דחוף - דרוש מתכון לעוגה

Miriam schwartz

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
דרוש לי מתכון (עדיף עם סרטון) של עוגה, עדיף שוקולד, משהו בשביל שבת עם נסיעה של 3 שעות.
עוגה מרשימה ולא עם חומרים מהירח. (מה אתם אומרים על עוגת שכבות, שווה?) אה וגם לא שמרים
משהו שיהיה פרקטי קל (לא חייב להיות קלי קלות) ומרשים.
תודה רבה!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חייב להיות ממש עוגה? כי יש לי מתכון מדהים לפאי שוקולד אגדי, כל מי שטועם מבקש את המתכון
עם מלית שוקולד רכה, קלה להכנה ומחומרים זמינים, וממש קשה לפשל כשמכינים אותו. והוא לא מפונק בנסיעה. הכי אני שמחה שזה בלי ריצ'.
אני מכינה 2 כשאני נוסעת לחמותי, כי לוקחים יותר מפרוסה אחת... (כל פאי בערך 12 מנות. זה מאד עשיר אז לא צריך פרוסות גדולות)

פאי שוקולד / על בסיס מתכון של אפרת ליבפרוינד (לא להבהל מהשם, הבטחתי שזה קל)

1 תחתית פאי קנויה (הסוג של הפרורים מתאים לזה) או 2 כוסות פרורי עוגיות + 2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קפה חזק (1/4 כוס מים חמים+כף קפה נמס)
225 גר' שוקולד מריר
4 ביצים

אם מכינים תחתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים שמן ומערבבים. מהדקים היטב לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
הכנת המלית: בסיר קטן מרתיחים את השמן, סוכר וקפה עד שרותח.
מורידים מהאש
שוברים פנימה את השוקולד ונותנים לנוח בלי לגעת 2-3 דקות
אחרי 2-3 מערבבים לקבלת מרקם חלק
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין ביצה לביצה
שופכים על התחתית, ואופים 20 ד' בחום 175 מעלות
הפאי מוכן למרות שהוא נראה נוזלי. הוא מתקשה בקרור
שומרים בקרור עד להגשה.

לקישוט (לא חובה): כשמוציאים מהתנור ועדיין רטוב אפשר לפזר קוקוס או אגוזים טחונים או שילוב, בפסים וכדו'
אפשרות נוספת: להמיס שוקולד (מינימום 50 גר' לפאי- לשכבה ממש דקה) ולהוסיף כפית שמן. למרוח על העוגה. לשים בשקית קצת חמאת בוטנים טבעית וטיפה אבקת סוכר ולערבב. לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף עיגולים. לצייר רדיוסים פנימה והחוצה עם קיסם.
ככה זה נראה (כנראה שעם פחות חמאת בוטנים היה יותר יפה) IMG_0696.JPG :
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חייב להיות ממש עוגה? כי יש לי מתכון מדהים לפאי שוקולד אגדי, כל מי שטועם מבקש את המתכון
עם מלית שוקולד רכה, קלה להכנה ומחומרים זמינים, וממש קשה לפשל כשמכינים אותו. והוא לא מפונק בנסיעה. הכי אני שמחה שזה בלי ריצ'.
אני מכינה 2 כשאני נוסעת לחמותי, כי לוקחים יותר מפרוסה אחת... (כל פאי בערך 12 מנות. זה מאד עשיר אז לא צריך פרוסות גדולות)

פאי שוקולד / על בסיס מתכון של אפרת ליבפרוינד (לא להבהל מהשם, הבטחתי שזה קל)

1 תחתית פאי קנויה (הסוג של הפרורים מתאים לזה) או 2 כוסות פרורי עוגיות + 2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קפה חזק (1/4 כוס מים חמים+כף קפה נמס)
225 גר' שוקולד מריר
4 ביצים

אם מכינים תחתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים שמן ומערבבים. מהדקים היטב לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
הכנת המלית: בסיר קטן מרתיחים את השמן, סוכר וקפה עד שרותח.
מורידים מהאש
שוברים פנימה את השוקולד ונותנים לנוח בלי לגעת 2-3 דקות
אחרי 2-3 מערבבים לקבלת מרקם חלק
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין ביצה לביצה
שופכים על התחתית, ואופים 20 ד' בחום 175 מעלות
הפאי מוכן למרות שהוא נראה נוזלי. הוא מתקשה בקרור
שומרים בקרור עד להגשה.

לקישוט (לא חובה): כשמוציאים מהתנור ועדיין רטוב אפשר לפזר קוקוס או אגוזים טחונים או שילוב, בפסים וכדו'
אפשרות נוספת: להמיס שוקולד (מינימום 500 גר' לפאי- לשכבה ממש דקה) ולהוסיף כפית שמן. למרוח על העוגה. לשים בשקית קצת חמאת בוטנים טבעית וטיפה אבקת סוכר ולערבב. לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף עיגולים. לצייר רדיוסים פנימה והחוצה עם קיסם.
ככה זה נראה (כנראה שעם פחות חמאת בוטנים היה יותר יפה)צפה בקובץ המצורף 423903 :
וואו, נראה מדהים!!!
אני הולכת לנסות את זה בעז"ה....
 

שבש

משתמש פעיל
עוגת פרורים (ללא מרגרינה):

עוגה טעימה וקלה במיוחד!! הכל בקערה אחת.

בצק:
3 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 א. אפיה
1/2 כוס סוכר
ביצה

לשים לבצק מעט פרורי.
2/3 שוטחים בתבנית A4.
1/3 שומרים בצד.

מילוי שוקולד:
באותה קערה (אמורה לצאת נקיה, ללא שאריות בצק) לשים:
2 חפיסות שוקולד - קוביות
1/2 כוס מים רותחים

לערבב מיד עד להמסה מלאה של השוקולד.

ולהוסיף:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כפית נס קפה

לבחוש, ובסוף להוסיף 4 ביצים.
לבחוש היטב ולשפוך על הבצק.

לפורר את שליש הבצק הנותר מעל שכבת השוקולד.
(לקחת גוש בצק ולפורר בין כפות הידיים. מתפורר יפה ובקלות).
 

הכותל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוגה קלה ומהירה להכנה וגם נוחה לסחיבה בדרך,
בהצלחה ובתאבון

עוגה שוקולד צ'יפס וקפה


לשכבת הוניל:
2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר-וניל

ללוש עד לקבלת בצק חלק
לשטוח בתבנית חד פעמית גדולה

לשכבת קפה- שוקולד: (אין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות)
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס איכותי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות אבקת קפה נמס

לערבב ולשפוך מעל שכבת הוניל.
לאפות 25 דק' בדיוק בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

להוציא ולצנן היטב.

להמיס את השוקולד והמרגרינה בבן מארי.
לשפוך על העוגה ולהחליק לשכבה אחידה.
לחמם מעט את חמאת הבוטנים, לשים בשקית ולזלף קישקושים שונים. - (אני מערבבת את השוקולד ביחד עם החמאת בוטנים ושמה מעל)
לקרר עד להתמצקות השוקולד ואז לחתוך.
 
נערך לאחרונה ב:

ריקי שחור

משתמש מקצוען
חייב להיות ממש עוגה? כי יש לי מתכון מדהים לפאי שוקולד אגדי, כל מי שטועם מבקש את המתכון
עם מלית שוקולד רכה, קלה להכנה ומחומרים זמינים, וממש קשה לפשל כשמכינים אותו. והוא לא מפונק בנסיעה. הכי אני שמחה שזה בלי ריצ'.
אני מכינה 2 כשאני נוסעת לחמותי, כי לוקחים יותר מפרוסה אחת... (כל פאי בערך 12 מנות. זה מאד עשיר אז לא צריך פרוסות גדולות)

פאי שוקולד / על בסיס מתכון של אפרת ליבפרוינד (לא להבהל מהשם, הבטחתי שזה קל)

1 תחתית פאי קנויה (הסוג של הפרורים מתאים לזה) או 2 כוסות פרורי עוגיות + 2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קפה חזק (1/4 כוס מים חמים+כף קפה נמס)
225 גר' שוקולד מריר
4 ביצים

אם מכינים תחתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים שמן ומערבבים. מהדקים היטב לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
הכנת המלית: בסיר קטן מרתיחים את השמן, סוכר וקפה עד שרותח.
מורידים מהאש
שוברים פנימה את השוקולד ונותנים לנוח בלי לגעת 2-3 דקות
אחרי 2-3 מערבבים לקבלת מרקם חלק
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין ביצה לביצה
שופכים על התחתית, ואופים 20 ד' בחום 175 מעלות
הפאי מוכן למרות שהוא נראה נוזלי. הוא מתקשה בקרור
שומרים בקרור עד להגשה.

לקישוט (לא חובה): כשמוציאים מהתנור ועדיין רטוב אפשר לפזר קוקוס או אגוזים טחונים או שילוב, בפסים וכדו'
אפשרות נוספת: להמיס שוקולד (מינימום 500 גר' לפאי- לשכבה ממש דקה) ולהוסיף כפית שמן. למרוח על העוגה. לשים בשקית קצת חמאת בוטנים טבעית וטיפה אבקת סוכר ולערבב. לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף עיגולים. לצייר רדיוסים פנימה והחוצה עם קיסם.
ככה זה נראה (כנראה שעם פחות חמאת בוטנים היה יותר יפה)צפה בקובץ המצורף 423903 :

תודה. נראה ממש קל וטעים.
רק נראה קצת מוגזם:
500 גר' שוקולד בציפוי?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עוגה קלה ומהירה להכנה וגם נוחה לסחיבה בדרך,
בהצלחה ובתאבון

עוגה שוקולד צ'יפס וקפה


לשכבת הוניל:
2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר-וניל

ללוש עד לקבלת בצק חלק
לשטוח בתבנית חד פעמית גדולה

לשכבת קפה- שוקולד: (אין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות)
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס איכותי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות אבקת קפה נמס

לערבב ולשפוך מעל שכבת הוניל.
לאפות 25 דק' בדיוק בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

להוציא ולצנן היטב.

להמיס את השוקולד והמרגרינה בבן מארי.
לשפוך על העוגה ולהחליק לשכבה אחידה.
לחמם מעט את חמאת הבוטנים, לשים בשקית ולזלף קישקושים שונים. - (אני מערבבת את השוקולד ביחד עם החמאת בוטנים ושמה מעל)
לקרר עד להתמצקות השוקולד ואז לחתוך.

לא רואה איפה כתוב כמות של מרגרינה שוקולד וחמאת בוטנים לציפוי?
 

Miriam schwartz

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חייב להיות ממש עוגה? כי יש לי מתכון מדהים לפאי שוקולד אגדי, כל מי שטועם מבקש את המתכון
עם מלית שוקולד רכה, קלה להכנה ומחומרים זמינים, וממש קשה לפשל כשמכינים אותו. והוא לא מפונק בנסיעה. הכי אני שמחה שזה בלי ריצ'.
אני מכינה 2 כשאני נוסעת לחמותי, כי לוקחים יותר מפרוסה אחת... (כל פאי בערך 12 מנות. זה מאד עשיר אז לא צריך פרוסות גדולות)

פאי שוקולד / על בסיס מתכון של אפרת ליבפרוינד (לא להבהל מהשם, הבטחתי שזה קל)

1 תחתית פאי קנויה (הסוג של הפרורים מתאים לזה) או 2 כוסות פרורי עוגיות + 2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קפה חזק (1/4 כוס מים חמים+כף קפה נמס)
225 גר' שוקולד מריר
4 ביצים

אם מכינים תחתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים שמן ומערבבים. מהדקים היטב לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
הכנת המלית: בסיר קטן מרתיחים את השמן, סוכר וקפה עד שרותח.
מורידים מהאש
שוברים פנימה את השוקולד ונותנים לנוח בלי לגעת 2-3 דקות
אחרי 2-3 מערבבים לקבלת מרקם חלק
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין ביצה לביצה
שופכים על התחתית, ואופים 20 ד' בחום 175 מעלות
הפאי מוכן למרות שהוא נראה נוזלי. הוא מתקשה בקרור
שומרים בקרור עד להגשה.

לקישוט (לא חובה): כשמוציאים מהתנור ועדיין רטוב אפשר לפזר קוקוס או אגוזים טחונים או שילוב, בפסים וכדו'
אפשרות נוספת: להמיס שוקולד (מינימום 500 גר' לפאי- לשכבה ממש דקה) ולהוסיף כפית שמן. למרוח על העוגה. לשים בשקית קצת חמאת בוטנים טבעית וטיפה אבקת סוכר ולערבב. לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף עיגולים. לצייר רדיוסים פנימה והחוצה עם קיסם.
ככה זה נראה (כנראה שעם פחות חמאת בוטנים היה יותר יפה)צפה בקובץ המצורף 423903 :
תודה! ד.א. זו פשוט טלפתיה! אתמול חשבתי איזה מתכונים כן יש לי, אמרתי שאולי אני אכין את זאתי (כי יש לי כבר בבית בגירסה קצת שונה) ו2 דקות אחרי שחשבתי על זה את העלית, אמיתי!
ד.א. בקשר לפרורים בתחתית העוגה, כמה שמרגרינה לא בריאה- עדיף, כי שמן לא כ"כ נדבק...
ואצלי המתכון מבוסס על תחתית כפי שציינת ושכבה השניה משוקולד וחמאת בוטנים וריץ', בלי קפה. אבל ממש נראה אותו דבר!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

הכותל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לא רואה איפה כתוב כמות של מרגרינה שוקולד וחמאת בוטנים לציפוי?
אני שמתי לפי מה שנראה לי 100 גר' שוקולד, עם מרגרינה לא השתמשתי בכלל כי אין לנו בבית את המוצר הזה. וחמאת בוטנים בערך 3 כפות אפשר פחות.
תנסי לפי הטעם בהצלחה!
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
חייב להיות ממש עוגה? כי יש לי מתכון מדהים לפאי שוקולד אגדי, כל מי שטועם מבקש את המתכון
עם מלית שוקולד רכה, קלה להכנה ומחומרים זמינים, וממש קשה לפשל כשמכינים אותו. והוא לא מפונק בנסיעה. הכי אני שמחה שזה בלי ריצ'.
אני מכינה 2 כשאני נוסעת לחמותי, כי לוקחים יותר מפרוסה אחת... (כל פאי בערך 12 מנות. זה מאד עשיר אז לא צריך פרוסות גדולות)

פאי שוקולד / על בסיס מתכון של אפרת ליבפרוינד (לא להבהל מהשם, הבטחתי שזה קל)

1 תחתית פאי קנויה (הסוג של הפרורים מתאים לזה) או 2 כוסות פרורי עוגיות + 2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קפה חזק (1/4 כוס מים חמים+כף קפה נמס)
225 גר' שוקולד מריר
4 ביצים

אם מכינים תחתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים שמן ומערבבים. מהדקים היטב לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
הכנת המלית: בסיר קטן מרתיחים את השמן, סוכר וקפה עד שרותח.
מורידים מהאש
שוברים פנימה את השוקולד ונותנים לנוח בלי לגעת 2-3 דקות
אחרי 2-3 מערבבים לקבלת מרקם חלק
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין ביצה לביצה
שופכים על התחתית, ואופים 20 ד' בחום 175 מעלות
הפאי מוכן למרות שהוא נראה נוזלי. הוא מתקשה בקרור
שומרים בקרור עד להגשה.

לקישוט (לא חובה): כשמוציאים מהתנור ועדיין רטוב אפשר לפזר קוקוס או אגוזים טחונים או שילוב, בפסים וכדו'
אפשרות נוספת: להמיס שוקולד (מינימום 50 גר' לפאי- לשכבה ממש דקה) ולהוסיף כפית שמן. למרוח על העוגה. לשים בשקית קצת חמאת בוטנים טבעית וטיפה אבקת סוכר ולערבב. לעשות חור קטנצ'יק בפינה ולזלף עיגולים. לצייר רדיוסים פנימה והחוצה עם קיסם.
ככה זה נראה (כנראה שעם פחות חמאת בוטנים היה יותר יפה)צפה בקובץ המצורף 423903 :
זה לתבנית עגולה קטנה לא של עוגת גבינה
נכון?
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תבנית חד פעמית רגילה או הקטנה?
קטנה. אבל תמדדי ליתר ביטחון.
בכל מקרה, זה מאד עשיר כך שאפשר לעשות גם לתבנית טיפה יותר גדולה- אבל לא מאד.
אפשר גם לשים שכבת קצפת מעל אם זה מדי נמוך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה