בשרי בשר בתנור. אתם תאהבו את השיטה

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך
אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...

ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים :)
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.

בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
שאלה : לאנטריקוט פרוסות עבות פחות זמן בתנור מתאים ?

האם 3/4 שעות יספיק ?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

מירי84

משתמש פעיל
@java אני רוצה להכין לפי ההוראות שלך בשר מספר 6.
יש לי כמה שאלות:
כמה זמן לאפות אותו? כי לבשר 6 באופן כללי לא מומלץ בישול ארוך במיוחד...
אני רוצה לתבל בחרדל ודבש. כמה בערך לנתח אחד של בשר?
וגם- האם הטעם של החרדל מורגש? כי אם כן זה לא ילך אצלי...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני באמצע לענות לך במקום השני ששאלת, אבל עדיף שזה יהיה מרוכז כאן באמת...
כמה זמן לאפות אותו? כי לבשר 6 באופן כללי לא מומלץ בישול ארוך במיוחד...
מישהי כתבה שאפתה 10 שעות ויצא לה תפל.
לא בטוחה שהסיבה היא אורך האפיה אבל הכל אפשרי.
לעומת זאת, מישהי אחרת כתבה שאפתה בשר 6 בלי נוזלים למשך 6-7 שעות ויצא מעולה.
אני רוצה לתבל בחרדל ודבש. כמה בערך לנתח אחד של בשר?
כף וכף. אפשר חצי כף חרדל רגיל וחצי כף חרדל דיזון.
וגם- האם הטעם של החרדל מורגש? כי אם כן זה לא ילך אצלי...
בהחלט לא מורגש.
 

Goldidea

משתמש מקצוען
@java עשית לנו את החג!
בתחילה משום מה לא התאים לי, אבל בעלי אומר שבישיבה שלו תמיד הבקר היה בתנור, אז ניסינו ויצא מושששלם.
אני אוהבת מספר 6 (צלי כתף פילה מדומה) כי זה פחות שומני ויותר בשר שערות כאלה, הכנתי בתבנית פיירקס עטופה בשני שכבות ניר כסף עם נוזלים עד לחצי, על 200 מעלות בחצי שעה הראשונה (בערך..) והשארתי טיימר לארבע שעות על 130 מעלות.
קלי קלות להכין, נפרס בקלות והטעם... מעל לכל הציפיות...
 

מירי84

משתמש פעיל
אני באמצע לענות לך במקום השני ששאלת, אבל עדיף שזה יהיה מרוכז כאן באמת...
התכוונתי לשאול פה ובטעות כתבתי באשכול אחר....
תודה רבה על התשובות אנסה היום.
אני רואה עכשיו ש @Goldidea כותבת שעשתה מספר 6 ואפתה 4 שעות נראה לי אעשה כך.
תודה רבה!!
 

קרן אור

משתמש פעיל
תודה! מבחינתי גילית לי את אמריקה, כבר סיבוב שני שלי החג, הבשר טעים בטירוף,
תמיד הצריבה מכניסה אותי לנערווים, אם צרבתי היטב מכל הצדדים, ואם לא חרכתי... והשמן הרותח שמשפריץ...
ההכנה פשוט תענוג, שמה בלילה וקמה בבוקר לריח מופלא.
 

מנדי זר

משתמש פעיל
בלי נוזלים הכוונה שעטפתם את הבשר עצמו בנייר אפיה / נייר כסף?
שמתי ניר אפיה ועטפתי בנוסף עם 2 ניירות כסף.
הנוזלים היו רק המרינדה בה השריתי את הבשר למשך 10 שעות. מחרדל דבש שמן ופלפל שחור.
צרבתי קודם בגריל מ2 הצדדים כמה דקות.
לאחר העיטוף אפיתי 8 שעות בחום 140
 

רינהרינה

משתמש מקצוען
@java לא שמתי לבאם כבר כתבת-
עדיף להפשיר את הבשר מראש?
או שמיד כשמוציאים אותו מהקפאה מורחים עליו את התבלינים עם הדבש / חרדל וכו' ומכניסים לתנור כשהוא עדיין קפוא?
אני רוצה להכין לשמחת תורה, כדאי מחר (חמישי) בבוקר לאפות אותו ובשישי לפרוס?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עדיף להפשיר את הבשר מראש?
בהחלט.
אני רוצה להכין לשמחת תורה, כדאי מחר (חמישי) בבוקר לאפות אותו ובשישי לפרוס?
כדאי לך לאפות את זה בליל שישי.
אחרת זה יתפוס לך את התנור לכל כך הרבה זמן וגם יחמם לך את המטבח.
הייתי מפשירה עכשיו, משרה מחר בבוקר ואופה מחר בלילה.
 

mum

משתמש מקצוען
מצטרפת להמלצה.
זה פשוט טוב!!!
מאז שמצאתי את זה בפרוג אשיתי את זה כמה פעמים עם נתחים 8 ו5 ויוצא מצוין.
צריך לשים לב שאם מכינים נתח גדול הטעמים לא מספיק חודרים לעומק הבשר. הפתרון הוא הבישול כשזה פרוס לפני ההגשה.
 

single

משתמש מקצוען
טוב, @java . אז אחרי שטרדתי את מנוחתך בערב ראש השנה להביא לי את המתכון, הכנתי אותו בסוף רק לשמחת תורה.
היה מעולה. גם אופן ההכנה היה ממש כיף ושונה ממה שהכרתי, והטעם יצא מעל ומעבר. תודה על הזמינות, הרצון הטוב והמקצועיות שהבאת פה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה