חלבי גלידת שמנת משני מרכיבים - טרנד קפוא!

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין לי נסיון בחלב מרוכז.
אבל הסודה לשתיה מסמיכה מאד את התבשיל וגם מכהה את הצבע, כך שלדעתי הוספת סודה לשתיה תהפוך את זה לריבת חלב.

יכולה לכתוב פה את המתכון שלך לריבת חלב?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בכל זאת, יש לך מתכון מנצח?
מעדיפה את הביתי על פני המתועש, אבל לא בכל מחיר
בדקתי עכשיו כמה מתכונים.
אם הייתי צריכה להכין עכשיו הייתי בוחרת בזה:
https://www.yehudit-aviv.co.il/גלידות-ומקפאים/חלב-מרוכז/
וכן, המתכון של אפרת סיאצי נראה לי לחלוטין לא פרופורציוני.
@OR_Design אם נשאר לך כוח - תוכלי לנסות את המתכון הזה ולהחליף חלק מהחלב בחלב המרוכז שהכנת.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai

*טובית*

משתמש מקצוען
בדקתי עכשיו כמה מתכונים.
אם הייתי צריכה להכין עכשיו הייתי בוחרת בזה:
https://www.yehudit-aviv.co.il/גלידות-ומקפאים/חלב-מרוכז/
וכן, המתכון של אפרת סיאצי נראה לי לחלוטין לא פרופורציוני.
@OR_Design אם נשאר לך כוח - תוכלי לנסות את המתכון הזה ולהחליף חלק מהחלב בחלב המרוכז שהכנת.
נראה מצוין.
תודה.
בא לי כבר לנסות...
 

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
מעדכנת לכל העוקבות אחרי החלב המרוכז (או הלא מרוכז) שלי

פשוט העברתי שוב לסיר, הוספתי עוד כוס ח"פ סוכר (זה עדיין הרבה פחות סוכר, לכאורה לפי המתכונים האחרונים שהעלו כאן הייתי צריכה עוד כוס) בישלתי עוד 20 דקות, ואז הוספתי את החמאה והקורנפלור עם המים כפי שהעלתם
סוף סוף זה חלב מרוכז , יצא מושלם

תודה ענקיייית!!
 

לילי 1

משתמש מקצוען
מתכון טוב לחלב מרוכז?
לא הבנתי אם האחד של אפרת סיאצי הוא טוב
הכנתי את של אפרת סיאצי
יצא דליל גם אחרי שעה וחצי בישול. לא יכולה לתאר לעצמי יותר סוכר, זה מתוק להחריד.
ערבבתי כף גדושה של קורנפלור ברבע כוס מים, השוויתי טמפרטורות ובישלתי עוד כמה דקות. עכשיו זה הסמיך. מקררת על השיש, מחר נראה את את המרקם.
הכנתי כמות כפולה, ליטר חלב, ויצא 550 מיל.

אשמח לעלות תמונה אבל פרוג פחות שמח. מישהי יכולה אולי לעוץ לי איך אפשר בכל זאת להעלות לפה תמונה באופן שגם דיקמן יהיה מרוצה?
 

הולי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
הכנתי את של אפרת סיאצי
יצא דליל גם אחרי שעה וחצי בישול. לא יכולה לתאר לעצמי יותר סוכר, זה מתוק להחריד.
ערבבתי כף גדושה של קורנפלור ברבע כוס מים, השוויתי טמפרטורות ובישלתי עוד כמה דקות. עכשיו זה הסמיך. מקררת על השיש, מחר נראה את את המרקם.
הכנתי כמות כפולה, ליטר חלב, ויצא 550 מיל.

אשמח לעלות תמונה אבל פרוג פחות שמח. מישהי יכולה אולי לעוץ לי איך אפשר בכל זאת להעלות לפה תמונה באופן שגם דיקמן יהיה מרוצה?

אי אפשר להעלות תמונה רגיל?
לוחצים על צרף קבצים למטה בצד ימין
ובוחרים בתמונה מלאה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מעדכנת לכל העוקבות אחרי החלב המרוכז (או הלא מרוכז) שלי

פשוט העברתי שוב לסיר, הוספתי עוד כוס ח"פ סוכר (זה עדיין הרבה פחות סוכר, לכאורה לפי המתכונים האחרונים שהעלו כאן הייתי צריכה עוד כוס) בישלתי עוד 20 דקות, ואז הוספתי את החמאה והקורנפלור עם המים כפי שהעלתם
סוף סוף זה חלב מרוכז , יצא מושלם

תודה ענקיייית!!
שמחה לשמוע!
יגעת ומצאת תאמיני:cool:
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
שווה לך להכין
אני הכנתי את הריבת חלב הזו ויצא ממש מושלםם
קטע.
לחצתי על הלינק, בלי להסתכל אפילו מה הקישור.
אח''כ הלכתי לחפש ל @wald את המתכון שלי של ריבת חלב.
פתאום אני מדפדפת בלשוניות ונתקלת במתכון שלי. לא הבנתי מאיפה הוא צנח, לפני שעשיתי חיפוש...
 

מתולתלת0

משתמש מקצוען
אז גם אני ניסיתי את המתכון של אפרת לחלב מרוכז
אחרי שעה ורבע כיביתי את הגז -באמצע הוספתי עוד סוכר
בינתים יש לי ריבת חלב נוזלית..........
 

*טובית*

משתמש מקצוען
חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
לפני שמתחילים

מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של 200 מ”ל

  • 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
  • 500 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
  • 4 כפות קורנפלור (40 גרם)
  • 1/2 כוס מים
אופן הכנה

  1. שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
  3. אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
  4. מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
  5. ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד.
  6. להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
  7. בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
  8. החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נראה לי שג'בה כתבה בהודעה הראשונה, כמה גרם יש בקופסה הקנויה.
לכי לפי זה.
נכון. 300 גר' או יותר.
כמה להשתמש על כמות של ה 2 מיכלים שמנת?
אם יש לך משקל - מעולה.
אם לא - בדקתי בטבלאות המרות וראיתי שמשקל כוס מדידה (240 מ"ל) של חלב מרוכז הוא בין 250-280 גר', תלוי בסמיכותו. וכאן צריך 300 +
בכוסות חד פעמיים זה יוצא סביבות ה2 כוסות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה