שאלה עם טעם...
להלן מתכון מנצח:
לאחר שטיפת הדג והמלחתו בפנים ובחוץ, שטיפתו וכו'-
לשפוך בתבנית שמן בנדיבות רבה, ולתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה- רגילה ומרוקאית, שום גבישי, ואבקת מרק עוף (לא ממליצה לוותר על כך), אם תרצי אפשר אף מעט גריל דג, גריל עוף.
ערבבי היטב.
הוסיפי מלא... שום טרי קצוץ לקוביות. (אני קוצצת שני ראשי שום על דג גדול, ויותר מכך על שני דגים)
הניחי את הדג בתבנית, והפכי אותו מספר פעמים בבלילה, הכניסי לפתח בטנו מן הרוטב, ושיני השום, וכן על עורו החיצוני...
בשלב זה תוכלי להקפיאו, להפשיר לילה במקרר ולאפות שעה לפני הכנס החג.
או להכינו לילה לפני החג, להשאירו כך במקרר ולאפות שעה קודם לחג, וכו'.
200 מעלות, שעת אפיה.
טעם מושלם.
להגשה: פיסות חסה סביב מגש הגשה. פרחי פלפל אדום (רצועות שאת חותכת צד אחד של עיגול, ופותחת אותו כך שהוא יוצר צורת פרח, מניחה על החסה), עגבנית שרי על כל מיפרץ של שני פרחים, עלה ממלפפון חתוך באלכסון, פרחי גזר..
כל זה ניתן להכין בכניסת החג.
להוציא התבנית מהתנור (שם הושאר הדג מכוסה מסיום האפיה ונותר רותח עד הסעודה)\ לשפוך מעליו שפע רוטב ושום. (מה שנותן המון טעם גם לירקות...)
מומלץ בחום!!!!
שנה טובה.