דיון אתגר סתווי לימים שכולנו בבית :)

מצב
הנושא נעול.

super tiger

משתמש מקצוען
האתגר:
עצמאות לילדים במטבח

אז ככה, הגדולה שלי חגגה 5 לפני שבועיים. ומתוקף כך היא מאד מאד גדולה ועוזרת המון כמובן!

האמת שאני אוהבת להכניס ילדים למטבח כבר מגיל ממש צעיר, יש לנו סכין מיוחדת מיועדת לילדים וכך הם חותכים בבטחה ומרגישים מועילים ועצמאיים.

הפעם באתגר רציתי ללכת לכיוון ארוחה שלמה שילדים צעירים יכולים להכין.


והרי הפרטים המדוייקים-

האתגר הוא הרכבת ארוחת ערב שיש בה את כל מרכיבי המזון הדרושים - חלבון, ירק ופחמימה.
ואת כל כולה יכולים להכין ילדים בגילאי 5-10!!

*אין לכלול בהכנת הארוחה טיגון בשמן עמוק

האתגר יינעל בעוד שבועיים מהיום- מוצאי שבת ה' כסליו בעז"ה.

בהצלחה!

קישור לנספח
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

mend

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

יהודה לייב

משתמש פעיל
ארוחה שהכין ילד בן שלוש וחצי גם טוב?
הבן שלי בגיל שלוש וחצי ידע לקלף לבד שק שלם של תפוחי אדמה וגם לחתוך אותו לרצועות דקיקות להכנת תפוחי אדמה אפויים בתנור.
והבן שלי לא איזה גאון או משהו כזה.
הסינים שהמציאו את המכשיר הזה הם הגאונים.
לא מאמינים? תסתכלו בסרטון המצורף.
אין פה מתכון מיוחד אבל כן יש פה כלי מיוחד, מקווה שזה מתאים לאשכול.
כרגע יש לי רק תמונה של ה'ספגטי' תפוחי אדמה מלפני האפיה.
IMG_5567.JPG
 

אידיאלי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לחם עם קטשופ או גבינה וחביתה במיקרוגל (טעים.... מנסיון) ומתחת לעיניים שמים גמבה חתוכה, פרצוף, כך שגם מגרה לאכול....
ילדים בגילאים כאלה אם הם מתחנכים למטבח הם יכולים להכין ככל, אחי למד בגן לחתוך, לקלף, לטגן, לאפות.... עניין של הרגל! הוא באמת ממש אוהב את זה...
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פירה תפו"א
שניצל בתנור (בתנאי כמובן שיש חזה פרוס ונקי)
שעועית אפויה בתנור עם מעט שמן ולבזוק מלח טעים מאד!
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
מוצאת לנכון להסביר-
לא זו הכוונה באתגר.
יש לכם מתכון, רעיון שמתאם לאתגר ועונה על הדרישות שלו?
נהדר-
כתבו אותו ברור
כמתכון מובן על כל שלביו.
לא המלצה על משכיר כזה או אחר
ולא סתמי

זה צריך להיות ברור

רכיבים
איך מכינים
כמה זמן אופים או מבשלים וכו'
וכמובן רצוי תמונה
 

perfect לי

משתמש פעיל
תפוחי אדמה מוקרמים
אולי תקראו לזה גראטן
פורסים תפו"א לפרוסות (ממש לא משנה הגודל- פלוס לשף הצעיר
ומסדרים כמו רעפים בתבנית מתאימה
בסיר חלבי מכינים רוטב בשמל (אולי לא, אנחנו קראנו לזה אלפרדו :p)
מטגנים שום להזהבה ממש כמה שניות
מוסיפים קמח, אני אוהבת להוסיף גם אבקת מרק פטריות
מטגנים מעט את הקמח ומוסיפים שמנת או שתיים תלוי בכמות (אפשר גם חלב בשביל הדיאטה) לאט לאט שלא יווצרו גושים
מתבלים במלח ופלפל
אפשר גם להוסיף פטריות משימורים אם אוהבים
שופכים את הרוטב על התפו"א
מוסיפים חלב עד לכיסוי חלקי
לא ממש עד למעלה
עוטפים טוב בניר כסף ומכניסים לתנור חם למשך כשעה
לא זוכרת בדיוק כמה זמן
עד שרך
 

סקרנית קטנה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
גם הבת שלי בת 4
קיבלה צ'אנס מיוחד להכין ולעשות..
בעקבות האתגר.

יום אחד היא החליטה שרוצה להכין:
מושטים אפוים
פירה
סלט
ומרק עם גבינה צהובה..

מניחים מושטים על תבנים עם נייר אפיה.

מערבבים בצלחת מרק חד פעמית:
שמן זית ותבלינים, קצת מלח שום גבישי ולפי הטעם
ונתתי לה לבחור מתוך מה שמתאים לי איזה וכמה בא לה לשים...

מורחים היטב על המושטים
עם מברשת הביצה של החלות.

מדליקים תנור (הגברת למדה לפעול על פי ההוראות
ואמא מכניסה ומוציאה מהתנור.

תוספת:
קילפה תפו"א ובטטה
אמא בישלה לה
והיא מעכה לפירה מקסים
עם קצת שמן ומלח

סלט ירקות,
חסה- חתכה ידנית
עגבניות שרי לחצאים.
ירקות אחרים בסלייסר.

מרק:
קילפה כמה גזרים
וירקות כמה שהיה לה כח
הוסיפה עדשים כתומות
וכמובן שמנת ומים
ואמא שמה על האש
אח"כ בהשגחת אמא בלינדרה
עם בלנדר מקל את הכל למחית חלקה
(השפריץ קצת החוצה אבל לא נורא...)

חתכה גבינה צהובה לחתיכות קטנות
שמה בתחתית הצלחות
לפני שמזגתי להם את המרק.
(יש לשים לב להפריד בין הדגים לחלבי...)


קינוח:
כוסיות ג'לי
לערבב מים חמים וג'לי אינסטנט

תכלס הכינה ארוחה מושלמת
אני רק הכנתי והוצאתי דגים מהתנור,
שמתי סיר על האש
והוצאתי את תפוחי האדמה לקערה..
והייתי נוכחת במעיכת הירקות של המרק..

בתכלס' הילדונת קיבלה מושגים של
קורט,
מה ההבדל בין למעוך ללרסק
איך משתמשים בתנור- למה משמש כל כפתור
ועוד כמה ...
 
נערך לאחרונה ב:

תודה על חיים...

משתמש מקצוען
לא ארוחת בריאות, אבל כן פינוק של ארוחה.
אחים שלי עושים את זה המון למלווה מלכה, בעיקר בחורף.
עושים קילו בצק לחלות:
קילו קמח
שליש כוס שמן
שלושת רבע כוס סוכר
שתי כפות שמרים
כפית - שתיים מלח (לפי הטעם)
שתים וחצי כוסות מים חמימים.

התפחה של שעה,
ואז מחלקים לשתיים.

עושים מכל חלק כמו לחם ארוך, וחותכים לחתיכות, לא עד הסוף, פרוסות די עבות.

בנפרד שמים בכוס\ קערה:
שיני שום כתושות (אני שמה 3 על קילו, אבל זה ענין של טעם)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פטרוזליה\שמיר קצוץ
אורגנו - לבחירה

שופכים את התערובת על הלחמים, כמובן שמוסיפים בנדיבות גבינה צהובה.
אופים כ-25 דקות.
יוצא מושלם!!

(אגב, אפשר לעשות את זה מחלה לא טריה שנשארה משבת, חותכים אותה לחתיכות שמים את התערובת +גבינה צהובה, בתנור עד להשמחה, וזהו.)

בנפרד
מכינים גבינת שום שמיר -
גבינה לבנה, עם קצת חלב, שום כתוש, ושמיר קצוץ

מכינים סלט אבוקדו -
אבוקדו מעוך, עם בצל קצוץ טרי, קצת מיץ לימון, מלח.

מכינים סלט חי, מכל הירקות שיש בבית.

ובתאבון :)
 
מצב
הנושא נעול.

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

555

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה