דרוש מתכון חומוס ביתי - תחכימו אותי!

  • פותח הנושא nicky
  • פורסם בתאריך

nicky

משתמש מקצוען
חולמת להכין חומוס ביתי לשבת!! אף פעם עוד לא יצא לי להכין.
השאלה היא...איך זה עובד מבחינת שמירה בקירור וחימום וכו׳?
כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר? אפשר להכין בשישי ולאכול בשבת בצהריים? אני יודעת שחומוס ביתי הוא מאד רגיש (וחלקנו בהריון, כך שזה עוד יותר רגיש..בד״כ נמנעים מלאכול חומוס קנוי שהוא לא טרי מהרגע...)
ואיך מומלץ לחמם (אם בכלל)? אני מעדיפה בהרבה חומוס חם על פני קר...

ועל הדרך אם יש מתכונים מומלצים אשמח :) חיפשתי כבר ברשת ומצאתי כמה מתכונים ודי הבנתי את הרעיון הכללי, אבל אם יש איזה מתכון פצצתי מניסיון אשמח לשמוע
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חומוס, היה נשמע 'סלט חומוס'.

התכוונת ל'ארבעס'?
 

יעכנא בוימלגרין

משתמש מקצוען
אני עושה חומוס טעים מאוד מהאתר 10 דק', יוצא חומוס בכמות לא ממש גדולה שמספיק לנו ל 2 סעודות.
לגבי החימום, אני אישית לא מחממת את החומוס אלא מחממת את התוספת של החומוס והיא מחממת את החומוס.
 

nicky

משתמש מקצוען
אני עושה חומוס טעים מאוד מהאתר 10 דק', יוצא חומוס בכמות לא ממש גדולה שמספיק לנו ל 2 סעודות.
לגבי החימום, אני אישית לא מחממת את החומוס אלא מחממת את התוספת של החומוס והיא מחממת את החומוס.
וכמה זמן מחזיק במקרר? זה בטיחותי לאכול גם בשבת בבוקר...?
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם :)
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.

הכמויות:

-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).

שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.

שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.

שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.

המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם :)
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.

הכמויות:

-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).

שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.

שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.

שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.

המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
אני עושה את כל השלב הסופי גם כך (לא בדקתי בדיוק כמויות אבל זה בדיוק החומרים)
רק שאני עושה את זה עם חומוס מקופסת שימורים וזה כמובן לוקח כל הסיפור ממש כמה דקות.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אני עושה את כל השלב הסופי גם כך (לא בדקתי בדיוק כמויות אבל זה בדיוק החומרים)
רק שאני עושה את זה עם חומוס מקופסת שימורים וזה כמובן לוקח כל הסיפור ממש כמה דקות.
זה פיתרון מצוין כשלא מספיקים להתארגן עם חומוס מבושל.
כל העניין של ההשריה והבישול זה לא קושי, זה רק התארגנות מראש,
וחושבת ששווה את זה.
כמו שיש הבדל ברור בין פטריות בשימורים לפטריות טריות...

ואגב,
אפשר כמובן לבשל גם כמות גדולה יותר של חומוס, ולחלק לשקיות להקפאה. יוצא שרק פעם בכמה שבועות משרים ומבשלים כמות גדולה של חומוס, וכל פעם שולפים שקית
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
זה פיתרון מצוין כשלא מספיקים להתארגן עם חומוס מבושל.
כל העניין של ההשריה והבישול זה לא קושי, זה רק התארגנות מראש,
וחושבת ששווה את זה.
כמו שיש הבדל ברור בין פטריות בשימורים לפטריות טריות...
נכון, אבל גם כך יוצא מאוד טעים, ואם הייתי צריכה לעבור גם את שלב הבישול לא הייתי מכינה בכלל.
 

אלף למד

משתמש פעיל
@nicky
אני מכינה ממרח חומוס ביתי ושמחה לבשר שעליתי על המתכון המושלם :)
הוא מחזיק במקרר בקופסא אטומה גם שבוע.

הכמויות:
-הכמויות במתכון לחבילת חומוס בוואקום של 500 גר'.
-את הכמות אחרי הבישול מחלקת לשתיים. חצי מקפיאה בשקית, אותה אפשיר כשיגמר הממרח ואכין ממנה. ואת החצי השני מכינה במקום. מכל חצי יוצא ליטר חומוס. (כלומר, מחבילה של 500 גר' יוצא 2 ליטר ממרח חומוס).

שלב א'- השריה:
-להניח את גרגירי החומוס בקערה גדולה ולכסות במים, יותר מגובה החומוס.
-יש להשרות לפחות 12 שעות, ולהחליף את מי ההשריה מידי כמה שעות.

שלב ב'- בישול:
-להעביר את גרגירי החומוס לסיר גדול (מספיק של 4-5 ליטר) ולכסות בהרבה מים, יותר מגובה החומוס.
-להביא לרתיחה ולבשל במשך כשלוש- ארבע שעות. (אם מוסיפים סודה לשתיה כמפורט בסעיף הבא, יתכן שהחומוס מוכן אחרי שלוש שעות. יש לבדוק.)
- לאחר שעה של בישול, להוסיף כפית סודה לשתיה ולערבב. (האבקה מסייעת לריכוך מדהים של הגרגירים)
- כשגרגירי החומוס רכים ונימוחים בפה, הם מוכנים.
- לסנן את ההגרגירים ממי הבישול.
- להמתין לצינון החומוס לפני הכנת הממרח.

שלב ג'- הכנת הממרח:
-במעבד מזון עם להב של בלנדר, מניחים חצי מכמות הגרגירים המבושלים. (את החצי השני אפשר להקפיא לפעם הבאה כמו שציינתי לעיל. אם מכינים את כל הגרגירים יש להכפיל כמויות)
- טוחנים את הגרגירים לבד במשך דקה שתיים.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה כוס ח"פ של טחינה גולמית
- מוסיפים כוס ח"פ של מים.(לאחר הוספת כל החומרים, אם החומוס לא מספיק רך לטעמכם ניתן להוסיף מעט מים)
- עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים:
- 3 שיני שום
- רבע כוס ח"פ שמן זית (או פחות. לפי הטעם)
- רבע כוס ח"פ מיץ לימון
- מלח וכמון לפי הטעם
-מפעילים שוב לאיחוד החומרים, ונותנים למעבד לעבוד 10-15 דק', עד למרקם חלק רך ונוח למריחה.

המתכון מפורט מאד, אבל לא מסובך בכלל.
החומוס שמתקבל כל כך טעים, שספק אם תחזרו אי פעם לקנות חומוס...
יצא מעולה מעולה, תודה!!
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
וכמה זמן מחזיק במקרר? זה בטיחותי לאכול גם בשבת בבוקר...?
עד כדי כך?
לא ידעתי שחומוס זה כזה רגיש...
מחזיקה אותו במקרר שבוע חופשי (מרגיע אותי המיץ לימון והשום שמשמרים...)
 

poupee

משתמש פעיל
עימוד ספרים
אני מכינה אותו רעיון אבל מבשלת את החומוס עם השום
ובסוף מוסיפה גם מלח לימון, נותן לזה טעם משגע!! שווה לנסות

וזה באמת רגיש אני מכינה לשבת וזה לא מחזיק הרבה, באמצע השבוע זה כבר בפח
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
סליחה שאני מתערב בשיח נשים
אני גם פעם הכנתי חומוס טעים במיוחד אבל הפריע לי בממרח כל הקליפות
איך אתן מורידות את הקליפות אחרי הבישול שיהיה רך רך בלי קליפות ?
להוריד אחד אחד נראה לי עבודה סיזיפית !
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני הייתי מכינה גם ממרח חומוס מחומוס שהייתי משרה ומבשלת
ואז שבת אחת כשלא נשאר זמן ורציתי חומוס בייתי
ניסיתי להכין מחומוס בקופסת שימורים והופתעתי מאוד!!!
יצא חומוס מושלם!!!! שהחזיק מעמד שבוע במקרר בקופסא אטומה
טוחנת קופסת חומוס משימורים בתחילה עם חצי מהמים של השימורים
ואם צריך מוסיפה עוד לאחר מכן מוסיפה 3/4 כוס טחינה גולמית ותבלינים
כמון בנדיבות , מלח ולימון טועמת ומתקנת תיבול.
מאז זה החומוס שלנו.
ממליצה לנסות !
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סליחה שאני מתערב בשיח נשים
אני גם פעם הכנתי חומוס טעים במיוחד אבל הפריע לי בממרח כל הקליפות
איך אתן מורידות את הקליפות אחרי הבישול שיהיה רך רך בלי קליפות ?
להוריד אחד אחד נראה לי עבודה סיזיפית !
יש שיטה לקילוף במגבת
לא ממש יודע, אבל שווה לברר
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה פיתרון מצוין כשלא מספיקים להתארגן עם חומוס מבושל.
כל העניין של ההשריה והבישול זה לא קושי, זה רק התארגנות מראש,
וחושבת ששווה את זה.
כמו שיש הבדל ברור בין פטריות בשימורים לפטריות טריות...

ואגב,
אפשר כמובן לבשל גם כמות גדולה יותר של חומוס, ולחלק לשקיות להקפאה. יוצא שרק פעם בכמה שבועות משרים ומבשלים כמות גדולה של חומוס, וכל פעם שולפים שקית
ומה עם חומוס סן פרוסט? הוא אמור להיות יותר איכותי וטעים משימורים.
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
סליחה שאני מתערב בשיח נשים
אני גם פעם הכנתי חומוס טעים במיוחד אבל הפריע לי בממרח כל הקליפות
איך אתן מורידות את הקליפות אחרי הבישול שיהיה רך רך בלי קליפות ?
להוריד אחד אחד נראה לי עבודה סיזיפית !
משתמשים בחומוס הענק, משרים יום לפני עם אבקת אפיה. (על כל כוס 2 אבקת אפיה, ו2 כוסות מים). משאירים על השיש מכוסה עד למחרת.(לפחות 12 שעות)
מניחים על האש גבוה עד להרתחה מלאה. (ויש קצף)
ואחרי הרתיחה מתחת לברז הקליפות הולכות ברגע.
לעולם לא הכנתי חומוס עם קליפה!
(בחומוס קטן הקליפה יורדת לאט יותר)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אני עושה את כל השלב הסופי גם כך (לא בדקתי בדיוק כמויות אבל זה בדיוק החומרים)
רק שאני עושה את זה עם חומוס מקופסת שימורים וזה כמובן לוקח כל הסיפור ממש כמה דקות.
כנ"ל, ומוסיפה פלפלון חריף או שיפקה, חתיכת שדרוג!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה