דגים אתגר#7 האוכל דג ביום דג

מצב
הנושא נעול.

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
האוכל דג ביום ד"ג ניצל מד"ג….

דג הינו אחד מעיקרי המטבח היהודי.

אין שבוע שיעבור עלינו בלי דג,
ויש הנוהגים לאכול דג בשלשת סעודות השבת.

נתקעתם בזימבבואה, דגתם דג ויש לו סנפיר וקשקשת אתם יכולים לנקות ולצלות אותו.

הפעם החלטנו לאתגר במנת דג מעניינת.

הכללים:
  1. הדג חייב להיות עיקר המנה.
  2. המנה צריכה להיות יותר ממנת שבת רגילה, צריך להיות בה חידוש.
  3. הדג יכול לבוא בשלמותו. ויכול לשנות את צורתו ועדיין להישאר כמנה עיקרית.
  4. המתכוון חייב להיות ברור ולפרט כמויות ומידות כנדרש.
  5. לגבי תמונה- היא לא חובה אך בהחלט תוסיף לניקוד. באתר יד 2 טוענים שתמונה מוכרת פי חמש. (המלצה בלבד :)).
האתגר ינעל בעוד שבועיים (19.07) בחצות.

מחכה ליצירות שלכם.
בהצלחה!

נספח לאתגר:
 
נערך לאחרונה ב:

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
קופצת ראשונה----
דג פיקנטי וטעים בטירוף- מתכון מומצא ע"י אחשלי שהוא אלוףף בבישול
הולך מעולההה עם אורז!!
רכיבים:
-10 מנות סלמון ללא עוק חתוך לקוביות בינוניות
-2 פלפלים חתוכים לקוביות
-2 עגבניות חתוכות לקוביות
-2 בצל פרוס
-1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות
-אפשר גם גזר
-ראש שום קלוף ופרוס
-תיבול אני כותבת בסוף
אופן ההכנה
משמנים מחבת (מומלץ גדולה ועמוקה לא חייב)
מטגנים בה את הבצל והשום והפ. חריף עד להזהבה.
מוסיפים את שאר הירקות לטיגון עד שמתחיל להתרכך
מוסיפים את קוביות הסלומון
ומתבלים ב:
-גריל דג
-פפריקה
-מל"פ
-אפשר גם צ'ילי לא חייב
(אני מוסיפה מכל הבא ליד)
מטגנים עד שהדג נראה מוכן לגמרי. מוסיפים מים ליצירת רוטב, מכסים את המחבת ומבשלים עוד כרבע שעה על אש נמוכה, או עד שהירקות רכים לגמרי.
התמונות לא צולמו לאתגר ולכן הם נראות קצת על הפנים
אבל הדג טעים מבטיחה!!
1593965627914.png
1593965715358.png
 

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
שיפודי סלמון
דג מעולה וקל להכנה
מצויין גם בטמפ' חדר

מצרכים: (5-6 שיפודים)
דג סלמון שלש פרוסות פילה ללא עור
כחצי כוס שמן קנולה/זית
קצת פחות מחצי כוס רוטב סויה
כפית בזליקום יבש אפשר יותר לפי הטעם
שום כתוש מ4 שיני שום
מלח
פלפל
עגבניות שרי
שיפודים

הכנה:
להכין בקערה רוטב מרוטב סויה שום כתוש שמן בזליקום להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
לחתוך את הסלמון לקוביות (לפרוס כל חתיכה ל3-4 קוביות)
להשרות את הקוביות ברוטב כחצי שעה (במקרר)
להשחיל בכל שיפוד קוביות סלמון ועגבניות שרי לסרוגין
בכל שיפוד בד"כ ארבע חתיכות סלמון
מומלץ לסיים בחתיכה של הסלמון מקצה הפרוסה שהיא בצורת שפיץ
לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות 10-12 דק'
ניתן להשרות גם את עגבניות השרי ברוטב יחד עם הדג אבל לא חובה
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
איך ראיתי כמה שכתבו בנספח,
"ממש יופי של אתגר".
אז הנה מתכון שמתאים בול,
גם יופי וגם אתגר.

דג סלמון שלם מהמם וצבעוני!!!

מניחים בתבנית ענקית את הסלמון,
מטפטפים עליו לימון ומלח.
ומחלקים לפרוסות מכובדות.

למשרה:
כוס מיונז
כף חרדל
כף רוטב סויה
2 כפות סוכר
גריל דג
3 כפות שום כתוש
מעט טריאקי
מעט קטשופ
מעט מים
פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם מיובשת)
המתכון למשרה הוא לא תורה מסיני,
ניתן לשנות לפי טעמכם האישי.
מורחים על הדג מכל הכיוונים.

לציפוי:
מחלקים ל- 4 צלחות
צלחת 1- שומשום לבן
צלחת 2- שומשום שחור
צלחת 3- פירורי לחם זהובים
צלחת 4- שומשום לבן עם שמן ופפריקה

(כמובן שאפשר לעוף עם עוד צבעים...)

אחרי שמרחנו את המשרה על הדג,
מגיע החלק העיקרי- הציפוי!

לוקחים כלי ישר כדי להיעזר בו
ומתחילים לשים על כל פרוסה תערובת אחרת בכל מתכונת שתבחרו!

אופים כחצי שעה על 180-200 מעלות

בהצלחה!!!!!
אני אישית הכנתי את הדג שנה שעברה לכבוד פורים....


IMG_2008.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סלמון בקטנה


אני מאוד אוהבת דגים
אצלינו במשפחה יודעים שמי שנוסע לצפון הרחוק
חייב לחזור עם פורל טרי ישר מנחל דן
תנסו פעם להחליף את המנגל הבשרי במנגל דגים ותגלו עולם חדש וטעיםםםםם

לפני תקופה התכוננתי לאירוע השקה של מותג חדש
הקונספט ארוחת פינגר פוד בעברית ארוחת שמורכבת ממנות קטנות ונוחות לאכילה

ורציתי באחת מהן לשלב דג ושיהיה נח לאכול אותו

בקערה קטנה עירבבתי
שתי שיני שום כתושות
4 כפות רוטב סויה
כפית אבקת בצל
חצי כוס שמן
כפית חרדל דיזון
מלח
פלפל
הוספתי 5 מנות דג לתוך התערובת וערבבתי
שמתי במקרר בערך לשעה

בנתיים
לקחתי תפו"א שלם בקליפתו ובישלתי במים
קררתי מעט
קילפתי חתכתי לקוביות שמתי בקערה
והוספתי פטרוזליה קצוצה
בצל ירוק חתוך דק
מלח פלפל
4-3 כפות שמן זית או 50 גר' חמאה

מחממים מחבת וצורבים היטב את הדגים משתי הצדדים
מי שלא אוהבת את הלכלוך אפשר בחום ממש גבוה בתנור
אחרי הצליה
מפוררים בעדינות את נתחי הדג

בונים את המנה בצלחת קטנה או בכוסית הגשה
מניחים את סלט התפו"א ומוסיפים מעל נתחי סלמון
טעים להגיש ליד זה רוטב מיונז או איולי בייתי

סליחה על התמונות הן צולמו במהירות שיא לפני היציאה לאירוע

IMG_4612.JPGIMG_4613.JPG
 

פאר הפרי

מהמשתמשים המובילים!
דג סלמון
3 מנות
3 רצועות דג סלמון.
טיבול קלאסי - מלח, פלפל שחור, שמן (רגיל/זית), פרוסות לימון, כוסברא ושום קצוץ
ירקות לקישוט - צנונית, בצל ירוק, לימון ושום סיני, מצע חסה, שרי עלי ירק למיניהם

1. לנקות את הדג - להשרות במלח ומיץ לימון חי לכרבע שעה ולשטוף.
2. לפזר את כל הטיבול מעל הדג
3. להכניס לתנור שחומם מראש - 180 מעלות, לכחצי שעה
4. הצעות הגשה - חיתוכים יפים ומעניינים מהירקות, לעצב לצלם ולהגיש:)
5. לחכות לשבת, גם להינות וגם להינצל מד"ג :)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0192.JPG
    IMG_0192.JPG
    KB 694.8 · צפיות: 373
  • IMG_0195.JPG
    IMG_0195.JPG
    KB 703.2 · צפיות: 416
  • IMG_0209.JPG
    IMG_0209.JPG
    KB 942.6 · צפיות: 139
  • IMG_0368.JPG
    IMG_0368.JPG
    1.2 MB · צפיות: 393

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אמא שלי פינקה אותי יום אחד והזמינה לי סלט מהמם מוופל בר.

הסלט היה שילוב חם/קר- טרנד משובח, לדעתי.

יום אחד החלטתי לשחזר את הסלט.

היה בו:
חסה טרייה חתוכה
עגבניות שרי טריות
שעועית ירוקה
בצל מוקפץ
פטריות מוקפצות
חצאי אגוזי מלך
גבינה מלוחה מגוררת.

התיבול היה בעיקר מהירקות עצמם.
הכנתי.
יצא מושלם.
בול.

בהזדמנות אחרת הכנתי שוב.
אבל, כשבאתי לפזר את הגבינה מעל גיליתי שהירקות הוקפצו במחבת בשרית במקום בפרווה.
מה שאומר-----------
אין גבינה.

עודי משלימה עם זה שלא אוכל להוסיף את הגבינה עלתה במוחי הברקה.
האמת- הקפצה מטורפת של המתכון. עולה בכמה רמות מעל המקור.


הוצאתי סלמון מעושן מהמקרר.
חתכתי לרצועות
גלגלתי לגלילים
טבלתי בטמפורה שהכנתי.
טיגנתי בשמן.

קיבלתי גלילי סלמון מעושן בטמפורה פריכה.
האמת- היה טעים גם כך, בלי קשר לסלט.
הפריכות המדהימה של הטמפורה ואז הביס אל הטעם המעושן של הסלמון.
מעולה. באמת.
הסלט כבר הפך לתירוץ

IMG_5162.JPG


IMG_5161.JPG



מתכון והוראות הכנה:

ל-3 סועדים

לסלמון בטמפורה:
100 גרם סלמון מעושן פרוס לרצועות באורך של בערך 7 ס"מ ורוחב 2. מגלגלים לגלילים.

מכינים טמפורה:
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה
3/4 כוס מים
מלח
1 כף יין לבן- לא חובה
מערבבים בקערה. הבלילה צריכה להיות נוזלית אבל סמיכה. כזו שתיתפס על הסלמון. מוסיפים מים/קמח לפי הצורך.

מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה 2 ס"מ.
נועצים קיסם בגליל ומעבירים בעדינות לשמן החם. כך מעבירים את כל הגלילים לשמן. מוציאים את הקיסם אחרי שהגליל בשמן.
מטגנים בערך דקה-דקה וחצי מכל צד עד שהטמפורה מתנפחת ומזהיבה.


לסלט:
3 כוסות חסה טרייה חתוכה
2 מלפפונים דקים וקשים פרוסים
8 עגבניות שרי חצויות

מניחים בקערה בצד

1 בצל גדול - רצועות
1 סלסלה פטריות טריות- חצאים או רבעים תלוי בגודל הפטריות. אני שילבתי 2 סוגים.
4 כוסות שעועית ירוקה קפואה. שלימה או חתוכה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס חצאי אגוזי מלך
מעט שמן לאידוי


מאדים בצל במעט שמן לשקיפות.
מוסיפים פטריות ומקפיצים לריכוך חלקי בלבד, בערך 2 דקות. מוספים שעועית קפואה ומאדים רק להפשרה. כדי שישאר פריך.
מוסיפים אגוזי מלך.
מתבלים בצ'ילי מתוק. מערבבים.
מעבירים לקערה עם הירקות. מערבבים.
מניחים מעל את גלילי הסלמון בטמפורה

ומגישים.

[@אורית חזן את לא חייבת לקחת אותי בחשבון בדירוג האתגר]
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלמון עם רוטב חמאה ויין לבן:
סורי מהספרדים זה כל כך טעים שהייתי חייבת להעלות את זה, לא יודעת אם עומד בכללים אבל בכל זאת.
מצרכים:
4 פרוסות דג בלי עור
מלח לפלפ ושמן זית
בצל בינוני
כוס יין לבן (כוס מדידה)
200 גרם חצאה
בזיליקום יבש (במתכון המקורי זה היה שמיר)
מלח ופלפל.
הכנה:
מייבשים את הדג בעזרת נייר סופג.
שמים את הפרוסות בתבנית מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל20 דקות על 200.
בנתיים מכינים את הרוטב:
קוצצים בצל דק דק, מטגנים על חום נמוך עד להתקרמלות.
מוסיפים כוס יין לבן (אני שמתי יין בטעם אפרסק מאד הוסיף לטעם)
מחכים שיתנדף האלכוהול,
מוסיפים 200 גרם חמאה.
בזיליקום יבש, מלח ופלפל. מחכים כמה דקות להסמכה.
אם אתם אוהבים רוטב סמיך יותר ניתן להוסיף כף קמח מעורבב בטיפה מים. (אני יותר אהבתי ככה זה נותן לזה יותר נוכחות.)
מוציאים את הדג מהתנור ומוזגים מעל כל חתיכה כמה כפות מהרוטב.
ומגישים....
סורי על התמונה. זה הכי טובה שיצא לי...
3AA10DC9-C6A6-4641-A042-20260FB8EB3B.jpeg
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
פילה דניס במעטפה

תודה על האתגר המצוין!

בנוגע לדגים יש לי יחסי אהבה-שנאה: אני אוהבת אותם כשהם מפולטים לי על הצלחת. עם מצבי צבירה אחרים, ובפרט עם דגים באקווריום, קשה לי להתמודד. דג שלם מפחיד אותי אבל אני יכולה לשאת אותו; פרט לראש השנה, כשראש הקרפיון המת נועץ בי את עיניו- אז זה קשה יותר.

לעניינו, זה מתכון ממש פשוט: האתגר דחף אותי לנסות טכניקת אפייה של דג שכבר הרבה זמן אני מעוניינת להתנסות בה ומשום מה זה לא קרה עדיין- אפייה במעטפת. השיטה הזו אמורה לשמור על הדג עסיסי, שלא יתייבש, כשהדג והירקות מתאדים ומתבשלים במיצים של עצמם. יש המון מתכונים בשיטה הזו, מביאה כאן את הגרסה שלי. השתמשתי בפילה דניס טרי, אפשר להשתמש בדג אחר. אני לא כותבת כמויות מדויקות כי זה תלוי בכמות המנות שתכינו ובטעם האישי שלכם.



פילה דג

רצועות קישוא, בטטה וגזר

עגבניות שרי חצויות

שיני שום פרוסות

לימון פרוס דק-דק

חופן כוסברה קצוצה

שמן זית

מלח גס, פלפל שחור



משרים את הדג בלימון ובמלח. שוטפים ומייבשים במגבת נייר.

פורסים ניירות אפיה כמספר המנות ומניחים במרכזם רצועות ירקות.

מניחים על הירקות את הדג. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור.
1.jpg

מוסיפים שיני שום, פרוסות לימון, כוסברה ועגבניות.
3.jpg

מזלפים שוב מעל הכל שמן זית.

עוטפים את הדג. אני הוספתי שכבת עטיפה נוספת של נייר כסף.
4.jpg

אופים בתנור מחומם, 180 מעלות. אחרי כ-15-20 ד' בודקים שהדג עשוי ומוכן. (בתמונה אפיתי אותו מעט פחות כי הוא מיועד לחימום נוסף)
5.jpg
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
סלמון מעושן:
שוטפים פילה סלמון (אפשר נתחים), פורסים די דק, מתבלים לפי הטעם-אפשר תבלינים יבשים ואפשר רטבים. השתמשתי הפעם ברוטב צ'ילי יחד עם רוטב ברביקיו, ומעסים מעט את הדג.
מניחים צפוף על ניר אפיה וסוגרים היטב כמו מעטפה. עוטפים כמו מעטפה-כשהצד הנסתר של נייר האפיה מונח עכשיו כלפי מטה- ע"י נייר מדפסת לבן (או נייר עיתון). עוטפים בשכבת נייר נוספת.
עוטפים היטב בנייר כסף, פעמיים. וצולים על אש גלויה בינונית, הופכים מידי פעם.
זמן הצליה- כ3/4 שעה לפחות.
אחרי הצליה עוטפים היטב במגבת. לא לוותר!!!!

השבוע צליתי יחד עם כל העיטופים הנ"ל בתוך רשת צליה, בתקווה שיהיה אפילו יותר 'מעושן'.

מתאים בפני עצמו וגם כתוספת לסלט אבוקדו או חסה.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גפילטע פיש ב3 צבעים:
עדיין לא עיכלתי שאין לי תמונה. הכנתי לשבת, שמרתי באדיקות מנה לצילומים, ובבוקר גיליתי שהיא נאכלה :(.

אבל הנה המתכון בכל זאת:
גליל גפילטע פיש קפוא, רצוי וייט פיש
3 ביצים
כוס עלי תרד/החלק הירוק של עלי סלק
1 גזר
1 תפו"א בינוני

מאדים את התרד במים שנדבקו מהשטיפה, על אש נמוכה כמה דקות עד שהעלים כמושים ורכים. מרסקים בבלנדר (מקל)
חותכים את הגזר ל3 והתפו"א ל4 ומאדים אותם (באותו סיר) במעט מים, עד להתרככות. מרסקים כל ירק בנפרד.
מפשירים את הרולדה ומפוררים לקערה.
מוסיפים את הביצים
מחלקים ל3 שקיות אוכל/קערות
לחלק אחד מוסיפים את התרד וכ1/3 תפוח אדמה
לחלק שני את שאר התפו"א
ולשלישי את הגזר (אפשר להוסיף קצת פפריקה לצבע).

משטחים את השכבות בתבנית אינגליש קייק קטנה עם נייר אפיה. ירוק, לבן, כתום. אופים מכוסה בחום 175 למשך 40 דקות.

מקררים לגמרי, ואז חותכים לריבועים יפהפיים, או לפרוסות.

אוף. זה יוצא ממש יפה ואין לי איך להראות לכם...
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גפילטע פיש ב3 צבעים פרק ב':
הכנתי לכבוד האתגר גם השבת, כדי שתהיה תמונה...
אז הנה התמונה (צלמת מזון כנראה לא תצא ממני...) :
1595110185929.png

ועוד כמה מסקנות:
-לדג מחברת "אושן גורמה" מספיק להוסיף ביצה אחת, לא 3. ולאפות כשעה.
-יש לסחוט את התרד/עלי סלק היטב
-את התפו"א עדיף לחלק הפוך- שליש ללבן ו2/3 לירוק.

בהצלחה!
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דג בשוקולד
לא באמת :)
זה השם שהילדים שלי נתנו לו
מתכון חגיגי במיוחד!
מכיל רטבים שמעולם לא הכנסתי לבית לפני שטעמתי
הם שמורים במקרר רק עבור המתכון הזה

8 מנות דג סלמון
משרים 20 דק' עד חצי שעה בחומץ, מים, מלח, פלפל שחור ופרוסות שיני שום
שוטפים את הדג וסוחטים היטב (כך הטעם נספג טוב יותר)
מרינדה-
מבשלים בסיר קטן:
8 כפות רוטב טריאקי
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן (עדיף זית)
כף דבש

מכבים ומוסיפים:
2 כפות מיץ לימון
4 שיני שום כתושות

משרים את הדג במרינדה עדיף למשך לילה (אפשר גם שעה - שעתיים)
מפזרים שומשום לקישוט
אופים לא מכוסה על 200 מעלות
למשך 7-10 דק'
אם הדג אמור לעבור חימום על פלטה, אני אופה 5 דק'
תןך כדי האפיה מומלץ להעלות עם כף מהרוטב על הדג

בתמונה חתכתי כשיפודים, בד"כ מכינה פרוסות
IMG_1751.JPG


דג בדבש וצ'ילי
במשך כמה שבועות אחיותי ואני ניסינו לפצח את המתכון שטעמנו בשבת שבע ברכות
בעלת הקייטרינג לא שיחררה מתכון
והדג היה כ"כ משובח שהיינו חייבות לפצח את הסוד
וזו התוצאה

4 מנות דג סלמון
להשרות כמו שכתבתי למעלה

רוטב-
2 כפות דבש
כפית חרדל (למי שלא אוהב, לא מגלים שיש חרדל בפנים :))
2 כפות שמן (עדיף זית)
2 שיני שום כתוש
פלפל שחור (עדיף גרוס)

למלוח במלחיה את הדג
לערבב טוב טוב את חומרי הרוטב בכוס ואח"כ עם הדגים
לקשקש מלמעלה רוטב צ'ילי
מומלץ להשרות לילה ברוטב, אם אין זמן אז כמה שיותר
אפיה כנ"ל

IMG_2520.JPG
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
מתלבטת איזה מתכון להעלות, יש לי כ"כ הרבה. התלבטתי אם לחשוף את המתכון הסודי של המרוקאים אבל השכנה לא מרשה לגלות... למרות שזה מעולה.
אז ביקשתם לא שגרתי. אז הייתי צריכה לבחור. אין תמונות לצערי למרות שזה נראה מעולה!
אצבעות טונה חומה או אדומה
סטייק טונה חום או אדום (אדום יותר טעים יותר יקר)
להשרות בקצת מיץ לימון כ 10 דקות
לחמם 5 כפות שמן במחבת
לטבול בביצה טרופה וחרדל
לערבב פרורי לחם שומשום וקצח
לטבול בתערובת פרורי לחם
לטגן 3 -4 דקות צד אחד ועוד דקה צד שני

רוטב
כוס מים רותחים
כף אבקת מרק עוף
מיץ מחצי לימון
כפית חרדל
כפית קורנפלור לעיבוי התערובת.

(לחילופין אפשר להגיש עם רוטב טריאקי)
טעים ולא שגרתי!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני רואה שכל האשכול כאן מתבסס על מנות מסלמון, אז אני אוסיף מנה משלי, גם היא מסלמון.

גרבלקס עם מנגו וסומק - מנה מרעננת

מרכיבים:

לכבישה:
נתח סלמון טרי במשקל של כ300 גרם
חצי קילו מלח גס
חצי קילו סוכר לבן
אופציונאלי:
גרגירי פלפל שחור
זרעי כוסברה
שמיר קצוץ
זרעי חרדל
פלפל אנגלי

להגשה:
1 מנגו גדול פרוס לפרוסות דקות
מעט שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
מלח ים גס
סילאן
פלפל שחור גרוס
סומאק
רוטב סויה יפני איכותי

הכנה:
כמובן שחשוב להשתמש בדג טרי איכותי ביותר!
חותכים את הדג לרצועות ברוחב 5 ס"מ
מניחים על ניילון נצמד, ומכסים את הדג בתערובת המלח והתבלינים
מכניסים למקרר לכ 12 שעות (מי שרוצה כבישה משמעותית יותר, יכול להוסיף משקולת מעל המלח, למשל חבילת קטניות סגורה, סיר כבד, או קוספת שימורים, ולהכפיל את משך הכבישה)

מוציאים את הדג מהמקרר, ומסירים את תערובת הכבישה, אפשר לגרד אותה עם סכין, ואפשר פשוט לשטוף אותה במים, וליבש מיד, אני לפעמים מעדיף שטוף, כי זה נותן מין קרום בקצוות.
פורסים את הדג לפרוסות דקיקות, ומסדרים בין פרוסת דג לחברתה, פרוסה דקה של מנגו.
סוחטים מעל המנה לימון טרי, אין צורך להגזים
מטפטפים רצועה או 2 של סילאן או דבש משובח.
מעט שמן זית.
ליטוף קטן באצבע טבולה ברוטב סויה (ימאסה או קיקומן ומעלה)
טחינה או 2 של פלפל שחור או ארבע עונות
מעט מלח ים גס
ומתבלים בסומאק טחון.
(חשוב להשתמש בסומאק אמיתי, את הסומאק המזוייף תשאירו בחנות
איך מבדילים ביניהם?
מאוד פשוט
הסומאק המקורי הוא בצבע אדמדם סגלגל טבעי, ויש לו ניחוח מורכב ופירותי
הסומאק המזוייף שבדרך כלל עשוי מעדשים טחונות, צבוע בדרך כלל בסגול כהה
ויש לו ריח אנמי וטעם של מלח לימון, אל תתפשרו.
הכי טוב ללכת לחנות תבלינים מקצועית, ולבקש מהמוכר לטחון את הסומק במקום. )

לצערי אין לי תמונה של המנה, אבל אולי אצליח להכין שוב ולצלם.
בינתיים תמונה של העטיפה, עם הסוכר המלח והתבלינים.
20200723_045725.jpg

וגם תפסתי איזו תמונה ביום שישי
גרבדלקס.jpeg
 
נערך לאחרונה ב:

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
טוב, זה באמת היה קשה.
ואין ספק שנהייתי רעבה עשרות פעמים בזמן השיפוט.
כי כולכם הברקתם


@.Ayala F הקופצת הראשונה- הדג בהחלט נראה פיקנטי- יכול להתאים עכשיו לאלה שמתגעגעים לשאוורמה. התמונות שלך יפהפיות ומעוררות תאבון למנה עם זנב חלה טבול ברוטב.

@השמח בחלקו עוד תיבול משובח לדג סלמון. גיוון נאה לתפריט השבת והחגים!

@brur מסוג המנות שבא לך לשלוף אותן מהמסך ולאכול. קלילות טריות אסתטיות ובעיקר טעימות!

@mish העיצוב חלומי, המנה אסתטית איזה כיף למי שזכה לקבל ממך את הדג.

@hbecker קודם כל יש לך אמא אלופה שככה מפנקת אותך, בטוחה שהשחזור שלך היה שווה יותר. (לפחות שלחת לאמא שלך שתטעם? רק תיזהרי שיותר היא לא תזמין ותדרוש ממך להכין.)

@DebbG זה נראה כה מפנק ומזמין, הרוטב הסמיך הזה. (אנחנו לא אוכלים חלבי ודגים) וממש בא לי לטעום.

@אמא ועוד..מתכון סלמון משובח ומקורי, מעושן זה הדבר הבא בבישול.

@אוריגמי איך אני אוהבת יצירתיות באוכל והיצירה שהבאת בהחלט מבטאת זאת.
חייבת להראות לאמי את הרעיון והביצוע. (כי יש לה גפילטע פיש מרוקאי :))

@Ayalam מנת השיפוד הייתה משובחת, קלה וכיפית להכנה.
מתכון טוב במיוחד לילדים שפחות אוהבים דגים.
גם הדג השני משובח לכל הדעות.

@אשת_חבר סוף סוף חידוש של סוג דג נוסף: טונה אדומה משובחת בטיגון קצר שממקסם את טעמיה.
מתכון מעניין ושווה ניסוי וטעימה.

וכעת לזוכים!

במקום השלישי:

@20:39 זה זמן רב שלא נתקלתי ביצירתיות גבוהה כל כך.
אני מסתכלת על התמונה ומדמיינת את הפריכות והטעמים שעולים מהמעטפת של הדג.
מדהים!

במקום השני
@יואל ארלנגר - קקטוס שסגר את האשכול במתכון מוקפד, טעמים מיוחדים וחומרי גלם משובחים.
תודה על מתכון מאתגר חיך וצילומים מרהיבי עין.

במקום הראשון

@reizy esh
קלעת לאתגר מכל היבטיו!
ראשית, בחרת בדג פחות שגרתי.
(במאמר מוסגר אני חובבת גדולה שלו)
דג דניס משובח ורענן.
טכניקת הבישול חדשנית ומומלצת- הן מבחינה קולנירית והן מבחינה תזונתית.
המתכון מפורט ומאיר עיניים והתמונות כה מזמינות!

יישר כח לכולכם ונתראה באתגר הבא שרייזי תבשל לנו.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  38  פעמים

לוח מודעות

למעלה