חלבי גלידת שמנת משני מרכיבים - טרנד קפוא!

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חלב מרוכז שעשיתי מליטר חלב כמה זה ביחס לקופסא קנויה

כלומר בכמה מהכמות להשתמש לגלידה??
צריך 300 גר' +
אם יש לך משקל - מעולה.
אם לא - בדקתי בטבלאות המרות וראיתי שמשקל כוס מדידה (240 מ"ל) של חלב מרוכז הוא בין 250-280 גר', תלוי בסמיכותו. וכאן צריך 300 +
בכוסות חד פעמיים זה יוצא סביבות ה2 כוסות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חשוב כאן הדיוק?
או לזרום כלומר כוס זכוכית+כמה כפות
עקרונית אני תמיד בעד דיוק.
כאן ספציפית זה יותר גמיש כי יש כמה גרסאות למתכון עם כמויות שונות.
תוכלי לזרום ומקסימום להוסיף עוד אם לא יהיה מתוק מספיק.
 

קורס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אז גם אני נסחפתי, והכנתי מלוא הצנצנת חלב מרוכז. והגלידה יצאה מושלמת. המרקם! הטעם!
עכשיו יש לי עוד מלא חלב מרוכז (הקפאתי ) מה עוד כדאי להכין ממנו? (חוץ מגלידות בשלל טעמים... )
אני אוהבת לשמוע ממישהי שניסתה ממש עכשיו והצליח לה...
תוכלי להתנדב להסביר בקצרה איך בדיוק עשית, ואיזה מתכון?
תודה!
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
המתכון שהעלו כאן:
ליטר חלב
500 גר' סוכר
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
חצי כוס מים

עשיתי הכל לפי ההוראות, אבל בשלתי בסוף יותר זמן, אולי שעה, עד שהסמיך היטב.
יצא מעולה.
פחות מסובך ממה שזה נשמע, והרבה יותר טעים!
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
מי ניסתה לעשות את גלידת השמנת כארטיק מגנום בתבנית צרה וארוכה?
זכורני כי מישהי העלתה כאן את הרעיון הזה להשתמש בתבנית אינגליש במקום
תבניות סיליקון. ביצעתי אבל עכשיו אני קצת תוהה לגבי הצעדים הבאים -
קרי - חיתוך, השחלת מקל ארטיק .. . מישהי יכולה להחכים אותי בענין?
ואגב - כאן המקום להודות ל @java
על המתכון. כבר עשיתי אותו פעמיים. וכבר שיווקתי אותו לכל העולם ואשתו!
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
מי ניסתה לעשות את גלידת השמנת כארטיק מגנום בתבנית צרה וארוכה?
זכורני כי מישהי העלתה כאן את הרעיון הזה להשתמש בתבנית אינגליש במקום
תבניות סיליקון. ביצעתי אבל עכשיו אני קצת תוהה לגבי הצעדים הבאים -
קרי - חיתוך, השחלת מקל ארטיק .. . מישהי יכולה להחכים אותי בענין?
ואגב - כאן המקום להודות ל @java
על המתכון. כבר עשיתי אותו פעמיים. וכבר שיווקתי אותו לכל העולם ואשתו!
לא ניסיתי, אבל אני הבנתי שצריך לשים את המקלות כשהתערובת עדיין רכה, ולחתוך כשהיא לגמרי קפואה.
אם כבר הקפאת, הייתי מוציאה לחצי שעה למקרר, שיתרכך מעט, נועצת מקלות ומקפיאה שוב.
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
טוב,
הגנבתי טעימה מהשוליים (המרכז עוד רך...)
יצא לי קופסא של 2 ליטר.
המרקם נראה מעולה.

הכנתי את הגלידה הבסיסית
עם חבילה וחצי של שוקולד חלבי מרוסק גס.
לדעתי חסר כאן מעט בטעם.
כלומר הוא בסיסי מידי.

אולי ריבת חלב משויישת היתה נותנת יותר,
יש דרך להפוך את הטעם לוניל בלי מקלות וניל?
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
מצרפת תמונות מתחילת התהליך לסופו.
ממליצה!
(למרות שלא טעמתי, הדיאטה... אבל נחכה שיתעוררו פה ונעדכן).
יצא לך מהמם!
הכנתי עכשיו, הבעיה ששמתי ריבת חלב מהמקרר ולא הצלחתי לשייש איתו, אלא נשארו לי גושים גדולים של ריבת חלב,
אני מתלבטת אם להשאיר ככה, או שיש מה לעשות?
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
בעיה.
המרקם עלול אכן לההרס.
אני מאמינה שגם ריבת החלב הוסיפה למתיקות הגדולה מידי.
אולי באמת תחפשי באמת תוספת פחות מתוקה?
טוב, אחרים שטעמו, טענו שזה מצוין ולא מתוק מדי... אז אני נכנעת :)

האם אפשר להשהות את התערובת במקרר לפני הקפאה?
אני רוצה לעשות 2 נאגלות בתבנית סיליקון....
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש דרך להפוך את הטעם לוניל בלי מקלות וניל?
אם יש לך תמצית וניל איכותית - היא תעשה את העבודה.
אבל אני חוששת שתמצית פשוטה עלולה להרוס.
הכנתי הערב גלידת אוראו ויצא מושלם.
יצא לך מהמם!
הכנתי עכשיו, הבעיה ששמתי ריבת חלב מהמקרר ולא הצלחתי לשייש איתו, אלא נשארו לי גושים גדולים של ריבת חלב,
אני מתלבטת אם להשאיר ככה, או שיש מה לעשות?
אם זה לפני הקפאה תוכלי לערבל את זה במיקסר בפולסים זהירים, עד שזה ישתייש מעצמו.
זה דורש מיומנות, אבל אין לי ספק שיש לך אותה:eek:
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
אם זה לפני הקפאה תוכלי לערבל את זה במיקסר בפולסים זהירים, עד שזה ישתייש מעצמו.
זה דורש מיומנות, אבל אין לי ספק שיש לך אותה:eek:
זהו, רציתי לעשות את זה, אבל כבר שמתי במקפיא ואני לא יודעת אם להוציא עכשיו ושוב להתחיל עם זה....
כפרה, יש לי הרגשה שאני אכין חדש... אם כבר אז בא לי שיהיה שווה
 

nicky

משתמש מקצוען
מישהי ניסתה לעשות את הגלידה עם שוקולד לבן? מתלבטת מתי להוסיף - האם כצ׳אנקים, או להכין גנאש ולהקציף יחד עם החלב?
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
אם יש לך תמצית וניל איכותית - היא תעשה את העבודה.
אין לי :(

וטעמתי שוב.
רציתי לראות מה לא היה לי מושלם.
ועליתי על זה -
יש מעט טעם של חלב שהורתח.
וזה אחד הדברים שאני ממש לא אוהבת בלשון עדינה.
אפילו הריח של חלב מורתח.... בררר...

אבל כאן, כנראה בגלל הסוכר לא הרגשתי את זה בהכנת החלב המרוכז.
אולי הייתי צריכה להמשיך בישול יותר לכיוון ריבת חלב.
 

נאמנת

משתמש מקצוען
@java הכנתי את החלב המרוכז, נראה סמיך ומעולהה
איחסנתי בקופסאות של חצי ליטר.
3/4 קופסא כזאת על 2 שמנת מתוקה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java הכנתי את החלב המרוכז, נראה סמיך ומעולהה
איחסנתי בקופסאות של חצי ליטר.
3/4 קופסא כזאת על 2 שמנת מתוקה?
התקלת אותי בחשבון באמצע הלילה (והעבודה);)
אבל כן, זה מה שצריך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה