הקטנות. זה יהיה ממש אוסף של "יקרים".
יש לי כבר כמה סוגים.
יש עם קווים סביב הכוס
ויש עם קווים אלכסוניים
ויש לי גם מדוגמים כמו יהלום
וגם כאלו עם כאלו תחרה בצבע כסף
אז יש לנו ממש יקרים.

רוצים להחליף?

וואי וואי וואי
לקחת את כל הנקיפות מצפון הכנסת למתכון הזה, דבש, חמאת בוטנים, טחינה...
כל מה שטעים בקיצור. :D
לאכול את זה אין לי סיכוי.

אבל גירית לי את בלוטות הטעם, זה כן.
נשמע מצוין.
:(
נשמע טעים ושווה!
ומגיע לאנשים שנגזר עליהם לאכול אוכל עצובץ
הבעיה היא שאין לי גרם כח להכין.
בכמה את מוכרת לי?
נדבר במייל.
רציני!
 

רייזי משי זהב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
כל מתכון שיש בו פיצפוצי אורז מתאים לפיצפוצי קינואה? וכמה זה עולה?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
העני, זה נראה ממש מעניין ומגרה,
מקווה שנגיע לזה,
ותודה שזכרת את הצליאקיות .. :)
 

sara gold

משתמש מקצוען
וואי זה בדיוק מה שאני מחפשת
מתכון טעים ומגרה... תודה העני
אני גם בענייני בריאות ומשקל..
משיהי יודעת להגיד כמה קלוריות זה יוצא לחטיף?
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נשמע מיוחד
אפשר להחליף בפצפוצי אורז?
כן. צרך לפורר אותם קצת
תודה
כאלו אני אוהבת :)
:)
כל מתכון שיש בו פיצפוצי אורז מתאים לפיצפוצי קינואה? וכמה זה עולה?
לא רואה סיבה שלא, רק שצריך כמות גדולה יותר כי הם של פצפוצי קינואה מאשר פצפוצי אורז
עולה משהו כמו 14.90
העני, זה נראה ממש מעניין ומגרה,
מקווה שנגיע לזה,
ותודה שזכרת את הצליאקיות .. :)
בכיף!
על מה בדיוק חוזרים?
מקררים וקולים שוב?

אה, ויש משלוחים גם בקו 885?
על פעולת הקליה כי רק חלק מהכמות יכנס למחבת, כי צריך שכבה אחת של קינואה. אז עושים כמה נגלות כדי להגיע לסה"כ 3.5 כוסות

משלוח? אהמממ, חוששת שהנהג יחסל בדרך
 

nicky

משתמש מקצוען
וואי מושלם!! בדיוק בשבילי..תמיד הכנתי עם פצפוצי אורז מלא ועדיין היה לי קצת מצפון… עם הקינואה יהיה הרבה יותר בריא! תודה לך!!!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איזה מתכון שווה!
אגב, כבר תקופה ארוכה אני משתמשת בפצפוצים המופלאים האלה כציפוי לשניצל במקום פירורי לחם.
מתקבל ציפוי קריספי ביותר וטעמה של הקינואה כמעט ולא מורגש.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה