בשרי גם הבטחות ישנות צריכים לקיים או: עראייס- ויש תמונות!

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו, נראה מושלם!!
זה יהיה בעז"ה גיוון נחמד לארוחת צהריים.
תודה @shira bira
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא מחדשת לכם יותר מדי ומתכוני עראייס מצוינים כבר היו פה לפני מפי כמה וכמה זריזים ומקדימים.
בכל זאת, הבטחות צריכים לקיים ולכן אני מצרפת את המתכון שלי וגם מספר תמונות להמחשה.
ומצרפת גם המלצה חמה רותחת כי אכן, כמו שכולם אמרו זה טעים. מאד.
גם אחרי יום במקרר. :)

מידות: כוס שתיה קרה חד"פ בגודל סטנדרטי (180 מ"ל).

מצרכים

450-500 גר' בשר בקר טחון ומופשר.
1 בצל גדול
צרור כוסברה גדול ושטוף
1/4 כוס שמן

כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון- לא חובה.
חצי כוס צנוברים - לא חובה אבל משדרג.

להרכבה:
1/2 כוס שמן זית
4-5 פיתות חצויות

כלים:
פומפיה
קערת ערבוב
צלחת קטנה
צלחת שטוחה
מחבת כבדה פסים/ עגולה בשרית בציפוי נון סטיק
תרווד בשרי


אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הבשר
1. מגררים בפומפיה את הבצל וסוחטים מנוזלים
2. קוצצים דק את הכוסברה.
3. מניחים בקערה רחבה את הבשר, השמן, הבצל הכוסברה, הצנוברים והתבלינים ולשים היטב למשך כחצי דקה.

מרכיבים את הפיתות
1. חוצים כל פיתה לשני חצאים
2. מברישים כל חצי בשמן זית משני צדדיו החיצוניים
3. ממלאים את הפיתה בחופן מתערובת הבשר כך שעובי המילוי יהיה במעט יותר מעובי הפיתה. אין למלא יותר מזה וזאת כדי שהבשר יתבשל די צרכו.

מבשלים:
1. מחממים את המחבת על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד (אין צורך בשמן)
2. מניחים את הפיתות על צידן במחבת
3. מבשלים עד שהפיתות תהיינה צרובות היטב והופכים בזהירות עם התרווד לצד השני.
4. לאחר שגם הצד השני התבשל מעמידים בזהירות עם התרווד את הפיתות על צידן הפתוח כדי שגם הבשר בפתח הפיתה יתבשל.
אל דאגה! הן לא תיפולנה
5. לאחר שהבשר התבשל גם בפתח הפיתה מעבירים לתבנית להצטננות קלה. ממשיכים כך עם שאר הפיתות

הצעת הגשה: כדי לקבל ארוחה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון וגם טעימה , מגישים בלווית סלט ירקות וטחינה.

לפני שתשאלו:
1. כן. הבשר מתבשל לחלוטין אם מקפידים על ההוראות.
לא. אין צורך בבישול מקדים.
2. אפשר להחליף את כל התבלינים (פרט למלח) בכפית בהרט ולקבל כיוון שונה וטעים לא פחות.
3. אפשר בהחלט להכין בטוסטר בשרי אבל הוא צריך להיות מהסוג החזק.
4. לא ניסיתי עם הודו/עוף . כן ניסיתי עם מלית חומוס לסמבוסק ומלית טונה פיקנטית.צפה בקובץ המצורף 776680
צפה בקובץ המצורף 776682
צפה בקובץ המצורף 776690
צפה בקובץ המצורף 776691
הכנתי היום. לעולם לא מאוחר ;)
יצא מעולה!!!
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
אני פשוט רוצה להכין למחר לערב חנוכה
ואני הולכת על כמות
נראה לי לעמוד אחד אחד במחבת זה קצת יותר מדי
וגם משום מה החברה חוששים מבשר נא
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני פשוט רוצה להכין למחר לערב חנוכה
ואני הולכת על כמות
נראה לי לעמוד אחד אחד במחבת זה קצת יותר מדי
וגם משום מה החברה חוששים מבשר נא
1. כבר כתבתי למה זה לא יכול להיות נא בשום צורה.
2. אפשר להכין בשתי מחבתות במקביל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז אני אעוף על זה וחלאס
רוצי.
זה ממש שווה את זה :)
וזכרי שכל עוד מקפידים על עובי הבשר כמוסבר במתכון ועל משך בישול כמוסבר, הבשר לא יהיה נא.
אם את בכל זאת חוששת, תעבירי אחרי הטיגון לחמש דקות בתנור חם. אבל לדעתי זה מיותר.
(ואין יותר היסטרית ממני בעניין).
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
רוצי.
זה ממש שווה את זה :)
וזכרי שכל עוד מקפידים על עובי הבשר כמוסבר במתכון ועל משך בישול כמוסבר, הבשר לא יהיה נא.
אם את בכל זאת חוששת, תעבירי אחרי הטיגון לחמש דקות בתנור חם. אבל לדעתי זה מיותר.
(ואין יותר היסטרית ממני בעניין).
יש לנו חרדות מזה...

תודה
המתכונים שלך מככבים!

אולי בקרוב אעלה גם רעיון למתכון מזכיר-
לחם ממולא בשר

נראה....
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה