בסיס אפוי לעוגה-שקונים מוכן

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י פנינה ש, ‏20/5/15.

  1. פנינה ש

    פנינה ש משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/11/14
    הודעות:
    823
    תודות :
    2
    נקודות:
    29
    מי מכיר את זה? בצק כבר אפוי ,-מגיע בתוך תבנית
    מה אפשר לעשות איתו ? משו חלבי וגם משו פרווה
    והעיקר שיהיה טעיםםםםםםםםםםםםםםם!
    יש למישו מתכון?
     
  2. קשר כשר

    קשר כשר משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/4/13
    הודעות:
    2,020
    תודות :
    504
    נקודות:
    134
    מיקום:
    ירושלים
    את מתכוונת לפאי עגול כזה?
     
  3. פנינה ש

    פנינה ש משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/11/14
    הודעות:
    823
    תודות :
    2
    נקודות:
    29
    אהה, כן
     
  4. קשר כשר

    קשר כשר משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/4/13
    הודעות:
    2,020
    תודות :
    504
    נקודות:
    134
    מיקום:
    ירושלים
    מילוי חלבי מתאים ל-2 תבניות כאלו:

    ‫6 ביצים‬
    ‫1.5 כוסות סוכר‬
    ‫750 גר' גבינה‬
    ‫2 שמנת חמוצה‬
    ‫חב' פ. וניל‬
    ‫סוכר וניל‬
    ‫להקציף הכל יחד ולמלא את 2 תבניות הפאי‬
    ‫לאפות עד להשחמה‬
    ‫ולשכבה עליונה למרוח ריבת חלב/ ריבת אוכמניות.‬

    טעים!!!!!!!!!!!!
     
  5. זהבה גרין

    זהבה גרין משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/4/15
    הודעות:
    893
    תודות :
    174
    נקודות:
    59
    נשמע טעים ננסה אותו השנה
     
  6. גרנולה

    גרנולה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏16/12/14
    הודעות:
    1,834
    תודות :
    8
    נקודות:
    44
    טעמת פעם את הטעם שיש לזה??? לבצק האפוי??
     
  7. קשר כשר

    קשר כשר משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/4/13
    הודעות:
    2,020
    תודות :
    504
    נקודות:
    134
    מיקום:
    ירושלים
    זה לא בא אפוי 100% זה בא פירורים כאלו, זה ממש טעים.
     
  8. גלגלים

    גלגלים משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/7/12
    הודעות:
    641
    תודות :
    164
    נקודות:
    59
    פאי שוקולד - פרווה
    מענין אותך?
    אם כן אעלה מתכון
     
  9. רבקי100

    רבקי100 משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏18/6/13
    הודעות:
    662
    תודות :
    101
    נקודות:
    59
    אפשר להשתמש ללא אפייה (זה בסה"כ תערובת של ביסקוויטים טחונים עם מרגרינה...), ואפשר לאפות 6-9 דקות.
    כל עוגת גבינה קרה מתאימה גם, כמו זו:
    2 שמנת מתוקה
    1/2 כוס חלב
    3/4 חב' פודינג וניל
    להקציף את השמנת, להוסיף בהדרגה את החלב והפודינג.
    למרוח בתוך הבסיס.
    אפשר לצפות בגנאש:
    200 גר' שוקולד (הכי טעים חלבי)
    שמנת מתוקה
    להמיס את השוקולד, להוריד מהאש ולהוסיף את השמנת.
    לקרר מעט ולמרוח על הקצפת.
    לעטר באגוזי לוז מסוכרים/ שושני קצפת.


    האמת שזה מתכון שהמצאתי הרגע :)
    אפשר להפעיל את הדמיון, שמנת וביסקויטים תמיד יצאו אכילים ;)
     
  10. רותי פרוטי

    רותי פרוטי משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה

    הצטרף:
    ‏25/4/12
    הודעות:
    1,268
    תודות :
    1,447
    נקודות:
    134
    פאי שוקולד

    בצק פאי מוכן לאפיה
    2 שוקולד מריר
    1 ריץ'
    כף יין
    1 חלמון
    להמיס עם הריץ' את השוקולד והיין ולקרר.
    להוסיף חלמון ולערבב.
    לשפוך את התערובת הנוזלית על בסיס הפאי ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני לרבע שעה בדיוק.
    יוצא מהתנור נוזלי מאד, מכניסים למקרר לכמה שעות שיתקשה. כשהפאי כבר לא נוזלי מפוררים בעדינות את שולי הבצק העוטף (התערובת לא מגיעה עד למעלה) על הפאי.
     
  11. פנינה ש

    פנינה ש משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/11/14
    הודעות:
    823
    תודות :
    2
    נקודות:
    29
    תודה לך רותי על הפאי הפרווה[יש עוד מתכונים בפרווה יותר משודרגים?
     
  12. ארות

    ארות משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/8/11
    הודעות:
    1,238
    תודות :
    17
    נקודות:
    54
    זה יכול ללכת גם עם מלוח?
     
  13. מריםש

    מריםש משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏6/2/14
    הודעות:
    45
    תודות :
    0
    נקודות:
    7
    פאי פרווה מהמם!!!!
    קרם חלבה
    שקדים פרוסים
    פקאן טבעי- שלם
    סירופ מייפל
    אופן ההכנה"
    מורחים שכבה דקה של קרם חלבה על בסיס הפאי,
    שמים שקדים פרוסים,
    מסדרים יפה מסביב את הפאן
    אופים כ5 דק
    אח"כ שופכים בנדיבות סירופ מייפל ואופים עוד כ 3 דק'
    הפאי טעים מאד!!!!!!!!!!
    ו- קל להכנה!!
     
  14. פנינה ש

    פנינה ש משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/11/14
    הודעות:
    823
    תודות :
    2
    נקודות:
    29
    אפשר משו עם חומרים זמינים?
     
  15. פנינה ש

    פנינה ש משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/11/14
    הודעות:
    823
    תודות :
    2
    נקודות:
    29
    יש עוד רעיון של משו נחמד עם הפאי הזה- מחומרים זמינים
    והעיקר טעיםםםםםםםםםםםם?????
     
  16. טוליפ

    טוליפ משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,030
    תודות :
    495
    נקודות:
    94
    פאי שוקולד
     
  17. פנינה ש

    פנינה ש משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/11/14
    הודעות:
    823
    תודות :
    2
    נקודות:
    29
    אפשר מתכון אבל לא מתכונים שכבר כתבו בנ"ל
     
  18. רון סגלוביץ

    רון סגלוביץ משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/3/15
    הודעות:
    808
    תודות :
    1,038
    נקודות:
    134
    יש לי מתכון כ"כ פשוט וטעים שאמא שלי הייתה מכינה כשהיינו קטנים, והיינו "טורפים את זה, מאז אני מחפשת בכל מקום איפה לקנות את זה ולא מוצאת. אז קודם כל: איפה מצאת? ואח"כ מתכון:
    קופסת שימורים של "סלט פירות" (עם האננס והפפאיה והחבוש, אבל זה החתוך קוביות).
    שמנת מתוקה מוקצפת (עם 3-4 כפות סוכר)
    הוראות הכנה:
    שופכים מהמיץ של השימורים עד שהבסיס ספוג (לא זוכרת כמה בדיוק)
    מסננים את הפירות ומפזרים אותם על הבסיס.
    מורחים קצפת.
    ונותנים לזה איזה חצי יום במקרר להתאחד.
    לא תספיקי להגיד "אברה כדברה" וזה ייעלם, ומחר תחפשי עוד בסיס קנוי...
     
  19. רון סגלוביץ

    רון סגלוביץ משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/3/15
    הודעות:
    808
    תודות :
    1,038
    נקודות:
    134
    אוי, פתאום אני רואה שרשמת בצק פאי, ואני התכוונתי לטורט אפוי כבסיס,
    ועדיין, אם מישהו ראה את זה בחנויות, שירשום לי איפה