דגים דחוף! דרוש מתכון למושט חגיגי ועסיסי:)

מצב
הנושא נעול.

NaamaY

משתמש צעיר
אשמח מאוד מאוד לכל מתכון של מושט לכבוד שבת קודש...
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
אשמח מאוד מאוד לכל מתכון של מושט לכבוד שבת קודש...

הכי טעים שיש - מכינה כל שבת!!
פילה אמנון ברוטב פיקנטי (ניקי)

מרכיבים:
6 דגי אמנון – פילה
2 לימונים
בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס
3 שיני שום פרוסות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים כתומים חתוכים לקוביות
פלפל חריף קצוץ
4 גזרים פרוסים
רסק עגבניות קטן
פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
מעט סוכר
א. מרק
פלפל לבן
מלח

הכנות:
1. להשרות את הדגים במיץ לימון כשעה וחצי ולשטוף.

2. למחבת חמה עם שמן להוסיף את הירקות ולטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב, לתבל להוסיף רסק פטרוזיליה בנדיבות ולכסות במים, לבשל עד שהירקות רכים.

3. להוסיף את הדגים שישקעו ברוטב ולבשל כ 20 דקות, מידי פעם לנער את הסיר.

פילה אמנון ברוטב פיקנטי, מתבקשת כאן חלה לשבת, אח איזה רוטב

פילה אמנון ברוטב פיקנטי


פילה אמנון ברוטב פיקנטי, בתאבון!
 

אבן שלמה

משתמש מקצוען
אשמח מאוד מאוד לכל מתכון של מושט לכבוד שבת קודש...
המושט הכי טעים וחגיגי שטעמתי בחיי!!!!!
זה מרגיש כמו סלמון עדין!!!
הערה ואזהרה: לא להתקמצן בחומרים בכלל!!!!
5 מושטים (להשרות עם מים וחומץ).
6 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות.
8 שיני שום פרוסות.
חבילת פטרוזיליה קצוצה.
חבילת שמיר.
3/4 כוס שמן.
3/4 כוס רוטב סויה.
קצת מלח, קצת פלפל, קצת פפריקה, קצת תבלין דג.
לערבב את הכל ולפזר על הדג ומסביבו בתבנית.
לאפות על 180 ללא כיסוי 45 דקות.
בתאבון!!!!!!!!!!!!!
ושוב.... לא להתקמצן!!!!!!!!!
 

היוש

משתמש מקצוען
משטים בטעם מעודן, מתאים מאד לשבת
טעימים מאאאאד

להשרות את המושטים חצי שעה במלח גס
להניח בתבנית, לפזר מעל חצאי עגבניות שרי, שיני שום, פטרוזיליה טריה קצוצה.
לערבב בכוס חצי כוס מים, שליש כוס שמן זית, נלח, פלפל, טימין יבש, קצת גריל דג.
לאפות בחום גבוה.
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מחממת תנור ל180 מעלות.אני אפילו לא משרה.אחרי ההפשרה שמה בתבנית עם נייר אפיה.ללא הנוזלים כמובן.פורסת ומניחה על הדגים עיגולי עגבניות ועיגולי בצל בינוניים.מפזרת מעל בעדינות תבלין גריל עוף לטעם פיקנטי.עד שמוכן.ומקבל צבע שזוף.
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
קל וטעים:
מיועד ל6 מנות
כף גריל דג
כפית מלח
מעט כמון
ראש שום (לא להפחית)
חצי כוס מים
חצי כוס שמן עדיף זית,

את השום לחתוך לקוביות,
לערבב את כל הנ"ל ולשפוך על המושטים
כמובן אחרי השריה במלח ולימון,
לאפות 20 דק' על 200 מעלות.
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מושט בסגנון אחר: (חריף ועסיסי)
ל6 מנות
2-3 עגבניות
חצי פלפל אדום
6-8 שיני שום
רבע פלפל חריף,
חצי כפית מלח
פלפל שחור
מעט כמון
כף רוטב צ'ילי
רבע כוס שמן זית
ועלי תיבול לפי הטעם והסגנון: כוסברה, שמיר, בזילקום, מה שאוהבים

טוחנים הכל בבלנדר יד
שופכים על הדג ואופים 20 דק'
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
על פי כללי הפורום, בטרם פותחים אשכול יש לבדוק האם כבר קיים אשכול בנושא זה.
והוא קיים.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה