דרוש מתכון דפי אורז

יחשבאף

משתמש מקצוען
מה עושים איתם?
קניתי ועכשיו אני מחפשת מה לעשות איתם.
יש מצב להכין משהו שיהי טוב בהקפאה?
אשמח לשמוע מהמנוסות
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בורקס מדפי אורז
לא טוב בהקפאה
נראה לי באופן כללי לא מתאים להקפאה
מידי עדין
המצרכים עבור 20 בורקסים קטנים
500 גר׳ גבינת ״כנען״ של תנובה.
* עדכון: לטובת מי שלא מתגורר בארץ או לא מוצא את הגבינה המדוברת, ניתן להשתמש בגבינה אחרת המתאימה לאפיה ושיש לה ״גוף״ ותוכל להחזיק את המאפה שהרי לנייר האורז עצמו אין ״גוף״. בכל מקרה אין להשתמש במתכון זה בגבינה רכה או נוזלית למריחה, זה יהיה מתכון לכשלון במקרה הזה.
20 דפי אורז בקוטר 16 ס״מ.
חצי כפית מלח.
חצי כפית פלפל שחור טחון.
קמצוץ אגוז מוסקט טחון.
2 כפות של עלי שמיר קצוצים דק.
חצי ביצה.
3 כפות גבינה מגורדת (אפשר פרמז׳ן, אפשר מוצרלה, אפשר גאודה של תנובה)
1 כף שמן זית.
1 כף מלח גס.
כף שומשום.
ליטר מים חמים (לא רותחים אבל חמים).
למתכון השבועי המומלץ הבא לחצו כאן >>>
בורקס דפי אורז. צילום: דביר בר
בורקס דפי אורז. צילום: דביר בר
חממו תנור ל-180 מעלות על פעולת טורבו.
בקערה אחת, ערבבו את הגבינות, חצי כפית מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, עלי שמיר (אפשר גם עשבי תיבול אחרים לפי הטעם שלכם) וחצי ביצה.
חשוב: טעמו את המלית לפני שלב המילוי וודאו כי היא לטעמכם. תמיד תוכלו להוסיף דברים שאתם אוהבים, החל מזיתים ועד להחליף את המלית במלית פירה תפוחי אדמה (תבלו אותו כמובן) או מלית בשרית.
בקערה עמוקה ורחבה אחרת, מלאו מים חמים. הניחו דף אורז אחד בקערית המים למשך 10 שניות עד שהדף משנה מעט מן הקושי שלו והופך מעט רך, אך לא רך מדי כמו בהכנת ספרינג רול. על דף האורז להמשיך להיות מספיק קשה כדי להכיל את מלית הבורקס ולהאפות. אם יהיה רך מדי – לא תוכלו לבצע את השלבים הבאים.
את דף האורז הרטוב, הניחו על קרש חיתוך ובעזרת כף, הניחו כף אחת בלבד ממלית הגבינות בשליש התחתון של דף האורז (לא יותר, זה קריטי) ואז קפלו את נייר האורז באופן הבא: קפלו את הנייר אורז עם המלית כלפי מעלה, את צדדי נייר האורז כלפי פנימה ואז את יתרת נייר האורז. תוך כדי קיפול, שטחו בעדינות רבה עם האצבעות את המלית כשהיא כבר בתוך נייר האורז כך שהיא תיצור צורה של מלבן בורקס.
חשוב מאד: יש לוודא כי נייר האורז סוגר היטב על המלית ואין פתח ברור הנראה לעין שממנו עלולה המלית לזלוג החוצה מנייר האורז אל תבנית האפיה, בעיקר בחלק התחתון שלו ואפילו מומלץ לבצע סוג של עיטוף וחצי.
טיפ חשוב נוסף: לא לפוצץ את הבורקס במלית. כף אחת מהמלית לגמרי תספיק. עודף מלית יגרום לנזילתו מנייר האורז במהלך האפיה. לא חבל?
למתכון השבועי המומלץ הבא לחצו כאן >>>
HiqwwPvEvy0xBDvi9S7w4mn-ZDl9eh5XAhT5NogpbHxePy4vljf-oqr3xDCPMru4_9sEHY_keDS0pC-cJjj-tXfl37Dq-eouvVFDaKNiPElalRSyAUgySMMzGE8=s0-d-e1-ft
בורקס דפי אורז לפני אפיה. צילום: דביר בר
yRdkNOIwOc7xrykwvmQnpE3BrxaGZ97lpCTe7XF6BHkRt43qpIlxjy8ZqyDWjAEnWgjTzVbtnM1hQxxYk8JUIuiPg2y8XpyKkX4cNXe3c7YI7Kpevnrzc1xomJY=s0-d-e1-ft
בורקס דפי אורז מבפנים. צילום: דביר בר
את נייר האורז ובו מלית הגבינה, הניחו על נייר אפיה שהנחתם מבעוד מועד על תבנית אפיה כשהצד ובו קיפולי נייר האורז הוא הצד התחתון. בעזרת מברשת סיליקון, מרחו נגיעה של שמן זית על החלק העליון של הבורקס, פזרו מעט שומשום ומלח גס על הבורקס.
חזרו על הפעולה הזו 20 פעם ומלאו את תבנית האפיה בבורקסים. השאירו מרווח של סנטימטר אחד בין בורקס לבורקס מאחר והם נוטים להתנפח מעט באפיה.
כשהתבנית מלאה, הכניסו אותה לתנור ואפו את הבורקסים במשך 40-45 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה. צננו את הבורקסים במשך 5 דקות לפני הגשה.
יצא לכם דביק? כנראה שהתנור שלכם לא היה על הטמפרטורה הנכונה ו/או הוצאתם את הבורקסים לפני הזמן מהתנור ו/או פיזור החום בתנור אינו תקין.
הצעת הגשה: צלוחית רסק עגבניות טריות, קורנישונים ואפשר גם עם רבעי ביצה קשה.
ניתן לשמור את הבורקסים במקרר לילה ולפני הגשה, נחמם אותם בטוסטר שחומם ל-160 מעלות למשך כעשר דקות עד שהם שוב חמים ופריכים.
לא מומלץ להקפיא. זה לא בצק פילו. נייר אורז לא מגיב טוב בהקפאה והפשרה.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה עושים איתם?
קניתי ועכשיו אני מחפשת מה לעשות איתם.
יש מצב להכין משהו שיהי טוב בהקפאה?
אשמח לשמוע מהמנוסות
לפני תקופה קצרה הייתה פה משהיא שהעלת מתכון למלאוח מדפי אורז.

איפה קנית?מאיזה הכשר??
יכולה להעלות תמונה של המוצר?(לא מצאתי בגוגל)
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לפני תקופה קצרה הייתה פה משהיא שהעלת מתכון למלאוח מדפי אורז.
 

אמרלד

משתמש פעיל
איפה קנית?מאיזה הכשר??
יכולה להעלות תמונה של המוצר?
ברמי לוי יש, בהכשר חת''ס עגול


-להשרות במים חמימים שתי דקות בערך, עד שהדפים מתרככים
להוציא מהמים בזהירות זה נהיה שקוף כזה[ לפעמים גם קצת קצת דביקי.... ]
ואז אפשר למלא כמעט בכל דבר
אני אוהבת לשים קצת טונה במיונז, גזר ומלפפון ברצועות דקות.
 

קבצים מצורפים

  • download.jpg
    download.jpg
    KB 8.3 · צפיות: 15

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני עדיין בניסיונות עם זה.
בכל אופן, מה שאני יודעת לומר:
טיגון עובר מעולה, אפיה עוברת מעולה.
אין לטגן או לאפות בלי להרטיב, זה נדבק לשיניים.
עדיף לא למלא במילוי רטוב מדי, זה הורס את המרקם וגורם לו להיות מסטיק.
שכבה עדינה ודקיקה של רוטב + נקניקיה - בורקס נקניק נהדר.
שכבה כנל + פסטרמה, מגלגלים ופורסים - יוצא מעולה.
הכי טוב עד כה יצא בוקר גבינה מלוחה עם טיפונת ביצה בפנים.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אשמח לדעת אם יש אפשרות להכין דפי אורז לבד בבית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה