דרושה עוגה ל-6 חלבונים או חלק מהם.

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י טוליפ, ‏21/5/15.

  1. טוליפ

    טוליפ משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,041
    תודות :
    659
    נקודות:
    134
    לא נשיקות. יש לכם?
    תודה
     
  2. ariels

    ariels Moderator פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/8/07
    הודעות:
    10,463
    תודות :
    1,149
    נקודות:
    134
    עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב, מכירה?
     
  3. נחמדת

    נחמדת משתמש פעיל איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏26/2/15
    הודעות:
    479
    תודות :
    95
    נקודות:
    39

    קבצים מצורפים:

  4. start

    start משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏6/2/08
    הודעות:
    6,756
    תודות :
    1,012
    נקודות:
    134
    נחמדת, אשמח למתכון!
     
  5. טוליפ

    טוליפ משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,041
    תודות :
    659
    נקודות:
    134
    לא. אשמח למתכון.
     
  6. טוליפ

    טוליפ משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,041
    תודות :
    659
    נקודות:
    134
    בהחלט! מנה אחרונה תהיה במקום.
     
  7. נחמדת

    נחמדת משתמש פעיל איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏26/2/15
    הודעות:
    479
    תודות :
    95
    נקודות:
    39
    מתכון לטריקולד:
    חומרים:
    -6 חלבונים
    -חצי כוס סוכר
    -2 שמנת חלבית להקצפה
    -חבילת שוקולד מריר
    -חבילת שוקולד חלבי חום
    -חבילת שוקולד לבן

    אופן ההכנה:
    להקציף חלבונים עם סוכר. להקציף בקערה נפרדת 2 שמנת מתוקה לקצף יציב. לערבב את 2 העיסות ולחלק ל-3 קערות. לכל קערה מוסיפים שוקולד אחד מומס ומערבבים היטב. לשפוך שכבה מעל שכבה ולהקפיא.
    (מומלץ להוציא מהמקפיא מעט זמן לפני ההגשה שיהיה יותר במרקם של מוס.)
     
  8. ANONYMUS

    ANONYMUS משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/5/14
    הודעות:
    1,643
    תודות :
    1,522
    נקודות:
    124
    וואוו!
    בדיוק השבוע חיפשתי מתכון ל6 חלמונים,
    אחרי שעשיתי מקרונים צרפתיים עם ששת החלבונים....
     
  9. ariels

    ariels Moderator פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/8/07
    הודעות:
    10,463
    תודות :
    1,149
    נקודות:
    134
    עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב

    לתבנית:30X40
    לבצק:
    -----------
    100 גרם חמאה/מרגרינה/שמן
    2 חלמונים
    2 כפות גדושות סוכר
    כוס עד כוס וחצי קמח תופח
    (או קמח עם א.אפיה)

    לערבב יחד לבצק.

    לקצף
    ------------
    4 חלבונים
    1 1/3 כוס סוכר

    למלית
    ----------------
    1 שמנת מתוקה
    3 כפיות סוכר
    1 כפית נס קפה

    לציפוי
    ---------------
    1 כף קקאו
    1 1/2 כף סוכר
    מעט חלב
    מעט מרגרינה/חמאה/שמן

    ההכנה:

    1 להכין קצף קשה מהחלבונים. לאפות על נייר אפייהכשעה בחום נמוך, עד שייבש
    להוציא לקלף נייר ולצנן
    הערה: אני אופה בחום 120+טורבו למשך שעה וחצי.

    2 ללוש בצק,לשטח בתבנית,לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות לקרר.
    להקציף שמנת מתוקה+סוכר+נס קפה, למרוח על הבצק שהתקרר בנתיים.
    להניח למעלה את הקצף האפוי.

    הכנת הציפוי:
    -------------------------
    להמיס סוכר+חלב+קקאו, ולהוסף מרגרינה/חמאה
    להוריד מהאש ולצקת בכף בעיגולים על הקצף הלבן האפוי.
    יש להכין את העוגה 24 שעות לפני ההגשה.
     
  10. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,961
    תודות :
    417
    נקודות:
    94
    רולדה מעולה


    בצק
    4 חלבונים
    2/3 כוס סוכר
    4 חלמונים
    כף מיץ לימון
    כף תמצית וניל
    כף קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
    קורט מלח
    2/3 כוס קמח

    לחמם תנור על חום גבוה - להקציף חלבונים בקערה גדולה, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף סוכר ב- 3-4 פעמים ולהמשיך עד שהקצף מתייצב

    השאר בוחשים בנפרד חוץ מהקמח להוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
    להוסיף קמח


    משמנת תבנית, חם על 180 - שמה נייר אפיה. לשים בלילה חום בהיר. 10 דקות.

    הופכת את התבנית עם הנייר על מגבת, לקלף את הנייר ולהתחיל לגלגל יחד עם המגבת, מתקרר.


    ואז לפתוח את העוגה ולמלא ב 3/4 מהמילוי הבא:

    מילוי
    שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג - להקציף, מתקשה.
    3/4 כוס חלב - לאט לאט - לפעמים חצי כוס מספיק...


    את הרבע מהמילוי הנותר מורחת על העוגה

    אפשר לפזר אגוזים טחונים/שוקולד מגורר.
     
  11. טוליפ

    טוליפ משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,041
    תודות :
    659
    נקודות:
    134
    תודה רבה לכולן!
    הלכתי על הטריקולד של 'נחמדת', בפעם הבאה אנסה את השאר.. ולמי שמתעניין לאן הלכו החלמונים - לקם של עוגת קרם שניט. (יצא מעולה!)