מתכון דג סלומון יוקרתי

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י גיטרה, ‏11/7/19.

  1. גיטרה

    גיטרה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏11/8/11
    הודעות:
    743
    תודות :
    1,744
    נקודות:
    149
    מחפשת מתכון טוב ויוקרתי לדג סלומון
    לשמחה

    תודה
     
  2. איילת מטילת

    איילת מטילת משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏14/1/18
    הודעות:
    25
    תודות :
    251
    נקודות:
    54
    רוטב טריאקי ומעל מלא גרעיני חמניה
     
    ניהול דירות, nechamizak, הולי ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  3. Rachefet

    Rachefet משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏8/5/16
    הודעות:
    17
    תודות :
    69
    נקודות:
    14
    הכי חשוב - להשקיע באיכות של הדג. ושנית - לא לאפות אותו אפילו דקה יותר מדי.
    אחרי שני הכללים האלה לא משנה איזה מתכון תבחרי - אפילו רק מלח מעל ולתנור יצא מדהים
     
  4. גיטרה

    גיטרה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏11/8/11
    הודעות:
    743
    תודות :
    1,744
    נקודות:
    149
    כמה זמן את ממליצה?
     
  5. Rachefet

    Rachefet משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏8/5/16
    הודעות:
    17
    תודות :
    69
    נקודות:
    14
    אני אופה פרוסות פילה 18 דקות
     
    גיטרה מודה על התגובה.
  6. A B

    A B משתמש מקצוען צילום מקצועי הפקות ואירועים מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏16/5/19
    הודעות:
    208
    תודות :
    902
    נקודות:
    109
    סוג מצלמה:
    קנון 6D
    וכמובן לא לשכוח לצלחת יפה וזה יוצא מושלם
     
    לחיל אומר ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  7. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,123
    תודות :
    2,266
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    תוכלי לתת רעיונות/דוגמאות?
    תודה
     
  8. A B

    A B משתמש מקצוען צילום מקצועי הפקות ואירועים מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏16/5/19
    הודעות:
    208
    תודות :
    902
    נקודות:
    109
    סוג מצלמה:
    קנון 6D
    לא יודעת בדיוק...
    זורמים....
    שמים מצע של חסה עם ירקות קצוצים דק
    אפשר להכין מחית אבוקדו או ביצה ואיפלו סלט סלומון טחון ולהרים תלולית קטנה ליד הסלומון.
    בקיצור, אפשר להתפרע עם כל מה שבא לכם....
     
    גיטרה ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  9. שתים

    שתים משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/10/16
    הודעות:
    1,111
    תודות :
    5,096
    נקודות:
    174
    עיסוק:
    הייטק
    מיקום:
    ירושלים
    עדיין רלוונטי?
     
  10. nechamizak

    nechamizak משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏14/4/15
    הודעות:
    3,756
    תודות :
    8,482
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    ניתוח התנהגות, כתיבה מקצועית וספרותית
    דף הבית:
    סלמון בחרדל, דבש ושום
    סלמון ברוטב פסטו
    סלמון בקראסט אגוזים/ שקדים ועשבי תיבול
     
    גיטרה ו-ניהול דירות מודים על התגובה.
  11. אמיליה

    אמיליה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/5/14
    הודעות:
    953
    תודות :
    2,225
    נקודות:
    149
    אם מעניין אותך, המתכון שמגישים באולמי כתר הרימון (לא יודעת אם זה מספיק יוקרתי בשבילך)
    אני יעלה.

    הרעיון של המתכון- על בסיס רוטב אדום , דורש עבודה.
     
  12. חכמיהרזים

    חכמיהרזים משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏12/8/16
    הודעות:
    29
    תודות :
    124
    נקודות:
    34
    דוקא מעניין
     
    רחל בלס ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  13. אמיליה

    אמיליה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/5/14
    הודעות:
    953
    תודות :
    2,225
    נקודות:
    149
    חומרים
    פילה דג סלומון
    2 בצלים
    ראש שום
    רסק עגבניות
    חצי לימון סחוט
    תבלינים:
    פפריקה חריפה
    פפריקה מתוקה
    כמון
    קימל

    אופן ההכנה:
    לקצוץ דק את הבצלים ולהזהיב בשמן
    לכתוש את שיני השום ולהוסיף לסיר ולטגן
    להוסיף כוס מים
    לתבל: 2 כפות גדושות פפריקה חריפה + 2.5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
    לבשל על להבה בינונית ללא מכסה 3 דקות,
    לכסות ולבשל עוד 3 דקות.
    להוסיף כוס מים ו2 כפות רסק עגבניות ולבשל עוד 5-7 דקות
    להוסיף חצי כוס מים
    לסחוט חצי לימון ולהוסיף
    לתבל : כף כמון וכפית קימל. לערבב ולבשל עוד כמה דקות.

    לשפוך על הדג ולאפות במשך כ30 דקות על 180 מעלות
    או- אפשר לבשל על אש נמוכה במשך 25 דקות.

    לתיבול חריף יותר ניתן להוסיף כף פלפל צ'ומה
     
    A B, גיטרה, יוכבדית ו-7 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  14. רותי לב

    רותי לב משתמש סופר מקצוען הפקות ואירועים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏14/8/16
    הודעות:
    806
    תודות :
    2,518
    נקודות:
    222
    עיסוק:
    אימון בימוי והפקה
    מיקום:
    ירושלים
    לצלחות יפה:
    לפרוס לימון לפרוסות דקות (חצי סנטימטר)
    ואז לחרוץ את הפרוסה לחצי מהקוטר, ז"א ליצור חתך עד לאמצע של הפרוסה,
    ואז להעמיד את הפרוסה שחצי אחד קדימה ואחד אחורה,
    זה לוקח שניה ויוצא וואוווו!!!!
    (מקווה שההסבר מובן)
    ואז בצד קצת נבטים ועגבנית שרי, אפשר קצת עלי בייבי או חסה,
     
    A B, גיטרה, מנגו מאיה ו-3 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  15. elis56

    elis56 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    26
    תודות :
    229
    נקודות:
    34
    למי שרלוונטי מתכון חלבי מושלם ומרשים -
    לצרוב את הדג על מחבת עם חמאה ותיבול עדין,
    להכין רוטב שמנת עם בצל מטוגן.
    לאפות קוביות בטטה קטנות בתנור עם שמן זית פלפל ומלח.

    הגשה:
    להניח פרוסת דג, לשפוך כמה כפות רוטב שמנת ולפזר קוביות בטטה מעל.
    נראה ווואאוו והטעם מושלם .......
     
    גיטרה, אמיליה, stnayman ו-2 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  16. מאשקע

    מאשקע משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/11/09
    הודעות:
    126
    תודות :
    349
    נקודות:
    69
    אני חושב שלדעת מרן הבית יוסף אסור לאכול דגים בחלב.
     
  17. elis56

    elis56 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    26
    תודות :
    229
    נקודות:
    34
    ולכן כתבתי בהתחלה - למי שרלוונטי....... ;)
     
  18. stnayman

    stnayman משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏12/8/15
    הודעות:
    1
    תודות :
    14
    נקודות:
    4

    כמה זמן צורבים? לא צריך אחר כך אפיה גם, נכון?!
     
  19. elis56

    elis56 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    26
    תודות :
    229
    נקודות:
    34
    אני לא אוהבת מידי צלוי ולכן אני צורבת כמה דקות מכל צד עד שמשנה את הצבע ואח"כ אופה בתנור כ 10 דקות.
    אגב לא כתבתי - לפני הצריבה אני משרה את הדג 20 דקות עם חמאה רכה, שמן זית, פלפל שחור גס , מלח וקצת מיץ לימון. אחרי שהוא סופג את הטעם אני מעבירה למחבת....
     
  20. אימא של

    אימא של משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/2/17
    הודעות:
    407
    תודות :
    2,632
    נקודות:
    149
    16 דק אפיה לפרוסות פילה.
    להכניס לתנור רק כשכבר הגיע לטמפרטורה של 180 מעלות ואחרי 16 דק להוציא מייד לא לכבות ולהןציא את התבנית חצי.
    וגם שהדג יהיה טרי.
     
    גיטרה מודה על התגובה.