@noasצירפתי מתכונים.
* חסה עם בצל סגול, עגבניות שרי וציפס בטטה עם ויניגרט פסטו.
מכינים ציפס בטטה -
כאן יש הוראות הכנה.
מכינים וינגרט פסטו -
כאן נתתי את המתכון.
מרכיבים את הסלט:
מניחים בקערת הגשה ראש חסה שטוף וקצוץ.
מניחים מעל חצאי טבעות מבצל סגול (אני אוהבת הרבה, אפשר להסתפק בחצי בצל)
וחצאי עגבניות שרי.
מפזרים מעל ציפס בטטה.
ממש לפני ההגשה מתבלים ב3-4 כפות וינגרט פסטו ומערבבים
* חסה עם אפרסקים משומרים ובצל סגול עם רוטב חרדל דבש.
שמים בקערה ראש חסה שטוף וקצוץ.
מעל: חצאי טבעות מבצל סגול. קוביות מ4 חצאי אפרסק משומר.
מגישים ליד את הרוטב - מתכון בהודעה המצוטטת.
* כרוב עם חמוציות, מקלות שקדים קלויים ושומשום.
בתחמיץ של שמן, חומץ, סוכר מלח ופלפל.
ל300-400 גר׳ כרוב קצוץ (אני קוצצת בבית כי זהמחזיק יותר זמן, וכי עובד במפעל קצוצים אמר לאבא שלי שאם אנשים ידעו מה קוצצים להם באריזות הם לא יגעו בזה בחיים
)
קולים 4 כפות של מקלות שקדים מולבנים ו4 כפות שומשום.
כשכבר קלוי מכסים את האש
ומיד מוסיפים 4 כפות חמוציות ללא סוכר ומערבבים.
(אני עושה את זה ככה כי אז החמוציות מקבלות קליה מסוימת אבל לא נשרפות)
מערבבים את התערובת עם הכרוב. אפשר לערבב רק את חלקה, אני אוהבת הרבה.
התערובת נשארת טריה אפילו שבוע בקופסא אטומה.
שופכים מעל תחמיץ: 4 כפות שמן, 2 כפות חומץ, כף מיץ לימון, כף סוכר, קורט פלפל ומלח.
ניתן ומומלץ להכין 12-18 שעות לפני ההגשה.
אם נשאר מומלץ לוודא שעדיין ראוי לאכילה, ובכל מקרה לא מומלץ להשאיר יותר מיומיים-שלושה.
* מקלות ירקות בתוך כוסיות קינוח שבתחתית הכוס יש כף-שתיים של רוטב שום או חרדל דבש.
הכוסיות שהכי מתאימות לכך הן אלו מחד״פ יציב, עגולות וללא צורה מיוחדת,
שמעוטרות בעיטורים גרפיים בצבעים שונים בחלק העליון.
הפשוטות יחסית שנמכרות בשרוולים של 50 יחי׳ ויש כוסות תואמות לשתיה קלה.
מקווה שהובנתי. לא מוצאת תמונה.
חותכים מקלות של פלפל בצבעים שונים, מלפפון, גזר, קולרבי.
מוזגים כף שתיים של רוטב בתחתית הכוס ומסדרים בכוס מקלות.
את רוטב החרדל דבש נתתי כבר,
רוטב שום אישית לא מחבבת וכשצריכה משתמשת ברוטב מוכן מבקבוק.
ניתן להכין לבד, היה על זה אשכול כאן בפורום בעבר.