יש לי כמה מוצלחות. אני אישית מתחברת לאלו על בסיס פריך+ גבינת שמנת ופחות לאלו על בסיס טורט עם גבינה לבנה.
אתחיל באחת:
עוגת גבינה וריבת חלב שכדאי מאד לנסות
הערה: גבינת שמנת היא מוצר לא זול. אפשר וכדאי להכינה לבד: מסננים גביעי שמנת חמוצה בבד חיתול למשך לילה ומתקבלת גבינת שמנת מצוינת. במהלך הסינון היא מאבדת כ25% (ומנסיוני גם יותר) לכן יש לסנן כמו יתר גדולה מאשר במתכון - 750 גר שהם 3.75 גביעים (תעגלו לארבע ליתר בטחון). שווה להשקיע ולהכין לבד. עוגה מגבינת שמנת היא הרבה הרבה יותר טעימה מאשר עם גבינה לבנה בלבד.
המצרכים :
- תבנית עגולה 26 מצופה או תבנית אלומיניום מלבנית בינונית
לבסיס:
- כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
- 50 גרם אגוזים או שקדים טחונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- כף ריבת חלב
למלית:
- 500 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת 30%
- 500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9 %
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס ריבת חלב
מחממים תנור ל170-לא טורבו
מערבבים את חומרי הבסיס משטחים בתבנית ומעבירים למקפיא
להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין. יוצקים מעל הבסיס ומישרים מוזגים בכמה נקודות את הריבת חלב ומערבבים בעדינות לקבלת מראה שיש.
מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור. אופים כ-90 דקות, ועד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מעט מאד בשוליה, אבל עדיין קצת רוטטת במרכזה.