טוב,
רק אם אוכלים ממנו קוביה או שתיים.
לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.
אז תאמרו, "מה הבעיה? בטח יש אצלך במקפיא כל מיני תמיד".
נכון.
אבל בכל מיני האלו שיש אצלי תמיד במקפיא אני משתדלת לא לגעת
ויאכלו אחרים וישבעו.
אז מה בכל זאת?
2 קוביות שוקולד עם לפחות 70% מוצקי קקאו.
אבל לפעמים גם זה לא מספק אותי. בעיקר בשבתות וחגים כשהסביבה חוגגת במתוקים.
אז מה כן?
או. כבר כבר התשובה.
לפני תקופה נכנסתי לחנות של בי אנד די כדי לקנות כמה דברים [לא, לא מליות, ולא נוגט, למרות שיש להם, "כולה" פריכיות אורז, אגוזים ועוד כמה דברים ממש לא מעניינים]
יש לי מין טבע כזה שכאשר אני לא ממהרת יותר מדי ואני נכנסת לחנות אני מסתובבת בכולו, למרות שאני יודעת בדיוק היכן מונח מה שאני מחפשת. רק כדי לא לפספס שום דבר. משהו לא מוסבר. ואולי עדיף שלא מוסבר כי ההסבר עלול לגרום לי לפיק ברכיים.
עודי משוטטת שם נתקלו עיני במוצר הזה:
התלהבתי כי אני מכינה פתיתי קינואה קלויים לבד ואם אפשר לקצר את הדרך ולחסוך לכלוך של מחבת, אז.... לקחתי 2, שיהיה.
מה נעשה איתם?
הקב"ה ידע כבר אז. אני רק היום.
חוזרת לתחילת הפוסט.
לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.
הקינואה הזו הפכה את הדבר הזה שבדמיון שלי למציאות.
אז קודם כל, קבלו אותם, חטיפי קינואה מפוצפצת, בריאים בהחלט:
נראה לא רע?
[כאן מנידים ראש בחיוב]
מסכימה אתכם.
מתכון לכ-30 חטיפים.
מדידה בכוסות חד פעמיות.
אה, רגע, לפני המתכון.
גונבת שאלה מהשו"ת:
-ואם אני רוצה להכין פצפוצי קינואה לבד, איך עושים את זה?
-כך:
להכנת פצפוצי קינואה
שוטפים את הקינואה תחת זרם מים ומניחים בנפה מעל מגבת להתייבשות מוחלטת.
מחממים מחבת גדולה שיש לה נון סטיק
שמים קינואה בשכבה אחת. הקינואה תתחיל להשמיע קולות פצפוץ קטנים [לא כמו פופקורן]
כשהפצפוץ נגמר מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לקערה להתקררות.
בשביל המתכון הזה צריך לחזור על פעולת הקליה מספר פעמים.
בהכנה ביתי יתקבלו כדורוני קינואה תפוחים ולא פצפוצים ממש
אחרי שהקינואה התקררה, מפוררים אותה מעט בידיים בתוך קערה.
כשמכינים לבד יתכן ויהיה צורך בכמות קצת שונה בגלל שהמרקם והגודל לא יהיה כמו אלו המוכנים שמיוצרים כמובן על ידי מכונות. .
כמה בדיוק?
קשה לאמוד.
המרקם של החטיף יהיה שונה מאשר בשימוש במוצר הקנוי. כי הוא מעובד למין פתיתים כמו קורנפלקס, אבל קטן יותר. ושקולים לבד מתקלים כדורונים תפוחים אבל לא כמו פתיתי קורנלפקס קטנים
מה שחשוב לדעת זה שבסופו של דבר צריך להגיע לתערובת דביקה שאפשר להדף בתוך תבנית.
אז מה במתכון?
3.5 כוסות קינואה תפוחה מפוררת גס [או קופסא של קינופלקס, 200 גרם]
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
1 כוס טחינה גולמית
1/2-3/4 כוס דבש, תלוי במתיקות הרצויה לכם
3/4 כוס אגוזים גרוסים [מכל סוג אני השתמשתי בפקאן וקשיו]
שמים את הקינואה בקערה
מוסיפים לקערת הקינואה את יתר הרכיבים. מערבבים בעזרת כף גדולה עד שהתערובת נעשית דביקה
מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. שמים את התערובת בתבנית ומשטחים בצורה אחידה תוך כדי לחיצות בעזרת כף גדולה או ספטולה.
מכסים בניר אפיה נוסף ומהדקים היטב בידיים.
השלב הזה חשוב כי בלעדיו החטיף יתפורר בחיתוך.
אפשר לקשט בזילופי שוקולד.
מעבירים להתקשות בהקפאה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהחטיף קפוא למחצה.
מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.
אוכלים 1-2 ולא יותר בבת אחת.
כדי שלא תעשו לי ייסורי מצפון על האכילה שלכם.
שו"ת:
1. ראו למעלה.
2. אפשר סילאן במקום דבש? אפשר אבל המתיקות תפחת וכדאי להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה במקרה זה.
3. חייבים חמאת בוטנים? לא. אפשר 2 כוסות טחינה גולמית
4. חייבים טחינה גולמית? לא. אפשר 2 כוסות חמאת בוטנים
5. לזה את קוראת חטיף בריא? כן!
6. זה טעים? לדעתי כן. אין לי אחריות על תוצאות בלוטות הטעם של אחרים.
רק אם אוכלים ממנו קוביה או שתיים.
לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.
אז תאמרו, "מה הבעיה? בטח יש אצלך במקפיא כל מיני תמיד".
נכון.
אבל בכל מיני האלו שיש אצלי תמיד במקפיא אני משתדלת לא לגעת
ויאכלו אחרים וישבעו.
אז מה בכל זאת?
2 קוביות שוקולד עם לפחות 70% מוצקי קקאו.
אבל לפעמים גם זה לא מספק אותי. בעיקר בשבתות וחגים כשהסביבה חוגגת במתוקים.
אז מה כן?
או. כבר כבר התשובה.
לפני תקופה נכנסתי לחנות של בי אנד די כדי לקנות כמה דברים [לא, לא מליות, ולא נוגט, למרות שיש להם, "כולה" פריכיות אורז, אגוזים ועוד כמה דברים ממש לא מעניינים]
יש לי מין טבע כזה שכאשר אני לא ממהרת יותר מדי ואני נכנסת לחנות אני מסתובבת בכולו, למרות שאני יודעת בדיוק היכן מונח מה שאני מחפשת. רק כדי לא לפספס שום דבר. משהו לא מוסבר. ואולי עדיף שלא מוסבר כי ההסבר עלול לגרום לי לפיק ברכיים.
עודי משוטטת שם נתקלו עיני במוצר הזה:
התלהבתי כי אני מכינה פתיתי קינואה קלויים לבד ואם אפשר לקצר את הדרך ולחסוך לכלוך של מחבת, אז.... לקחתי 2, שיהיה.
מה נעשה איתם?
הקב"ה ידע כבר אז. אני רק היום.
חוזרת לתחילת הפוסט.
לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.
הקינואה הזו הפכה את הדבר הזה שבדמיון שלי למציאות.
אז קודם כל, קבלו אותם, חטיפי קינואה מפוצפצת, בריאים בהחלט:
נראה לא רע?
[כאן מנידים ראש בחיוב]
מסכימה אתכם.
מתכון לכ-30 חטיפים.
מדידה בכוסות חד פעמיות.
אה, רגע, לפני המתכון.
גונבת שאלה מהשו"ת:
-ואם אני רוצה להכין פצפוצי קינואה לבד, איך עושים את זה?
-כך:
להכנת פצפוצי קינואה
שוטפים את הקינואה תחת זרם מים ומניחים בנפה מעל מגבת להתייבשות מוחלטת.
מחממים מחבת גדולה שיש לה נון סטיק
שמים קינואה בשכבה אחת. הקינואה תתחיל להשמיע קולות פצפוץ קטנים [לא כמו פופקורן]
כשהפצפוץ נגמר מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לקערה להתקררות.
בשביל המתכון הזה צריך לחזור על פעולת הקליה מספר פעמים.
בהכנה ביתי יתקבלו כדורוני קינואה תפוחים ולא פצפוצים ממש
אחרי שהקינואה התקררה, מפוררים אותה מעט בידיים בתוך קערה.
כשמכינים לבד יתכן ויהיה צורך בכמות קצת שונה בגלל שהמרקם והגודל לא יהיה כמו אלו המוכנים שמיוצרים כמובן על ידי מכונות. .
כמה בדיוק?
קשה לאמוד.
המרקם של החטיף יהיה שונה מאשר בשימוש במוצר הקנוי. כי הוא מעובד למין פתיתים כמו קורנפלקס, אבל קטן יותר. ושקולים לבד מתקלים כדורונים תפוחים אבל לא כמו פתיתי קורנלפקס קטנים
מה שחשוב לדעת זה שבסופו של דבר צריך להגיע לתערובת דביקה שאפשר להדף בתוך תבנית.
אז מה במתכון?
3.5 כוסות קינואה תפוחה מפוררת גס [או קופסא של קינופלקס, 200 גרם]
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
1 כוס טחינה גולמית
1/2-3/4 כוס דבש, תלוי במתיקות הרצויה לכם
3/4 כוס אגוזים גרוסים [מכל סוג אני השתמשתי בפקאן וקשיו]
שמים את הקינואה בקערה
מוסיפים לקערת הקינואה את יתר הרכיבים. מערבבים בעזרת כף גדולה עד שהתערובת נעשית דביקה
מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. שמים את התערובת בתבנית ומשטחים בצורה אחידה תוך כדי לחיצות בעזרת כף גדולה או ספטולה.
מכסים בניר אפיה נוסף ומהדקים היטב בידיים.
השלב הזה חשוב כי בלעדיו החטיף יתפורר בחיתוך.
אפשר לקשט בזילופי שוקולד.
מעבירים להתקשות בהקפאה.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהחטיף קפוא למחצה.
מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.
אוכלים 1-2 ולא יותר בבת אחת.
כדי שלא תעשו לי ייסורי מצפון על האכילה שלכם.
שו"ת:
1. ראו למעלה.
2. אפשר סילאן במקום דבש? אפשר אבל המתיקות תפחת וכדאי להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה במקרה זה.
3. חייבים חמאת בוטנים? לא. אפשר 2 כוסות טחינה גולמית
4. חייבים טחינה גולמית? לא. אפשר 2 כוסות חמאת בוטנים
5. לזה את קוראת חטיף בריא? כן!
6. זה טעים? לדעתי כן. אין לי אחריות על תוצאות בלוטות הטעם של אחרים.
נערך לאחרונה ב: