בס"ד בעזהשי"ת בהמלצת ובעידוד ההנהלה, נפתח אשכול שאלות ותשובות ובקשות עזרה וכדו' לעורכים תורניים, שבו יוכלו העורכים לשאול, לענות, לבקש ולעזור אחד לשני, להגדיל תורה ולהאדירה. חשוב להדגיש!! שהאשכול מיועד נטו לשאלות ובקשות עזרה בדקדוק ועריכה. לא ברברת, לא פטפטת, לא עקיצות, לא ניגוחים, ובמיוחד לא השקפה. אם הוא יגלוש, הוא ייחסם מאוד מהר ע"י המנהלים. בעזרת ד' נעשה ונצליח בהצלחה
תתחדשו, חבריא. נעצתי את האשכול, אבל אינני קשור אליו בכל צורה. @חגי פאהן מקווה שהאשכול הזה ישרת אתכם נאמנה
שאלה ראשונה: כשיש לי בוורד טקסט מנוקד - לדוגמא מגילת אסתר - וישנם שם מילים לא מנוקדות - כגון קרי/כתיב - ואני רוצה לסמן/לשנות את המילים הלא מנוקדות. איך אני עושה ב"החלף את" שהוא ימצא לי את המילים הלא מנוקדות שבטקסט? שאלה שנייה: איך בכלל אני עושה שהוא ימצא מילים כן מנוקדות? ש"בחיפוש" ו"בהחלף" בוורד, הוא לא מוצא את המילים המנוקדות. יש איזה פטנט איך שזה כן ימצא את זה? תודה!
מוצא מילים מנוקדות ככה: קוד: <[א-ת]@[ְ-ׂ]*> עם תוים כלליים. תודה למורדי. לא רואים טוב בפורום, אבל כל הניקודים בתוך הסוגריים. מציאת מילים לא מנוקדות: קוד: <[א-ת]@[!ְ-ׂ]*> (נוסף סימן קריאה) חשוב: אם למילה מוצמדת אות באנגלית או מספר - החיפוש הזה לא ימצא אותה.
נשומלה, לא צריך להבין, רק צריך להעתיק את זה מפה ולהדביק בתיבת "חפש את". ולסמן "השתמש בתוים כלליים". ההסבר הוא: מילה שלמה הנפתחת באחד או יותר מהתוים שבין א ל-ת, ואחריו אחד מסימני הניקוד, ואחריו כל דבר עד לסוף המילה. בעצם מה שנבדק הוא תחילת המילה, ואם יש קוד של תג צמוד אליה מלפניה היא לא תימצא. אחריה - כן תימצא.
זה מחפש לי את כל המילים, אבל אני רוצה לחפש מילה מסוימת. ב. איך אני עושה את סימוני הניקוד? אנחנו רוצים ללמוד לדעת לעשות את הדברים ולא בכל פעם לשאול ולעשות "העתק-הדבק".
בעזהי"ת אם אתה פשוט כותב את המילה לא מנוקדת ומשתמש בתוים כלליים - אמור למצוא לך אותה בכל המקומות הלא-מנוקדים. אם אתה כותב אותה מנוקדת בלי תוים כלליים - אמור למצוא אותה רק עם הניקוד הזה.
אשכול אחד הוא לעג לרש. ברגע שתכניס בו שלושה נושאם שונים תיווצר ערבוביה כזו, שלא תוכל לדעת מי שואל על מה ומי עונה למי.
לדעתי האשכול הזה הוא סוג של מישוש הדופק מצד ההנהלה, לראות האם יש ביקוש אמיתי ופורום כזה הוא פורום נחוץ, או ששירת הבקשות המתנהלת בנושא היא סוג של פיייק ניוז ושחרור קיטור. רבותי - בואו בהמוניכם...
טוב, כדי להגדיל קצת את הבלגן אפתח כאן נושא חדש: שגיאות ניקוד בסידורים בשלב ראשון אתיחס לשתי שגיאות שמצאתי בחלק גדול מאוד (אם לא מכריע) של הסידורים: 1. בפסוקי דזמרה של שב"ק: הַנֶּחֱמָדִים מִזָּהָב וּמִפָּז רָב - וזו כמובן שגיאה, צ"ל וּמִפַּז, שלא כמו בשה"ש (ה,יא): רֹאשׁ֖וֹ כֶּ֣תֶם פָּ֑ז (בהפסק - אתחנתא - התנועה מתארכת) 2. בנוסח ההבדלה: הַמַבְדִיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחוֹל - מה הקשר בין הקודש לבין החול אשר על שפת הים? כמובן, צריך להבדיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחֹל, בחולם חסר. יש עוד, אבל די בזה לע"ע. המשך יבוא. אשמח אם המתעסקים בניקוד סידורים יקחו לתשומת לבם.
א. למה להגדיל הבלגן? ולא "להגדיל תורה ולהאדירה"? ב. אכן ישנם סידורים מתוקנים ששם הניקוד הוא נכון. ג. נקוה שבאמת "המשך יבוא". לתועלת הכלל. וכנ"ל. ד. יישר כוח!
בעזהי"ת א. בכל הסידורים האשכנזיים שראיתי (וגם ב"תניא" של אברהם פריד) כתוב וְיָגֹלּוּ רחמיך על מדותיך. צ"ל וְיִגֹּלּוּ. יָגולו בגזרת הכפולים הוא פעיל, כמו "וַיָּסֹבּוּ את העיר" (יהושע ו יד), ולעומתו יִגולו הוא סביל, כמו "ולא תִסֹּב נחלה ממטה למטה" (במדבר לו ט), וכאן הרחמים סבילים. ב. ב"והוא רחום" אומרים "ה' הקשיבה ועשה, אל תאחר". ברוב הסידורים מפוסק ככה: "ה' שמעה, ה' סלחה, ה' הקשיבה, ועשה אל תאחר". צריך להזיז את הפסיק לאחרי 'ועשה', כי כך עפ"י הטעמים (דניאל ט יט) ה֛' הַקְשִׁ֥יבָה וַֽעֲשֵׂ֖ה אַל־תְּאַחַ֑ר. וגם "ועשה אל תאחר" זה לא משפט כ"כ תקין.