דרוש מתכון בשר בקר

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מס' 6, למישהי יש מתכון מוצלח?
אנחנו לא משתשים בתבלינים מוכנים כלל.
 

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@hbecker
אולי יש לך מתכון מתאים?
 

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מתכון של אמא שלי...
מטגנת [לא מאדה] 4-5 בצלים.
מנמיכה את האש מוסיפה את הבשר וממליחה.
מבשלת 4 שעות בלי מים ובלי שום תוספת.
יוצא מעולה!!
רק אחרי שמתקרר לפרוס אותו
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר לבשל ביין אדום
עם ירקות שורש -גזר , סלרי , בצל מטוגן + שיני שום שלמות
יצא מעדן
הייתי קצת משנה את הסדר.
דבר ראשון משחים את הנתח בסיר עם קצת שמן.
מוציא את הבשר
מוזג את היין לתוך הסיר, ומקרצף את מה שנשאר בקרקעית מההשחמה של הבשר.
מטגן בצל בנפרד
ומחזיר את הירקות והבשר לתוך היין שבסיר ומבשל עד לריכוך.
בסוף הבישול להוציא את הבשר ולקרר היטב.
לפרוס לפרוסות יפות ולהניח בתוך הרוטב.
מומלץ להשאיר במקרר ולחמם לפני ההגשה.
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
הייתי קצת משנה את הסדר.
דבר ראשון משחים את הנתח בסיר עם קצת שמן.
מוציא את הבשר
מוזג את היין לתוך הסיר, ומקרצף את מה שנשאר בקרקעית מההשחמה של הבשר.
מטגן בצל בנפרד
ומחזיר את הירקות והבשר לתוך היין שבסיר ומבשל עד לריכוך.
בסוף הבישול להוציא את הבשר ולקרר היטב.
לפרוס לפרוסות יפות ולהניח בתוך הרוטב.
מומלץ להשאיר במקרר ולחמם לפני ההגשה.
כתף רולדה איזה חלק זה?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח לשמוע
וגם אם זה חלק טעים וטוב
תודה
ביררתי קצת
והתשובה היא שזה לרוב בשר מעובד שמודבק ב"דבק בשר".
מה זה דבק בשר?
טרנסגלוטמינאז, המכונה "דבק בשר", משמש בתעשיית המזון לחיבור של נתחי בשר לקבלת מרקם אחיד. זהו שם שניתן למשפחת אנזימים המזרזים היווצרות של קשרים איזופפטידיים בין קבוצת אמינים חופשיים (למשל, חלבון או פפטיד ליזין) לבין קבוצת אציל, בסוף שייר של חלבון או של פפטיד גלוטמין; בתגובה המייצרת גם מולקולת אמוניה.
ולהמשך קריאה: https://he.wikipedia.org/wiki/טרנסגלוטמינאז
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
יררתי קצת
והתשובה היא שזה לרוב בשר מעובד שמודבק ב"דבק בשר".
מה זה דבק בשר?
טרנסגלוטמינאז, המכונה "דבק בשר", משמש בתעשיית המזון לחיבור של נתחי בשר לקבלת מרקם אחיד. זהו שם שניתן למשפחת אנזימים המזרזים היווצרות של קשרים איזופפטידיים בין קבוצת אמינים חופשיים (למשל, חלבון או פפטיד ליזין) לבין קבוצת אציל, בסוף שייר של חלבון או של פפטיד גלוטמין; בתגובה המייצרת גם מולקולת אמוניה.
ולהמשך קריאה: https://he.wikipedia.org/wiki/טרנסגלוטמינאז
פילה מדומה ?!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
הייתי קצת משנה את הסדר.
כמובן שזהו סדר הפעולות , סגירת הבשר טיגון הבצל ואז ההרכבה של הכל ובשול ארוך כ3 שעות עד לצמצום הרוטב
לפעמים אני עושה את הבשר בסגנון גולש וחותכת לקוביות ואז אני מתחילה בטיגון בצל ומוסיפה את החתיכות ומטגנת עוד כמה דקות ואז מוסיפה ירקות חתוכים מים ויין וכו
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

PRIMA

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הייתי קצת משנה את הסדר.
דבר ראשון משחים את הנתח בסיר עם קצת שמן.
מוציא את הבשר
מוזג את היין לתוך הסיר, ומקרצף את מה שנשאר בקרקעית מההשחמה של הבשר.
מטגן בצל בנפרד
ומחזיר את הירקות והבשר לתוך היין שבסיר ומבשל עד לריכוך.
בסוף הבישול להוציא את הבשר ולקרר היטב.
לפרוס לפרוסות יפות ולהניח בתוך הרוטב.
מומלץ להשאיר במקרר ולחמם לפני ההגשה.
סליחה על הבורות,
יין יבש או מתוק
וכמה בערך?

המתכון הזה מתאים גם לנתח מספר 4?

תודה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קודם כל תודה!
בדיוק אני מחפשת מה לעשות עם בשר מס' 6...
יש עוד רעיונות?
לא צריך תבלינים?

כמה זמן?
לא יותר מדי, בשר 6 מתייבש בבישול ממושך.
מניח ששעה וחצי זה זמן לבדוק אם צרך לעצור
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סליחה על הבורות,
יין יבש או מתוק
וכמה בערך?

המתכון הזה מתאים גם לנתח מספר 4?

תודה.
המתכון הזה מתאים בגדול לכל צלי בקר, בנתח 4 הוא יצא יותר יבש
 

מירי84

משתמש פעיל
הייתי קצת משנה את הסדר.
דבר ראשון משחים את הנתח בסיר עם קצת שמן.
מוציא את הבשר
מוזג את היין לתוך הסיר, ומקרצף את מה שנשאר בקרקעית מההשחמה של הבשר.
מטגן בצל בנפרד
ומחזיר את הירקות והבשר לתוך היין שבסיר ומבשל עד לריכוך.
בסוף הבישול להוציא את הבשר ולקרר היטב.
לפרוס לפרוסות יפות ולהניח בתוך הרוטב.
מומלץ להשאיר במקרר ולחמם לפני ההגשה.
כמה יין בערך?
 

בת עם סגולה

משתמש מקצוען
הכנתי בשר מס' 8 לחג ויצא מדהים:
שליקה של שעה.
חיתוך לפרוסות.
לטגן המון המון בצל
להניח חתיכות בשר
לתבל:פפריקה,מעט קינמון,מלח
כוס מים ולבשל שעתיים-שעתיים וחצי.
לדשים לב כל כמה זמן להוסיף עוד מים.....
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כמה יין בערך?
בגדול להתחיל עם יין בכמות שתכסה את הקרקעית
ואחר כך אפשר להוסיף כדי כיסוי של הבשר (ייתן רוטב יותר ייני וכבד)
ואפשר להוסיף ציר בקר או מרק עוף, או סתם מים, שיתנו כל אחד תוצאה אחרת לפי הטעם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה