בצק פילו

תמי1

משתמש מקצוען
מה עושים איתו?
קודם קניתי, עכשיו אני מבררת.....:)
תודה!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מה לא?

אפשר לחתוך לריבועים, להכניס כל 2-3 ריבועים לכל חור בתבנית קאפקייקס ולאפות.
אחר כך, בחג, להכניס בפנים מה שתרצי, כבדים ברוטב, פטריות עם בצל וכו'.

אפשר למלאות בפנים ירקות, פטריות או מה שאת רוצה, פשוט חותכים לגודל הרצוי ומגלגלים שיצא בערך 2-3 שכבות.

אני מכינה סלומון עם פירות יבשים במעטפת פילו, מעדן מאין כמוהו, אם תרצי אני יעלה מתכון.
 

שריתs

משתמש צעיר
אז ככה-
אם מתחשק לך להיות עיראקית- תכיני בקלאווה. (עשיתי היום;) )
אם מתחשק לך להרגיש באולם- תכיני בצק פילו ממולא בשר טחון. קלי קלות, וטעיםםם
את יכולה להכין במילוי חלבי- מתוק או מלוח
אפשר סיגרים במילוי בשרי, או במילוי מתוק כמנה אחרונה (ממרח תמרים וכו...)
אפשר מניפות במילוי מעורב ירושלמי- כבדים, חזה עוף, וכו...
 

YG&K

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הי אני גם כמוך:)

אני אשמח למתכון חלבי מתוק
תודה!
 

בסתר המדרגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עולה על האשכול-
איך עובדים עם הבצק הזה? מותר ואסור ומומלץ...
מן המנוסות..
תודה!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י תהילהלוש;1627557:
עולה על האשכול-
איך עובדים עם הבצק הזה? מותר ואסור ומומלץ...
מן המנוסות..
תודה!

מותר - הכל.
אסור - להקפיא שוב
מומלץ - להפשיר עד הסוף!!! אחרת הבצק יישבר / יקרע.
 

שריתs

משתמש צעיר
זה בצק מאד עדין, נוטה להתייבש מהר בגלל הדקיקות שלו
תפשירי לפי ההוראות
בגלל החום, אני הפשרתי את זה שעה פלוס בחוץ- לא במקרר, ומיד התחלתי לעבוד עם זה.
בין עלה לעלה תברישי עם מעט שמן
מומלץ לעשות 2 עלים אחד על השני, או לקפל אחד על שתיים
 

nit

משתמש פעיל
מפשירים את העלים. בפילו אין שומן כך שהעלים נוטים להתייבש. לפני תחילת העבודה הרטיבי מגבת ותסחטי היטב. בכל פעם שאת עובדת עם הפילו יש לכסות את העלים שבצד במגבת לחה כדי שלא יתיבשו.
כל עלה פילו שאת מכניסה לתבנית או מגלגלת הברישי בשמן או רססי בתרסיס שמן.
 

7880

משתמש פעיל
נכתב ע"י תמי1;1627591:
מתאים לקחת אותו בתור עלה לבלינצ'עס?

הוא מתייבש. איך תמלאי איתו? תאפי איתו גבינה?? אחרי האפיה אי אפשר לקפל אותו...
 

תמי1

משתמש מקצוען
חשבתי אולי לאפות אותו גליל ולמלא לפני ההגשה.
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י תמי1;1627623:
חשבתי אולי לאפות אותו גליל ולמלא לפני ההגשה.

אין סיכוי, הוא יישבר לך.

את יכולה למלאות אותו ולאפות עם המילוי.
אם את ממלאה בגבינה רגילה עדיף שתקחי גבינת טוב טעם, שהיא חצי קשה.
הנוזלים של הגבינה הלבנה הרגילה, ירטיבו את העלים וזה לא יצא קרנצ'י.
 

chyz

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
זה מה שאני הולכת לעשות בעז"ה

שטרודל גבינות, פטריות ואגוזים

חומרים ל-2 שטרודלים:
1 חבילה עלי פילו
100 גרם חמאת תנובה מומסת
1כוס פירורי לחם (לפיזור בין השכבות ובהמשך למלית)

למלית גבינה:
30 גרם חמאת תנובה
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
צרור עירית קצוצה
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן (אני שמה גבינה לבנה מסוננת)
1 חבילה (200 גרם) גבינת בולגרית מסדרת פיראוס
100 גרם גבינת גלעד-¬קשקבל של תנובה, מגוררת (נראה לי שאפשר לוותר)
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לזיגוג ולציפוי:
1 ביצה
שומשום וקצח
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את המלית: מטגנים בצלים בחמאה כ-5 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים פטריות ומטגנים עד לייבוש הנוזלים. מערבבים עם שאר חומרי המלית, מתבלים וטועמים.
ממלאים ואופים: מברישים כל עלה פילו בחמאה ומפזרים פירורי לחם (בערך כף לכל עלה), מניחים 6 עלים זה על גבי זה לכל רולדה.
מניחים מחצית מכמות המלית לרוחב חבילת העלים, ומפזרים את פירורי הלחם שנשארו. מגלגלים תוך כדי קיפול השוליים פנימה וסוגרים לרולדה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח,
אופים כחצי שעה, או עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.
 

קבצים מצורפים

  • 12.jpg
    KB 25.2 · צפיות: 23

סמיילית

משתמש פעיל
יש לי מתכון שהבסיס שלו זה בצק עלים.
מטעמי בריאות ודיאטה אני רוצה להחליף את הבצק עלים בבצק פילו.
זה יכול להוות בעיה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה