דיון אתגר בין כסה לעשור

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
בין כסה לעשור.
ברוח הימים והקרעפלך החלטתי לאתגר אתכן ברב הנסתר על הנגלה.
עולם הקולינריה מלא וגדוש בשלל רעיונות ומתכוני ממלואים,
בוא נמציא את הגלגל מחדש.

האתגר- הממולא והמילוי המקוריים ביותר.
התנאים-
:p מתכון אישי בלבד. רעיון חדשני ומעניין. (חזה ממולא זה די קלאסי, אלא אם מילאת אותו בשקדי מרק נגיד...)
:p ירקות כמעטפת (וגם כמילוי) יתקבלו בשמחה אם הרעיון מקורי ולא מוכר. (בצל ממולא עוף טחון זה מוכר, גם עגבניות עם עוף טחון,
בכלל, עוף טחון זה מילוי נדוש.)
:p הוראות הכנה מדוייקות.
:p המעטפת אינה יכולה להיות בצק. בכלל.
:p תמונות מעלות את הניקוד, כמה מפתיע.
:p אההם..זה חייב להיות אכיל, כן? אה, וגם טעים.
בכלל, לכו למטבח, נסו לפתוח את הראש, למלא דברים שבחיים לא חשבתן למלא ולשתף אותנו בתוצאות.

עם התחשבות בחגים האתגר ינעל עוד שבועיים וטיפה,
בין עשור לסוכות. י"א תשרי תשפ"א.

פטפוטים וקשקושים בחדר השני בבקשה.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מתכבדת להיות ראשונה לאתגר המתוק הזה

בגט ממולא שמנת
מאכל שחיתות שאין מי שלא מבקש עוד!!!!

רכיבים:
בגט/לחמנית בגט
גבינה צהובה

רכיבים לרוטב השמנת:
1. בצל קצוץ
1 חב' פטריות (עדיף טריות כמובן)
1 חב' שמנת (לבישול או להקצפה)
1 כף רוטב/אבקת מרק פטריות
פלפל שחור
להסמכה חזקה יותר ניתן להוסיף 1/2 כוס חלב עם 1 כף קמח


אופן ההכנה:
מאדים את הבצל והפטריות בשמן או בחמאה
לאחר שהם מזהיבים, מוסיפים את השמנת ומרתיחים
מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק

כעת הרוטב מוכן להוספה לספגטי ו/או תפוחי אדמה מבושלים
אולם אם רוצים למלא בהם בגטים עדיף להסמיך יותר ולהוסיף את החלב והקמח
לאחר שהרוטב סמיך דיו מורידים מהאש ופונים למילוי הבגטים

לוקחים בגט/לחמנית בגט,לחמניה רגילה
פורסים אותה לפרוסות עבות ומעמידים אותם בתוך תבנית ח"פ
דוחסים פנימה את החלק הרך כך שיצא צורת כוס (חשוב לדחוס ולא להוציא את החלק הרך כי זה אמור להיות הבסיס של הבגט שהשמנת לא תברח)
ממלאים את הרוטב עד למעלה
ומכסים בגבינה צהובה

מכניסים לתנור לחימום קל של 10 דק' כדי שהגבינה תימס והבגט יהפך קרנצי
מברכים ואוכלים בתאבון

ליקים : לא לשכוח סינר, מפית סכין ומזלג
כל השאר - אוכלים בידיים :D

תמונות? בקרוב :)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
[/QUOTE]
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון קל לילדים בררנים:

פסטרמה-בלינצ'ס במילוי פירה ירקות כתמתם

רכיבים:
פסטרמה/ סלמי ( קנוי! )
תפוחי אדמה
גזר
קישואים
בטטה
בצל

אופן ההכנה:
מבשלים את הירקות במים ומועכים ללא המים למחית.
ממלאים בקצה עיגול הפסטרמה ומגלגלים לנקניק.
אוכלים....

מאחורי הקלעים:
בכל שבת בבוקר אנחנו מכינים טשולנט אך הסרבנית בת ה4 מתנגדת לאכלו בתוקף.
לאט לאט היא התפשרה על "עיגולים של טשולנט"(גריסים) ובקושי.
יום אחד חשבתי להחביא לה בתוך פסטרמה מגולגלת גריסים עם שעועית, בשר ותפו"א וכך התחיל הרעיון השבועי- ששודרג לפירה ירקות (שזה בעצם האוכל של בת ה8 חודשים).


בינתיים נחטף על ידי כל האורחים הצעירים...


בתיאבון!
 

יהודה לייב

משתמש פעיל
זה רק נראה מסובך להכין אבל תנסו לא תאמינו כמה שזה פשוט יחסית לתוצאה המרשימה.
הכל בעזרת הסכין הזה.



img_6538-jpg.561598





img_6546-jpg.561600




ההוראות:
1.מאדים בסיר בצל שום ותבלינים איזה שאתם אוהבים.
2.בעזרת הכלי הזה (קישור) מוציאים את תוכן התפוח אדמה וממלאים בעוף טחון או בחתיכות של חזה ומכניסים לסיר
3. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך וזה התוצאה.
4. את המילוי של התפוחי אדמה שומרים במקרר ומכינים מזה מרק יום למחרת גם סרבני האכילה הכי גדולים לא יתנגדו לתפוח אדמה בצורת בסלי... מנסיון
 
נערך לאחרונה ב:

אננסית

משתמש מקצוען
חציל ממולא ברוטב עגבניות

החומרים:
  • 2 חצילים גדולים
  • מלח גס
  • אורז מבושל.
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • אבקת שום
  • מלח
  • פלפל
  • שמן לטיגון
  • מים
  • שומשום
  • בצל ירוק
אופן ההכנה:
  1. פורסים את החצילים לפרוסות אורך.
  2. מניחים את החצילים על משטח וזורים עליהם מלח גס. ממתינים כשעה (בינתיים מבשלים את האורז)
  3. מטגנים את החצילים במחבת טיגון קל משני הצדדים עד להזהבתם. מניחים על נייר סופג.
  4. ולהרכבת המנה- מניחים על צלחת פרוסת חציל במרכזה מניחים כף ממלית האורז ומגלגלים.
  5. מניחים בתבנית אפיה כשהצד הפתוח כלפי מטה, ממלאים כך את שאר החצילים.
  6. מכינים את הרוטב- מערבבים את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים, כף פפריקה אדומה מתוקה, כף אבקת שום ומלח. ושופכים את הרוטב על החצילים, מפזרים שומשום מעל ולתנור מחומם ל -180 מעלות לחצי שעה-שלושת רבעי שעה (מומלץ להסיר את נייר הכסף בדקות האחרונות להשחמה נאה)
  7. לפזר בצל ירוק קצוץ לפני ההגשה.
בתאבון וחג שמח!
לצערי אין לי תמונות ממה שהכנתי...


התמונה באדיבות גוגל...לי יצא יותר פוטוגני :)
1600966141926.png
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
בסוף בסוף אחרי הכסה ואחרי העשור בואכה מרחשוון זה הגיע
טעים מאד! בוסט של טעמים חזקים ופרשיים
סירות אבוקדו במילוי סלק מדהים והשוס - שמנת חמוצה
אנחנו משפחה קטנה אז הכמויות בהתאם אפשר להגדיל במידת הצורך :)
מוצרים:
2 אבוקדו בשלים אבל לא מידי רכים
1 סלק מבושל (אני קניתי סלק מבושל בוואקום בד"צ עד"ח בלי שום תוספת חומרים - חוסך זמן והתעסקות)
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2/3 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
1/2 גביע שמנת חמוצה
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מעט צ'ילי יבש גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:
קוצצים את הסלק לקוביות קטנות
וכמובן קוצצים את העלים אם הם עדיין לא קצוצים
מערבבים את הסלק עם העלים ואגוזי המלך, מוסיפים מלח פלפל שמן זית צ'ילי יבש ומיץ לימון ומערבבים היטב.
בקערה קטנה טורפים את השמנת החמוצה למרקם חלק וקרמי
קולפים את האבוקדו בעזרת קולפן/סכין וחוצים לשני חלקים, אם בגרעין קטן ובית הקיבול יוצא מעט קטן, ניתן לגרר מבשר הפרי ולהוסיף לסלט.
למלאות בנדיבות מהסלט בתוך שקעי הגרעין של האבוקדו
שמים את השמנת החמוצה בתוך שקית זילוף/בקבוק זילוף ומזלפים תלוליות קטנות מעל גבי הסלט.
בתאבון!
התמונה צולמה על תבנית של פוד אפיל, זה האילתור שמצאתי סורי :)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0016.JPG
    IMG_0016.JPG
    1.2 MB · צפיות: 200

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אז מה, נעצור פה?
יש עוד מישהי שבאמצע לרוץ לתחנה ורוצה שנחכה לה טיפה?
 

לא אני

משתמש מקצוען
לא מקורי, כן טעים מאד. זמין, קל ומודולארי :)
מאסט:
פטריות טריות.
מקרר.

הגרסא שלי למילוי - בפעם האחרונה שעשיתי:
גבינת חרמון
שמנת חמוצה
בצל ירוק
שום כתוש
סוגי הגבינות גמישים להפליא, התבלון גם (שמיר/פטרוזיליה/צ'ילי מנסיון - מעולה!)

מעל שפכתי מעט שמנת מתוקה (שאריות, כבר אמרנו..) מל"פ, ומעל הפטריות - גבינצ.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2570.JPG
    IMG_2570.JPG
    1.9 MB · צפיות: 76

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם

סופרוומן

משתמש מקצוען
טוב,
שטפתי ידיים, ניערתי בגדים והבאתי את המחברת...
לא רציתי מתכון לא מדויק. בכל אופן אני לא מכינה אותו הרבה מידי.

רולדת קוגל תפו"א במילוי בטטה ודלעת

לקוגל:

10 תפו"א בינוניים קלופים
1/4 כוס שמן
4 ביצים
מלח
למלית:
3 בטטות קלופות
3 כפות שמן זית
נתח דלעת קלוף
2 בצלים קלופים
4 שיני שום כתושות
מלח ןפלפל
ביצה
1/2 כוס שקדים טחונים (אפשר לוותר)

מכינים את הקוגל:
גוררים את התפו"א בפומפייה או במעבד מזון. סוחטים היטב את הנוזלים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. אופים ב 180 מעלות בתבנית משומנת כ20 דק' עד שהקוגל זהוב ומצננים מעט.
בינתיים מכינים את המלית:
במחבת רחבה מזהיבים את הבצל בשמן זית כ10 דק' על אש בינונית. מערבבים מידי פעם. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. גוררים את הירקות ומוסיפים למחבת + כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכל המים מתאדים וכל הירקות רכים מאד. מוסיפים את השקדים והביצה ומערבבים. משטחים את הירקות על הקוגל מגלגלים לרולדה ואופים כעשרים דק' ב 180 מעלות.
(באותה צורה אפשר למלא בשארית של בשר או עוף, גבינות ותרד, ואפילו פטריות מטוגנות עם בצל ושום יהיו טעימות מאד כאן)
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
באשמת כל מיני אשמים לא ממש עמדתי בתאריכים
אבל מתכבדת כעת במעמד חגיגי זה לנעול את השערים
@hbecker @shira bira תביאו תמפתח
ובימים הקרובים אחת הניקיות פה תאלץ לשבור את הראש לרעיון לאתגר הבא.
ניפגש :)
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
האמת שאין לי דקה. אבל המתח, המתח...
אז מהר לפני שאני נוחתת לעבודה התיישבתי לסכם עניינים.
נעשה את זה קצר, מסכימות?

אז מה היה לנו?
ביקשתי את השילוב בין המילוי למעטפת, או את המעטפת או את המילוי המקוריים ביותר.

אז אמנם לא כל המתכונים היו הכי מקוריים אבל מגרים הם וודאי היו, ולא יפה שלא שלחתם לטעום...
@שקדיה שעם כאלה מרכיבים איך זה לא יצא טעים, איך?? והמילוי של הבאגטים בצורה כזאת בהחלט נחשב מקורי.
תשלחי דחוף מנה כי לבד אני לא מעיזה. דיאטה.
@יהודה לייב הכיר לנו כלי חדש ומגניב שללא ספק גונב את ההצגה ומסתם תפוא ממולא קיבלנו מנת גורמה...
@אננסית עם כזאת תמונה אין ספק שהמנה הזאת טעימה. והכל כל כך אסטטי!! חציל הוא בהחלט הפייבוריט שלי למילוי...
@ציפס קידס הפגיזה עם מילוי חדשני שאני לא הייתי חולמת עליו
ו @super tiger מה אני אגיד לך, פתרת פה כמה בעיות לכל מיני ילדים.
@לא אני את כמו שקדיה, פטריות וגבינות, נו...נוזל הריר. ואין ספק שזה שילוב מנצח.
ו @סופרוומן הפגיזה ביצירה, לא פחות, מורכבת מבחינת הכנה ותוצאה מרשימה בהחלט. למלא ירקות בירקות זה שילוב מקורי בהחלט.

אז ההחלטה קשה, אין מה לומר.
מנסה לדרג, בעיקר לפי מה שהפתיע אותי...

מקום שלישי גורפת בכיף @סופרוומן . אין ספק. זה ענק.

מיד אחריה מקום שני נכנסת @ציפס קידס
לא יודעת, מעולם לא חשבתי למלא אבוקדו..
זה נראה מושלם והשילוב של הצבעים מדהים!!

ומקום ראשון לוקחת בגדול @super tiger
כי כמה שזה נשמע פשוט, אני בכל זאת אף פעם לא חשבתי למלא פסטרמות...! ובהחלט יש פה מקוריות במנה.
עכשיו רק נשאר לנסות לטגן את זה בציפוי פירורים ולראות מה יוצא....:p

תודה לכולכן, נעמתן לי מאוד. מחילה על העיכוב, זה הבוס, תגידו לו.
@super tiger בהצלחה.
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האמת שאין לי דקה. אבל המתח, המתח...
אז מהר לפני שאני נוחתת לעבודה התיישבתי לסכם עניינים.
נעשה את זה קצר, מסכימות?

אז מה היה לנו?
ביקשתי את השילוב בין המילוי למעטפת, או את המעטפת או את המילוי המקוריים ביותר.

אז אמנם לא כל המתכונים היו הכי מקוריים אבל מגרים הם וודאי היו, ולא יפה שלא שלחתם לטעום...
@שקדיה שעם כאלה מרכיבים איך זה לא יצא טעים, איך?? והמילוי של הבאגטים בצורה כזאת בהחלט נחשב מקורי.
תשלחי דחוף מנה כי לבד אני לא מעיזה. דיאטה.
@יהודה לייב הכיר לנו כלי חדש ומגניב שללא ספק גונב את ההצגה ומסתם תפוא ממולא קיבלנו מנת גורמה...
@אננסית עם כזאת תמונה אין ספק שהמנה הזאת טעימה. והכל כל כך אסטטי!! חציל הוא בהחלט הפייבוריט שלי למילוי...
@ציפס קידס הפגיזה עם מילוי חדשני שאני לא הייתי חולמת עליו
ו @super tiger מה אני אגיד לך, פתרת פה כמה בעיות לכל מיני ילדים.
@לא אני את כמו שקדיה, פטריות וגבינות, נו...נוזל הריר. ואין ספק שזה שילוב מנצח.
ו @סופרוומן הפגיזה ביצירה, לא פחות, מורכבת מבחינת הכנה ותוצאה מרשימה בהחלט. למלא ירקות בירקות זה שילוב מקורי בהחלט.

אז ההחלטה קשה, אין מה לומר.
מנסה לדרג, בעיקר לפי מה שהפתיע אותי...

מקום שלישי גורפת בכיף @סופרוומן . אין ספק. זה ענק.

מיד אחריה מקום שני נכנסת @ציפס קידס
לא יודעת, מעולם לא חשבתי למלא אבוקדו..
זה נראה מושלם והשילוב של הצבעים מדהים!!

ומקום ראשון לוקחת בגדול @super tiger
כי כמה שזה נשמע פשוט, אני בכל זאת אף פעם לא חשבתי למלא פסטרמות...! ובהחלט יש פה מקוריות במנה.
עכשיו רק נשאר לנסות לטגן את זה בציפוי פירורים ולראות מה יוצא....:p

תודה לכולכן, נעמתן לי מאוד. מחילה על העיכוב, זה הבוס, תגידו לו.
@super tiger בהצלחה.
איזו התרגשות...
תודה לך @ממלמלת על הבחירה המצוינת...
בעז"ה כמה ימים ואעלה אתגר
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איזו התרגשות...
תודה לך @ממלמלת על הבחירה המצוינת...
בעז"ה כמה ימים ואעלה אתגר
ברכות על הזכיה הראויה.
יש להעלות אתגר חדש לא יאוחר ממוצש ובשעת הדחק ביום ראשון
מזכירה שיש לתאם איתי ועם העני בטרם מעלים.
אם אין לך אפשרות לשלוח הודעה אישית תייגי אותנו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה