מתכון הבצק הכי מוצלח לפיצה...

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י מילה בסלע, ‏3/7/19.

  1. מילה בסלע

    מילה בסלע משתמש סופר מקצוען עריכה והפקת סרטים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏2/6/11
    הודעות:
    7,166
    תודות :
    12,491
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    הוראת עברית והכנה לבגרויות
    מיקום:
    בני ברק
    יש לכם מתכון משובח לבצק שמתאים לפיצה?

    אשמח לשיתוף...
    תודה!
     
  2. חנצי

    חנצי משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏30/12/15
    הודעות:
    56
    תודות :
    268
    נקודות:
    59
  3. תהילתך

    תהילתך משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    50
    תודות :
    1,240
    נקודות:
    204
    עיסוק:
    עיצוב פנים
    מיקום:
    מודיעין עילית
    תוסיפי בכותרת את המילה 'מה' בהתחלה....:cool:
     
  4. carizma

    carizma משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/7/17
    הודעות:
    5
    תודות :
    282
    נקודות:
    54
    אני מכינה בצק לפיצה בדיוק כמושל שמרים, ובכן:
    קילו קמח
    2 כפות שמרים
    קצת יותר מחצי כוס סוכר
    שלושת רבע כוס שמן
    קורט מלח
    2 וחצי עד שלוש כוסות מים פושרים
    מערבבת קודם את הקמח עם השמרים ולאחמ"כ מוסיפה את כל שאר החומרים, לשה טוב נותנת הטפחה והנה לך בצק לפיצה!
    יוצא לי מדהים ועסיסי ב"ד!!
    טיפ: אני מחלקת את הבצק ל-4 משתמשת ב-2 חלקים ומקפיאה 2 חלקים לפיצה הבאה
    אני מרויחה קפיצת הדרך...
    בהצלחה!!
     
    מילה בסלע ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  5. איילת מטיילת

    איילת מטיילת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    308
    תודות :
    1,742
    נקודות:
    149
    בבצק אמיתי של פיצה אין שומן.
    500 גרם קמח
    כפית וחצי שמרים
    כפית מלח
    כף סוכר
    300 מל מים חמימים
    ללוש 10 דקות ולהתפיח מכוסה בנילון נצמד.
    קרדיט לאתר הנחתום- מומלץ לכל מי שמתענין באפיה ברמה גבוהה.
     
  6. פשוש

    פשוש משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/5/18
    הודעות:
    23
    תודות :
    1,577
    נקודות:
    134
    רק להודות... ו-מילה בסלע מודים על התגובה.
  7. RUSI10

    RUSI10 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/4/18
    הודעות:
    132
    תודות :
    1,288
    נקודות:
    149
    משהי ניסתה את אבן שמוט (של פיצה )לתנור הביתי ??
    שווה להשקיע?? (כ-100 ש"ח)
     
    שירה 123, מרים אדריכל ו-חנוש- מודים על התגובה.
  8. איילת מטיילת

    איילת מטיילת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    308
    תודות :
    1,742
    נקודות:
    149
    שווה כל שקל.
    ולא רק לפיצה.
     
    שירה 123 ו-חנוש- מודים על התגובה.
  9. גיטיgiti

    גיטיgiti משתמש מקצוען הפקות ואירועים

    הצטרף:
    ‏27/7/18
    הודעות:
    1,111
    תודות :
    7,767
    נקודות:
    174
    יש לי גם כזה מתכון אבל עם תוספת של כף מלח
    ויוצא מוצלח מאוד!
     
    carizma מודה על התגובה.
  10. עדידאס

    עדידאס משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏17/3/13
    הודעות:
    109
    תודות :
    46
    נקודות:
    29
    אפשר פירוט למה עוד?
     
  11. super tiger

    super tiger משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    תודות :
    2,761
    נקודות:
    149
    מיקום:
    מודיעין עילית
    בצק לפיצה קריספית

    500 גרם קמח
    2 כפיות של שמרים יבשים
    כפית סוכר
    כפית מלח
    3-4 כפות של שמן זית
    1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
     
  12. שח מט

    שח מט משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עריכה והפקת סרטים פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏12/11/14
    הודעות:
    2,335
    תודות :
    2,280
    נקודות:
    279
    עיסוק:
    עיצוב גרפי
    מיקום:
    בני ברק
    סוג מצלמה:
    מצלמה רפלקס DSLR ‏ Nikon D7500
    לבצק:

    1 קילו קמח

    2 כפות שמרים יבשים

    4 כפות סוכר

    1 כף מלח

    1/2 כוס שמן ועוד כף שמן

    2.5-3 כוסות מים חמימים



    לרוטב מעל הבצק:

    3 עגבניות (לבשל בסיר שיתרככו לרסק)

    2 כפות רסק עגבניות

    1 כף מיונז

    5 שיני שום

    3 כפות שמן זית

    1/2 כפית אורגנו

    מלח ופלפל

    לבשל הכל בסיר..




    טיפ:

    את הפיצה תכיני בצורה עגולה ותזרי שומשום מסביב זה יוצר מראה של פיצה אמיתית.....

    תפזרו מלמעלה מלאאאא גבינה צהובה וגבינת צפתית בולגרית וכו

    פטריות זיתים וכל מה שיש

    ולתנור-----

    את הפיצה תכניסי לתנור בחום של 200 מעלות

    והטיפ הכי חשוב!!

    לקחת תבנית אחת של התנור ולשים הפוך על בסיס התנור

    ועל זה להניח את התבנית עם הפיצה

    זה יוצר טבון... ומקשה את הבסיס של הפיצה ומשאיר את הלמעלה רך וטעים...



    בהצלחה:))))))
     
  13. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,307
    תודות :
    24,180
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    רק לתשומת ליבכן: אין להשאיר את האבן באופן קבוע בתנור.
    זה גורם להרס התרמוסטט.
     
    RUSI10 מודה על התגובה.
  14. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,307
    תודות :
    24,180
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    יש לי טיפ דווקא לגבי אופן האפייה- שמדמה את תנאי התנור לזה של פיצריה:
    1. מכניסים לתנור את התבנית שלו כשהיא הפוכה ומונחת על הרשת.
    2. סוגרים ומחממים לחום מקסימלי. לא טורבו.
    3. מכינים את הפיצה על נייר אפיה - מרדדים דק ככל האפשר
    4. פותחים את התנור ובעזרת יד מכוסה בכפפה או מגבת מושכים בזהירות חלק מהתבנית החוצה.
    5. מרימים את נייר הפיצה ומניחים על התבנית. רצוי להיעזר בעוד מישהו להרמתה מהצד השני.
    6. אופים כ10-12 דקות בלבד. הפיצה מוכנה כאשר תחתיתה שחומה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/7/19
  15. מילה בסלע

    מילה בסלע משתמש סופר מקצוען עריכה והפקת סרטים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏2/6/11
    הודעות:
    7,166
    תודות :
    12,491
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    הוראת עברית והכנה לבגרויות
    מיקום:
    בני ברק
    יצא לנו סופה-דרך... תודות!!!
     
  16. ברת מזל

    ברת מזל משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏6/2/19
    הודעות:
    13
    תודות :
    178
    נקודות:
    34
    איזה מתכון עשיתם?
     
    מילה בסלע מודה על התגובה.
  17. פלאפונית

    פלאפונית משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    4,241
    תודות :
    4,211
    נקודות:
    230
    מנסיון בצק לחלות יוצא הכי טוב ...
     
    פרלמן הני ו-מילה בסלע מודים על התגובה.
  18. ורסצ'ה

    ורסצ'ה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏26/10/17
    הודעות:
    223
    תודות :
    1,442
    נקודות:
    149
    אני הכנתי את זה ויצא טעים.....
    תודה!
     
    ארבע מודה על התגובה.
  19. מילה בסלע

    מילה בסלע משתמש סופר מקצוען עריכה והפקת סרטים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏2/6/11
    הודעות:
    7,166
    תודות :
    12,491
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    הוראת עברית והכנה לבגרויות
    מיקום:
    בני ברק
    וזה מה שעשיתי...
     
  20. עוזר צלם

    עוזר צלם משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏12/3/13
    הודעות:
    221
    תודות :
    209
    נקודות:
    59
    זה המתכון לבצק פיצה הכי מוצלחת!!!!!
    תעשו אותה ותחזרו להודות לי;)
    אוורירית וטעימה בטרוף!!!

    רכיבים:
    (לשים את החומרים בקערה לפי סדר הרכיבים)


    כפית מלח

    קילו קמח

    2 כפות שמרים- לערבב עם הקמח

    כף סוכר

    4 אשל


    מטפיחה!!
     
    ויטראז' ו-מילה בסלע מודים על התגובה.