ההורים של רעייתי אנשים די מבוגרים
ב"ה בריאים ומתפקדים ובחיי היום יום הם מסתדרים מצויין..
אבל יש להם "חיסרון" אחד..
אצל כל ילד או חתן יש להם משהו שהם אוהבים בתחום הקולינרי..
אני "קונה" אותם כבר המון שנים בעוגיות יבשות ולא מתוקות שמכונות אצלנו עוגיות מרוקאיות (אסור שהם ישמעו..הם חושבים שזה מתכון פולני טהור ) פעם בחודש אני מכין להם כמות שתספיק להם לכל החודש.
כל יום אחה"צ הם מתישבים בכורסה עם כוס תה (4 כפיות סוכר )
וטובלים את העוגיות האלה בתה שלהם, מי שלא שמע את אנחות ההנאה לא שמע מימיו...עד 120 לא יותר גרוע.
ילדים לא חובבים עוגיות כאלה בדרך כלל - אבל ראיתי שמה שנשאר בבית מתחסל באופן לא סביר..
את הסוד תגלו בסוף
מרכיבים:
1 כוס מים
1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס שומשום
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 ק"ג קמח רגיל
ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את כל החומרים
לשים עד שמתקבל בצק מגובש ונעים למגע
מרדדים על השיש ללא קמח לעלה גדול, ככל שהוא יהיה גדול יותר נקבל עוגיות פריכות יותר
מחוררים את העלה עם ידית חירור כמו של מצות עבודת יד, לי יש כלי מלפני המון שנים..בתמונה
יוצרים קווים בבצק עם סכין לגודל העוגייה שנראה לקבל
מחממים תנור 170 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים כעשרים דקות,
צריך מאוד לשים לב במיוחד כשהם דקות הם נשרפות ברגע והופחות למרירות..
הכי טוב לשבת עם ספר ליד התנור עיין בספר עיין בתנור..
מקררים הייטב ושומרים בכלי אטום.
ומה הקשר שבין ילדים לעועיות של זקנים ?
בתמונה - הם עושים סנדווץ של עוגיות ושוקולד באמצע,
מכניסים למיקרו ונהנים מעויות ממולאות - מנסיון זה טעים.
עוגיות של הילדים -
זה המחורר שלי
ב"ה בריאים ומתפקדים ובחיי היום יום הם מסתדרים מצויין..
אבל יש להם "חיסרון" אחד..
אצל כל ילד או חתן יש להם משהו שהם אוהבים בתחום הקולינרי..
אני "קונה" אותם כבר המון שנים בעוגיות יבשות ולא מתוקות שמכונות אצלנו עוגיות מרוקאיות (אסור שהם ישמעו..הם חושבים שזה מתכון פולני טהור ) פעם בחודש אני מכין להם כמות שתספיק להם לכל החודש.
כל יום אחה"צ הם מתישבים בכורסה עם כוס תה (4 כפיות סוכר )
וטובלים את העוגיות האלה בתה שלהם, מי שלא שמע את אנחות ההנאה לא שמע מימיו...עד 120 לא יותר גרוע.
ילדים לא חובבים עוגיות כאלה בדרך כלל - אבל ראיתי שמה שנשאר בבית מתחסל באופן לא סביר..
את הסוד תגלו בסוף
מרכיבים:
1 כוס מים
1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס שומשום
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 ק"ג קמח רגיל
ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את כל החומרים
לשים עד שמתקבל בצק מגובש ונעים למגע
מרדדים על השיש ללא קמח לעלה גדול, ככל שהוא יהיה גדול יותר נקבל עוגיות פריכות יותר
מחוררים את העלה עם ידית חירור כמו של מצות עבודת יד, לי יש כלי מלפני המון שנים..בתמונה
יוצרים קווים בבצק עם סכין לגודל העוגייה שנראה לקבל
מחממים תנור 170 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים כעשרים דקות,
צריך מאוד לשים לב במיוחד כשהם דקות הם נשרפות ברגע והופחות למרירות..
הכי טוב לשבת עם ספר ליד התנור עיין בספר עיין בתנור..
מקררים הייטב ושומרים בכלי אטום.
ומה הקשר שבין ילדים לעועיות של זקנים ?
בתמונה - הם עושים סנדווץ של עוגיות ושוקולד באמצע,
מכניסים למיקרו ונהנים מעויות ממולאות - מנסיון זה טעים.
עוגיות של הילדים -
זה המחורר שלי