מתכון אתגר: תעזרו לי להיות "גם באלעבוסטע"

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י משמשים, ‏12/9/19.

  1. משמשים

    משמשים משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏23/12/18
    הודעות:
    21
    תודות :
    83
    נקודות:
    14
    מתסכל אותי מאוד התחום של האפיה והקינוחים. מרגישה שאני מפנה זמן, מלכלכת את המטבח, משקיעה במוצרים ועד שבת בקושי נשאר פירור.
    אני צריכה עזרה איך להספיק יותר דברים בפחות זמן!
    כלומר, מתכונים שמשתלבים טוב אחד עם השני. לדוג' בלילה אחת שאפשר לשחק איתה לכמה עוגות/ אפשר להמשיך באותם כלים/ מה יכול לחכות לתנור (אם אני מכינה בלילה אחת אחרי השנייה) / מתאים גם לקינוח וכו'.
    שתפו אותי בבקשה מה סדר הפעולות שלכם במטבח.
    אין צורך במתכונים קלים, יש כבר מלא אשכולות כאלו. יותר איזה מתכונים אתם עושות ביחד/ אחד אחרי השני.
    עדיפות לתבניות תנור, או התייחסות להכפלת כמויות.
    יעזור מאוד לקראת כל שבת ובמיוחד עכשיו לקראת החגים:)
    התארגנות קלה ושנה טובה לכולם!
     
    לילי 1, מלפפון, RASHEL ו-3 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  2. cherry c

    cherry c משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/10/14
    הודעות:
    350
    תודות :
    2,172
    נקודות:
    149
    מיקום:
    ירושלים
    זה אומר שאת בעלבוסטע, אולי את צריכה להשקיע במנעול למקפיא...

    אני מכינה המון עוגות, אבל לא שמרים, ואז כל עוגה לוקחת לי דקות ספורות.
    רק בצקים לוקחים שעות של זמן.
     
  3. מרים אדריכל

    מרים אדריכל משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏2/2/14
    הודעות:
    1,516
    תודות :
    2,372
    נקודות:
    209
    עיסוק:
    אדריכלית
    מיקום:
    ירושלים
    דף הבית:
    אני מכינה בד"כ ביום אחד כמה עוגות טורט- מתחילה מהבלילה הבהירה (עוגת מיץ, קינמון, שקדים וכו') ואז ממשיכה לכהה (קפה, שוקולד) בלי לשטוף את הקערה אפילו, מריצה בתנור אחד אחרי השני, מכל סוג עוגה 4 פסי אינגליש קייק, ואז יש לי במקפיא 12 פסים מ 3 סוגים.
    כדאי מאד להכין בהתחלה את כל החומרים מכל המתכונים על השיש בצורה מסודרת, לפרוס שקית גדולה שעליה ילכו כל קליפות הביצים, העטיפות והאריזות. בסוף אוספים את השקית לפח והמטבח נשאר (יחסית...) נקי.

    ביום אחר- בצק שמרים- עושה ממנו קרואסונים בטעם גבינה (טבולים בסירופ סוכר, רוגל'ך שוקולד, פסי שמרים שוקולד (או עוד טעמים שאוהבים)
    ואז שוב, מבצק אחד ידש כמה סוגים של עוגות.
     
  4. אהבת עולם

    אהבת עולם משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    49
    תודות :
    3,344
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    ביתר עלית
    טיפ לרצף - כשמקציפים גלידה, קודם את החלבונים , אחר כך את הריצ' והחלמונים ובלי שטיפות באמצע (רק להעביר לקערה נוספת אחרי כל הקצפה ולאחד).
    אגב, מגלידה בסיס לבנה אפשר לעשות הרבה גלידות :
    להוסיף חמאת בוטנים או פקאנים עם מייפל או שברי עוגיות אוראו / לוטוס.
    אפשר גם לגוון בהגשה , למלא בגליליות (קצת יקר) להגיש ליד סופלה או בגביעי גלידה.
     
    שיר פורום, vigi, ערסל ו-5 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  5. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,138
    תודות :
    2,883
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    אם אני רוצה להתעסק עם עוגות קצת מורכבות,
    אני מכינה רשימה אלו עוגות אני חולמת להכין...
    מציינת עוגות שמצריכות בצק/קרם/טורט וכו'

    ואז מתחילה עם כל הבצקים אחד אחר השני בלי לשטוף את הקערה ביניהם,
    מכניסה כל בצק לשקית הקפאה שמסומנת עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ.
    הבצקים יכולים להמתין במקרר אפילו יומיים שלושה.

    שוטפת את הקערה וממשיכה עם הטורטים, שאפשר להקפיאם.
    מציינת עם ארטליין ע"ג נייר האפיה לאיזו עוגה הטורט שייך.

    מכינה את הקרמים במעבד המזון מתחילה עם הבהירים וממשיכה עם הכהים בלי לשטוף ביניהם-אלא אם כן יש להם טעם דומיננטי כגון: לוטוס, לימון וכד'.
    מעבירה למיכלים מסומנים לאיזו עוגה כל קרם שייך.

    ואז בסה"כ שטפתי פעם אחת את המיקסר מהבצקים
    ופעם אחת את מעבד המזון מהקרמים.

    החלק הכיפי, זו ההרכבה,
    מקפיאה
    ואז יום של פריסות היישר לקופ' ,
    כדאי לסמן את הקופ' עם ארטליין ע"ג מסקינטייפ לפני שמכניסים את העוגות הקפואות

    אפשר כבר גם למנג'ט,
    רק לשים לב להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.

    מקפיאים.

    בהצלחה!

    מקווה שעזרתי.
    אם זה הכיוון אשתדל לתת עוד רעיונות
     
  6. אהבת עולם

    אהבת עולם משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    49
    תודות :
    3,344
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    ביתר עלית
    לגבי עוגות, אני הכי לא באלעבוסטע בתחום (אם להכין הרבה עוגות זה המדד)
    אבל במקומך הייתי מתמקדת כל שבוע ומכינה עוגה אחת בכמויות, ומקפיאה, בכל שבת מנגישה לכולם קצת מכל סוג.
    בשביל זה צריך מקפיא קצת לא נגיש ומשמעת .
     
  7. גלבוע

    גלבוע משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏20/4/13
    הודעות:
    10,225
    תודות :
    11,766
    נקודות:
    230
    יוהו, איזה טיפ שווווההההה!!!!!!
    מליון תודה.
    אנחנו לפני בר מצווה.
    ואין לך מושג איזה גילוי אמריקה עשית לי עכשיו.
     
  8. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,138
    תודות :
    2,883
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    לפחות עזרתי למישהי
    תודה, חיממת לי את הלב.

    הכנות נעימות
    שיהי' בשעטו"מ ורוב נחת
     
    מרגלית חן, שמחה לשמח ו-גלבוע מודים על התגובה.
  9. elibeli

    elibeli משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/18
    הודעות:
    22
    תודות :
    651
    נקודות:
    84
    אשמח לקבל מתכונים לאיזה 3 עוגות לפי הרעיון הנ"ל (אם אפשר להיות עוד יותר חצופה, אז בלי אגוזים, שיתאים לר"ה)
    ממש התלהבתי....
     
    super tiger, חדוי כנרת, א.ר. ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  10. elibeli

    elibeli משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/18
    הודעות:
    22
    תודות :
    651
    נקודות:
    84
    אהבתי,
    אשמח גם למתכונים לכמה טורטים שאפשר אחד אחרי השני...
     
    חדוי כנרת ו-מרים אדריכל מודים על התגובה.
  11. *שרי*

    *שרי* משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏28/5/19
    הודעות:
    721
    תודות :
    2,683
    נקודות:
    246
    סוג מצלמה:
    >>>בדרך לשדרוג<<<
    מדהים!
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  12. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,138
    תודות :
    2,883
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    בעונג רב אקליד לך,
    אבל לא רוצה להסיט את נושא האשכול,
    אולי נפתח אשכול נפרד.
    .
    ורק רציתי להדגיש שאלו מתכונים לא חדשניים, ודאי שלא פטיפורים וגם ללא תמונות
    מתכונים שקיבלתי, מאמא/דודה/חברה/שכנה והרבה מפרוג.
    פשוט עוגות טעימות שירגיש לנו באמת לכ' יו"ט וגם לכבד את האורחים.
    בנוסף למסורתיות שלנו

    ועוד משהו, הקרמים מושתתים על בסיס מרגרינה,אפשר אולי להמיר על קצפת+תוספת

    נ.ב.
    אל דאגה,
    גם אני מתמרנת, אנו לא משתמשים באגוזים/שקדים ובכלל פיצוחים וחריפים.
    וגם לא עוגות או קינוחים שמוצהרים בטעם לימון.

    אם תהי' דרישה של מס' נשים בכבוד רב ארשום. ואם פחות נעבור לאישי.
     
  13. ארבע

    ארבע משתמש סופר מקצוען הפקות ואירועים

    הצטרף:
    ‏30/1/08
    הודעות:
    6,210
    תודות :
    9,084
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    כתיבה
    @חדוי כנרת, כבר מזמן אני חולמת על סדנה במטבח שלך
     
    חנון, במבה נוגט, elibeli ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  14. משמשים

    משמשים משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏23/12/18
    הודעות:
    21
    תודות :
    83
    נקודות:
    14
    תודה רבה @מרים אדריכל ו @חדוי כנרת על ההשקעה בתשובות.
    נראה לי שאלך יותר על כיוון הראשון לשבת שבת והשני לקראת החגים.
    זה בדיוק הסגנון, וכמובן אשמח לעוד טיפים :)
     
    חדוי כנרת, מרים אדריכל ו-שמחה לשמח מודים על התגובה.
  15. משמשים

    משמשים משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏23/12/18
    הודעות:
    21
    תודות :
    83
    נקודות:
    14
    אשמח גם
     
  16. *שרי*

    *שרי* משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏28/5/19
    הודעות:
    721
    תודות :
    2,683
    נקודות:
    246
    סוג מצלמה:
    >>>בדרך לשדרוג<<<
    אני כבר הזמנתי את עצמי לערב טעימות מקצועי:)
    איך טעימות יכולות להיות מקצועיות? זאת ועוד תגלו במטבח של חדוי!
     
  17. elibeli

    elibeli משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/18
    הודעות:
    22
    תודות :
    651
    נקודות:
    84
    העוגות מהמתכונים הלא חדשניים הם הכי טעימות.....
    תודה רבה
     
    חדוי כנרת ו-*שרי* מודים על התגובה.
  18. מובחרת

    מובחרת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/5/18
    הודעות:
    158
    תודות :
    1,350
    נקודות:
    149
    מיקום:
    ירושלים
    גם אני אשמח, שמתי עלייך עין מזמן חדוי. זה נראה לי טעים!
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  19. נפמן

    נפמן משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/8/11
    הודעות:
    376
    תודות :
    299
    נקודות:
    69
    גם אני אשמח, תודה
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  20. RASHEL

    RASHEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/2/19
    הודעות:
    22
    תודות :
    445
    נקודות:
    54
    גמני כמובן..;)
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.