מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קשה לי לקרוא את כל האשכול ויש לי כמה שאלות
מקווה שזה בסדר..
האם אפשרי לעשות עם כוסמין לבן?
ואם כן האם מצריך איזה שהוא שינוי?
והאם ניתן לעשות חלות או שכדאי מתכון אחר?
תבורכי.
אפשר כוסמין לבן בלי שינויים
מעולה לחלות
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קשה לי לקרוא את כל האשכול ויש לי כמה שאלות
מקווה שזה בסדר..
האם אפשרי לעשות עם כוסמין לבן?
ואם כן האם מצריך איזה שהוא שינוי?
והאם ניתן לעשות חלות או שכדאי מתכון אחר?
תבורכי.
אני מכינה קבוע עם כוסמין לבן - חלות, לחמניות, הכל מהמתכון הזה.
מפחיתה מים ל-500 מ"ל, יוצא מעולה! אורירי וטעים בליגה!
פעם @hbecker המליצה להוסיף לבצק לחלות כף חומץ, את יכולה לנסות...
 

אמא5

משתמש מקצוען
קשה לי לקרוא את כל האשכול ויש לי כמה שאלות
מקווה שזה בסדר..
האם אפשרי לעשות עם כוסמין לבן?
ואם כן האם מצריך איזה שהוא שינוי?
והאם ניתן לעשות חלות או שכדאי מתכון אחר?
תבורכי.
אני מכינה את המתכון הזה עם כוסמין לבן ויוצא מעולה, לחלות מוסיפה כף חומץ כמו ש @hbecker המליצה פעם.
מוסיפה שמפחיתה קצת מים, ותוך כדי לישה מסתכלת אם צריך יותר, כי בכוסמין הבצק דביק יותר.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
האמת שיש לי מתכון ללחמניות כוסמין רכות ומעלפות,
עדיין סקרנית לשמוע מה יש לך להציע :)
אבל הדבר שהכי קנה אותי היה המשפט הנ"ל!
מה זה אומר באופן שנשאר ממש טרי?
אצלי במקפיא הרגיל זה מקבל טעם לוואי
במקפיא של ההקפאה עמוקה זה מעולה, אבל הוא לא בקומת המטבח -
אז מתעצלים בפועל... :)
יש דרך להקפיא במקפיא רגיל ושיצא ממש ממש בלי טעם לוואי?
חוץ מלעטוף בניילון צמוד ולקשור, את זה אני עושה.
בבקשה מתכון.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
העני יקרה אפשר קמח כרוסמין לבן?
תודה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
האמת שיש לי מתכון ללחמניות כוסמין רכות ומעלפות,
עדיין סקרנית לשמוע מה יש לך להציע :)
אבל הדבר שהכי קנה אותי היה המשפט הנ"ל!
מה זה אומר באופן שנשאר ממש טרי?
אצלי במקפיא הרגיל זה מקבל טעם לוואי
במקפיא של ההקפאה עמוקה זה מעולה, אבל הוא לא בקומת המטבח -
אז מתעצלים בפועל... :)
יש דרך להקפיא במקפיא רגיל ושיצא ממש ממש בלי טעם לוואי?
חוץ מלעטוף בניילון צמוד ולקשור, את זה אני עושה.
צרפי בבקשה מתכון תודה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
מתי שמיםפ חומץ לחלןת וכמה להוסיף
כמה זה 500מיל?
העני יקרה אפשר קמח כרוסמין לבן?
תודה.
העני יקרה כמה לחמניות יוצא מקילו.?
אפשר חצי כמות וכמה זה 30מיל מים? כמו כן שמעתי שאת ממליצה להוסיף חומץ לחלות כמה להוסיף? ובאיזה שלב?
תודה מקרב לב וסליחחה.
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@פיר כדאי להוסיף נגיד כף חומץ על כל קילו קמח, אחרי הוספת הסוכר.
לי יוצא נגיד 20 לחמניות מקילו או 3 חלות.
500 מ"ל מים אפשר למדוד בבקבוק של תינוק / בכלי שמסומן עליו שנתות עם מספרים / במשקל.
בהצלחה!
 

מגדלור

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הכנתי אתמול את הלחמניות מכוסמין לבן יצא מושלם!
הבת שלי ביקשה לאכול גם הערב מהלחמניות הבריאות של אבא :)
חלקם מרחתי בביצה ושומשום/פרג וחלקם בשמן זית וזעתר
ליגות!!
 

קבצים מצורפים

  • 20210111_202330.jpg
    20210111_202330.jpg
    KB 366 · צפיות: 115

k1234

משתמש פעיל
רק שאלה קטנה
הני הבנתי שבחלות את משחקת שם עם ההתפחה וכו' כדי שלא ייצא יבש אפשר הסבר קצר
אני רוצה לעשות כמות של הפרשת חלה אבל לא יכולה להכניס לתנור כ"כ הרבה בפעם אחת
יכנס לי הכי הרבה 4 חלות
איך לעבוד עם ההכנה וההתפחה של הבצק?
אני יעשה נראה לי שלוש קילו
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רק שאלה קטנה
הני הבנתי שבחלות את משחקת שם עם ההתפחה וכו' כדי שלא ייצא יבש אפשר הסבר קצר
אני רוצה לעשות כמות של הפרשת חלה אבל לא יכולה להכניס לתנור כ"כ הרבה בפעם אחת
יכנס לי הכי הרבה 4 חלות
איך לעבוד עם ההכנה וההתפחה של הבצק?
אני יעשה נראה לי שלוש קילו
תודה רבה
אני מכינה כמות אחת שנכנסת לתנור
את שאר הבצק אני שמה במקום קריר שלא יתפח עוד ולא יחמיץ
כשהנגלה הראשונה לקראת סיום אני קולעת את הנגלה הבאה
 

qa123

משתמש מקצוען
אוףףף יצא בצק דביק ביותר...
נראה לי מידי הרבה מים 600 מ"ל
ושמתי ממש מדויק
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אוףףף יצא בצק דביק ביותר...
נראה לי מידי הרבה מים 600 מ"ל
ושמתי ממש מדויק
זה מאוד מעניין
יש נשים שיוצא להן מעולה עם 600 מ"ל [כמו לי משל אבל גם עוד נשים שהכינו גם כאן בפורום] ויש כאלו שיוצא להם דביק.

יתכן וזה תלוי בסוג הקמח ורמת טחינתו. אני לא יודעת

מה שכן, מציעה תמיד להוסיף עוד קמח אם הבצק דביק ואם את משתמשת תמיד באותו קמח, פשוט להפחית מכמות המים בפעם הבאה.


אגב, לפעמים הבצק דביק ואם לשים אותו עוד כמה דקות הוא מתגבש הרבה יותר טוב ואחרי התפחה אפשר לעבוד איתו מצוין על משטח מקומח
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה