בצק של פיצה - מה אפשר לעשות?

רחליקה

משתמש פעיל
עימוד ספרים
נשאר לי הרבה בצק של פיצה, ללא הרוטב
אני רוצה לעשות משהו עם הבצק, לא פיצה
אולי משהו לסעודה שלישית, אם כבר....
אשמח לשמוע רעיונות!
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מכינה מהבצק הזה פתות בצל, את שוטחת עיגולים, מטגנת בצל עד שמזהיב, לתיבול- גריל עוף ומלח, מניחה על הבצק מעט בלחיצה ואופה. אפשר גם פתות זעתר ושמן זית, יוצא מעדן!!
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תקפיאי ויום אחר יהיה לך חצי עבודה לעשות פיצה
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לחמניות שום: מרדדים, פורשים לרצועות, יוצרים לחמניות קשר ואופים.
מיד אחרי האפיה לטבול בתערובת של שום כתוש, שמן זית, מלח ופטרוזיליה קצוצה. מעולה!
 

רחליקה

משתמש פעיל
עימוד ספרים
תודה על הרעיונות!
משי 1 - רעיון נחמד! מה אפשר לשים במקום גריל עוף, או שאין תחליף??...
קקטוס - מה זה? אפשר הסבר, ומתכון??
תודה
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לא יודעת אבל בטוחה שיצא מעדן גם רק עם בצל מטוגן ומלח, אולי תוסיפי פפריקה...
נכתב ע"י רחליקה;1272345:
תודה על הרעיונות!
משי 1 - רעיון נחמד! מה אפשר לשים במקום גריל עוף, או שאין תחליף??...
קקטוס - מה זה? אפשר הסבר, ומתכון??
תודה
 

אפרתה

משתמש מקצוען
פוקאצה כפי שכבר כתבו,
בגדול הרעיון הוא ליצור מהבצק משהו כמו כיכר שבין פיתה ללחמניה גדולה- משהו שטוח אבל לא דק מדי, לוקחים ירקות שאוהבים- עגבניות שרי, חצילים, קישואים, בטטה, פלפלים בצל וכן הלאה, אפשר לצלות אותם קודם תחת הגריל עם שמן זית ומלח, אם לא אז לחתוך דק שיאפה מהר על הבצק, לשפוך שמן זית ומלח גס וכן תבלינים נוספים שאוהבים ולאפות עד הזהבה.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
מאז שפגשתי בפוקאצ'ה, די זנחנו את הפיצה. :eek:

הרבה יותר זול,
הרבה יותר קל,
הרבה יותר בריא (למי שזה מעניין אותו),
ו-הרבה יותר טעים (לטעמי בכל אופן).

אני עושה עם הרבה שמן זית, הרבה שום, עגבניות מיובשות (קולה במחבת) ומעט קוטג'. קל נורא והטעם... כנ"ל.
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אם נשאר לי בצק, (בד"כ אני מכינה יותר בכוונה...) אני מכינה מאפים עם קינמון.
מרדדת לעלה דק, משמנת עם מעט שמן, זורה סוכר חום וקינמון.
מגלגלים, חותכים לשושנים כשהצד החתוך כלפי מעלה. ואופים, בד"כ זה נגמר ישירות מהתנור... ואם זה לא נגמר, אפשר להבריש מעל בסירופ סוכר. (סוכר ומים מבושלים עד להסמכה)

אפשר גם סמבוסקים, במילוי מה שיש במקרר. (אני מקפיאה כמות ושולחת עם בעלי, סוג של לחם ממולא...)
*טונה- מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות גמבה, מבשלים מעט, מוסיפים טונה מתבלים באורגנו/ תבלין לפיצה/ מלח/ פלפל שחור... מרדדים עיגול בצק ממלאים, וסוגרים לחצי.
*חצילים- שוב, מטגנים בצל, מוסיפים קוביות חצילים... גמבה, ירקות שמתאימים...
*קישואים- כנ"ל
*לסמבוסק חלבי אפשר להוסיף גבינה צהובה מעל המיליוי.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אפרתה;1272368:
פוקאצה כפי שכבר כתבו,
בגדול הרעיון הוא ליצור מהבצק משהו כמו כיכר שבין פיתה ללחמניה גדולה- משהו שטוח אבל לא דק מדי, לוקחים ירקות שאוהבים- עגבניות שרי, חצילים, קישואים, בטטה, פלפלים בצל וכן הלאה, אפשר לצלות אותם קודם תחת הגריל עם שמן זית ומלח, אם לא אז לחתוך דק שיאפה מהר על הבצק, לשפוך שמן זית ומלח גס וכן תבלינים נוספים שאוהבים ולאפות עד הזהבה.
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה