השיטה הכי קלה להכנת עוף בתנור!

עזר כנגדו

משתמש פעיל
מתכון ישן ישן וטעים טעים שהכי קל בעולם להכין.

מה צריך?
עוף שלם (טרי או מופשר לגמרי)
מלח גס
כן, זהו.

מה עושים?
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
במרכז התבנית מנחים תבנית (לא ח"פ) הפוכה. להניח עליה נייר אפיה בגדול המתאים, רצוי שלא יהיה עודף בחוץ.
"עושים סיבוב" של מלח גס בתוך התבנית הגדולה קרוב לדפנות.
מניחים את העוף על התבנית הקטנה.
ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
כן, זהו.

העוף יוצא שחום, רך כל כך ואם אתם לבד ואין לכם ממי להתבייש אז תאכלו בידיים.

אם אתם ממש מתעקשים - אפשר לחתוך את העוף כמו שרגילים ולסדר את החתיכות כנ"ל.

ככה זה יוצא מהתנור:
תנוחת העוף קצת :rolleyes: אבל זה מה יצא.


(לחצו כאן לשיטה הכי קלה להכנת בשר בקר)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5130.JPG
    IMG_5130.JPG
    5 MB · צפיות: 249
  • IMG_5133.JPG
    IMG_5133.JPG
    4.8 MB · צפיות: 235

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי למה צריך מלח.
העוף מלוח גם ככה, למה להוסיף מלח?

ואני מכינה עוף בתנור:
קונה כרעיים או ירכיים, מניחה בתבנית ח"פ, מפזרת מעל שמן ןתבלינים,
(אני אוהבת גריל עוף ותבלין על האש), מדליקה את התנור על הכי חזק.

ואז החלק הקשה שלוקח מלא זמן, ולא תמיד נוחל הצלחה: מכריחה את הילדים לאכול עוף כי זה טעים. וכשהם עומדים בסרוב, אני מזמינה אורחים.
הם מאד אוהבים את העוף, אבל אני נאלצת להכין תוספות ליד כיד המלך.
מסובך.
 

עזר כנגדו

משתמש פעיל
לא הבנתי למה צריך מלח.
העוף מלוח גם ככה, למה להוסיף מלח?
כל הרעיון של התבנית ההפוכה היא הגבהה שהעוף לא יגע במלח. אני לא יודעת להסביר את התהליך אבל העוף לא יוצא מלוח, הוא יוצא טעים כל כך שלא חסר בכלל תבלינים.

ברור שיש עוד אינסוף שיטות ודרכים להכין עוף, זו אחת מהן והיא קלה ממש שזה הכי טוב, תמיד.
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
ואז החלק הקשה שלוקח מלא זמן, ולא תמיד נוחל הצלחה: מכריחה את הילדים לאכול עוף כי זה טעים. וכשהם עומדים בסרוב, אני מזמינה אורחים.
הם מאד אוהבים את העוף, אבל אני נאלצת להכין תוספות ליד כיד המלך.
מסובך.
אני מוכן להסתפק בעוף בלבד.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני עושה את זה בלי תבנית הפוכה
פשוט שמה את העוף במרכז תבנית גדולה ומסביב מלח גס (אגב, אפשר גם מלח רגיל)
יוצא מדהים בטרוף!
 

בן כפר

משתמש צעיר
הרבה יותר פשוט ונקי -
תבנית גדולה (אפשר ח"פ) מלאה במלח גס (ניתן להשתמש במלח 4-5 פעמים)
על המלח מניחים תבנית ח"פ קטנה יותר ובתוכה העוף.
מ-ע-ד-ן !!!
זה הרבה יותר טעים מאשר שמן ותבלינים! - העוף מוציא מיץ/רוטב טעים. והעיקר, העוף בטעם עוף!
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
כל הרעיון של התבנית ההפוכה היא הגבהה שהעוף לא יגע במלח. אני לא יודעת להסביר את התהליך אבל העוף לא יוצא מלוח, הוא יוצא טעים כל כך שלא חסר בכלל תבלינים.

ברור שיש עוד אינסוף שיטות ודרכים להכין עוף, זו אחת מהן והיא קלה ממש שזה הכי טוב, תמיד.
המלח יוצר אפקט חום מוגבר והוא גורם לבישול מהיר של העוף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה