דיון באמת יש מצב שבשר כבש זה טעים??

פוקוש

משתמש מקצוען
אשתי בשלנית משהו לא רגיל (כיאה לאשת חיל מהעדה המרוקאית..).
עד עתה נהננו תמיד ממעשי ידיה בעופות ומגוון חלקי בשר עגל.

לקראת פורים השתא החלטנו לשדרג את הסעודה במשהו נוסף מרגילותנו כל שנה.
לסעודת פורים שאנחנו עורכים מידי שנה מוזמנים כל דיכפין ייתי וייכול. השנה היא הוסיפה צלעות כבש, נוסף על שפע בשרים כמו כבד ברוטב סילאן על מצע קדאיף וקוביות בשר ראש ברוטב חריף ופרוסות בשר 8 וכן קוביות ריאה..
ברך השם גם צלעות הכבש היו טעימים להפליא למרות שהיה טעם לוואי אך עדין של כבש בדיר..

התלהבתי על הרעיון לשדרג את סוגי הבשרים בסעודות שבת וחג והשבת הכנו לליל שבת כתף שזה בעצם אותו רעיון של צלעות רק עם יותר בשר.. ולשבת בבוקר הנחנו בטשולנט בשר כבש לבישול..

המראה היה מרנין. בשר רך וסביבו שומן ג'לי ועצמות כבש..

אך הטעם היה....

טעם וריח חזק של.. דיר עיזים!!!!

בדרך כלל אצלנו החמין נאכל עד תומו בזכות טעמו הערב אך הפעם הכל נהרס בגלל דיר העיזים שהכנסתי הביתה..

יש למישהו יש מושג אם גם לבשר כבש צריך לעשות שליקה עם עלי דפנה ופלפל אנגלי בכדי לנטרל טעם לוואי כפי שעושים לבשר עגל קודם הבישול?
 
נערך לאחרונה ב:

ישועת השם

משתמש פעיל
אנחנו עושים מרק מצואר או כתף
של כבש.מרתיחים מים בסיר,כשהמים
רותחים מכניסים את חלקי הכבש,מוציאים את הקצף,מתבלים
אין שום טעם של דיר עיזים.
 

MAGNET

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עזבו תטעם, הריח!!!!!!!!!:mad:
לא מסוגלת להיות במקום שמבשלים את הדבר הזה!
אבל יש כאלה שאוהבים, שאמא שלי עושה צלעות כבש, אוכלים את זה בשקיקה
אף אחד לא התלונן על ריח של דיר והאמת שזה מבושל לא אמורים להריח, כנראה צריך לדעת איך לבשל
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשתי בשלנית משהו לא רגיל (כיאה לאשת חיל מהעדה המרוקאית..).
עד עתה נהננו תמיד ממעשי ידיה בעופות ומגוון חלקי בשר עגל.

לקראת פורים השתא החלטנו לשדרג את הסעודה במשהו נוסף מרגילותנו כל שנה.
לסעודת פורים שאנחנו עורכים מידי שנה מוזמנים כל דיכפין ייתי וייכול. השנה היא הוסיפה צלעות כבש, נוסף על שפע בשרים כמו כבד ברוטב סילאן על מצע קדאיף וקוביות בשר ראש ברוטב חריף ופרוסות בשר 8 וכן קוביות ריאה..
ברך השם גם צלעות הכבש היו טעימים להפליא למרות שהיה טעם לוואי אך עדין של כבש בדיר..

התלהבתי על הרעיון לשדרג את סוגי הבשרים בסעודות שבת וחג והשבת הכנו לליל שבת כתף שזה בעצם אותו רעיון של צלעות רק עם יותר בשר.. ולשבת בבוקר הנחנו בטשולנט בשר כבש לבישול..

המראה היה מרנין. בשר רך וסביבו שומן ג'לי ועצמות כבש..

אך הטעם היה....

טעם וריח חזק של.. דיר עיזים!!!!

בדרך כלל אצלנו החמין נאכל עד תומו בזכות טעמו הערב אך הפעם הכל נהרס בגלל דיר העיזים שהכנסתי הביתה..

יש למישהו יש מושג אם גם לבשר כבש צריך לעשות שליקה עם עלי דפנה ופלפל אנגלי בכדי לנטרל טעם לוואי כפי שעושים לבשר עגל קודם הבישול?
א.הריח תלוי מאד בגילו של הכבש ולכן בשר טלה יהיה הרבה יותר משובח והרבה פחות ריחני.
ב. כבש זה טעם נרכש בהחלט וצריכים להיות מאוהבי בשר הארד קור כדי לאכלו.
ג. כבש זקוק לשעות בישול רבות. אמא שלי (מרוקאית ובת של שו"ב) מכינה אותו בסיר עם בצל ומעט סוכר בבישול של 4 שעות לפחות. מתקבל תבשיל מדהים כך אומרים הטועמים. (אני לא אוכלת).
ד. היא מכניסה גם מעט לחמין והטעם מובחן אבל ממש לא דיר עיזים כך שאני מניחה שזה ממש תלוי בטיב הסחורה.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
א.הריח תלוי מאד בגילו של הכבש ולכן בשר טלה יהיה הרבה יותר משובח והרבה פחות ריחני.
ב. כבש זה טעם נרכש בהחלט וצריכים להיות מאוהבי בשר הארד קור כדי לאכלו.
ג. כבש זקוק לשעות בישול רבות. אמא שלי (מרוקאית ובת של שו"ב) מכינה אותו בסיר עם בצל ומעט סוכר בבישול של 4 שעות לפחות. מתקבל תבשיל מדהים כך אומרים הטועמים. (אני לא אוכלת).
ד. היא מכניסה גם מעט לחמין והטעם מובחן אבל ממש לא דיר עיזים כך שאני מניחה שזה ממש תלוי בטיב הסחורה.
גם אם הסחורה היא א' א' עדין צריך להיות מאוהבי הכבש....
אכלתי פעם בשר טלה, טרי (כלומר לא היה ) אצל משהו שיודע לבשל את זה . אוהבי הבשר התלקקו סביבי אני פשוט לא יכלתי...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

פוקוש

משתמש מקצוען
על התוית היה כתוב שהוא בשר טלה..
אז המסקנא מכם היא שעבדו עלי בקצביה??
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אמא שלי אומרת שכבש צריך להיות רק טרי...
ככה הריח שלו הרבה יותר עדין.
אנחנו אוכלים כבש רק בפסח. אז יש שחיטה טריה.
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אנחנו אוכלים כבש בר"ה ובפסח
צלעות כבש / פרוסות מרולדה של כבש
אבל רק של טלה צעיר בשנתו הראשונה
אין ריח והטעם גן עדן .
 

פוקוש

משתמש מקצוען
אוי כמה עבודה עצמית היתה לי להתגבר על הרגש וכאב הלב מכך שמישהו היה מסוגל לשחוט כזה דבר תמים ועדין.. ולנסות לאכול את זה כי בכל זאת כל הישראלים חובבי המנגל טוענים שבשר כבש זה ה..דבר. בסוף אתה מגלה שכולם סתם זורמים בתופעת העדר..
ועוד לבסוף גם מפסידים כסף...
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
א.רק טרי
ב.לפעם ראשונה תנסו צלעות טלה על האש
ג.צריך לדעת איך לבשל אותו כדי לנטרל טעמים וריחות של דיר
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק שימו לב שצליה על האש לא מותירה מהבשר הרבה :)
 

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
רק על האש.
ורק מי שיודע לעשות הכבש צריך צלייה עדינה על פחמים באש עדינה
אם לא, בל תשחית על הכסף
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
אצל ההורים שלי משוגעים על כבש.
אמא שלי קונה רק טרי. לפסח
ולי עשתה תמיד מאז שאני קטנה סיר בנפרד. לא יכולה להריח אותו.
ישר שנכנסת הביתה יודעת שהגיע כבש
יכול להיות שיש רגישים יותר

אגב, גם חלב עיזים וגבינות עיזים מרגישה בהם טעם נוראי וריח דיר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה