דרוש מתכון אתגר דו שבועי - נספח

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אתגר קשה נתתם לנו
אנחנו נשים פשוטות
לא כמוכן מבינות בכל התבלינים הללו
גם אני חשבתי ככה בתחילה כשראיתי את הנושא.
עד כמה שאני יודעת, מבינה ואוהבת לבשל, תחום התבלינים המחממים, תבלינים שמתקשרים עם מתיקות, תבלינים ומאפים מחממים - זה נושא שפחות התעסקתי איתו. (חוץ מקינמון שאני דוחפת לכל חור;))
אבל במחשבה שניה, אמרתי לעצמי, זה כל הרעיון של אתגר.
יש לי כאן הזדמנות להתנסות בתחום חדש ומרתק, ללמוד אותו, להתפתח בו, לנסות, לטעות, לבדוק, להתקדם.
וזה בעצם הרעיון של אתגרים. לגרום לנו להתקדם ולהתפתח בנישות פחות מוכרות.
ואדרבה, מי שחוששת שהאתגר מורכב מדי מוזמנת להתאמץ ולנצח בו, ואז תהיה לה הזדמנות להרכיב את האתגר הבא, ולעצב אותו כאוות נפשה:rolleyes:

ותודה ענקית למנהלות היקרות שדואגות וטורחות להתפתחות הפורום.
בזכותכן הוא זינק מ0 ל100 תוך זמן קצר כל כך.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להעלות מתכון ובהמשך להוסיף תמונה?

כרגע אין לי מצולם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קשה לי עם ה'מועתק'.
אני לא ממציאה מאפס... אני רק מאלתרת בתוך מתכון קיים.
צודקת. אדייק.
ותודה על החידוד.
כוונתי היתה שאין להעתיק מתכון ככתבו וכלשונו כולל אופן הכנה.
אלא גם להביא מעצמנו למתכון ובעיקר לחדש ולו במעט.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צודקת. אדייק.
ותודה על החידוד.
כוונתי היתה שאין להעתיק מתכון ככתבו וכלשונו כולל אופן הכנה.
אלא גם להביא מעצמנו למתכון ובעיקר לחדש ולו במעט.
שכוייח.
תודה, שירה
טוב לראות אותך שוב
ואהבתי את האתגר!
הלוואי שאגיע להכין איזה משהו סופר קינמוני
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נשמע מרתק!
יש סיכוי גדול שאני הולכת להשתתף (ראו הוזהרתן ;) )
@shira bira , אולי כדאי לסכם כאן רשימה של כמה שיותר תבלינים שיתנו השראה לפיתוח מתכון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נשמע מרתק!
יש סיכוי גדול שאני הולכת להשתתף (ראו הוזהרתן ;) )
@shira bira , אולי כדאי לסכם כאן רשימה של כמה שיותר תבלינים שיתנו השראה לפיתוח מתכון?
קינמון
ציפורן
הל
ג'ינג'ר- זנגוויל
אגוז מוסקט

אלו התבלינים המחממים.
יש להשתמש בלפחות 2 תבלינים מהנ"ל
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה אתגר כייפי!
מקווה שהמאמץ שלי ישא פרות ואצליח באמת להשתתף בו.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נו....
מחכות ליצירות הקולינריות...

אל תגרמו לנו לחשוב שלא מעניין אתכם אתגרים...
כמובן שמעניינים אותנו.
אתגרים במטבח זה זאנר שלוקח זמן לבצע אותו.
לחשוב
להחליט על רעיון
לתכנן אותו טוב
לרקוח
לשפר את התוצאה
אל דאגה, בסוף לא תשתלטנה מרוב מתכונים;)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כמובן שמעניינים אותנו.
אתגרים במטבח זה זאנר שלוקח זמן לבצע אותו.
לחשוב
להחליט על רעיון
לתכנן אותו טוב
לרקוח
לשפר את התוצאה
אל דאגה, בסוף לא תשתלטנה מרוב מתכונים;)
נותנות זמן
יש שבועיים ממוצ"ש.
אבל יאללה, שנריח כאן שמשהו מתבשל

johnny_automatic_happy_chef.png
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מיד כשקראתי את שמות התבלינים המשתתפים באתגר עלה בלשוני טעם עוגיות הג'ינג'ר והקינמון של איקאה,
פריכות, טעימות ומלאות ארומה.
ידעתי ישר שאותן אני רוצה לחקות.

את מתכון הבסיס לקחתי מהבצק הפריך של עוגיות השוקולד-ציפס המופיעות ע"ג חבילת שוקולד אופנהיימר, השמטתי כמובן את השוקולד ואת התיבול - תמצית וניל.
עיבדתי את הבצק עד שנוצרו פירורים, ואז הגיע החלק הכייפי,
הוצאתי את התבלינים והתחלתי לערבב, להריח, לטעום, ולנסות לדמיין את התוצאה הסופית כמו שהיא תתקבל.
לאחר עירבוב של קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט, הרגשתי שחסר לי עדיין מרכיב כלשהו לתיבול.
ואז נזכרתי בו.
התבלין המתוק היקר והטעים ביותר שקיים - הוניל.
הוספתי מעט אבקת וניל לתערובת התיבול והתוצאה גרמה לי להנהן בסיפוק.
יש לי את התיבול!
את התערובת לשתי לתוך הבצק, קרצתי עוגיות.
מספר דקות בתנור והבית מתחיל כבר להריח...

אז למתכון ---

עוגיות תבלינים פריכות:
לבצק:

200 גר' חמאה
כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה)
2 ביצים
כפית סודה לשתיה
2 1/4 כוסות קמח
קורט מלח
לתערובת התבלינים:
חצי כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית אגוז מוסקט
שליש כפית וניל טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכרים לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתיה ומקציפים רק עד לקבלת פירורים אחידים.
מערבבים את התבלינים כדי שיתפזרו באופן הומוגני.
שופכים אותם באופן אחיד על הפירורים ומעבדים קצרות לבצק דביק מעט.
קורצים עיגולים ואופים למשך כעשר דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין רכות.
משהים להתקררות והתקשות בטמפרטורת החדר.
מגישים עם כוס תה שאוהבים - ונהנים.
צפה בקובץ המצורף 589286

העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כשהן סגורות היטב בצנצנת
צפה בקובץ המצורף 589287

הצבת סטנדרט גבוה לאתגר.
מתכון מדויק וברור.
תמונה משקפת ומזמינה.
ורשימת המוצרים בהחלט מבהירה שמדובר בעוגיות ששווה להכין ולטעום.
אני כבר מגיעה. הקפה עלי :).
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java העוגיות מתפצפצות לי בדמיון
יאמי
הצבת סטנדרט גבוה לאתגר.
מתכון מדויק וברור.
תמונה משקפת ומזמינה.
ורשימת המוצרים בהחלט מבהירה שמדובר בעוגיות ששווה להכין ולטעום.
אני כבר מגיעה. הקפה עלי :).
תודה.
אתן יותר ממוזמנות :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעלה גם אני מתכון
הוא לא ישתתף בתחרות עצמה
רק ידרבן עשיה
ואולי יפתח כיווני חשיבה

עוגה אגסים חמה עם ליבת קרם וניל
צפה בקובץ המצורף 589429

עוגה שמוגשת חמה.
מעולה כקינוח לארוחה בשרית.
העוגה לא כבדה ומכילה פרי והמון טעמים שמצטרפים לחוויית אכילה מרעננת בעלת ניחוח וארומה ייחודיים לקינמון, וניל ואגוז המוסקט שהיא מכילה


רכיבים לעוגה [6 מנות]

המתכון הוא הרבה מעבר ל-6 מנות
אני מכינה 6 מנות ואת היתר שמה בתבנית ואופה בחושה עם תפו"ע....[2 תבניות אינגליש קצרות]
צפה בקובץ המצורף 589431

6 ביצים M שלימות
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 כוס חלב סויה או מים
1.5 כפות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט

לליבת האגס:
6 אגסים קטנים קלופים
מלית וניל מוכנה או בהכנה עצמי

לזריה:
1 כף קינמון
2 כפות סוכר

הכנה:
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים שלמות עם סוכר. מקציפים מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפתי בהירה.
מוסיפים שמן בזרם דק.
מוסיפים קמח וא. אפיה לסירוגין עם הנוזלים.
מוסיפים תבלינים.

מלאים לגובה של קצת יותר מ 1/3 תבניות סופלה גדולות

מכינים את האגסים.
מסירים את הראש ומניחים בצד
חוצים ומרוקנים את הליבה אבל רק עד לכ 1/2 ס"מ מהתחתית של האגס
מהדקים את החצאים זה לזה ומניחים במרכז הבלילה. דוחפים קלות לתחתית. הבלילה מתרוממת סביב האגס.
בעזרת שקית זילוף מזלפים לתוך האגס [במקום שהוצאה הליבה] מקרם הוניל עד לגובה שפת האגס פלוס עוד טיפה.
מניחים את הראשים על האגסים

זורים סוכר מעורב בקינמון


אופים ב 180 מעלות כ 1/2 שעה

מגישים חם ונהנים מעוגה אורירית עם פצפוץ קינמון וסוכר מעל וקרם וניל חם שמרטיב את כל העסק.
יאמי.

צפה בקובץ המצורף 589432

צפה בקובץ המצורף 589433
העני זה נראה מצוין. כל מה שיש בו וניל קונה אותי :)
השילוב של האגס בליבת המאפה אסתטי ביותר.
מאד אהבתי גם את אופצית העוגה בפסים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני אוהבת להכין בלילות החורף הקרים דייסת סולת מאוד טעימה
מחממים בסיר קטן 1 כוס מים+3 כוסות חלב
מביאים לרתיחה
מוסיפים 6 כפות סולת, כף וחצי סוכר, חתיכה קטנה של חמאה
מנמיכים את האש ולא מפסיקים לערבב (אפשר לנוח לכמה שניות מידי פעם)
כשהדייסה מגיעה לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומעבירים לקערית
מפזרים מעל טיפה קינמון ופיצפוץ של אגוז מוסקט (ממש כמה פירורים) ותערובת של שקדים ואגוזים קלויים
מאוד מאוד טעים!
(מצטערת שאין לי תמונה...)
מתכון מקורי ומתאים לעונה כאחד.
מעלה ניחוחות נוסטלגיים.
נשמח אם תעלי תמונה בהמשך.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה