דרוש מתכון אשכול מתכונים מתאימים לסובלים מקנדידה

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איך זה שעדיין לא פתחו אשכול למתכונים מותאמי דיאטת קנדידה?
לידיעתכם, אלו מתכונים שמעולים לכלל שוחרי הבריאות! הכי קרוב שאפשר לטבע...
אשמח אם תענו לאתגר ותציפו פה מתכונים קלים ומוצלחים לטובת מאותגרי הקנדידה.

מזכירה את התנאים הבסיסיים (כוללני מאוד, לא לראות כהמלצה רפואית):
בלי קמח לבן, שמרים ודגנים, בלי סוכר ותחליפיו (חוץ מסטיביה), בלי חלב ומוצריו, בלי פירות (מלבד תפוח, אגס, חמוציות ללא סוכר) ובלי פטריות.
עדיף בלי: פחמימות וגלוטן, שעועית ועדשים, עגבניות, תירס וחצילים.

לבריאות :)
 
נערך לאחרונה ב:

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
פוקצ'ות ללא שמרים וסוכר (אחת הניקיות בפרוג)


2.5 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כפית מלח
2 כפיות שמן זית
כוס מים חמים

לשים היטב ויוצרים פוקצ'ות אישיות או 2 גדולות

לציפוי:
שמן זית
שיני שום כתושות
מלח גס
(אפשר גבינה מלוחה, רצועות פלפלים, זיתים וכד')

אופים בערך רבע שעה- 20 דקות, 200 מעלות עד שמזהיב
 
נערך לאחרונה ב:

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אורז מלא (עיבוד מתכון של אפרת סיאצ'י)

מצרכים (3-4 מנות)
:

1 כוס אורז מלא) *מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור



אופן הכנה
:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.

-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
פוקצ'ות ללא שמרים וסוכר (את הניקיות בפרוג)


2.5 כוס קמח לבן
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כפית מלח
2 כפיות שמן זית
כוס מים חמים

לשים היטב ויוצרים פוקצ'ות אישיות או 2 גדולות

לציפוי:
שמן זית
שיני שום כתושות
מלח גס
(אפשר גבינה מלוחה, רצועות פלפלים, זיתים וכד')

אופים בערך רבע שעה- 20 דקות, 200 מעלות עד שמזהיב
לא אמורים להמנע מקמח לבן?
הרי זו פחמימה ריקה שהופכת לסוכר בגוף
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עוגיות עבאדי (מהפורום של דניאלה שפי)

900 גרם קמח מלא (קילו פחות כוס)
שתי כוסות שמן
שתי כוסות מים
שתיים וחצי כפיות מלח
200 גרם שומשום (שתי כוסות)
כפית אבקת אפיה
ביצה

ללוש ולעשות עיגולים דקים
לאפות היטב
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מתכון לפנקייק (מהפורום של דניאלה שפי)
3/4 כוס חלב סויה/שקדים
1 כף שמן זית
4 ביצים
כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתייה

*כדי להוסיף מתיקות, ניתן לאכול את הפנקייקים עם חתיכות אגס/תפוח.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כמכורה לשוקולד, מחפשת מתכון טוב לשוקולד מותאם.
בנסיון האחרון שלי, הבן בן ה-4 בירר בזהירות עם אחותו הקטנה אם "השוקולד שאימא עשתה, מגעיל..." :eek::rolleyes:;)
אז אני עדיין עובדת על זה.
מי שיכולה לקצר את הדרך לשם או להעשיר את הפורום הזה במתכונים שווים אחרים- תבורך.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
כמכורה לשוקולד, מחפשת מתכון טוב לשוקולד מותאם.
בנסיון האחרון שלי, הבן בן ה-4 בירר בזהירות עם אחותו הקטנה אם "השוקולד שאימא עשתה, מגעיל..." :eek::rolleyes:;)
אז אני עדיין עובדת על זה.
מי שיכולה לקצר את הדרך לשם או להעשיר את הפורום הזה במתכונים שווים אחרים- תבורך.
קקאו מותר?
 

ממתינה

משתמש מקצוען
המתכון של @ariels אכן מצוין!
יש רק בעיה בשימוש בסטיביה שצריך להיזהר מאד בכמות ששמים.
פחות מדי - לא מתוק,
קצת יותר מדי - מקבל טעם אופיני, קצת מריר, שקשה להתרגל אליו.
כדאי להעשיר את השוקולד בתוספות כמו אגוזים או חמוציות ללא סוכר כדי לחפות על טעם הסטיביה ולסייע בהמתקה.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
המתכון של @ariels אכן מצוין!
יש רק בעיה בשימוש בסטיביה שצריך להיזהר מאד בכמות ששמים.
פחות מדי - לא מתוק,
קצת יותר מדי - מקבל טעם אופיני, קצת מריר, שקשה להתרגל אליו.
כדאי להעשיר את השוקולד בתוספות כמו אגוזים או חמוציות ללא סוכר כדי לחפות על טעם הסטיביה ולסייע בהמתקה.
מעניין האם ניסית להמתיק בדבש או סילאן במקום סטיביה?
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
תרכיז תפוחים טבעי 100%יכול לשמש כממתיק. אני משתמשת רק בו, אפילו לא בסילאן טבעי.
אם מעניין אותך ומתאים לדיאטה שלך, אפרט.
 

ממתינה

משתמש מקצוען
למען הסדר הטוב, אני מעתיקה לכאן את המתכונים מהאתגר.

פשטידת קולורבי - תחליף מוצלח לקוגל תפו''א קלאסי:
חומרים:

3 קולורבי גדול
2 קישוא בינוני
1 בצל בינוני
1.5 כוס אורז מבושל
1/4 כוס שמן
1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
1/4 כוס שמיר קצוץ - לא חובה!
1 כפית א. אפיה (=חצי שקית)

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות (חום גבוה)
לקלף את הירקות. לגרד דק בפומפיה או במעבד מזון. לסחוט מנוזלים - חשוב! (אני שכחתי לעשות זאת והפשטידה יצאה רטובה ורכה מדי)
לטחון את האורז המבושל עם השמן במעבד מזון/בלנדר מקל.
להוסיף אותו לירקות הסחוטים.
להוסיף מלח, שמיר ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב הכל היטב.
לשמן תבנית אינגליש קייק אחת. לשפוך לתוכה את התערובת.
לאפות בחום גבוה כ-20 דקות עד להשחמה נאה של פני הפשטידה.
להוריד את חום התנור ל-180 מעלות (חום בינוני) ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות.
 

ממתינה

משתמש מקצוען
מאפינס קוקוס-חמוציות - קשה להאמין שאין בו טיפת סוכר
חומרים:

3 ביצים
1/3 כוס שמן
2 תפו''ע מתוק (עדיף צהוב, אפשרי גם אדום) או 1.5 כוס רסק תפו''ע
1 כף מיץ לימון
1.5 כוס קוקוס (אפשר להחליף הכל או חלק בשקדים/אגוזים טחונים או להחליף 1/2 כוס בשבולת שועל דקה)
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית א. אפיה
3/4 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון (אפשר להוסיף/להפחית לפי הטעם הרצוי)
חופן חמוציות ללא סוכר
1 כפית ת. וניל - לא חובה
20 טיפות סטיביה נוזלית - לא חובה

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לטחון את התפוחים לרסק (אפשר גם לגרד בפומפיה על הגודל הדק ביותר. שימוש ברסק מוכן מייתר את השלב הזה.)
לערבב: ביצים, שמן ומיץ לימון. להמשיך לערבב עד שהתערובת מקציפה מעט. (מומלץ במטרפה, כנ''ל)
להוסיף רסק תפו''ע.
להוסיף: קוקוס, קמח, א.אפיה, סודה לשתיה, קינמון, ת.וניל וסטיביה.
לערבב עד שהכל מתאחד לתערובת אחידה, ולא יותר!
את החמוציות אפשר להוסיף עכשיו ולערבב או אחרי ששופכים למנז'טים לפזר מעל ולהטמיע קצת פנימה לתוך העיסה שלא יפול אחרי האפיה.
לשפוך למנז'טים עד 3/4 הגובה.
לאפות כ-20 דקות עד להזהבה נאה.
 

ממתינה

משתמש מקצוען
נזכרתי במתכון נוסף שמתאים לכאן:

עוגת תפוחים קלה ומשובחת
חומרים:
3 תפוחים ירוקים גדולים (גרנד סמיט)
2 תפוח עץ צהוב גדול
3/4 כוס קמח
1/2 כוס שמן
3 ביצים L
1 שקית א. אפיה
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס מאד
1 כף קינמון
אופן ההכנה:
להפעיל את התנור על חום בינוני (180 מעלות)
לגלען את התפוחים. לחתוך לקוביות קטנות או לגרד בפומפיה גסה.
לערבב עם הקמח, השמן, הביצים ואבקת האפיה. להוסיף אגוזים וקינמון ולערבב קלות.
לשמן תבנית ח''פ, עדיף עגולה (בשביל הרושם ;) )
לשפוך את התערובת וליישר למשטח אחיד.
להכניס לתנור ולאפות עד להשחמה נאה. (לשים לב שפני העוגה צריכים להיות שחומים ממש, לא רק זהובים. אחרת העוגה תתפרק בחיתוך.)
להניח לקירור ורק אח''כ לפרוס.

הערות:
* בקמח אפשר להשתמש בכל סוג: מלא/כוסמין/מה שרוצים, אפשר להחליף באגוזים או שקדים טחונים. המטרה היא שייצב את העיסה.
* אפשר לשחק עם כמויות האגוזים והקינמון לפי הטעם הרצוי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה