בעיה בהבנת הנקרא

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י אברימי, ‏9/5/10.

  1. אברימי

    אברימי משתמש סופר מקצוען תיווך ונדל"ן

    הצטרף:
    ‏22/8/07
    הודעות:
    2,264
    תודות :
    328
    נקודות:
    140
    בחוברת של תנובה שצורפה לעיתוני המודיע והמבשר של שבת כהכנה רוחנית לכבוד חג השבועות ישנם כמה משפטים שאני צריך את עזרת הקוראים הנבונים בהבנתם:
    "עיגולי בטטה זהובים ומתקתקים מעט משמשים מצע מצוין לממרח צזיקי יווני מיוגורט סמיך וחמצמץ - להיט בלקני האהוב בכל בית"
    "זרעי הכמון המאופיינים לבישול ההודי משתלבים עם החמאה ומתיקות הגזר והתירס"
    "עגבניות השרי מוקפצות בשמן זית, חומץ בלסמי, שום ואורגנו, המעניקים לגבינה טעמים איטלקיים אופיניים"
    "ריבת חלב דולצ'ה דה לצ'ה היא הממתק האהוב על יוצאי ארגנטינה שידוך מושלם לטעמה המעודן של עוגת גבינה"
    "קרם ברולה הוא הקינוח הצרפתי הכי ישראלי שיש"
    "בבתים בולגרים מכינים מאפה פסטה בכל יום שישי בצהריים, בבתים צפון אפריקאים מוסיפים אריסה כמעט לכל מאכל, חיברנו את שתי המסורות, ויצא מאפה שבועות בנוסח קיבוץ גלויות"

    עכשיו ככה, אל תתאמצו להסביר ברובד הפרשני, כי אם את הענין המהותי השקפתי העומד מאחורי משפטים אלו. שמא מדובר במסע המלאך לאומות העולם טרם קבלת התורה.
    בעיני זהו קיבוץ גועלויות.
    כן, וקרדיט לתנובה של המהדרין.
     
  2. צבע

    צבע משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/4/10
    הודעות:
    524
    תודות :
    45
    נקודות:
    102
    עיסוק:
    עיצוב גרפי, מיתוג, אמנות
    סוג מצלמה:
    קנון D7
    גם אני מצט' לנ"ל.
     
  3. נוי

    נוי Moderator מנהל מוזיקה ונגינה פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏18/1/10
    הודעות:
    16,711
    תודות :
    16,929
    נקודות:
    230
    ככה זה שצריך להוציא בכל שנה חוברת מאכלי חלב חדשה.
    אם אין מתכונים חדשים,פשוט ממציאים כינויים מכל רחבי הגלובוס,משנים חלק מן המרכיבים ע"י מילים נרדפות, מוסיפים מילים לועזיות מעולם בישולי הגורמה,ואגב מסבכים את עקרת הבית שחיפשה מאכל מענין מחמרים זמינים, ומוצאת עצמה פותחת את המילון, במקום את הארון והמקרר.
    בכל אופן, אין חולק כי נעשתה כאן עבודה יצירתית בהחלט!
     
  4. סיכת משרד

    סיכת משרד משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏12/6/09
    הודעות:
    669
    תודות :
    56
    נקודות:
    39
    יש מישהו שמכניס את הפצקון הזה הביתה???

    המגזין הזה טוב לתמונות. לא מעבר. (וגם לתמונות אני לא מי־יודע־מה מאמינה.)
     
  5. eden7115

    eden7115 משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏12/9/07
    הודעות:
    8,381
    תודות :
    353
    נקודות:
    237
    אכן, נראה לי שתנובה מפספסים (כמעט) כל שנה מחדש...
    הרי מה המיתוג שלהם בא להגיד? אנחנו הכי בייתיים בעולם, הגבינות שלנו הן פשוטות וטובות כמו בבית וכו'.
    ובמתכונים? בדיוק להיפך!!!
    במקום להמשיך עם המיתוג שלהם ולתת מתכונים למאכלים בייתיים ופשוטים הם מביאים לנו מתכונים מכל העולם עם מילים מסובכות וחומרים ש... אין בבית.

    אז תנובה, תחליטו, הכי טוב בבית או באיטליה / ארגנטינה / הודו / יון וכו'????
     
  6. מי

    מי משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    5,375
    תודות :
    22
    נקודות:
    54
    טוב, תגידו מה שאתם רוצים, אבל אני מחכה מדי שנה למתכונים החלביים של תנובה.
    השנה, אללי, ביטלנו את המנוי, ואני באמת לא יודעת מה לבשל לשבועות...

    כמה זה רוחני - זה כבר נושא מס' 2.
     
  7. בק.

    בק. משתמש צעיר עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏30/12/08
    הודעות:
    345
    תודות :
    8
    נקודות:
    29
    דווקא זה מרתק, החוברת שלהם.
    התמונות בסגנון חדיש ויפה, ועם קצת שינויים אפשר להגיע לדברים מ...מ... טעימים מאד.
     
  8. mig

    mig משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עימוד ספרים

    הצטרף:
    ‏1/8/08
    הודעות:
    9,228
    תודות :
    132
    נקודות:
    217
    השנה לא אהבתי את הצילומים.

    וכל מוצר עם שם*** תחליפו במוצר אחר אהוב עליכם, בד"כ יוצא דברים טובים.

    רק לא הבנתי למה נפתח אשכול זה בפורום איש את רעהו, בשביל לקבל מתכונים חלופיים?
    אם כן מחכים...:)