בשרי התחתית נשרפת, מה עושים?

שירן

משתמש פעיל
להרתיח מים עם אבקת סודה לשתיה ..
יש סקוצ' של חברת סקוצברייט.. מהממם!!!
 

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
לי זה קרה משתי סיבות:
1. כששמתי גריסי פנינה בתחילת הבישול בלי שקית.
2. כשאני מקרמלת בצל בתחילת הבישול.
מעניין שהבצל עושה את זה
כי ממש לזה נועד טיגון (לא קירמול) הבצל לפני
מטגנים טוב טוב קוביות בצל בשפע לפני העמדת הטשונט, וכשהם מטוגנים מוסיפים את המים של הטשונט
בלי לערבב בכלל בכלל (אפי' שהם צפים ללמעלה)
שמיו לב שעירבוב הטשונט זה גורם מאד מאד מרכזי בשריפתו
איך שנכנסו החומרים ככה הם יוצאים-לא נוגעים!!!

עם קשר ובלי קשר..-
הלמלעה של הצ'ולנט מתייבש לי,
ניסיתי להשים אלומיניום בחור שבמכסה וכנראה שלא היה אטום לגמרי..
מה אתם עושים? שמים מגבות?
כל תכולת הסיר חייבת להיות בנוזלים כל השבת-אחרת החלק העליון יתייבש, כי זה כמו צלי.
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני מבשלת את הצ'ולנט בסיר עם ציפוי שיש ופשוט תענוג, אחרי שטיפה במים הסיר כבר נקי רק צריך להעביר ניגוב עם הספוג והסבון שיהיה נקי לגמרי, אפילו לא צריך קרצופון.
והצ'ולנט יוצא מצוין!
 

animator

משתמש פעיל
כמו שכבר כתבו, להפסיק להשתמש לצולנט בסיר אלומיניום,
בלי קשר ללכלוך אין מה להשוות טעם של צונט בסיר יציקה לסיר אלומיניום,
הרבה הרבה יותר טעים מנסיון...
ואם כבר השתמשתם בסיר אלומיניום אין קל מלנקות אותו, מה זה כל הרעיונות המוזרים שיש פה??
ספריי סנט מוריץ מסיר שומנים, 20 דקות ישר אחרי שבת, חצי דקה שטיפה וסיר חדש.
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
מעניין שהבצל עושה את זה
כי ממש לזה נועד טיגון (לא קירמול) הבצל לפני
מטגנים טוב טוב קוביות בצל בשפע לפני העמדת הטשונט, וכשהם מטוגנים מוסיפים את המים של הטשונט
בלי לערבב בכלל בכלל (אפי' שהם צפים ללמעלה)
שמיו לב שעירבוב הטשונט זה גורם מאד מאד מרכזי בשריפתו
איך שנכנסו החומרים ככה הם יוצאים-לא נוגעים!!!


כל תכולת הסיר חייבת להיות בנוזלים כל השבת-אחרת החלק העליון יתייבש, כי זה כמו צלי.
כל מילה.
ועוד משהו שחשוב, זה הסדר של הכנסת הרכיבים של הצ'ונט.
קודם בצל לריפוד, אח''כ תפו''א שגם אם מתבשלים המון הם לא מתייבשים ונדבקים. ואז בשר, שעועית, חומוס. ובסוף ורק אחרי שהצונט בעבע מספיק ואפשר להעביר לאש נמוכה אז מוסיפים גריסים, אורז וכל הדברים שסופחים המון מים. וכמובן לעקוב אחרי חצי שעה שעה אם הם לא בלעו את כל המים שבסיר.
 
  • תודה
Reactions: A F

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אבל איך תערבבי ואיך תסגרי מכסה אם לא מבושל כל צרכו
לערבב אסור בכל מקרה, עד כמה שידוע לי,
לסגור מכסה לא חיבים, אם יודעים שאסור אז לא פותחים ולא סוגרים.
כמובן שעדיף שיהיה מבושל לפני שבת אבל גם אם לא הספיקו עדיין אפשר להסתדר.
 

פונץ' וניל

משתמש פעיל
לערבב אסור בכל מקרה, עד כמה שידוע לי,
לסגור מכסה לא חיבים, אם יודעים שאסור אז לא פותחים ולא סוגרים.
כמובן שעדיף שיהיה מבושל לפני שבת אבל גם אם לא הספיקו עדיין אפשר להסתדר.
על הפלטה אסור אבל שלא על הפלטה מותר מתיד מגיס אבל אסור מצד מבשל.
כמו כן הרבה פותחים בלילה לטעימה ועוד
בקיצור בשביל למנוע תקלות צריך שיהיה מבושל לגמרי
 

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בלת"ק
מבפנים:
לבשל את הסיר עם אבקת כביסה.
מבחוץ:
לבשל בתוך סיר עם אבקת כביסה / לבזוק אבקת כביסה, לשפוך על זה מים רותחים (מקומקום וכיו"ב) ולשפשף מטע.

יורד תוך פחות מדקה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה