חלבי אשכול עוגת הגבינה המנצחת

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יכול להיות שקשור למדף.
:(
אז מה עושים?
במדף הגבוה זה ממש נשרף בחלק העליון...
אני כ"כ אוהבת עוגות גבינה וקבוע זה נופל לי מאד....

שכחתי לציין שאני ממירה לקורנפלור (צלייאקים..)

זה המתכון השני

750 גר' גבינה
6 ביצים
4 כפות קמח
1 1/4 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
גרודת לימון

להקציף חלבונים עם חצי-שלושת רבעי כוס סוכר
לערבב במקצף גבינה עם השאר, בסוף קמח
לאחד בתנועות עדינות את שני התערובות

להכניס לתנור חם על 180 20 דק' לכבות ולהשאיר כמה שעות

זו עוגה שאוהבים אותה המון במשפחה ואצלי זה מצטמקקקק :(
את רואה סיבה במתכון?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@משי 1 אולי תלכי על עוגת גבינה ניו יורקית (ללא חלבונים מוקצפים ועם גבינת שמנת)?
אין לה מרקם טורט גבוה ואוורירי אלא מרקם דחוס וקרמי אבל בעיני היא יותר מוצלחת והרבה יותר קשה לטעות בה.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@משי 1 אולי תלכי על עוגת גבינה ניו יורקית (ללא חלבונים מוקצפים ועם גבינת שמנת)?
אין לה מרקם טורט גבוה ואוורירי אלא מרקם דחוס וקרמי אבל בעיני היא יותר מוצלחת והרבה יותר קשה לטעות בה.
אני הרבה פחות אוהבת ...
תודה שאת דואגת
אני באמת נזכרת שהסוג הזה יוצא יותר טוב
אבל הרבה פחות מלהיב אותי... ואת המשפחה
 

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רוצה לעשות עוגת גבינה אחת לשבועות
(מנסיון של שנים קודמות שהכל נשאר ומרב עוגות לא מרגישים טעם..)
אבל טובה וטעימה !
רוצה המלצה על איזה עוגה ללכת מכל המתכונים שמסתובבים כאן
כאלו- אם היית עושה עוגה אחת מכל המתכונים שלך מה היית בוחרת?

לא אוהבת מדי שוקולדי כמו טריקולדים
יותר מחפשת עוגת גבינה גבינה.

תודה מראש
יש לי מתכון שהתפרסם במגזין של טלזסטון עשיתי אותה שבוע שעבר ליום הולדת של הבן שלי, ממש טעימה ומשובחת! , נראהלי מתאים לדרישות שלך :)
20200520_174602.jpg

20200520_202945.jpg20200520_202730.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא ניסיתי להקפיא. מתנצלת.
אין לי תמונה אבל אני מבטיחה שהיא שווה את זה.
(ובכלל, אחרי הרבה עוגות וגבינות שזרמו במטבחי אני תמיד חוזרת לריבת החלב היא וגבינה זה ה-שילוב בעיני).
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
העוגה המדהימה שלנו.
כולם מבקשים שיכינו אותה לכל שמחה..... והיא ממש קלה להכנה!
לגודל של תבנית חד פעמית "רגילה".
יש לי את העוגה הזו, כנראה התגלגלה אלי פעם....
העוגה מצויינת!!
אך לאחרונה בכל פעם שאני עושה אותה היא נהיית לי ממש רטובה (ואפילו מיימית, מצטבר נוזל בתחתית התבנית)
יש למומחיות הסבר למה זה קורה???
 

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה עוגה שאני מכינה לכל הזדמנות....
הילדים לא מוותרים עליה וגם המבוגרים.....
קלה בטירוף ונראת סוף הדרך .
 

קבצים מצורפים

  • 20200526_203542.jpg
    20200526_203542.jpg
    1.1 MB · צפיות: 351
  • 20200526_203529.jpg
    20200526_203529.jpg
    KB 238.2 · צפיות: 385

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נראת קלה מאוד
תודה
 

אמיליה

משתמש מקצוען
מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר, ואז מנמיכים את העוצמה ומוסיפים בהדרגה את שאר החומרים. (טוב, במקור כמובן מפרידים עיסות לגמרי אבל אני חובבת עוגות קלות וקיצורי דרך ובעוגה הזו זה עובד...)
שאלה- אם מקציפים את הביצים ביחד, אז בשביל מה להפריד?
- אפשר להכין את הבסיס מפירורי ביסקויטים בטעם שוקולד / קרמל.

אפשר הסביר איך עושים בסיס בטעם קרמל?

תודה!
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
שאלה- אם מקציפים את הביצים ביחד, אז בשביל מה להפריד?
טעות שלי. אני מקציפה את החלבונים, אבל אח"כ מוסיפה את שאר החומרים בעדינות תוך כדי עירבול בעוצמה נמוכה

אפשר הסביר איך עושים בסיס בטעם קרמל?
יש ביסקויטים פתיבר בטעם קרמל
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יש לי כמה מוצלחות. אני אישית מתחברת לאלו על בסיס פריך+ גבינת שמנת ופחות לאלו על בסיס טורט עם גבינה לבנה.

אתחיל באחת:
עוגת גבינה וריבת חלב שכדאי מאד לנסות

הערה: גבינת שמנת היא מוצר לא זול. אפשר וכדאי להכינה לבד: מסננים גביעי שמנת חמוצה בבד חיתול למשך לילה ומתקבלת גבינת שמנת מצוינת. במהלך הסינון היא מאבדת כ25% (ומנסיוני גם יותר) לכן יש לסנן כמו יתר גדולה מאשר במתכון - 750 גר שהם 3.75 גביעים (תעגלו לארבע ליתר בטחון). שווה להשקיע ולהכין לבד. עוגה מגבינת שמנת היא הרבה הרבה יותר טעימה מאשר עם גבינה לבנה בלבד.

המצרכים :

  • תבנית עגולה 26 מצופה או תבנית אלומיניום מלבנית בינונית
לבסיס:

  • כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 50 גרם אגוזים או שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כף ריבת חלב
למלית:

  • 500 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת 30%
  • 500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9 %
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס ריבת חלב

מחממים תנור ל170-לא טורבו

מערבבים את חומרי הבסיס משטחים בתבנית ומעבירים למקפיא


להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין. יוצקים מעל הבסיס ומישרים מוזגים בכמה נקודות את הריבת חלב ומערבבים בעדינות לקבלת מראה שיש.

מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור. אופים כ-90 דקות, ועד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מעט מאד בשוליה, אבל עדיין קצת רוטטת במרכזה.
רוצה לנסון להכין עם גבינה 9% או 5 נראה לך עדיין יצא טוב?
אולי להוריד קצת גבינה ולשים במקום שמנת חמוצה?
לגבי התבנית מדובר בבינונית גדולה או הקטנה יותר 21*29
 
נערך לאחרונה ב:

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כבר עברתי עשרות עוגות גבינה שהכנתי,
כולן טעימות מאד
ועדיין לא מצאתי את האחחת....

מבוקשת:
למשפחה שמאד אוהבת עוגות גבינה דרושה העוגה האחת המושלמת,
כזאת שלא רק אוורירית ולא דחוסה,
אלא אחת נימוחה, מושלמת, שאוכלים בכפית כמו גלידה,
המוצא הישר מתבקש לפנות ונודה לו על כך ברוב תודות.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
כבר עברתי עשרות עוגות גבינה שהכנתי,
כולן טעימות מאד
ועדיין לא מצאתי את האחחת....

מבוקשת:
למשפחה שמאד אוהבת עוגות גבינה דרושה העוגה האחת המושלמת,
כזאת שלא רק אוורירית ולא דחוסה,
אלא אחת נימוחה, מושלמת, שאוכלים בכפית כמו גלידה,
המוצא הישר מתבקש לפנות ונודה לו על כך ברוב תודות.
הכנתי לשבת ונשאר
תשלחי משהו
אולי יענה לך על הדרישות
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
בלתק
עוגת גבינה קלאסית מורכבת מ3 שכבות: בסיס, אמצע וציפוי.
אפשר בהחלט לקחת בסיס ממתכון אחד, אמצע ממתכון אחר וטופ ממתכון שלישי.
השבוע הכנתי עוגה מנצחת אבל בבסיס שמתי ברגע האחרון רק ביסקויט טבול בחלב.
מעליו: (כדאי לחמם מראש את התנור ל200 מע)
6 חלבונים מוקצפים
כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים כוס וחצי סוכר
כשהקצף יציב אך לא נוקשה הוספתי בערך 3/4 מיכל שמנת מתוקה תוכ המשך ההקצפה.
בינתיים לחלמונים מוסיפים 4 כפות פודינג וניל, 3 כפות קמח תפו"א, 3 שמנת חמוצה- לא סיננתי אבל כן שפכתי את הנוזלים שצפו.
מנמיכים את מהירות המיקסר ויוצקים בעדינות ובאיטיות את תערובת החלמונים עד לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ובה התחתית הרצויה (קל וטעים- ביסקוויטים טחונים עם חמאה אפויים 10 דקות), מורידים את הטמפרטורה ל160 ואופים כשעה+-. תלוי מאד בגודל התבנית.
כדאי להכניס תבניות מאפינס עם מים.
כשהעוגה מוכנה ומעט רוטטת מכבים את התנור, פותחים לרגע וסוגרים למשך כשעה.

ציפויים טעימים:
שמנת חמוצה מוקצפת עם פודינג וסוכר
שמנת מתוקה +חמוצה מוקצפים יחד עם פודינג וסוכר
גאנאש משמנת מתוקה ושוקולד לבן ומעט קפה
ריבת חלב מחוממת מעט
מלית אוכמניות מחוממת מעט
וכו.....
בתיאבון!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רוצה לנסון להכין עם גבינה 9% או 5 נראה לך עדיין יצא טוב?
אולי להוריד קצת גבינה ולשים במקום שמנת חמוצה?
לגבי התבנית מדובר בבינונית גדולה או הקטנה יותר 21*29
כל העניין בגבינת שמנת הוא המרקם הייחודי שמושג מגבינה עם שיעור נוזלים נמוך.
אם תמירי בגבינה לבנה או שמנת חמוצה העוגה תהיה רטובה מדי.
עדיף שתקחי מתכון שמתאים מלכתחילה לגבינה לבנה בלבד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה