מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

החיים תותים

משתמש מקצוען
@hbecker

סליחה על ההקפצה.
פשוט - ניסיתי כמה פעמים את המתכון ומשום מה הבצק יוצא לי נורא דביק.
אני מודדת את המים בבקבוק של תינוקות 600 מ"ל.
ומשתמשת בכוסות חד פעמי כמו שכתבת.
וקילו קמח מנופה

תוכלי להנחות אותי במה אני טועה?
תודה
 

aser

משתמש מקצוען
אני מורידה ל - 500 מ"ל
ויוצא לי מעולה
ממש חלות מיוחדות

גם המתכון של "שרינה" - הכמות היא 500 מ"ל
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
גם אני ניסיתי ויצא לי ממש דביק!!
לא היה אפשר בכלל להתעסק עם הבצק.
האם זה קשור לדיוק במים?
אני מאוד מדייקת עם המים ואם הכל.
ופעם אחר פעם יוצא דביק ממש - שאני חייבת להוסיף מלא קמח כדי להתעסק איתו.

חשבתי שאני היחידה שיוצא לי דביק.
אולי להעני תהיה תשובה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker

סליחה על ההקפצה.
פשוט - ניסיתי כמה פעמים את המתכון ומשום מה הבצק יוצא לי נורא דביק.
אני מודדת את המים בבקבוק של תינוקות 600 מ"ל.
ומשתמשת בכוסות חד פעמי כמו שכתבת.
וקילו קמח מנופה

תוכלי להנחות אותי במה אני טועה?
תודה

כתבתי מספר פעמים
לפעמים זה תלוי בקמח
כל חברה ואמת הטחינה שלה.
לנו הכל נראה אותו דבר. זה עין של מיקרוסקופ
יצא לכן דביק מדי? שימו פחות. 550 מ"ל
או שתוסיפו קצת קמח עד שתגיעו לבצק נח.
ולפעמים צריך פשוט להמשיך ללוש עוד כמה דקות.

אני שמה תמיד 600 מ"ל.
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רואה שאת רטשמת כמה פעמים שרק הכנת ולא אכלת
את כל היום מכינה מליון ואחד דברים עסיסים איך אפשרי לא לאכול??? תסבירי לי בדיוק איך?!!!
מלא פעמים אני אומרת שאני לא אכנס לפורום הפסקת אוכל כדי שלא אתחיל לזלול את כל מה שאני מכינה
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני שמה קודם כל 400 מ"ל מים ואז מוסיפה לפי הצורך
משתנה בהחלט
כנ"ל.
גם אני בהתחלה הייתי שמה מיד 600 מ"ל והיה יוצא דביק מאוד.
היום מתחילה עם 2 כוסות מדידה ומוסיפה מהשלישית בהדרגה עד שאני מגיעה למרקם הרצוי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני רואה שאת רטשמת כמה פעמים שרק הכנת ולא אכלת
את כל היום מכינה מליון ואחד דברים עסיסים איך אפשרי לא לאכול??? תסבירי לי בדיוק איך?!!!
מלא פעמים אני אומרת שאני לא אכנס לפורום הפסקת אוכל כדי שלא אתחיל לזלול את כל מה שאני מכינה
אין ברירה אחרת.
התרגלתי.

לחמניה אני יכולה לטעום.
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@hbecker לא עקבתי אחרי כל השרשור כאן.
אבל רציתי לשאול האם ניסת פעם את המתכון הזה בקמח כוסמין?

כשאני מכינה דברים מכוסמין אני משתמשת בד''כ בכוסמין 100% בלי שילוב של קמח נוסף.
והמרתי המון מתכונים בקלות. לחמניות עוד לא ניסיתי נראה לך ילך?

תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker לא עקבתי אחרי כל השרשור כאן.
אבל רציתי לשאול האם ניסת פעם את המתכון הזה בקמח כוסמין?

כשאני מכינה דברים מכוסמין אני משתמשת בד''כ בכוסמין 100% בלי שילוב של קמח נוסף.
והמרתי המון מתכונים בקלות. לחמניות עוד לא ניסיתי נראה לך ילך?

תודה!
כן. הכנתי מקמח כוסמין
רק צריך לקחת בחשבון שמאפים מקמח כוסמין מטים טיפה להשתטח יחסית לקמח לבן ומלא רגיל
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כן. הכנתי מקמח כוסמין
רק צריך לקחת בחשבון שמאפים מקמח כוסמין מטים טיפה להשתטח יחסית לקמח לבן ומלא רגיל
בעניין הזה לא ממש משנה לי.
מה שכן חשוב שייצא אוורירי ורך, וזה די מאתגר לפעמים בכוסמין.

אנסה בלנ''ד ונראה איך יצא.
תודה!
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@hbecker !! הכנתי כמה פעמים את הלחמניות מקמח כוסמין ויצאו נהדר!!
יש לי בת סרבנית אכילה כל לחם/ לחמניה שלוקחת לבי"ס חוזר...
ואת הלחמניות האלו היא פשוט אוהבת ומבקשת שאכין שוב ושוב.

תודה רבה!! מתכון מוצלח!!
 
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
נראה טעים!!!!!

אני מעוניינת לנסות דווקא חצי מהכמות. (בקמח כוסמין 100%)
אז בעצם להוריד חצי מכל דבר או שישנם דברים שנשארים באותה כמות?

תודה רבה!!!
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@hbecker אני רוצה לנסות את המתכון, אני רואה שכתבת להיזהר מתפיחת יתר.
יש לי תנור קטן, ואני רוצה להכין כמות גדולה יחסית (קילו וחצי), כך שזה חייב להיות בנגלות.
עדיף להתחיל נגלה ראשונה לפני שתפח לגמרי, או לתת לנגלות הבאות לתפוח יותר מהזמן?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker אני רוצה לנסות את המתכון, אני רואה שכתבת להיזהר מתפיחת יתר.
יש לי תנור קטן, ואני רוצה להכין כמות גדולה יחסית (קילו וחצי), כך שזה חייב להיות בנגלות.
עדיף להתחיל נגלה ראשונה לפני שתפח לגמרי, או לתת לנגלות הבאות לתפוח יותר מהזמן?
בין נגלה לנגלה להניח את הבצק במקום קריר שלא יתפח עוד הרבה. לא במקרר
 

מגדלור

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
קשה לי לקרוא את כל האשכול ויש לי כמה שאלות
מקווה שזה בסדר..
האם אפשרי לעשות עם כוסמין לבן?
ואם כן האם מצריך איזה שהוא שינוי?
והאם ניתן לעשות חלות או שכדאי מתכון אחר?
תבורכי.
 

תודה אבא!

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
מאז שאני מכירה את המתכון, לא מוותרת על שבת בלי חלות!!
יוצא מעדן!!
מה שכן-שימי לב לכמות של המים-
אצלי זה 3 כוסות חד"פ בדיוק.....
פשוט תנסי ותוסיפי לאט לאט עד שיוצא מרקם טוב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה