אני מאוד מדייקת עם המים ואם הכל.גם אני ניסיתי ויצא לי ממש דביק!!
לא היה אפשר בכלל להתעסק עם הבצק.
האם זה קשור לדיוק במים?
@hbecker
סליחה על ההקפצה.
פשוט - ניסיתי כמה פעמים את המתכון ומשום מה הבצק יוצא לי נורא דביק.
אני מודדת את המים בבקבוק של תינוקות 600 מ"ל.
ומשתמשת בכוסות חד פעמי כמו שכתבת.
וקילו קמח מנופה
תוכלי להנחות אותי במה אני טועה?
תודה
כנ"ל.אני שמה קודם כל 400 מ"ל מים ואז מוסיפה לפי הצורך
משתנה בהחלט
אין ברירה אחרת.אני רואה שאת רטשמת כמה פעמים שרק הכנת ולא אכלת
את כל היום מכינה מליון ואחד דברים עסיסים איך אפשרי לא לאכול??? תסבירי לי בדיוק איך?!!!
מלא פעמים אני אומרת שאני לא אכנס לפורום הפסקת אוכל כדי שלא אתחיל לזלול את כל מה שאני מכינה
כן. הכנתי מקמח כוסמין@hbecker לא עקבתי אחרי כל השרשור כאן.
אבל רציתי לשאול האם ניסת פעם את המתכון הזה בקמח כוסמין?
כשאני מכינה דברים מכוסמין אני משתמשת בד''כ בכוסמין 100% בלי שילוב של קמח נוסף.
והמרתי המון מתכונים בקלות. לחמניות עוד לא ניסיתי נראה לך ילך?
תודה!
בעניין הזה לא ממש משנה לי.כן. הכנתי מקמח כוסמין
רק צריך לקחת בחשבון שמאפים מקמח כוסמין מטים טיפה להשתטח יחסית לקמח לבן ומלא רגיל
נראה טעים!!!!!מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב
1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.
מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות
מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.
להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
אכןנראה טעים!!!!!
אני מעוניינת לנסות דווקא חצי מהכמות. (בקמח כוסמין 100%)
אז בעצם להוריד חצי מכל דבר או שישנם דברים שנשארים באותה כמות?
תודה רבה!!!
בין נגלה לנגלה להניח את הבצק במקום קריר שלא יתפח עוד הרבה. לא במקרר@hbecker אני רוצה לנסות את המתכון, אני רואה שכתבת להיזהר מתפיחת יתר.
יש לי תנור קטן, ואני רוצה להכין כמות גדולה יחסית (קילו וחצי), כך שזה חייב להיות בנגלות.
עדיף להתחיל נגלה ראשונה לפני שתפח לגמרי, או לתת לנגלות הבאות לתפוח יותר מהזמן?
קשה לי לקרוא את כל האשכול ויש לי כמה שאלותמתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב
1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.
מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות
מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.
להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
בזמן שאתם מחפשים את החמץ, הלקוחות שלכם מחפשים אתכם בנרות!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: