האשכול למתכונים פרווה לתשעת הימים

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
לא מדויק אבל אפשר לנסות.

לקלף חצילים ולפרוס לפרוסות של 1 ס"מ
לטבול בביצה ואח"כ בפרורי לחם מתובלים (מלח,פלפל שחור וגבישי שום)
לפזר על נייר אפיה ולטפטף שמן מעל.(אפשר לטגן.)
לאפות בתנור כחצי שעה ולהפוכ.

לבשל בנפרד אורז מלא.
מטגנים בצל עם תבלילנים מוסיפים אורז וההמשך כרגיל.
אישי,אני משרה את האורז כשעה במים. מוציא טעם לואי.

כשאורז מוכן,ממלא את החצילים בזוגות לפי גודל משלים.
מפזרת במחבת גדולה
שופכת מעליהם רוטב של: רסק עגבניות,בצל מטוגן,תבלינים,סוכר ,מלח.
נותנת עוד 20 דק' של בישול.
יוצא מעדנים.
ניתן לפזר מעל פטרוזיליה.לא חובה.
בתאבון.
והנה צירפתי תמונה טריה מהיום.
IMG_4076.JPG
IMG_4078.JPG
 

c.h

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מטגנת מושט במחבת בכל צורה וצבע...
עם כל מתכון שיש לך.
עם/בלי פרורי לחם,תבלינים ועוד.
תודה רבה !
אך איך עושים שהציפוי יחזיק את עצמו על הדג ?
דג אינו מחזיק כ"כ את הציפוים שליכפי הזכור לי
 

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
יש קרואסונים/בורקסים/שבלולים במילוי ירקות מאודים/ בצל ופטריות מאודים/ כרוב מאודה
אני מכינה יום אחד פיציות מבצק (לא בצק עלים) טעים ומשביע, יחד עם איזה פשטידה חלבית
יש כל מיני פשטידות פרוה טעימות (פשטידת ירקות/ פטריות/ אננס/ אפרסקים וכו'), בתוספת של אורז/פסטה עם תוספות שונות (אורז כתום שהתבשל עם ירקות, אורז עם צימוקים ושקדים/פסטה עם ירקות/פסטה עם נקניקיות וכו') וירקות מאודים (לצ'ו) או כרוב מאודה (אפשר גם להכין כרוב מאודה ולערבב אח"כ עם אטריות רחבות - טעים ומשביע)
ואם מגישים גם קודם מרק ירקות חם, עם קרוטונים או שקדי מרק, אפשר גם עם אטריות או פסטה לשם גיוון, הארוחה אמורה להיות משביעה מאוד.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אני עושה מדג טונה קפוא שווארמה!!!

כולם אוהבים מאד-בפיתה \בלאפה או סתם עם פירה וסלט
מכינים כמו שוורמה עם הרבה בצל מטוגן קודם מוסיפים את הדגים חתוכים קטן וכמובן ללא עור ומערבבים לזמן קצר עד שמשנים את צבעם ומתבלים בתבלין שוורמה

הקרדיט להניה העורכת של ''בתוך''
 

PUSH

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
פסטונה/ קרדיט לקמפוס הקולינרי שלחו את זה באחד הניוזלייטרים (קצת שינתי)

מבשלים חצי חבילת פסטה ומסננים
מוסיפים על הפסטה רסק עגבניות
כוס מים, קצת סוכר
מלח ,פלפל, שום
מוסיפים קופ' טונה בשמן קטנה
נותנים לזה להתבשל כ10 דקות
ואוכלים בתאבון.

(אפשר להוסיף - תירס אפונה ועוד)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש אולי איזה מתכון דגים בטיגון או בישול??
ארוחה שלמה בסיר אחד:
לוקחים סיר גדול, ומפזרים טבעות בצל על התחתית
מעל הבצל מפזרים שכבות של ירקות:
תפו"א או בטטה או שילוב (זה הפחמימה)
מעליהם: קישואים, גזר, קולורבי, שעועית ירוקה, תירס... מה שיש במקרר או במקפיא
אנחנו אוהבים לסיים את הירקות עם פרוסות עגבניה למעלה.
בין השכבות של הירקות מנקדים בחמאה ובוזקים מלח ותבלינים (אני שמה מלח פלפל אבקת בצל ושום. אוהבי תיבול יכולים להוסיף כיד המלך)
מעל הירקות מניחים פילה דג. זה עובד עם כל הדגים- אמנון, בקלה, סלמון, בורי, סול...
מנקדים את הדג בחמאה ושמים תבלינים ו/או עשבי תיבול לטעם ולצבע (שמיר, פטרוזיליה, פפריקה)
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה שעה. בודקים מידי פעם שיש נוזלים בתחתית. אם לא- מוסיפים כמה כפות מים.
יוצא מעדן. אצלי אוהבים לאכול בכפית גם את הנוזלים שמצטברים למטה...
מי שלא אוכל חמאה עם דג- אפשר להשתמש בשמן זית או שמן רגיל.
 

חגיתי

משתמש מקצוען
הבעיה אצלי כשלא אוכלים בשרי שלמנה עיקרית פרוה צריך לעבוד בד"כ יותר קשה( חוץ מדגים שאז כבר מוסיפה ירקות בבישול עם הדג) ואז צריך להכין לפחות עוד תוספת של ירק+פחמימה
כשאנו אוכלים בשאר השנה בשרי אני לפעמים מסתפקת בבשרי+ פחמימה בלי ירק (תלוי בסגנון של התבשיל כמובן) ועדין פעמים בשבוע לפחות פרוה שזה אומר קישואים ברסק או שעועית ברסק עגבניות+ פחמימה +שניצל תירס ,סויה וכו'
הבעיה שהשבוע חוץ מפעמיים דג אני שוברת את הראש מה להכין אבל משהו שלא לוקח הרבה זמן הכנה ושיהיה משביע וטעים כי אצלי אם אוכלים פיציות לארוחת צהריים אחרי שעה יהיו רעבים שוב
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מקור: לא יגוע אולי ניקי ב.
קציצות אפויות של טונה וירקות

מצרכים (כ-12 קציצות טונה): מומלץ להכפיל ואף לשלש כמויות.


טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)

בצל קטן קצוץ

תפוח אדמה או קישוא קטן קלוף מגורד בפומפיה

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה

ביצה גדולה

2 כפות גדושות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

תיבול: חצי כפית מלח, פלפל שחור, 1 כפית כמון, 1/2 כפית צ'ילי


אופן הכנה:

-מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס"מ).

-אופים בתנור במשך 20 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.
 

ורוד7

משתמש רשום
נילוס טחון או בקלה טחון (נילוס יותר טעים):
אפשר לעשות מזה קציצות מטוגנות (עדיף בשמן עמוק),
או כדורי דגים ברוטב עגבניות, כשברוטב כדאי לשים תבלין לדגים שמוסיף מאד.
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
פשטידת טונה
אין לי מושג כמויות כי אני עושה לפי העין..
בצל מוזהב במחבת לרסק אח"כ בבלנדר
טונה בשמן
ביצים בערך 3
קמח 2 כפות נגיד?..
בטטה מגורדת
מיונז כף פלוס
מלח
אני שמה שכבה דקה יחסית בתבנית לא יותר מס"מ שיצא כמו מטוגן כזה.
לאפות בתנור מחומם ל200 עד שמשחים.
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  40  פעמים

לוח מודעות

למעלה