הפשרת בשר > טחינה > הקפאה שנית. אפשרי??

  • פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בגלל המכירות עם הכמויות האדירות אני רוצה לטחון בבת אחת כמות גדולה ולהקפיא שנית.
אפשר? טיפים?
תודה!
 

אסתיג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני בהחלט עושה כך ואף מערבבת את כל התערובת לקציצות/כדורי בשר/ פלפל, כרוב ממולא וכך מקפיאה. יוצא מצויין.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אסתיג;1373496:
אני בהחלט עושה כך ואף מערבבת את כל התערובת לקציצות/כדורי בשר/ פלפל, כרוב ממולא וכך מקפיאה. יוצא מצויין.

את יכולה בהחלט לעשות את זה לעצמך אבל לא להמליץ לאחרות.
אל תקחי אחריות.

בשר שהופשר מתמלא בחיידקים שכאשר מקפיאים שוב, הוא הופך להיות מצע מצויין להתרבות החיידקים.

לכן אם רוצים להקפיא שנית, חייבים לשפוך מים רותחים על העיסה או העוף ואז להקפיא.
 

tamar

משתמש מקצוען
אם את מתכננת להקפיא בחזרה ההפשרה המומלצת זאת זו הפשרה איטית במקרר.
בהפשרה מהירה על השיש או תחת מים חמים או זורמים התרבות החיידקים היא ברמה מאד גבוהה ולכן מסוכן להקפיא אותו שוב.

נכתב ע"י רותי בן שימול;1373516:
לכן אם רוצים להקפיא שנית, חייבים לשפוך מים רותחים על העיסה או העוף ואז להקפיא.
אני מאמינה שזה במטרה לבשל את העיסה,
השאלה אם זה באמת עושה את זה
לדעתי זה רק מחמם את העיסה מה שמגביר את התפתחות החיידקים ואז ממש לא מומלץ להקפיא שנית.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כשמוציאים עוף שלם ורוצים להשתמש רק בחלק ממנו,
שמים את חלקי העוף שנשארו בקערה, מערים עליהם מים רותחים ממש עד שיכסה את הכל ובעצם בפעולה זו "שולקים" את העוף. (שימו לב איך העוף מתכווץ בשניות תוך כדי עירוי המים)
האפשרות השניה היא להכניס את העוף לסיר עם מים, להביא לרתיחה, לקרר ואז להקפיא.
במצב כזה לאחר הרתיחה, החיידקים כבר לא מתקיימים ולא קיימים.

שתי הפעולות מביאות לאותה תוצאה. השמדת החיידקים.

(לגבי העיסה, אכן יותר נוח לבשל את כל הכמות ולהקפיא כקציצות כי בעירוי של מים זה מתקשה ופחות פרקטי)
 

tamar

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי בן שימול;1373882:
כשמוציאים עוף שלם ורוצים להשתמש רק בחלק ממנו,
שמים את חלקי העוף שנשארו בקערה, מערים עליהם מים רותחים ממש עד שיכסה את הכל ובעצם בפעולה זו "שולקים" את העוף. (שימו לב איך העוף מתכווץ בשניות תוך כדי עירוי המים)
האפשרות השניה היא להכניס את העוף לסיר עם מים, להביא לרתיחה, לקרר ואז להקפיא.
במצב כזה לאחר הרתיחה, החיידקים כבר לא מתקיימים ולא קיימים.

שתי הפעולות מביאות לאותה תוצאה. השמדת החיידקים.

(לגבי העיסה, אכן יותר נוח לבשל את כל הכמות ולהקפיא כקציצות כי בעירוי של מים זה מתקשה ופחות פרקטי)
העוף לא נשלק מבפנים ע"י ערוי המים הרותחים, זו רק השכבה החיצונית שנשלקת.
והחלק הפנימי רק מתחמם שזה הכי גרוע אך נשאר ורוד ונא.
האפשרות השניה - של הבאה לרתיחה היא הכי טובה מבחינה בריאותית אבל לא מתאימה לשאלה של פותחת האשכול.
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שכנה שלי חותכת את הבשר בעודו חצי קפוא לחתיכות קטנות
טוחנת
ומקפיאה שנית

האם זה גרוע מבחינת בריאות????
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה