חלבי בעקבות ... מתאים לכולם!! קלה, מרשימה טעימה ו---גבינה!!

פ.נ

משתמש מקצוען
בעקבות...בגלל, ושמא ואולי למרות... @טוצ'ה זה הרבה בשבילך...

עוגת גבינה ריבת חלב- מדהימה וטעימממה, וכל כך קלה , שאין מצב לעשות אותה ולפשל...
קרדיט - מתכונים 10.

רק עם כף ללא מיקסר, אין פאשלות של קצפת שנפלה, אין ערבוב לא נכון, פשוט לערבב --- ולתנור (בשלבים...)
מעלה את המתכון בצורה מסודרת, ועל כל שאלה אני פה -
כדי שלכולם תוכל להיות בשבת עוגת ריבת חלב במקרר, ובבוקר ליד הקפה ...

בבקשה , בהצלחה ובתאבון!!

מצרכים:
לתחתית:

כוס ושליש (187 ג') קמח רגיל
שליש כוס (66 ג') שמן
כף גדושה ריבת חלב

עוגת גבינה:
3 ביצים גדולות
שני שליש כוס (135 ג') סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
כף מלאה (11 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות (36 ג') קמח רגיל

ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
2 כפות גדושות (30 ג') סוכר
כפית (5 ג') תמצית וניל
5 כפות מלאות ריבת חלב

זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב

אופן הכנה:
תחתית:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
-שמים קמח בקערה. מערבבים בכוס את השמן עם ריבת החלב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.
-משטחים בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

עוגת גבינה:
מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים.
מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפ' ל170 מעלות ואופים במשך 40 דקות (למי שיש תנור חזק מומלץ לאפות ב165 מעלות).
ציפוי:
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי- מערבבים באותה קערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.
-לאחר 40 דקות אפיה, מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור. מורידים את הטמפ' ל160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

-מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר.
לפני ההגשה ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.(לא חובה למי שנראה מסובך אפשר ורצוי לוותר).

יאללה מחר יש יום, ויש עוגת גבינה!! ממליצה מאד, לא תתאכזבו!!
צפה בקובץ המצורף 721454צפה בקובץ המצורף 721455צפה בקובץ המצורף 721456צפה בקובץ המצורף 721457
נראה מושלם וטעים!!!
אני חושבת שלעוגות גבינה צריך בסיס של פאי שזה הופך את העוגה ליותר עשיר!!!
בסיס לעוגת גבינה:
ביסקויטים טחונים דק לשטוח את זה עם מעט מרגרינה(אפשר לערבב עם הריבת חלב)
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שלעוגות גבינה צריך בסיס של פאי שזה הופך את העוגה ליותר עשיר!!!
לעוגה הנ''ל יש בסיס עם קמח שנותן לה יציבות ו"עושר" ;)
ביסקויטים טחונים דק לשטוח את זה עם מעט מרגרינה
לע''ד אם כבר אז עדיף חמאה, יותר משובח.
תודה על ההערה הנבונה!
 

sunnn

משתמש פעיל
יצא מעולה,תודה על השיתוף
1601448494411.png
 

שירי 100

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
@רוחי בלבוחי
כשאני מוציאה את העוגה מהתנור הציפוי למעלה אמור להיות נוזלי??
ואגב העוגה נראית מהמםםם.
מחכה כבר לטעום ממנה..
 

שווה שווה

משתמש פעיל
כל אחד וטעמו הוא - לטעמי היא דווקא לא מהעוגות הדחוסות , היא דיי קלה ונעימה.;)
אבל יכול להיות שאת יותר מתחברת לעוגות גבינה הטורטיות האווריריות יותר.
הכנתי ויצא טעיםםםםםםםםם מאוד!! :p :p
אשמח למתכון שלך לעוגה גם בסיגנון טורטי ואורירי ושלא נופלת!
תודה!!
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@רוחי בלבוחי @shira bira @hbecker וכולן...
שאלה דחופה
בטעות קנו לי ממרח ריבת חלב, ויש לי במקרר ממרח ריבת חלב בטעם שמנת
זה אפשי להמיר בריבת חלב שבציפוי עם השמנת החמוצה?
ואיזה מהם עדיף?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
בעקבות...בגלל, ושמא ואולי למרות... @טוצ'ה זה הרבה בשבילך...

עוגת גבינה ריבת חלב- מדהימה וטעימממה, וכל כך קלה , שאין מצב לעשות אותה ולפשל...
קרדיט - מתכונים 10.

רק עם כף ללא מיקסר, אין פאשלות של קצפת שנפלה, אין ערבוב לא נכון, פשוט לערבב --- ולתנור (בשלבים...)
מעלה את המתכון בצורה מסודרת, ועל כל שאלה אני פה -
כדי שלכולם תוכל להיות בשבת עוגת ריבת חלב במקרר, ובבוקר ליד הקפה ...

בבקשה , בהצלחה ובתאבון!!

מצרכים:
לתחתית:

כוס ושליש (187 ג') קמח רגיל
שליש כוס (66 ג') שמן
כף גדושה ריבת חלב

עוגת גבינה:
3 ביצים גדולות
שני שליש כוס (135 ג') סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
כף מלאה (11 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות (36 ג') קמח רגיל

ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
2 כפות גדושות (30 ג') סוכר
כפית (5 ג') תמצית וניל
5 כפות מלאות ריבת חלב

זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב

אופן הכנה:
תחתית:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
-שמים קמח בקערה. מערבבים בכוס את השמן עם ריבת החלב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.
-משטחים בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

עוגת גבינה:
מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים.
מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפ' ל170 מעלות ואופים במשך 40 דקות (למי שיש תנור חזק מומלץ לאפות ב165 מעלות).
ציפוי:
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי- מערבבים באותה קערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.
-לאחר 40 דקות אפיה, מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור. מורידים את הטמפ' ל160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

-מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר.
לפני ההגשה ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.(לא חובה למי שנראה מסובך אפשר ורצוי לוותר).

יאללה מחר יש יום, ויש עוגת גבינה!! ממליצה מאד, לא תתאכזבו!!
צפה בקובץ המצורף 721454צפה בקובץ המצורף 721455צפה בקובץ המצורף 721456צפה בקובץ המצורף 721457
נראה טעיייים
תודה!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אשמח למתכון שלך לעוגה גם בסיגנון טורטי ואורירי ושלא נופלת!
סורי רק עכשיו התפניתי לזה...

עוגת טורט פשוטה קלה וטעימה
6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
2 סוכר וניל
750 גרם גבינה
5 כפות קמח

סה''כ חמישה מוצרים
לחמם תנור ל180*
להקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר ו2 סוכר וניל.

בקערה אחרת לערבב גבינה, חלמונים והסוכר והנותר - לערבב היטב היטב.

לאחר שהחלבונים מוקצפים היטב היטב להנמיך מהירות ולהוסיף את הגבינה לאט לאט (כף כף).
ואת הקמח עד שנבלע.

לשפוך לתבנית ח''פ בינונית.
להניח את התבנית ע''ג תבנית תנור.
לאפות 45 דקות בערך.
לכבות את התנור ולהשאיר סגור עוד כשעה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה