דרושה עוגה ל-6 חלבונים או חלק מהם.

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י טוליפ, ‏21/5/15.

  1. טוליפ

    טוליפ משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,030
    תודות :
    495
    נקודות:
    94
    לא נשיקות. יש לכם?
    תודה
     
  2. ariels

    ariels Moderator מנהל פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/8/07
    הודעות:
    10,391
    תודות :
    769
    נקודות:
    134
    עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב, מכירה?
     
  3. נחמדת

    נחמדת משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/2/15
    הודעות:
    431
    תודות :
    26
    נקודות:
    29

    קבצים מצורפים:

  4. start

    start משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏6/2/08
    הודעות:
    6,611
    תודות :
    589
    נקודות:
    134
    נחמדת, אשמח למתכון!
     
  5. טוליפ

    טוליפ משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,030
    תודות :
    495
    נקודות:
    94
    לא. אשמח למתכון.
     
  6. טוליפ

    טוליפ משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,030
    תודות :
    495
    נקודות:
    94
    בהחלט! מנה אחרונה תהיה במקום.
     
  7. נחמדת

    נחמדת משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/2/15
    הודעות:
    431
    תודות :
    26
    נקודות:
    29
    מתכון לטריקולד:
    חומרים:
    -6 חלבונים
    -חצי כוס סוכר
    -2 שמנת חלבית להקצפה
    -חבילת שוקולד מריר
    -חבילת שוקולד חלבי חום
    -חבילת שוקולד לבן

    אופן ההכנה:
    להקציף חלבונים עם סוכר. להקציף בקערה נפרדת 2 שמנת מתוקה לקצף יציב. לערבב את 2 העיסות ולחלק ל-3 קערות. לכל קערה מוסיפים שוקולד אחד מומס ומערבבים היטב. לשפוך שכבה מעל שכבה ולהקפיא.
    (מומלץ להוציא מהמקפיא מעט זמן לפני ההגשה שיהיה יותר במרקם של מוס.)
     
  8. ANONYMUS

    ANONYMUS משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/5/14
    הודעות:
    1,458
    תודות :
    295
    נקודות:
    94
    וואוו!
    בדיוק השבוע חיפשתי מתכון ל6 חלמונים,
    אחרי שעשיתי מקרונים צרפתיים עם ששת החלבונים....
     
  9. ariels

    ariels Moderator מנהל פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/8/07
    הודעות:
    10,391
    תודות :
    769
    נקודות:
    134
    עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב

    לתבנית:30X40
    לבצק:
    -----------
    100 גרם חמאה/מרגרינה/שמן
    2 חלמונים
    2 כפות גדושות סוכר
    כוס עד כוס וחצי קמח תופח
    (או קמח עם א.אפיה)

    לערבב יחד לבצק.

    לקצף
    ------------
    4 חלבונים
    1 1/3 כוס סוכר

    למלית
    ----------------
    1 שמנת מתוקה
    3 כפיות סוכר
    1 כפית נס קפה

    לציפוי
    ---------------
    1 כף קקאו
    1 1/2 כף סוכר
    מעט חלב
    מעט מרגרינה/חמאה/שמן

    ההכנה:

    1 להכין קצף קשה מהחלבונים. לאפות על נייר אפייהכשעה בחום נמוך, עד שייבש
    להוציא לקלף נייר ולצנן
    הערה: אני אופה בחום 120+טורבו למשך שעה וחצי.

    2 ללוש בצק,לשטח בתבנית,לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות לקרר.
    להקציף שמנת מתוקה+סוכר+נס קפה, למרוח על הבצק שהתקרר בנתיים.
    להניח למעלה את הקצף האפוי.

    הכנת הציפוי:
    -------------------------
    להמיס סוכר+חלב+קקאו, ולהוסף מרגרינה/חמאה
    להוריד מהאש ולצקת בכף בעיגולים על הקצף הלבן האפוי.
    יש להכין את העוגה 24 שעות לפני ההגשה.
     
  10. yudb

    yudb משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏8/4/13
    הודעות:
    3,781
    תודות :
    185
    נקודות:
    74
    רולדה מעולה


    בצק
    4 חלבונים
    2/3 כוס סוכר
    4 חלמונים
    כף מיץ לימון
    כף תמצית וניל
    כף קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
    קורט מלח
    2/3 כוס קמח

    לחמם תנור על חום גבוה - להקציף חלבונים בקערה גדולה, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף סוכר ב- 3-4 פעמים ולהמשיך עד שהקצף מתייצב

    השאר בוחשים בנפרד חוץ מהקמח להוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
    להוסיף קמח


    משמנת תבנית, חם על 180 - שמה נייר אפיה. לשים בלילה חום בהיר. 10 דקות.

    הופכת את התבנית עם הנייר על מגבת, לקלף את הנייר ולהתחיל לגלגל יחד עם המגבת, מתקרר.


    ואז לפתוח את העוגה ולמלא ב 3/4 מהמילוי הבא:

    מילוי
    שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג - להקציף, מתקשה.
    3/4 כוס חלב - לאט לאט - לפעמים חצי כוס מספיק...


    את הרבע מהמילוי הנותר מורחת על העוגה

    אפשר לפזר אגוזים טחונים/שוקולד מגורר.
     
  11. טוליפ

    טוליפ משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,030
    תודות :
    495
    נקודות:
    94
    תודה רבה לכולן!
    הלכתי על הטריקולד של 'נחמדת', בפעם הבאה אנסה את השאר.. ולמי שמתעניין לאן הלכו החלמונים - לקם של עוגת קרם שניט. (יצא מעולה!)