דרוש מתכון גלידת רולדה

ריקי שחור

משתמש מקצוען
קמתי עם חשק בלתי מוסבר להכין את הגלידה של הילדות שלי: רולדה ורודה, במילוי לבן. נראה לי שהחלק החיצוני- ה ורוד, היה עם ג'לי תות וריצ' קפה, והפנימי- כנראה סתם גלידה וניל עם ריצ'.
מי מכיר? מי זוכר?
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
יש לי גם מתכון ישן שמכיל ריצ' קפה וג'לי דובדבן.
לזה הכוונה?
מצרפת את המתכון:
שכבה א:
1 גביע קצפת ריצ' קפה
1 חבילת ג'לי דובדבן איכותי
ערבבי יחד ושטחי בתבנית תנור
הקפיאי שעתיים.
שכבה ב:
3 חלבונים
0.5 כוס סוכר
1 גביע קצפת
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
הקציפי חלבונים עם סוכר.
הוסיפי את הקצפת לקערת המיקסר והאטי את מהירות המיקסר.
הוסיפי את שאר החמרים.
שטחי מעל שכבה א'.
הקפיאי לעוד שעתיים.
גלגלי בעדינות לרולדה.
 
נערך לאחרונה ב:

ריקי שחור

משתמש מקצוען
נשמע שזה זה. רק מוזר לי שכתוב להקציף את הריצ' קפה, לא נראה לי שהוא יכול להתקצף.
יש לי גם מתכון ישן שמכיל ריצ' קפה וג'לי דובדבן.
לזה הכוונה?
מצרפת את המתכון:
שכבה א:
1 גביע קצפת ריצ' קפה
1 חבילת ג'לי דובדבן איכותי
הקציפי יחד ושטחי בתבנית תנור
הקפיאי שעתיים.
שכבה ב:
3 חלבונים
0.5 כוס סוכר
1 גביע קצפת
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
הקציפי חלבונים עם סוכר.
הוסיפי את הקצפת לקערת המיקסר והאטי את מהירות המיקסר.
הוסיפי את שאר החמרים.
שטחי מעל שכבה א'.
הקפיאי לעוד שעתיים.
גלגלי בעדינות לרולדה.
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בדיוק אתמול הכנתי לשבת ויצא מושלם.
המתכון הוא:

שכבה ורודה:
בבלנדר מערבבים 1 ריצ' קפה+חב' ג'לי תות
שוטחים על ניר אפיה בתבנית ומקפיאים לשעה בערך.

שכבה לבנה:
1. מקציפים 3 חלבונים + מעט סוכר + 2 סוכר וניל
2. מקציפים 1 ריצ' + 3 חלמונים
מאחדים את הקציפות
ושוטחים על השכבה הורודה
מקפיאים לשעה נוספת.

מוציאים בעדינות ומגלגלים לרולדה.
יוצא טעים!!!
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בדיוק אתמול הכנתי לשבת ויצא מושלם.
המתכון הוא:

שכבה ורודה:
בבלנדר מערבבים 1 ריצ' קפה+חב' ג'לי תות
שוטחים על ניר אפיה בתבנית ומקפיאים לשעה בערך.

שכבה לבנה:
1. מקציפים 3 חלבונים + מעט סוכר + 2 סוכר וניל
2. מקציפים 1 ריצ' + 3 חלמונים
מאחדים את הקציפות
ושוטחים על השכבה הורודה
מקפיאים לשעה נוספת.

מוציאים בעדינות ומגלגלים לרולדה.
יוצא טעים!!!
תודה!
אפשר להחליף בריצ'?
איזה גודל תבנית?
כמה מנות יוצא בערך?
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
תודה!
אפשר להחליף בריצ'?
איזה גודל תבנית?
כמה מנות יוצא בערך?
טענו כאן, באשכול ישן מאי פעם, שריצ' רגיל לא יהווה תחליף טוב, הוא כבד מדי. היה מי שהציע להחליף בריצ'+ מים- בכמות של כוס מים על כוס ריצ'
אני השתמשתי בחלב סויה. מבחינת טעם ומרקם יצא מצוין, אבל בגלגול זה נשבר, ולא היה מספיק גמיש. לא יודעת אם קשור לחלב סויה, או משהו בטכניקה שלי לא היה נכון.

מתאים לגודל של תבנית גדולה ח"פ. בתבנית תנור יוצאת שכבה ורודה די דקה.
15-18 מנות
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
היום הכנתי שוב וצילמתי לתועלת הכלל...
1590598122794.png
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3749.JPG
    IMG_3749.JPG
    2 MB · צפיות: 16

saralulu

משתמש מקצוען
יש לי גם מתכון ישן שמכיל ריצ' קפה וג'לי דובדבן.
לזה הכוונה?
מצרפת את המתכון:
שכבה א:
1 גביע קצפת ריצ' קפה
1 חבילת ג'לי דובדבן איכותי
ערבבי יחד ושטחי בתבנית תנור
הקפיאי שעתיים.
שכבה ב:
3 חלבונים
0.5 כוס סוכר
1 גביע קצפת
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
הקציפי חלבונים עם סוכר.
הוסיפי את הקצפת לקערת המיקסר והאטי את מהירות המיקסר.
הוסיפי את שאר החמרים.
שטחי מעל שכבה א'.
הקפיאי לעוד שעתיים.
גלגלי בעדינות לרולדה.
יש מצב להכין את הגלידה בלי ביצים חיות?
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
@גרפי 1
נראה לך מתאים למשלוחי מנות או שזה ממש גלידה שנהרסת מחוץ למקפיא?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה