דרוש מתכון להכנת דג סלמון (סלומון) שלם בגודל 4-5 ק"ג לפורים

rabshi

משתמש רשום
אפשר מתכון להכנת דג סלמון (סלומון) שלם בגודל 4-5 ק"ג לפורים?
 

גלידה

משתמש מקצוען
אני מכינה שנים ויוצא מעדן:
המתכון:

קונים דג סלומון שלם וטרי במשקל 3 ק"ג והמהדרים קונים של 5-6 ק"ג,

מוציאים את כל תכולת בטן הדג ושוטפים היטב היטב את כל הדג מבפנים ומבחוץ עד שאין שאריות כלל.

מערבבים בקערה:

3/4 חב' שמיר טרי

ראש שום בפרוסות

חצי כוס שמן זית

כף גרגרי חרדל

מלח, פלפל

ומכניסים לתוך בטן הדג.

מחוץ לדג מפזרים:

1 כף מלח

2 כפות סוכר

מיץ מלימון שלם

ההכנה:

עוטפים את גל הדג בניר כסף היטב היטב, סוגרים הקצוות שלא ישפך מהנוזלים החוצה במהלך האפיה (לאטום טוב כיוון שיהיו הרבה נוזלים: שומן ומיץ)

מומלץ להשרות לילה.

האפיה:

מניחים את הדג העטוף בצורת מעוגלת – כמו בננה על תבנית האפיה, ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות לשעה וחצי. מומלץ אחרי 45 דקות של אפיה להפוך צד ובעדינות.


הדג יוצא רך כמו חמאה, וספוג בריחות התבלינים.

אחרי האפיה

פותחים את נייר הכסף בעדינות מלמעלה כדי שהנוזלים לא יברחו, לשפוך את הנוזלים בעדינות ואז להמשיך להוריד את ניר הכסף , הדג מאוד רק ויש לעשות הכל בעדינות שלא ישבר וגם שלא יתקלף עור הדג.

לאחר שאין נוזלים, מניחים את הדג בצורה מעוגלת על מגש מכובד, חותכים מסביב ירקות – רצועות חסה, עיגולי מלפפון, פרוסות צנון, עגבניות שרי, נבטים וכו' לפי הטעם, המראה והצבע.
 

חיוש חיותה

משתמש פעיל
אני מכינה כמות זהה של מיץ לימון, שמן זית ויין לבן יבש, שופכת על כל הדג, מעסה היטב שהדג יספוג מה שיותר.
עוטפת היטב בנייר כסף ו"מצמידה" מלח גס.
לאפות כשעה+ בתנור והדג מוכן, יוצא עסיסי!!
מניחה על מגש בגודל מתאים, מקשטת בחסה, נבטים, עגבניות שרי, פלפלים בצבעים שונים, מקלות גזר, זיתים וכד'
אם רוצים שהדג יעמוד בתנור ולא ישכב אפשר למלא את בטן הדג בנייר כסף ולהעמיד בתבנית.
איך שאופים את הדג כך הוא נשאר, אי אפשר לשנות, להעמיד וכד'.
 

מעצב

משתמש צעיר
ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות לשעה וחצי. מומלץ אחרי 45 דקות של אפיה להפוך צד ובעדינות.
לאפות כשעה+ בתנור והדג מוכן, יוצא עסיסי!!
בטוחים שצריך כ"כ הרבה זמן?
כי בפורומים אחרים אומרים שדג סלמון לא צריך יותר מחצי שעה
אולי אם זה שלם אז צריך יותר נא לכתוב לי כי אני רוצה אותו לפורים
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
בטוחים שצריך כ"כ הרבה זמן?
כי בפורומים אחרים אומרים שדג סלמון לא צריך יותר מחצי שעה
אולי אם זה שלם אז צריך יותר נא לכתוב לי כי אני רוצה אותו לפורים
דג שלם אכן דורש אפיה ארוכה יותר ומכוסה
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני סוחטת עליו לימון+ מלח ומורחת פסטו.
אופה בערך שעה 180 מעלות.
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה