דיון העיניים מתפוצצות לי

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
בחביתה.



לאחר תסכולים רבים החלטתי לוותר על כבודי האבוד (בהנחה שאם אגלה שלמדתי להכין חביתת עין רק אחרי החתונה אקבל איזושהי הנחה...)
איך מטגנים ביצת עין מושלמת? כמה מעלות חום? כמה שמן? מתי מוציאים? איך?
 

*טובית*

משתמש מקצוען
לדעתי ענין של מחבת טובה.
שמה שמן, כשחם, שופכת את הביצה. מחכה שתהיה קרושה מעט או יותר, ובעדינות 'גוררת' אל הצלחת.
(וגם אני לא הכנתי לפני החתונה...)
אה, והלואי שיהיו פה קונים...
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
התמקצעתי בענין,
אצלי אוהבים נורא חביתת עין,
דבר ראשון-טיפ-לחם, קורצים עם פקק של בקבוק סודה סטרים עיגול בפרוסת לחם (יש אח"כ מה לטבול), וזה בדיוק ה"עין" של הביצה,
מחממים מחבת עם שמן בנדיבות (מה לעשות, חייבים) בערך כף על ביצה, על אש גדולה,
כשהשמן חם יוצקים את הביצה, מעליה מניחים את הלחם עם החור,
מחכים עד שהלבן נקרש, שאפשר להרים עם רחת\כף טיגון בקלות מהמחבת.
הופכים בזהירות מגובה נמוך מאוד, כמעט צמוד למחבת,
מחכים עוד כמה שניות, מטים את המחבת (כשהביצה והלחם ספגו את יתרת השמן, כי זה מסוכן!) ועוזרים לביצה ליפול בעדינות לכף הטיגון, מניחים בזהירות בצלחת
בתאבון.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני אוהבת שהקצוות קרנצ'ים, שהחלבון לבן לחלוטין אבל שהחלמון לא לגמרי קרוש.
אז אני מחממת שמן על להבה גבוהה, פותחת ביצה לכוס,
שופכת את החלבון למחבת תוכ"ד הפרדתו מהחלמון שנשאר בכוס ומטה את המחבת לכל הכיוונים כדי שהחלבון יהיה בשכבה דקה ולא ישארו פינות שקופות ורוטטות.
אחרי כ10 שניות אני מוסיפה את החלמון בעדינות במרכז, מחכה עד שהוא נתפס ונקרש בקצוות, מפזרת מלח ופלפל וניגשת להוציא את הלחם מהטוסטר...
אגב,
אחרי שהתמקצעתי בשיטה ראיתי טכניקה דומה של הקצפת החלבון, אפיית הקצף והוספת החלמון למרכז.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
התמקצעתי בענין,
אצלי אוהבים נורא חביתת עין,
דבר ראשון-טיפ-לחם, קורצים עם פקק של בקבוק סודה סטרים עיגול בפרוסת לחם (יש אח"כ מה לטבול), וזה בדיוק ה"עין" של הביצה,
מחממים מחבת עם שמן בנדיבות (מה לעשות, חייבים) בערך כף על ביצה, על אש גדולה,
כשהשמן חם יוצקים את הביצה, מעליה מניחים את הלחם עם החור,
מחכים עד שהלבן נקרש, שאפשר להרים עם רחת\כף טיגון בקלות מהמחבת.
הופכים בזהירות מגובה נמוך מאוד, כמעט צמוד למחבת,
מחכים עוד כמה שניות, מטים את המחבת (כשהביצה והלחם ספגו את יתרת השמן, כי זה מסוכן!) ועוזרים לביצה ליפול בעדינות לכף הטיגון, מניחים בזהירות בצלחת
בתאבון.
אצלנו קוראים לזה ביצה בקן
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

ממדלת מקצועית

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
מנסיון יומיומי...
-הרבה שמן
-אש גבוהה
-לחמם טוב את המחבת עם השמן (וכמו שכתבו פה לפעמים הבעיה של המחבת)
-לשים את הביצה
והכי טוב כשמוכן לקרר טיפה את הביצת עין במחבת
ככה היא אמורה להתגלש החוצה
וכדאי להוציא את הביצה עם כף
בהצלחה:)
 

הר

משתמש מקצוען
מחבת טובה, מיציקה אחת, כמדומני שזה נקרא אבן.
היתה לי מחבת שאף פעם לא הצליח לי בה ביצת עין, החלפתי מחבת, ובד"כ מצליח יופי!
 

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בלת"ק
יש כפיות שמפרידות את הביצים, אולי אפשר להשתמש בזה ולשפוך קודם את הלבן ואז את הצהוב?
כמובן, להשתמש בהרבה שמן, לחמם טוב לפני שמחכניסים למחבת.
אני אישית בילדים שמאד חשוב להם שלא יתפוצץ, מכבה את המחבת לפני שמוציאה את החביתה ואחרי שמתקררת מוציאה אותה.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לא משתמשת כמעט בשמן יש לי מחבת גם של סולתם וגם של נעמן, מחממת אותם מספיק לי שפריץ קטן של ספריי שמן רק בשביל שזה לא ידבק למחבת וזהו.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
תודה.
אז אני חושבת שהחשוד העיקרי שלי בפיצוצים הוא המחבת.
בסיידר, הגיע זמנו. באמת שמאטע מהבזאר... למה אני מצפה ממנו בכלל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה