בשרי אתם אוכלים כל יום בשרי?

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
אני בחור ישיבה, אז-
בבית לא אוכלים כמעט בשרי חוץ משבת (ביום חול כמעט רק שאריות משבת)
משום מה דווקא בישיבה יש בשרי בצהריים 5 פעמים בשבוע (מתוך 6, גם בשישי יש בשרי)
רה"י אחד אמר שבשרי עולה לו פחות מפרווה
נקניקיות וטבעול עולה הרבה יותר..
 

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
רה"י אחד אמר שבשרי עולה לו פחות מפרווה
נקניקיות וטבעול עולה הרבה יותר..
האמת היא שהנקניקיות בישיבה זה בערך הדבר הכי מגעיל...
מסתבר שאפשר להכין נקניקיות בצורה שאני ממש מתלבט כל פעם אם שווה לאכול אותם-אפילו בלי החשבון של להיות בשרי...
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
איטריות זו פחמימה סבירה בהחלט, אבל לא מעבר לזה...
עוף זה חלבון והוא קיים בגדול בגבינות למיניהם ובביצים.
בלת"ק
בעוף יש עוד כמה רכיבים חשובים, חוץ מאשר חלבון
החלבון עצמו קיים גם בחומוס, ובעוד הרבה מאכלים
והם לא משתווים לבשרי.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אצלנו בערך פעמיים עד שלוש בשבוע
שבת בשרי
יום ראשון - שאריות משבת
שאר השבוע - לרוב צמחוני.
חלבונים מקבלים מביצים, טופו, קטניות מסוגים שונים, לפעמים דגים.(שאינם צמחונים כמובן)
מבחינה בריאותית - יש איזו אקסיומה שכל אחד צריך כמויות מדודות של חלבון וכיוצא בזה.
למעשה זה תלוי בהרבה גורמים, כולל תורשה וסביבה.
אנחנו מעדיפים לרוב אוכל צמחוני, ומכינים אותו בצורות מגוונות.
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
מעניין מאד...
אולי תחכימי אותי במה בדיוק...
ברזל, ובמיוחד B12.
לגבי חלבונים -
נכון שיש אותם גם בחלבי ובביצים,
אבל בדרך כלל אוכלים ארוחת ערב עם חלבון חלבי, וארוחת צהריים עם הבשר שכוללת חלבון + מה שפירטתי, שאלה המעלות העיקריות של הבשרי, אבל יש עוד.

תראי,
תמיד אפשר לקחת כל רכיב שיש במאכל חשוב -
ולפרק אותו להרבה מאכלים אחרים
זה אפשרי, אבל מצריך הרבה מחשבה כדי שיגיעו לאותם הערכים החשובים, ובאותה הכמות.
 

אילת פלדמן

משתמש פעיל
מי שהילדים שלה אוכלים במסעדה/ צהרון
איך אתם בטוחים שהילד קיבל את האוכל הדרוש לו?
אצלי יש ילד שכמעט לא נוגע באוכל
אני מוצאת את עצמי בארוחת ערב מגישה שוב פעם מבושל
כדי להיות בטוחה...
יש לכם טיפים?
 

שוקו ציפס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אנחנו בעיקרון אוכלים בשרי רק ביום חמישי (ולפעמים גם ביום ראשון)
רק בשבת...
לפעמים עוד פעם באמצע השבוע, לא תמיד.
אוכלים בעיקר קטניות, פעם פעמיים בשבוע דגים, פעם בשבוע חלבי. יום שישי בצהריים ארוחה קלה ממה שיש.
אשמח לשמוע מה מכינים פרווה, חוץ מדגים!
 

shny

משתמש צעיר
תבשלו קטניות זה חלבון מעולה.
אצלנו אוכלים פעם בשבוע לפעמים פעמיים:sne: ארבס ואני רגועה שהילדים אכלו חלבון והם מרוצים שיכולים לשתות קפה ולאכול חלבי
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אשמח לשמוע מה מכינים פרווה, חוץ מדגים!
קטניות:
מג'דרה, בורגול עם תבשיל עדשים כתומות ברוטב עגבניות, פלאפל (לפעמים אני מכינה קציצות פלאפל אפויות בתנור, לא יוצא זהה למקורי אבל טעים), קציצות מעדשים ירוקות או כתומות, ארבעס, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, מוקפץ עם חומוס, קוסקוס עם מרק פרווה וחומוס.
אפשר גם טופו (אני דווקא אוהבת, אבל בעלי ממש לא מסוגל, אז הפסקתי לקנות).

פעם ב אני מכינה נקניקיות סויה.

למי שרגיל ומחפש את המנה העיקרית של עוף או שניצל זה לא פתרון. רוב המאכלים הללו נראים בצלחת כמו תוספת, או שמבושלים יחד עם התוספת. מבחינה תזונתית חלבון מהצומח (קטניות או טופו) יחד עם דגן מלא נותנים חלבון מלא.
 

דפה

משתמש מקצוען
מי שהילדים שלה אוכלים במסעדה/ צהרון
איך אתם בטוחים שהילד קיבל את האוכל הדרוש לו?
אצלי יש ילד שכמעט לא נוגע באוכל
אני מוצאת את עצמי בארוחת ערב מגישה שוב פעם מבושל
כדי להיות בטוחה...
יש לכם טיפים?
אוכלים בשרי שוב בערב.
יש לי בן אחד בחיידר- התקשרתי לרבי שלו לשאול אותו מה התזונה כדי לדעת אם לתת לו שוב ארוחה בשרית,
והוא ענה לי: יום אחד קציצות אלוקים (לדעתו זה אפילו לא בשרי) ופעם אחת שניצל, כל שאר הימים ג'אנק: בורקס, נקניק...
 

ט.ק

משתמש מקצוען
@החכמה צודקת אני כ"כ רציתי לשנות גם את השם שלי ואמרו לי שרק מנוי פרמיום
אשמח לשמוע ממך...


לגבי בשרי
אנחנו אוכלים בערב את הארוחה העיקרית כך שזה לא גורם להיות בשריים יום שלם
ואני משתדלת 3 פעמים בשבוע
לפעמים יותר לפעמים פחות
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק.
התפריט שלנו קבוע שנים.
3 פעמים בשרי (כולל שישי בצהריים)
2 דג (דג אפוי/קציצות טונה)
1 קטניות(קציצות עדשים/מרק קטניות/ארבעס/מג'דרה)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
תודה, אז זה סתם סטיגמה שנשארה לי מילדות שצריך כל ”יום” עוף?, כי אם זה נכון שמה שיש בעוף (שאני כשאני אוכל עוף אני מרגיש יותר חזק, באמת,) יש בגבינה, אז אוכל לנפץ את המיתוס הזה סוף סוף ולהכין ארוחת צהריים הרבה יותר בקלות, או שעדיין יש משהו בבשרי יותר מבחלבי, תודה,
לא דווקא חלבי.
אפשר דגים או קטניות, גם הם חלבון מעולה.
בכלל לא מומלץ שהחלבונים יהיו תמיד מסוג אחד. (עוף, עוף, ועוף)
בשביל התזונה הבריאה דווקא חשוב לגוון.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
משתדלים מאד שלא כל יום,
אחרת מחכים עם הקפה עד 8 בערב, וגם אני וגם אשתי מעדיפים לשתות קפה אחרי מנוחת צהרים,
אז לערך 3 פעמים בשבוע.
קבלו את הסטארט-אפ שלנו:
קפה (חזק!) במקום מנוחת צהרים
וארוחת ערב בשרית בערב

טוב, ברור שאם היתה מתאפשרת מנוחת צהרים אמיתית היינו מעדיפים. לא רלוונטי כשעובדים עד מאוחר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה