מתכון אתגר: תעזרו לי להיות "גם באלעבוסטע"

משמשים

משתמש פעיל
מתסכל אותי מאוד התחום של האפיה והקינוחים. מרגישה שאני מפנה זמן, מלכלכת את המטבח, משקיעה במוצרים ועד שבת בקושי נשאר פירור.
אני צריכה עזרה איך להספיק יותר דברים בפחות זמן!
כלומר, מתכונים שמשתלבים טוב אחד עם השני. לדוג' בלילה אחת שאפשר לשחק איתה לכמה עוגות/ אפשר להמשיך באותם כלים/ מה יכול לחכות לתנור (אם אני מכינה בלילה אחת אחרי השנייה) / מתאים גם לקינוח וכו'.
שתפו אותי בבקשה מה סדר הפעולות שלכם במטבח.
אין צורך במתכונים קלים, יש כבר מלא אשכולות כאלו. יותר איזה מתכונים אתם עושות ביחד/ אחד אחרי השני.
עדיפות לתבניות תנור, או התייחסות להכפלת כמויות.
יעזור מאוד לקראת כל שבת ובמיוחד עכשיו לקראת החגים:)
התארגנות קלה ושנה טובה לכולם!
 

cherry c

משתמש מקצוען
ועד שבת בקושי נשאר פירור.
זה אומר שאת בעלבוסטע, אולי את צריכה להשקיע במנעול למקפיא...

אני מכינה המון עוגות, אבל לא שמרים, ואז כל עוגה לוקחת לי דקות ספורות.
רק בצקים לוקחים שעות של זמן.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה בד"כ ביום אחד כמה עוגות טורט- מתחילה מהבלילה הבהירה (עוגת מיץ, קינמון, שקדים וכו') ואז ממשיכה לכהה (קפה, שוקולד) בלי לשטוף את הקערה אפילו, מריצה בתנור אחד אחרי השני, מכל סוג עוגה 4 פסי אינגליש קייק, ואז יש לי במקפיא 12 פסים מ 3 סוגים.
כדאי מאד להכין בהתחלה את כל החומרים מכל המתכונים על השיש בצורה מסודרת, לפרוס שקית גדולה שעליה ילכו כל קליפות הביצים, העטיפות והאריזות. בסוף אוספים את השקית לפח והמטבח נשאר (יחסית...) נקי.

ביום אחר- בצק שמרים- עושה ממנו קרואסונים בטעם גבינה (טבולים בסירופ סוכר, רוגל'ך שוקולד, פסי שמרים שוקולד (או עוד טעמים שאוהבים)
ואז שוב, מבצק אחד ידש כמה סוגים של עוגות.
 

אהבת עולם

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
טיפ לרצף - כשמקציפים גלידה, קודם את החלבונים , אחר כך את הריצ' והחלמונים ובלי שטיפות באמצע (רק להעביר לקערה נוספת אחרי כל הקצפה ולאחד).
אגב, מגלידה בסיס לבנה אפשר לעשות הרבה גלידות :
להוסיף חמאת בוטנים או פקאנים עם מייפל או שברי עוגיות אוראו / לוטוס.
אפשר גם לגוון בהגשה , למלא בגליליות (קצת יקר) להגיש ליד סופלה או בגביעי גלידה.
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אני רוצה להתעסק עם עוגות קצת מורכבות,
אני מכינה רשימה אלו עוגות אני חולמת להכין...
מציינת עוגות שמצריכות בצק/קרם/טורט וכו'

ואז מתחילה עם כל הבצקים אחד אחר השני בלי לשטוף את הקערה ביניהם,
מכניסה כל בצק לשקית הקפאה שמסומנת עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ.
הבצקים יכולים להמתין במקרר אפילו יומיים שלושה.

שוטפת את הקערה וממשיכה עם הטורטים, שאפשר להקפיאם.
מציינת עם ארטליין ע"ג נייר האפיה לאיזו עוגה הטורט שייך.

מכינה את הקרמים במעבד המזון מתחילה עם הבהירים וממשיכה עם הכהים בלי לשטוף ביניהם-אלא אם כן יש להם טעם דומיננטי כגון: לוטוס, לימון וכד'.
מעבירה למיכלים מסומנים לאיזו עוגה כל קרם שייך.

ואז בסה"כ שטפתי פעם אחת את המיקסר מהבצקים
ופעם אחת את מעבד המזון מהקרמים.

החלק הכיפי, זו ההרכבה,
מקפיאה
ואז יום של פריסות היישר לקופ' ,
כדאי לסמן את הקופ' עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ לפני שמכניסים את העוגות הקפואות

אפשר כבר גם למנג'ט,
רק לשים לב להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.

מקפיאים.

בהצלחה!

מקווה שעזרתי.
אם זה הכיוון אשתדל לתת עוד רעיונות
 

אהבת עולם

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
לגבי עוגות, אני הכי לא באלעבוסטע בתחום (אם להכין הרבה עוגות זה המדד)
אבל במקומך הייתי מתמקדת כל שבוע ומכינה עוגה אחת בכמויות, ומקפיאה, בכל שבת מנגישה לכולם קצת מכל סוג.
בשביל זה צריך מקפיא קצת לא נגיש ומשמעת .
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
אם אני רוצה להתעסק עם עוגות קצת מורכבות,
אני מכינה רשימה אלו עוגות אני חולמת להכין...
מציינת עוגות שמצריכות בצק/קרם/טורט וכו'

ואז מתחילה עם כל הבצקים אחד אחר השני בלי לשטוף את הקערה ביניהם,
מכניסה כל בצק לשקית הקפאה שמסומנת עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ.
הבצקים יכולים להמתין במקרר אפילו יומיים שלושה.

שוטפת את הקערה וממשיכה עם הטורטים, שאפשר להקפיאם.
מציינת עם ארטליין ע"ג נייר האפיה לאיזו עוגה הטורט שייך.

מכינה את הקרמים במעבד המזון מתחילה עם הבהירים וממשיכה עם הכהים בלי לשטוף ביניהם-אלא אם כן יש להם טעם דומיננטי כגון: לוטוס, לימון וכד'.
מעבירה למיכלים מסומנים לאיזו עוגה כל קרם שייך.

ואז בסה"כ שטפתי פעם אחת את המיקסר מהבצקים
ופעם אחת את מעבד המזון מהקרמים.

החלק הכיפי, זו ההרכבה,
מקפיאה
ואז יום של פריסות היישר לקופ' ,
כדאי לסמן את הקופ' עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ לפני שמכניסים את העוגות הקפואות

אפשר כבר גם למנג'ט,
רק לשים לב להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.

מקפיאים.

בהצלחה!

מקווה שעזרתי.
אם זה הכיוון אשתדל לתת עוד רעיונות
יוהו, איזה טיפ שווווההההה!!!!!!
מליון תודה.
אנחנו לפני בר מצווה.
ואין לך מושג איזה גילוי אמריקה עשית לי עכשיו.
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יוהו, איזה טיפ שווווההההה!!!!!!
מליון תודה.
אנחנו לפני בר מצווה.
ואין לך מושג איזה גילוי אמריקה עשית לי עכשיו.
לפחות עזרתי למישהי
תודה, חיממת לי את הלב.

הכנות נעימות
שיהי' בשעטו"מ ורוב נחת
 

elibeli

משתמש מקצוען
אם אני רוצה להתעסק עם עוגות קצת מורכבות,
אני מכינה רשימה אלו עוגות אני חולמת להכין...
מציינת עוגות שמצריכות בצק/קרם/טורט וכו'

ואז מתחילה עם כל הבצקים אחד אחר השני בלי לשטוף את הקערה ביניהם,
מכניסה כל בצק לשקית הקפאה שמסומנת עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ.
הבצקים יכולים להמתין במקרר אפילו יומיים שלושה.

