מתכון דג סלומון יוקרתי

A B

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הכי חשוב - להשקיע באיכות של הדג. ושנית - לא לאפות אותו אפילו דקה יותר מדי.
אחרי שני הכללים האלה לא משנה איזה מתכון תבחרי - אפילו רק מלח מעל ולתנור יצא מדהים
וכמובן לא לשכוח לצלחת יפה וזה יוצא מושלם
 

A B

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא יודעת בדיוק...
זורמים....
שמים מצע של חסה עם ירקות קצוצים דק
אפשר להכין מחית אבוקדו או ביצה ואיפלו סלט סלומון טחון ולהרים תלולית קטנה ליד הסלומון.
בקיצור, אפשר להתפרע עם כל מה שבא לכם....
 

אמיליה

משתמש מקצוען
חומרים
פילה דג סלומון
2 בצלים
ראש שום
רסק עגבניות
חצי לימון סחוט
תבלינים:
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כמון
קימל

אופן ההכנה:
לקצוץ דק את הבצלים ולהזהיב בשמן
לכתוש את שיני השום ולהוסיף לסיר ולטגן
להוסיף כוס מים
לתבל: 2 כפות גדושות פפריקה חריפה + 2.5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
לבשל על להבה בינונית ללא מכסה 3 דקות,
לכסות ולבשל עוד 3 דקות.
להוסיף כוס מים ו2 כפות רסק עגבניות ולבשל עוד 5-7 דקות
להוסיף חצי כוס מים
לסחוט חצי לימון ולהוסיף
לתבל : כף כמון וכפית קימל. לערבב ולבשל עוד כמה דקות.

לשפוך על הדג ולאפות במשך כ30 דקות על 180 מעלות
או- אפשר לבשל על אש נמוכה במשך 25 דקות.

לתיבול חריף יותר ניתן להוסיף כף פלפל צ'ומה
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עיצוב גרפי
לצלחות יפה:
לפרוס לימון לפרוסות דקות (חצי סנטימטר)
ואז לחרוץ את הפרוסה לחצי מהקוטר, ז"א ליצור חתך עד לאמצע של הפרוסה,
ואז להעמיד את הפרוסה שחצי אחד קדימה ואחד אחורה,
זה לוקח שניה ויוצא וואוווו!!!!
(מקווה שההסבר מובן)
ואז בצד קצת נבטים ועגבנית שרי, אפשר קצת עלי בייבי או חסה,
 

elis56

משתמש פעיל
למי שרלוונטי מתכון חלבי מושלם ומרשים -
לצרוב את הדג על מחבת עם חמאה ותיבול עדין,
להכין רוטב שמנת עם בצל מטוגן.
לאפות קוביות בטטה קטנות בתנור עם שמן זית פלפל ומלח.

הגשה:
להניח פרוסת דג, לשפוך כמה כפות רוטב שמנת ולפזר קוביות בטטה מעל.
נראה ווואאוו והטעם מושלם .......
 

מאשקע

משתמש פעיל
למי שרלוונטי מתכון חלבי מושלם ומרשים -
לצרוב את הדג על מחבת עם חמאה ותיבול עדין,
להכין רוטב שמנת עם בצל מטוגן.
לאפות קוביות בטטה קטנות בתנור עם שמן זית פלפל ומלח.

הגשה:
להניח פרוסת דג, לשפוך כמה כפות רוטב שמנת ולפזר קוביות בטטה מעל.
נראה ווואאוו והטעם מושלם .......
אני חושב שלדעת מרן הבית יוסף אסור לאכול דגים בחלב.
 

א.מ.ב.

משתמש רשום
למי שרלוונטי מתכון חלבי מושלם ומרשים -
לצרוב את הדג על מחבת עם חמאה ותיבול עדין,
להכין רוטב שמנת עם בצל מטוגן.
לאפות קוביות בטטה קטנות בתנור עם שמן זית פלפל ומלח.

הגשה:
להניח פרוסת דג, לשפוך כמה כפות רוטב שמנת ולפזר קוביות בטטה מעל.
נראה ווואאוו והטעם מושלם .......

כמה זמן צורבים? לא צריך אחר כך אפיה גם, נכון?!
 

elis56

משתמש פעיל
כמה זמן צורבים? לא צריך אחר כך אפיה גם, נכון?!
אני לא אוהבת מידי צלוי ולכן אני צורבת כמה דקות מכל צד עד שמשנה את הצבע ואח"כ אופה בתנור כ 10 דקות.
אגב לא כתבתי - לפני הצריבה אני משרה את הדג 20 דקות עם חמאה רכה, שמן זית, פלפל שחור גס , מלח וקצת מיץ לימון. אחרי שהוא סופג את הטעם אני מעבירה למחבת....
 
למעלה