בצק פילו

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י תמי1, ‏20/5/15.

  1. תמי1

    תמי1 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏23/4/13
    הודעות:
    2,177
    תודות :
    13
    נקודות:
    44
    מה עושים איתו?
    קודם קניתי, עכשיו אני מבררת.....:)
    תודה!
     
  2. bracha

    bracha משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/08
    הודעות:
    4,377
    תודות :
    1,181
    נקודות:
    134
    מה לא?

    אפשר לחתוך לריבועים, להכניס כל 2-3 ריבועים לכל חור בתבנית קאפקייקס ולאפות.
    אחר כך, בחג, להכניס בפנים מה שתרצי, כבדים ברוטב, פטריות עם בצל וכו'.

    אפשר למלאות בפנים ירקות, פטריות או מה שאת רוצה, פשוט חותכים לגודל הרצוי ומגלגלים שיצא בערך 2-3 שכבות.

    אני מכינה סלומון עם פירות יבשים במעטפת פילו, מעדן מאין כמוהו, אם תרצי אני יעלה מתכון.
     
  3. שריתs

    שריתs משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/3/14
    הודעות:
    598
    תודות :
    5
    נקודות:
    19
    אז ככה-
    אם מתחשק לך להיות עיראקית- תכיני בקלאווה. (עשיתי היום;) )
    אם מתחשק לך להרגיש באולם- תכיני בצק פילו ממולא בשר טחון. קלי קלות, וטעיםםם
    את יכולה להכין במילוי חלבי- מתוק או מלוח
    אפשר סיגרים במילוי בשרי, או במילוי מתוק כמנה אחרונה (ממרח תמרים וכו...)
    אפשר מניפות במילוי מעורב ירושלמי- כבדים, חזה עוף, וכו...
     
  4. YG&K

    YG&K משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/10/12
    הודעות:
    2,047
    תודות :
    485
    נקודות:
    104
    הי אני גם כמוך:)

    אני אשמח למתכון חלבי מתוק
    תודה!
     
  5. שריתs

    שריתs משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/3/14
    הודעות:
    598
    תודות :
    5
    נקודות:
    19
    אויש, זרקתי את החבילה, היה עליה מתכון ...
     
  6. בסתר המדרגה

    בסתר המדרגה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/6/13
    הודעות:
    1,188
    תודות :
    170
    נקודות:
    84
    עולה על האשכול-
    איך עובדים עם הבצק הזה? מותר ואסור ומומלץ...
    מן המנוסות..
    תודה!
     
  7. bracha

    bracha משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/08
    הודעות:
    4,377
    תודות :
    1,181
    נקודות:
    134
    מותר - הכל.
    אסור - להקפיא שוב
    מומלץ - להפשיר עד הסוף!!! אחרת הבצק יישבר / יקרע.
     
  8. שריתs

    שריתs משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/3/14
    הודעות:
    598
    תודות :
    5
    נקודות:
    19
    זה בצק מאד עדין, נוטה להתייבש מהר בגלל הדקיקות שלו
    תפשירי לפי ההוראות
    בגלל החום, אני הפשרתי את זה שעה פלוס בחוץ- לא במקרר, ומיד התחלתי לעבוד עם זה.
    בין עלה לעלה תברישי עם מעט שמן
    מומלץ לעשות 2 עלים אחד על השני, או לקפל אחד על שתיים
     
  9. בסתר המדרגה

    בסתר המדרגה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/6/13
    הודעות:
    1,188
    תודות :
    170
    נקודות:
    84
    ואיך אופים? באיזה חום?
     
  10. שריתs

    שריתs משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/3/14
    הודעות:
    598
    תודות :
    5
    נקודות:
    19
    בינוני עד שמשחים מעט
     
  11. בסתר המדרגה

    בסתר המדרגה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/6/13
    הודעות:
    1,188
    תודות :
    170
    נקודות:
    84
    תודות לכן על כל האינפורמציה.
     
  12. בסתר המדרגה

    בסתר המדרגה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/6/13
    הודעות:
    1,188
    תודות :
    170
    נקודות:
    84
  13. nit

    nit משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏9/9/13
    הודעות:
    227
    תודות :
    24
    נקודות:
    19
    מפשירים את העלים. בפילו אין שומן כך שהעלים נוטים להתייבש. לפני תחילת העבודה הרטיבי מגבת ותסחטי היטב. בכל פעם שאת עובדת עם הפילו יש לכסות את העלים שבצד במגבת לחה כדי שלא יתיבשו.
    כל עלה פילו שאת מכניסה לתבנית או מגלגלת הברישי בשמן או רססי בתרסיס שמן.
     
  14. תמי1

    תמי1 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏23/4/13
    הודעות:
    2,177
    תודות :
    13
    נקודות:
    44
    מתאים לקחת אותו בתור עלה לבלינצ'עס?
     
  15. 7880

    7880 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏10/5/13
    הודעות:
    979
    תודות :
    18
    נקודות:
    19
    הוא מתייבש. איך תמלאי איתו? תאפי איתו גבינה?? אחרי האפיה אי אפשר לקפל אותו...
     
  16. תמי1

    תמי1 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏23/4/13
    הודעות:
    2,177
    תודות :
    13
    נקודות:
    44
    חשבתי אולי לאפות אותו גליל ולמלא לפני ההגשה.
     
  17. bracha

    bracha משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/08
    הודעות:
    4,377
    תודות :
    1,181
    נקודות:
    134
    אין סיכוי, הוא יישבר לך.

    את יכולה למלאות אותו ולאפות עם המילוי.
    אם את ממלאה בגבינה רגילה עדיף שתקחי גבינת טוב טעם, שהיא חצי קשה.
    הנוזלים של הגבינה הלבנה הרגילה, ירטיבו את העלים וזה לא יצא קרנצ'י.
     
  18. צפרא

    צפרא משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏15/7/12
    הודעות:
    164
    תודות :
    17
    נקודות:
    19
    אפשרי גם למלא בפירה תפו"א. בהצלחה...
     
  19. chyz

    chyz משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏20/9/10
    הודעות:
    1,734
    תודות :
    46
    נקודות:
    64
    זה מה שאני הולכת לעשות בעז"ה

    שטרודל גבינות, פטריות ואגוזים

    חומרים ל-2 שטרודלים:
    1 חבילה עלי פילו
    100 גרם חמאת תנובה מומסת
    1כוס פירורי לחם (לפיזור בין השכבות ובהמשך למלית)

    למלית גבינה:
    30 גרם חמאת תנובה
    1 בצל גדול קצוץ
    1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
    צרור עירית קצוצה
    50 גרם אגוזי מלך קצוצים
    1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן (אני שמה גבינה לבנה מסוננת)
    1 חבילה (200 גרם) גבינת בולגרית מסדרת פיראוס
    100 גרם גבינת גלעד-¬קשקבל של תנובה, מגוררת (נראה לי שאפשר לוותר)
    1/2 שקית (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
    1 ביצה
    מלח ופלפל שחור גרוס טרי
    לזיגוג ולציפוי:
    1 ביצה
    שומשום וקצח
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מכינים את המלית: מטגנים בצלים בחמאה כ-5 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים פטריות ומטגנים עד לייבוש הנוזלים. מערבבים עם שאר חומרי המלית, מתבלים וטועמים.
    ממלאים ואופים: מברישים כל עלה פילו בחמאה ומפזרים פירורי לחם (בערך כף לכל עלה), מניחים 6 עלים זה על גבי זה לכל רולדה.
    מניחים מחצית מכמות המלית לרוחב חבילת העלים, ומפזרים את פירורי הלחם שנשארו. מגלגלים תוך כדי קיפול השוליים פנימה וסוגרים לרולדה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח,
    אופים כחצי שעה, או עד שהמלית יציבה והבצק זהוב.
     

    קבצים מצורפים:

    • 12.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 25.2
      צפיות:
      0
  20. סמיילית

    סמיילית משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏21/6/08
    הודעות:
    149
    תודות :
    87
    נקודות:
    29
    יש לי מתכון שהבסיס שלו זה בצק עלים.
    מטעמי בריאות ודיאטה אני רוצה להחליף את הבצק עלים בבצק פילו.
    זה יכול להוות בעיה?
     
  21. ארבע

    ארבע משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/1/08
    הודעות:
    5,896
    תודות :
    4,833
    נקודות:
    134
    לא, זה יכול לצאת מצוין
     
  22. ציכי

    ציכי משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏8/7/13
    הודעות:
    234
    תודות :
    3
    נקודות:
    19
    יש בצק פילו בהכשר בד"ץ ע"ח?
     
  23. חנה4

    חנה4 משתמש סופר מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏13/4/15
    הודעות:
    1,775
    תודות :
    767
    נקודות:
    134
    של זוגלובק
     
  24. שריתs

    שריתs משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/3/14
    הודעות:
    598
    תודות :
    5
    נקודות:
    19
    אם אני ממלאה אותו בבשר טחון ואופה
    יש למישהי נסיון איך זה אם אכין היום, ואקפיא למחר, ? איך מתקבל לאחר הקפאה? מאבד את הקריספיות שלו?