שוטפת את הקערה וממשיכה עם הטורטים, שאפשר להקפיאם.
מציינת עם ארטליין ע"ג נייר האפיה לאיזו עוגה הטורט שייך.

מכינה את הקרמים במעבד המזון מתחילה עם הבהירים וממשיכה עם הכהים בלי לשטוף ביניהם-אלא אם כן יש להם טעם דומיננטי כגון: לוטוס, לימון וכד'.
מעבירה למיכלים מסומנים לאיזו עוגה כל קרם שייך.

ואז בסה"כ שטפתי פעם אחת את המיקסר מהבצקים
ופעם אחת את מעבד המזון מהקרמים.

החלק הכיפי, זו ההרכבה,
מקפיאה
ואז יום של פריסות היישר לקופ' ,
כדאי לסמן את הקופ' עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ לפני שמכניסים את העוגות הקפואות

אפשר כבר גם למנג'ט,
רק לשים לב להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.

מקפיאים.

בהצלחה!

מקווה שעזרתי.
אם זה הכיוון אשתדל לתת עוד רעיונות
אשמח לקבל מתכונים לאיזה 3 עוגות לפי הרעיון הנ"ל (אם אפשר להיות עוד יותר חצופה, אז בלי אגוזים, שיתאים לר"ה)
ממש התלהבתי....
 

elibeli

משתמש מקצוען
אני מכינה בד"כ ביום אחד כמה עוגות טורט- מתחילה מהבלילה הבהירה (עוגת מיץ, קינמון, שקדים וכו') ואז ממשיכה לכהה (קפה, שוקולד) בלי לשטוף את הקערה אפילו, מריצה בתנור אחד אחרי השני, מכל סוג עוגה 4 פסי אינגליש קייק, ואז יש לי במקפיא 12 פסים מ 3 סוגים.
כדאי מאד להכין בהתחלה את כל החומרים מכל המתכונים על השיש בצורה מסודרת, לפרוס שקית גדולה שעליה ילכו כל קליפות הביצים, העטיפות והאריזות. בסוף אוספים את השקית לפח והמטבח נשאר (יחסית...) נקי.

ביום אחר- בצק שמרים- עושה ממנו קרואסונים בטעם גבינה (טבולים בסירופ סוכר, רוגל'ך שוקולד, פסי שמרים שוקולד (או עוד טעמים שאוהבים)
ואז שוב, מבצק אחד ידש כמה סוגים של עוגות.
אהבתי,
אשמח גם למתכונים לכמה טורטים שאפשר אחד אחרי השני...
 

*שרי*

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופירייטינג
צילום מקצועי
עיצוב גרפי
אם אני רוצה להתעסק עם עוגות קצת מורכבות,
אני מכינה רשימה אלו עוגות אני חולמת להכין...
מציינת עוגות שמצריכות בצק/קרם/טורט וכו'

ואז מתחילה עם כל הבצקים אחד אחר השני בלי לשטוף את הקערה ביניהם,
מכניסה כל בצק לשקית הקפאה שמסומנת עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ.
הבצקים יכולים להמתין במקרר אפילו יומיים שלושה.

שוטפת את הקערה וממשיכה עם הטורטים, שאפשר להקפיאם.
מציינת עם ארטליין ע"ג נייר האפיה לאיזו עוגה הטורט שייך.

מכינה את הקרמים במעבד המזון מתחילה עם הבהירים וממשיכה עם הכהים בלי לשטוף ביניהם-אלא אם כן יש להם טעם דומיננטי כגון: לוטוס, לימון וכד'.
מעבירה למיכלים מסומנים לאיזו עוגה כל קרם שייך.

ואז בסה"כ שטפתי פעם אחת את המיקסר מהבצקים
ופעם אחת את מעבד המזון מהקרמים.

החלק הכיפי, זו ההרכבה,
מקפיאה
ואז יום של פריסות היישר לקופ' ,
כדאי לסמן את הקופ' עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ לפני שמכניסים את העוגות הקפואות

אפשר כבר גם למנג'ט,
רק לשים לב להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.

מקפיאים.

בהצלחה!

מקווה שעזרתי.
אם זה הכיוון אשתדל לתת עוד רעיונות
מדהים!
 

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקבל מתכונים לאיזה 3 עוגות לפי הרעיון הנ"ל (אם אפשר להיות עוד יותר חצופה, אז בלי אגוזים, שיתאים לר"ה)
ממש התלהבתי....
בעונג רב אקליד לך,
אבל לא רוצה להסיט את נושא האשכול,
אולי נפתח אשכול נפרד.
.
ורק רציתי להדגיש שאלו מתכונים לא חדשניים, ודאי שלא פטיפורים וגם ללא תמונות
מתכונים שקיבלתי, מאמא/דודה/חברה/שכנה והרבה מפרוג.
פשוט עוגות טעימות שירגיש לנו באמת לכ' יו"ט וגם לכבד את האורחים.
בנוסף למסורתיות שלנו

ועוד משהו, הקרמים מושתתים על בסיס מרגרינה,אפשר אולי להמיר על קצפת+תוספת

נ.ב.
אל דאגה,
גם אני מתמרנת, אנו לא משתמשים באגוזים/שקדים ובכלל פיצוחים וחריפים.
וגם לא עוגות או קינוחים שמוצהרים בטעם לימון.

אם תהי' דרישה של מס' נשים בכבוד רב ארשום. ואם פחות נעבור לאישי.
 

*שרי*

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופירייטינג
צילום מקצועי
עיצוב גרפי

elibeli

משתמש מקצוען
בעונג רב אקליד לך,
אבל לא רוצה להסיט את נושא האשכול,
אולי נפתח אשכול נפרד.
.
ורק רציתי להדגיש שאלו מתכונים לא חדשניים, ודאי שלא פטיפורים וגם ללא תמונות
מתכונים שקיבלתי, מאמא/דודה/חברה/שכנה והרבה מפרוג.
פשוט עוגות טעימות שירגיש לנו באמת לכ' יו"ט וגם לכבד את האורחים.
בנוסף למסורתיות שלנו

ועוד משהו, הקרמים מושתתים על בסיס מרגרינה,אפשר אולי להמיר על קצפת+תוספת

נ.ב.
אל דאגה,
גם אני מתמרנת, אנו לא משתמשים באגוזים/שקדים ובכלל פיצוחים וחריפים.
וגם לא עוגות או קינוחים שמוצהרים בטעם לימון.

אם תהי' דרישה של מס' נשים בכבוד רב ארשום. ואם פחות נעבור לאישי.
העוגות מהמתכונים הלא חדשניים הם הכי טעימות.....
תודה רבה
 

נפמן

משתמש פעיל
בעונג רב אקליד לך,
אבל לא רוצה להסיט את נושא האשכול,
אולי נפתח אשכול נפרד.
.
ורק רציתי להדגיש שאלו מתכונים לא חדשניים, ודאי שלא פטיפורים וגם ללא תמונות
מתכונים שקיבלתי, מאמא/דודה/חברה/שכנה והרבה מפרוג.
פשוט עוגות טעימות שירגיש לנו באמת לכ' יו"ט וגם לכבד את האורחים.
בנוסף למסורתיות שלנו

ועוד משהו, הקרמים מושתתים על בסיס מרגרינה,אפשר אולי להמיר על קצפת+תוספת

נ.ב.
אל דאגה,
גם אני מתמרנת, אנו לא משתמשים באגוזים/שקדים ובכלל פיצוחים וחריפים.
וגם לא עוגות או קינוחים שמוצהרים בטעם לימון.

אם תהי' דרישה של מס' נשים בכבוד רב ארשום. ואם פחות נעבור לאישי.
גם אני אשמח, תודה
 

פְּרוֹגְלַיין

מבחר הקורסים המקצועיים של פרוג באונליין!

לוח אירועים

למעלה